Widok

Drugie dziecko-trudna decyzja...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Nie wiem co robić i nie oczekuję,że mi na to pytanie odpowiecie...
Chciałabym tylko wiedzieć jak jest u Was?
Mamy 6 letnią córeczkę ale zawsze chcieliśmy mieć dwoje dzieci... Mamy po 36 lat a czas leci. Pierwsza ciąża na podtrzymaniu,więc temat drugiego dziecka ucichł... do teraz... Mąż bardzo mnie namawia ale ja mam tyle wątpliwości, pewnie zresztą jak większość...?
Co z pracą- rok macierzyńskiego i co dalej...Małe mieszkanie. Moi rodzice już nie na siłach by pomóc choć bardzo się oferują,mąż często w delegacji ect.
Z drugiej strony dwójeczka,rodzeństwo, wspólne zabawy...
Tak się boję...
Dla mnie to taka trudna decyzja...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A i dopowiem, u nas będzie różnica wieku ponad 6 lat i ktoś powie, że to bardzo dużo, ale nastawienie dzieci do siebie z tak dużą różnicą wieku zależy nie tylko od wychowania i traktowania dzieci przez rodziców, ale również charakteru tych dzieci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Powiem tak jeżeli większość rodziców miała by przeć na to czy kolejne dziecko będzie miała własny pokój to 70%było by jedynakow.
U nas różnica wieku 12 lat i była to najlepsza decyzja jaka podjęliśmy
Starszy zajmuje się młodszym mało tego karmi kiedy trzeba bo oboje pracujemy i czasem pilnuje młodszego
Wszystko zależy od nas jak pokażemy naszym dzieciom co jest ważne,czy modny ciuch i dobra materialne to tak połowa nie zdecyduje się na kolejne dziecko bo 1 musi mieć wszystko markowe i wogóle.
Ja uważam że powinnaś się zdecydować decyzja należy do ciebie u nas tez był mętlik czy dy rade bo zero pomocy od rodziców i co będzie z powrotem do pracy ale jakoś to się układa i tyle radości i uśmiechu co gości u nas z powodu tego małego brzdąca jest bezcenna
POWODZENIA ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry