Widok

Drzewo plus

Cały Naród sadzi drzewa.
Ja posadziłem dziś dwa kasztany.
Sadź i Ty.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeśli pragniesz być pomocą osobą przy ochronie natury i ekosystemu to możesz pomóc w akcji odbudowy lasów które zostały zniszczone przez duże zawieruchy. Polecam organizację https://posadzimy.pl/blog/los-nasz-najwiekszy-i-najmniej-znany-kopytny/ gdzie zajmują się oni sadzeniem różnych gatunków drzew. Możesz do akcji dołączyć jako osoba prywatna jak również firmowo. Czyń dobro.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Eksterminacji polskich drzew i zagłady Puszczy Białowieskiej nie da się obronić

http://gosc.pl/doc/3997666.Lesnik-ujawnia-jak-ekolodzy-zdewastowali-Puszcze-Bialowieska

A tak btw:
Na jesieni sam zasadziłem (w zasadzie: zasiałem) kilka kasztanowców.
Ot..przy okazji spaceru z suką napakowałem garść kasztanów w kieszenie a potem je wkopałem w ogródku.
Kiedy kilka dni temu robiłem przegląd ogródka, wyszło, ze rosną mi zdrowo 4 kasztanowce.
W ogródku jest miejsce na 1 max 2. Reszta będzie eksmitowana. Na jesieni się zastanowię, które.
Nie pisałbym o tym (bo i po co?) gdyby bęcwał nie robił z siebie bohatera wszechczasów, bo dwa drzewka posadził ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Normalny człowiek wytnie wszystkie drzewa na działce, którą następnie sprzeda, jeżeli prawo mu na to pozwala.
Wie ze to dla niego dobre, bo dostanie dużo pieniędzy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dlaczego zaraz altruistyczne? Normalny człowiek nie wytnie, bo to dla niego dobre. Wytnie to, które mu przeszkadza. Co innego warszawscy deweloperzy, którym udało się nabyć to i owo dzięki dojściom do HGW. Zaś 500+ to byłaby zwykła komunistyczna gangsterska w każdym normalnym kraju. A u nas jakoś tak cieszy. Cieszy redystrybucja dóbr, która sprawia, że pieniądze z PIT i VAT w sporej części wracają do nas zamiast lądować w banku na Cyprze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

>To nie jego wina, że ujawniła ona burackie cechy charakteru niektórych rodaków.

Tak, to wina Tuska i postkomunistów magdalenkowych. Gdyby nie oni, mielibyśmy altruistyczne społeczeństwo, które drzewa nie wytnie, mimo ze wolno albo pięciu stówek nie weźmie od państwa, bo nie potrzebuje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jest zabawne? Okaleczenie drzew w proteście przeciwko wycinaniu drzew? Osobliwa strategia. Mam dla tych bohaterów pomysł na zaostrzenie przekazu:

https://www.youtube.com/watch?v=Ihpii9Ogbx0

Ustawę Szyszki oczywiście popieram. To nie jego wina, że ujawniła ona burackie cechy charakteru niektórych rodaków. To taka mentalność, która wyszła też przy okazji niedawnej promocji w lidlu. Ludzie zaczęli znosić śmierdzące opakowania i żądać zwrotu pieniędzy tłumacząc to niezadowoleniem z zakupionych produktów. Co do samego Szyszki to w ogóle się nie wypowiadam. Pamiętam, jak wyzywałem go od idiotów z powodu Doliny Rospudy. Teraz wiem, ze to była gigantyczna manipulacja. Chodziło tylko o korzyści finansowe z alternatywnej trasy. Niezawodny redaktor Wajrak pomógł bardzo. Do dziś nie wiem, kim naprawdę jest pan Wajrak. Całkiem dobrze pisze, to fakt. Zastanawiam się, czy wyskoczy jak diabełek z pudełka kiedy na serio ruszy przekop Mierzei Wiślanej. Sympatyczny redaktor Wajrak i jego Nutria. W sprawie Nordstreamu siedział cicho jak mysz pod miotłą. Ciekaw jestem, czy w sprawie przekopu mierzei objawi się nagle jako wybitny znawca zwyczajów śledzia bałtyckiego, minoga i foki szarej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Na światło dzienne wychodzą kolejne wątki związane z makabrycznymi zdarzeniami jakie miały miejsce w Tucznie.
Poza zniszczeniem drzew, za które odpowiada jakiś kornik czy inny termit, to jeszcze jakaś mechagodzilla na działce Chemtrailsa Pana zostawiła zakrwawioną siekierę. Jako ze nic nie dzieje się przypadkiem, a w przyrodzie też nic nie ginie, także i ta krew nie jest na pewno przypadkowa.

Czyżby była ona krwią legionu bażantów hodowlanych poległych za Dobrą Zmianę ?

"Drzewo zetną, bażanta zastrzelą, ale Was nie zmogą." Donald Tusk, 20 kwietnia 2017
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Entowie idą po niego....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Idą na niego Etnowie.

Jak widać Bolszewik Szyszko Pan nie posłuchał zasady, aby nigdy nie zadzierać z termitem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Termit. Mój ulubiony. Nie wiem czy link wejdzie:
http://www.dailymotion.com/video/xit7la_pies-huckleberry-termit-twardziel_fun

To musiał być kornik jakiś

Niezależna.pl zameldowała na Twitterze, że peszek dopadł pana ministra - per procuram wprawdzie, ale zawsze...

'- Około godziny 11.40 otrzymaliśmy zgłoszenie o dewastacji 30 drzew na jednej z prywatnych posesji w miejscowości Tuczno. Drzewa są poprzycinane na wysokości 130 cm, a ponieważ dzisiaj jest silny wiatr, to po prostu się łamią. Są to różne gatunki, wśród nich świerk srebrzysty, świerk zwyczajny, tuje i daglezje. Wstępnie straty wyceniono na kwotę 500 zł, a przestępstwo została zakwalifikowana jako uszkodzenie mienia. Zgłoszenia dokonała osoba, która opiekuje się posesją cytuje niezależna pl słowa młodszej aspirant Beaty Budzyń z Komendy Powiatowej w Wałczu'.

Jak to szło... Zielonym do góry? Jakoś tak;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ależ nie.... pan minister chciał dobrze.
To Naród niezwykły do takich przywilejów jak wycinka drzew na własnej działce po prostu nie umie się z tymi drzewami obchodzić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zamotałam się w akcji... Mam nadzieję, że nie obciążasz ministra odpowiedzialnością za nieostrożność denata?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

63-latek z Rzeszowa zginął podczas wycinki drzewa na prywatnej posesji.
Mężczyzna został przygnieciony przez spadający konar.

Do wypadku doszło w piątek po godzinie 17.

A teraz drogi Narodzie (Głupi Ludzie), pozwolimy Wam przechodzić na czerwonym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

ballada słowianska mowiaca o tym,ze słowanianie kochali -doceniali drzewa i przyrode..swoja ziemie i jej dary
https://www.youtube.com/watch?v=dXzIVRwUSEA

Miałam tę samą refleksję, kiedy weszłam tutaj jakiś czas temu ;)

spojrzcie na twarze i porównajcie oba zdjecia
ciekawa refleksja mie naszła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skoro mowa o tradycji peerelowskich spontanów :
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (206 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry