Widok

Drugie śniadanie do szkoły

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
...co dajecie dzieciom do śniadaniówek oprócz standardowej kanapki , batonika musli i owoców.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mnie dopiero czeka szkoła córki od września, ale już badam temat. Na szczęście u nas nie ma problemu nie jedzenia owoców i warzyw, ale jak pogodzić fajną zawartość pudełka śniadaniowego z brakiem czasu rano. Jak macie ochotę zajrzyjcie na grupę na Fb Zdrowy Lunchbox - pomysły i inspiracje. Niedawno wystartowała ale razem łatwiej dzielić się sprawdzonymi patentami i pomysłami. Powodzenia wszystkim, którzy starają się dawać zdrowe przekąski :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

dzieciakom zawsze przygotowuje kolorowe lunchboxy do szkoły :) z kanapkami, owocami i warzywami. Czasem też jakieś bakalie im wrzucam np orzech nerkowca. Zamawiam je przez internet https://targroch.pl/pl/orzechy/117-orzechy-nerkowca.html biorę odr razu kilogram bo się bardziej opłaca w sklepie 100 gram to drogo kosztuje. Dodatkowo do 2 śniadania obowiązkowo butelka wody staram się ich zdrowo odżywiać żeby w szkole żadnych chipsy nie kupowały

Mój synek powoli zaczyna się przekonywać do zdrowych przekąsek, bo jeszcze jakiś czas temu to, co wyglądało na zdrowe zupełnie nie było w jego guście. Teraz się to zmienia, ale muszę kombinować. Robiłam już śniadania i podwieczorki z tych przepisów https://blog-juniorangin.pl/utrzymaj-energie-na-zdrowym-poziomie-proste-propozycje-drugiego-sniadania/ i muszę przyznać, że sama też zjadałam je ze smakiem. Teraz będę musiała coś zaplanować na weekend, żeby znów włączyć do diety kolejne zdrowe produkty, a nie korzystać z niezbyt wartościowych i nie zawsze smacznych gotowców. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Najprościej to jakas kanapka i owoc, a jak nie owoc to mus owocowy tymbark. Właściwie to nawet mus wygodniejszy i bezpieczniejszy, bo nie zacznie się zapomniany rozkładać w plecaku ;)

Ostatnio mój mały oprócz kanapki zabiera mus tymbarka z jabłkiem, cynamonem z kaszą jaglaną, pyszny jest i na prawdę sycący.

U mnie to samo - ciągle tylko słyszę "mama kup mi tymbarkowy musik" :D

A co to niemowlak ,że musi musik czy zęby stracił?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No może próchnica od tych musików zęby zeżarła.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez daje mus w tubce ale z Holle - tam są tylko owoce albo owoce z warzywami bez dodatkowego cukru, konserwantów itd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jejku jaka wstrętna reklama...odgrzebywanie wątku aby wcisnąć marke firmy...Naprawdę myślałam, ze to poważna firma...ale z takimi metodami reklamy to można na rynku poszukać innych firm z równie dobrymi, zdrowymi produktami!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się. Co za prymitywna reklama!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystko fajnie, tylko niektore propozycje na forum i w ogole na necie, zajma dziecku pol tornistra..ja super lunchbox pozegnalam juz w pierwszym tyg pierwszej klasy..kanapka idzie zwykle do woreczka bo zajmuje mniej miejsca i lekkie, owoce, warzywa , bakalie, kawalki kabanosow ito do malych pojemniczkow ktore mozna gdzies upchac i sa lekkie..oczywiscie fajne sa lunchboxy....

No i warto jest kupić taki lekki termos dla dziecka;
https://nettrading.pl/termosy-dla-dzieci

Do którego można na przykład nalać zupy.

Od siebie polecam owsianki do słoików, kanapki z różnymi pastami, przekąski warzywne do pojemnika, pieczone ciasteczka np owsiane. Ja do szkoły zabierałam też budyń w słoiku :)

Płatków owsianych jest bardzo wiele rodzajów: https://www.vitalogy.pl/typy-platkow-owsianych/ Warto jest poczytać sobie tutaj. Dzieki temu mozna dobrać sobie płatki, które rzeczywiście będą nam smakowały.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry