Widok

Drugie śniadanie do szkoły

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
...co dajecie dzieciom do śniadaniówek oprócz standardowej kanapki , batonika musli i owoców.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
pięknie to wszystko brzmi ale pod warunkiem, że Wasze dzieci jedzą owoce, warzywa i generalnie nie są niejadkami.
Moja córka nawet masła nie tknie, więc kanapka po prostu wygląda jak bieda z nędzą bo dostaje suche pieczywo i plasterek wędliny (zje tylko dwa rodzaje wędliny). Nie ma mowy o owocach czy warzywach, nigdy nie jadła, serów czy kabanosów też nie tknie.
Ewentualnie daję jej coś w rodzaju actimela i mus owocowy Leona.
Zazwyczaj wszystko wraca do domu.
Dziś o dziwo zjadła kanapkę.
Chodzi na obiady w szkole ale tam też nic nie chce jeść. Np dziś był makaron z truskawkami to zjadła trochę samego makaronu.
Wczoraj same ziemniaki z obiadu wygrzebała.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
~k. Uwierz można kupić pieczywo bez spulchniaczy i zapychaczy, trzeba tylko dobrze poszukać uparcie domagać się składu i niestety więcej zapłacić
Reszta propozycji fajna tylko powiedz czy np. jogurt serek nie skiśnie też chciałam młodej dawać mieszankę muslii, czy owoców i do tego jogurt, ale boje się właśnie, że skiśnie w ciepłej sali

Mama zapodasz przepis na szybkie ciasteczka owsiane?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Można zapakować dwa plasterki chudej wędliny i plasterek żołtego sera (bez chleba, który jeśli nie piecze się go samemu - jest podłej jakości - ze spulchniaczami i wypełniaczami), do tego warzywa: pomidorki koktajlowe, ogorek, marchewka.

Inna opcja: serek wiejski albo jogurt naturalny do tego garść słodkich owoców suszonych (np. morele niesiarkowane, daktyle suszone) i garść orzechów (nerkowców, włoskich, laskowych, migdałów...)

Inna opcja: mleczko sojowe (w kartoniku ze słomką) i ciasteczko owsiane z pestkami dyni i słonecznika pieczone w domu, do tego jabłko/gruszka/brzoskwina, etc.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16
ja dziś moim dzieciakom dałam na sniadanie do szkoły:

tortille posmarowaną serkiem śmietankowym, na to sałata i szynka, zawinięte jak naleśnik
banan
parówka "jedynka"
mus saszetce
woda do picia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 17
Wczoraj dzieciaki(szkolna zerówka) rozpoczęły dzień od zjedzenia śniadania(ok 8:20) ;) jedno wyciągnęło kanapki, reszta poszła jego śladem... (nie czekając na oficjalne śniadanie)
Teoretycznie mają razem jeść śniadania ok 9. O 12 mają być obiady(od przyszłego tygodnia). Wczoraj odebrałam Młodego o 13:15 i był taki głodny, że na placu zabaw wytrzymał 5 minut i biegiem do domu ;)

Jak będą obiady - chyba będę robiła 1 kanapkę z chleba razowego z ziarnami(mniejsze kromki) i reszta jak teraz - pomidorki, mus lub jabłko albo marchewka(z innymi owocami i warzywami jest aktualnie problem)

Niestety mamy etap "niejadka" i trudno poszaleć z jedzeniem - żeby mieć pewność że to zje(dosłownie 2 wędliny zamiennie lub ser, bez sałaty)...

Do picia woda :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój tez nie je kanapek ale tutaj gdzie mieszkamy trzeba dawać nieważne że dziecko nie je ale musi mieć ,więc oprócz kanapek ,małe pomidorki ,ogórek ,marchewka w słupki ,owoce różne ,batoników nawet musli nie można więc nic z tego, do tego woda bo syn nie pije żadnych soków .

Lekcje ma od 8:15 do 13 obiadów w szkole nie ma ,kanapki wracają owoce zjada.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja się zastanawiam czy jest sens dawania kanapek jeśli syn ma na 8 do szkoly i obiad o 11. Dziś włożyłam jemu kiść winogron bezpestkowych, jabłko i wodę. I to nie wiem czy to wszystko zje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a jak robicie gdy dziecko je obiad w szkole?
też dajecie kanapkę czy np. tylko owoc?

Syn ma lekcje średnio od 9 do 13.30, okolo 12 obiad i wlasnie nie wiem co mu dawac jeszcze oprocz tego do jedzenia
Dzisiaj Młody dostał kanapkę, garść małych pomidorków(mamy wysyp własnych i wreszcie Dzieć w nich posmakował), marchewkę pokrojoną w słupki i mus owocowy "Bakuś do kieszonki" :)
Dla mnie baton nigdy nie był standardem. W moich czasach wszyscy mieli kanapki, czasami jabłko, a nikt na "nudne śniadanie" nie narzekał.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja piekę i daję również ciasteczka owsiane z żurawiną i orzechami, kabanoska, kanapkę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kabanoska, marchewki do chrupania. Przeważnie kanapka, owoc.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry