Widok

Dukan 2012

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś jeszcze duka ?
Grupa wsparcia i wymiany informacji pilnie potrzebna :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja moge sie przylaczyc :) ogolnie nawracam sie na dukana :D od jutra 100 %
Ja może od lutego;) Też powrót:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zaczelam od 07 jak widac i sa wyniki.
Moj cel BMI w normie :D

Skoro jestescie juz po i przed to moze mi powiecie, gdzie kupic maizeine ?
Anka na Allegro:)

jesteś na dukanie od 7 stycznia czy od lipca? i ile przez ten czas udało Ci sie zgubić?
Jak w suwaku od 7 stycznia :D a w żadnym sklepie nie ma tego czegoś ?
Anka ja dukalam w zeszłym roku i w przeciagu niespelna msc udało mi sie zgubic 10,5 kg,potem zgubilam jeszcze 3 a teraz przez swieta te 3 wrociły hehe moj cel to jakies 73 kg a brakuje do tego jeszcze, od jutra sie moze wkoncu zmobilizuje, a mozeine w wiekszych marketach mozesz kupic typu real
image
image
10 kg w miesiąc to piękny wynik! Chyba mamy taki sam wzrost bo mam taki sam cel :P

Dlaczego przestałaś ?

Ja czuje się dość dobrze na Dukanie. Nie przepadam za słodyczami, ale za to bardzo za pieczywem i frytkami :P
Na szczęście można jeść jajka i dużo mięsa.

Muszę powiedzieć, że generalnie jem dużo zdrowiej niż wcześniej.
Mam 175/176 cm a przestalam bo jakos tak wyszło jak ja zycznalam byl lipiec, wytrwalam do sierpnia a potem mi sie jakos odwidzialo :p a teraz sie zmobilizowac nie moge,ale co mi tam,zaczne od dzisiaj od popoludnia ostatni tez tak bylo :D
image
image
O nie to jesteś wyższa ja chcę tylko BMI doprowadzić do normy, a wymarzoną wagę zostawiam na później :P
I powodzenia! Nie będę sama!!!
hehe jakos damy rade :) nie dobrze mi sie troche robi jak mysle o samym bialku ale dam rade :P
image
image
to i ja do Was dołączę:)
od jutra:)
ja to od jutra to se powtarzam od 9 :D:D ale ja kocham slodycze i nic innego moglabym nie jesc :D
image
image
To ja też tak samo:) Ciągle odkładam, bo uwielbiam słodkie (zwłaszcza drożdżówy).
Byłam na Dukanie w sierpniu i zgubiłam 8 kg. Na chwilę obecną wszystkie kilogramy mi wróciły:(
a mógł by ktoś przesłać ta dietę?:)
Niestety diety nie można przesłać. Trzeba koniecznie sobie kupić książkę i przeczytać od deski do deski bo mając szczątkowe informacje można tylko i wyłącznie sobie zaszkodzić.
i ja do was dolacze
jestem na Dukanie od czoraj i dobrze sie czuje
a maziene kupilam w Auchanie
image
ja na dukanie zgubiłam 17kg w jakieś 2 miechy ale w ciąży nadrobiłam :) teraz jestem na mm bo karmiię piersią i nie moge byc na dukanie powodzenia! :)
Ja teoretycznie zaczęlam od dziś, trochę ze złości bo już patrzeć na siebie nie mogę, trochę z myślą o wakacjach aby znów nie mieć doła przez cały ten okres. Niestety obawiam się bardzo, że nie wytrzymam bez owoców, to mój nałóg, a jak nie jem owoców to zaparcia murowane:-(
No nic, dziś zjadłam dwie białe kiełbaski z piekarnika (kiełbasy domowej roboty), dwa jajka i dwa ogórki korniszony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
AnkaCyganka ja mam maizenę do oddania - za darmo
ojjka a gdzie by można odebrać ?

Coraz nas więcej i coraz weselej :-)

Niestety chyba nie wiem jak można sobie zastąpić owoce...

Każdy chyba ma coś, czego mu najbardziej brakuje.
Jednym słodyczy, drugim pieczywa i frytek a innym owoców...

17 kg w 2 miechy to by byl super wyniki :) Ile rozmiarów mniej ?

Przyznaje, że mam ustalony koniec czasowy niezależnie od wyników odchudzania i te 17 w 2 miechy to by bylo super :P
mam książkę w pdf i przepisy dla polaków też w pdf, więc jak ktoś ma ochotę wyśle. Ja zaczynam od 6 lutego razem z mężem.
mieszkam we wrzeszczu koło ETC
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Markowa tylko pamiętaj, że ta dieta NIE jest dla ciężarówek i mam karmiących.

Ojjka to ok. Umówimy się na priv.
no to ja też zaczynam od jutra solidnie bo w zeszłym tyg zaczełam znowu ale przestałam :P
mój cel to 70 kg ważę teraz 77kg
te 17kg to jakieś 2 rozmiary mniej :)
szkoda że nie mogę podukać ale karmienie ważniejsze na mm nie idzie tak szybko no i przez ostatni tydzień nic nie schudłam ale pewnie dlatego że dostałam pierwsza @ po ciąży pewnie zatrzymanie wody i takie tam :)
córcia nr1
image

córcia nr2
image
Ok :) to napisz kiedy by Ci odpowiadało
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Markowa to ja poprosze i o ksiazke i o przepisy
image
2 rozmiary mniej i będę mogła nosić znowu normalne ubrania, a nie takie, w których wszyscy myślą, że jestem w ciąży :)

Poza tym przestały na mnie wchodzić ubrania z 'normalnych" sklepów:/
Jak byście chciały to ja mam książki i kilka przepisów na mejlu, byłam na diecie w tamtym roku przez ok 6 miesięcy spadło prawie 25 kg, teraz przybyło po ciąży i jak tylko zakończę karmienie to wracam z pokorą na dietę :/
image
image
ja od 9/01 na dukanie, boze jakie to monotonne, ale efekty sa na razie 4kg do tyl...
image

image
Aga a dietę przerwałaś jak tylko się dowiedziałaś, że jesteś w ciąży ?
Doszłaś do III fazy czy byłaś na II ?
Nie przerwałam na II fazie, wyjeżdżałam na kolonie z dzieciakami i tam nie miałam za bardzo jak kontynuować diety. W ciążę zaszłam cztery miesiące po przerwaniu diety.
image
image
Markowa- poproszę o książkę.

Niestety pozostało pare kilogramów do zgubienia , więc zaczynam zgłębiać temat :)

Pozdrawiam
ja od dwóch tygodni razem z mężem na dukanie... Mąż zgubił już 5 kg a ja tylko 2... polecam blog http://dukan.blox.pl/html
robiłam z tej strony lasagne i wyszła przepyszna! Robiłam sobie również owsiankę rano - mniam!
image
image
marchew, bo ja faze ataku zrobilam 10 dni i teraz jestem na 5 dniach p plus w, jutro last day ;-) spojrze na stronke, moze cory pozwola cos upichcic
image

image
Wszystko fajnie jak tą dietę się stosuje,poźniej jak się skoczy wszystko z czasem wraca.Najlepsza dieta żryj poprostu mniej :)
no to ja Was witam dziewczynki dzisiaj :) my z mala spalysmy do 9 wiec teraz to kawa dobiero,potem pewnie jakies jajeczka,plus jogurt n a na obiad standard piers :P
image
image
hej dziewczyny :-)
ja od dzisiaj dukam razem z meżem :-) chciałabym tak z 12 kg zgubić. zobaczymy.

Markowa mogłabym Cię prosić o przysłanie książki? będę wdzięczna. mój mail. guawa155@gmail.com

jaki jest najlepsze system w 2 fazie? 5/5, 3/3 czy 1/1?

pozdrawiam
Iza
Paula a jak te piersi robisz? sól używacie?
Ja albo grilluje z pieprzem,papryka i czosnkiem np, albo poprostu gotuje, chociaz wtedy sie prawie cale bialko wyplukuje z kostka rosolowa i tak jem :)
Iza ja używałam systemu 1/1 i bylam zadowolona, w fazie 1 za pierwszym razem robilam 6 dni,teraz zamierzam 3/4, zgubilam 4 kg... z czego 1 kg wrocil w pierwszym dni p+w, i troche mi zajelo zanim zszedl,znaczy sie waga stanela na 2/3 dni a potem juz standard min. 0,5 kg dziennie :)
image
image
czyli jednak bez soli :-/

myślę własnie nad 1/1 bo ciężko mi będzie wez warzyw wiec ta opcja wydaje się najznosniejsza ;-)
mam nadzieję, że uda mi się wytrwać na tej diecie. wielki plus, że udało mi się namówić małżona. zawsze raźniej, ale i tak muszę gotowac normalne, pyne jedzonko ze wzlędu na dzieciaki. to będzie wyzwanie żeby nie ruszyć tego ;-)

my zrobimy 5 dni uderzeniowej. w sumie powinnam 4 a mąż 5 ale potowarzyszę mu ten dzień więcej hehe
heheh ja mialam uderzeniowki 5 dni a zrobilam 6 ale juz sie wtedy organizm buntowal
image
image
czesc dziewczyny
my juz po sniadanku, serek wiejski , teraz spijam kawe bo mlody spi, moj maz sie smieje ze mnie ze ja niewiele zmienie w swoim zywieniu i ma racje bo ja strasznie nabialowa jestem , jogurty, serki wiejskie, musli(szkoda ze nie mozna)z mlekiem , kurczak to u mnie norma(zreszta moje dziecko tez), w sobote robilam dla meza mini paczki ,strasznie mnie korcilo ale bylam dzielna))))
image
tak sobie czytam negatywne opinie o Dukanie i zaczynam się stresować. nie chciałabym sobie zdrowia skopać. jakie jest wasze zdanie na ten temat? znacie kogoś kto źle zniósł ta dietę?
ja jak zaczynalam pierwszy raz diete to pilam za malo czego skutkiem byl bol nerek, jak zaczelam pic wiecej problem zniknal
ja robie co jakis czas badania i musze napisac ze lepsze mialam wyniki jak bylam na diecie , mysle ze to dzieki temu ze wprowadzilam wiecej warzyw bo jak pisalam zwykle jade na nabiale
image
Też czytałam takie opinie, ale nie znam nikogo, kto by miał problemy zdrowotne przez tę dietę.
Ja dostałam skazy białkowej miesiąc przed ślubem:/ ale osdtawiłam jajka i przeszło trochę wtedy przesadziłam. Co do 2 fazy to byłam 7/7 wygodniej było planować zakupy:)
http://www.dietadukan.pl/oblicz-swoja-wlasciwa-wage
kalkulator dukana po polsku
Jestem pewna, że dieta jest bardzo niebezpieczna ale tylko dla tych, którym nie chce się czytać, ale próbują być mądrzejsi od autora i stosują wymyślone przez siebie rytmy.

Rytmy są 3 do wyboru 1/1, 3/3, 5/5 i nie ma żadnych odstępstw.
Jak ktoś zaczyna robić "po swojemu" i wymyśla rytm 7/7 albo 5p/3pw albo cokolwiek innego to potem choruje i nie wie dlaczego.

Oprócz tego, że należy się stosować do WSZYSTKICH wytycznych do końca czyli aż do fazy IV to moim zdaniem najważniejszą zasadą jest picie dużej ilości wody.
Można czasem zgrzeszyć ale wody trzeba pić 1 litr na ok 30 kg. Czyli 3 litry przy 90 kg itp.
Dokładnie tak jak napisała AnkaCyganka, ja pije duzo, oprocz tego pamietajcie zeby nie przesadzac z faza ataku bo juz slyszałam ze ktos tu pojechal 10 dni...
faza ataku trwa max 7 dni,przewaznie 5!!! 7 jest dla tych co naprawde rewelacyjnie znosza ,ja przy 6 w 6-tym dniu juz czulam sie slabo :)
dla mnie plusem tej dierty jest mozliwosc picia coli zero bo mi to niweluje chec na slodkie :) aaa no i ja jedyne odstepstwo jakie zrobilam to to ze jakos po 2 tyg zaczelam jesc jabloka i grejfruty,badz pomelo :)
image
image
Ja zrobilam faze ataku tak dluga jak to wyszlo mi w tescie dukana czyli 7 dni. Duzo sie naczytalam o tej diecie i wiem, ze dluga faza ataku nie ma wplywu na skutecznosc chudniecia, a moze doprowadzic do jej zaprzestania z powodu wlasnie monotonnosci.

na miniusie dzis 5,4 kg :)
Dukan dopuszcza inne warianty fazy naprzemiennej, czytam ze zrozumieniem, a skoro dobrze się czułam to czemu nie. Skazy białkowej dostałam tylko i wyłącznie dlatego, że jadłam 10 jajek dziennie!!! To była przesada, i piłam dużo więcej niż 2 litry dziennie.
Ja rozumiem wszystko,tak dukan dopuszcza inne warianty fazy naprzemiennej,ale w druga strone, czyle np 1 dzien p 2 dni p+w :)
ale te warianty sa glownie dla osob ktorym bardziej zalezy na niskiej utracie wagi,badz chcacych sie pozbyc celulitu :)
Anka Cygabka gratuluje :)
image
image
ale kusicie tym dukanem...:)
dajcie trochę siły co i ja bym przeszła na dietę:)
imageimage
mozna atak miec dluzej do 10 dni zalezy ile sie chce schudnac...ja w fazie 2 czyli p plus w nigdy nie chudne, jutro znow proteiny
Iza ja oczyms takim nie slyszalam,a nawet jesli bo cos kojarze ze tam bylo o przedluzonej fazie ataku to tylko i wylacznie pod kontrola lekarza :), no ale mniejsza o to
mi wyszlo z testu ze powinnam 2 dni udezeniowki miec ale i tak skusze sie chyba na 3 moze 4 :)
image
image
Paula to chyba masz mało do zrzucenia jeśli tylko 2 dni.
Pół kilo dziennie tak jak wcześniej pisałaś to moim zdaniem mega wynik.
U mnie jest 200 max 300 g dziennie. Zdarzyło się i 0 g.
to i ja do Was dołączę od jutra:)
j
imageimage
Zapraszamy! Zrób sobie test, zobaczysz co i jak :D
zrobilam test i wyszlo mi ze powinnam miec 7 dni 1 fazy
image
cos mi posta ucielo
mialam napisac ze 2 pelne dni za mna
image
pawinnam 15 kg ale stanelam na 10 /11 :)
image
image
Witam sie z rana u mnie po pierwszym dniu uderzeniówki 1,2 na minusie :D no to dzien drugi pora zaczac :)
image
image
a u mnie po pierwszym dniu -900g więc jak dla mnie super.
czy można w 1 fazie jest wędzonego kurczaka? małżon wczoraj kupił pałki wędzone i język ucieka mi do tył...a ;-P
Myślę, że można ale bez skóry.
wiadomo, że bez :-) uffff ;-P
Iza ladny spadek , umnie od poczatku 3kg na minusie
image
witajcie :)
bylam na dukanie jakos 1,5 roku temu slicznie schudlam, jakos 10 kg - bylo widac, maz schudl 17 kg. Ja niestety nadrobilam z nawiazka ze wzgledu na ciaze ;) maz przytyl jakies 6 kg, ale wyglada lepiej jak przytyl :)
jak nie schudne podczas karmienia piersia wracam na dukana...

maz schudl w 2 miesiace 17 kg, robilismy podstawowe badania po nagonce w mediach, oboje mielismy wzorcowe. Po prostu trzeba duzo pic wody i tyle. Z cola tez nie ma co przesadzac bo nie jest za zdrowa ;)

Na razie bede Was podczytywac :)

a i z moich ulubionych dan byla makrela wedzona z cebula i ogorkiem kiszonym, poniej serek wiejski lekki z jajkiem, paluszkami surimi, ogorkiem kiszonym ;)

pozdrawiam i zycze powodzenia :)
a ja dziś wpadłam na pomysł na kotleciki jajeczne oczywiście dozwolone składniki
gotujemy 4 jajaka DODAJEMY 2 ŁYŻKI OTRĘBÓW SIEKAMY SZCZYPIOREK, MOŻNA DAĆ PLASTEREK WĘDLINKI DROBIOWEJ POKROJONEJ DODAJEMY SUROWE JAJKO PRZYPRAWY JAK KTO LUBI FORMUJEMY KOTLECIKI I SMAŻYMY I SMAŻYMY TAK SOBIE DZIŚ WPADŁAM NA TEN POMYSŁ ZAWSZE ROBIŁAM TE KOTLECIKI JAJECZNE ALE DODAWAŁAM BUŁKĘ TARTĄ
KILKA SZTUK WYJDZIE
dzielcie się sprawdzonymi przepisami :-)

Magda chyba w sobotę zrobię te kotleciki :-)
Jaki tryb wybrałyście ? I jak oceniacie jego skuteczność ?
Hej dziewczyny ja już 3 tygodnie nie jem soli pije dużo wody odstawiłam słodycze i przede wszystkim odstawiona napoje gazowane.Staram się już nie jeść po 18stej mi chodzi o zmniejszenie tego brzydkiego brzucha:)

Markowa mogłabym Cię prosić o przysłanie książki?może trochę bym poczytała:) marta0116@op.pl
Markowa bardzo dziękuję:)
To ja od niedzieli, chociaż w niedzilę jeszcze grapefruita zjadłam, dziś na wadze 2 kg mniej:-)
Ale jem bardzo mało bo mam wolne i wczoraj wieczorem już mi słabo było. Jutro już urlop się kończy i będzie ZNACZNIE trudniej się trzymać:-(
dzien dobry
witam sie z kawka , ja juz po sniadanku, teraz mysle co na obiad, maz ma fasolke po bretonsku a dla mnie chyba bedzie rybka z foli
a jak u was? ja w nocy obudzilam sie glodna, probowalam zapic to woda ale mlody w nocy byl marudny i z katarem wiec budzilam sie co chwile tylko nie wiem czy z powodu Szymka czy z glodu))))
image
Kolorowanka nie powinnaś się głodzić na tej diecie.
Jedna z rzeczy, która mi się podoba na tej diecie jest ta ze o 23 najadlam sie jak stado wojska a rano i tak 300 g mniej.

Jak komuś brakuje motywacji to niech poczyta to:

http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=102&t=6833
to może i jaa?;]
:)
Jeśli karmisz to ta dieta nie jest wskazana :)
A właśnie chciałam zapytać jak to jest z ilością jaką można zjeść tych dozwolonych produktów. Wczoraj zjadłam bardzo mało i w nocy budził mnie głód. Na obiadek właśnie zjadłam kurczaka z piekarnika oczywiście bez skóry i tylko pierś, mniam mniam, córka ze mną zjadła:-)
AnkaCyganka niezłe te fotki, szok, nie ta dziewczyna:-) pozazdrościć
ale mi brakuje dukana :) szybsze były efekty i rzeczywiście tak jak któraś pisała wyżej można było najeść sie na noc a ja akurat przeważnie pracowałam na nocki to było dla mnie super. Teraz karmie i jestem na montignacu ale trzeba pilnowac odstępów między posilkami nie podjadać itp. ;/ na razie od 5 stycznia mam 5 kg na minusie
nie przesadzajcie dziewczyny z kurczakiem bo to syf jest lepiej czasem zamienic na udziec lub pierś z indyka no i ryby
A można wędzone ryby? uwielbiam wędzonego halibuta ale jest strasznie tłusty
Markowa mogę prosić o podesłanie książek w pdf? marzenaka@poczta.fm z góry bardzo dziękuje
kolorowanka mozna ryby nawet tłuste bo to są zdrowe tłuszcze
Wam też się chce ciągle pić na tej diecie?
mi sie strasznie chcialo pic....
w lidlu sa energetyki bez cukru - bardzo tanie, jak ktos lubi ;)
i jest kawa mrozona bez cukru tez pyszna.
ja sie opychalam tatarem wolowym i z lososia - mniam...
i makrela wedzona, ryby mozna i nawet lepsze to niz kurczak nafaszerowany hormonami...
zamiast kury lepszy indyk - tak jak ktoras z Was napisala...

mi na tej diecie znikl cellulit i skore mialam ladna...
no i mozna jesc ile sie chce - to jest super, a waga leci i tak w dol :)
ja z rana mialam 2,200 na minusie :) dzisiaj 3ci dzien i jakos leci ja wlasnie zaraz sobie tatarka wsune i jeszcze kawalek pstraga i spac, a mnie nikt nie pobije bo wczoraj 400g sznycli z indyka wsunelam :P
image
image
niewiem - ja właśnie na tych energetycznych jadę :) i muszę przyznać, że są całkiem fajne ;P ja będę się ważyć dopiero w niedzielę - kiedy znowu będę mogła wsuwać warzywa :) a mój mąż na diecie w oczach chudnie :)
Hej dziewczyny...Tak sobie czytam ten wątek i chyba się skuszę znowu na dukana. Dietkowałam na dukanie już kiedyś, ale niestety po 2 dniu fazy uderzeniowej musiałam przestać, bo mnie straszne choróbsko dopadło. A później już nie wróciłam...niestety. No i generalnie przez ten czas uhodowałam ładnych parę kilo. Chyba zacznę od poniedziałku, bo jutro mam urodziny, no więc same wiecie.
A i jakby mogła się odezwać jakaś dziewczyna, która ma ksiązkę do przesłania na maila to poproszę. Podam później adres. Dzięki i pozdrawiam..
No i ja sie witam z rana z wynkiem 2,7 mniej :D
zobaczymy co dalej bedzie :D
image
image
czesc a u mnie jakis zastoj dzisiaj , waga taka sama jak wczoraj ale moja wina to tez troche bo obiecalam sobie ze nie bede sie wazyc codziennie
mam nadzieje ze za jakis czas waga pokaze mniej
image
hej
i ja od dzisiaj na Dukanie:)
podajcie proszę sprawdzony przepis na chleb dukana:)
A ja dzisiaj troche nagrzeszyłam :(
no nic jutro wracam na wlasciwy tor :P
image
image
Przepis na chleb mam gdzies w ksiazce, moge poszukac jak chcesz.

Ja codziennie grzesze :P Pije kawe rozpuszczalna, sporo sole itp.itd.

Za karę naleźy Ci się 30 min spaceru :))
kawy rozpuszczalnej nie wolno?
mnie dzisiaj strasznie głowa bolała. ewidentnie z braku cukru. zgrzeszyłam i zjadła kilka malin z zalewy cukrowej i momentalnie przeszło. niefajny dzisiaj był przez to dzień,
hehe ja bylam na spacerze :P kawe tez pije,soli unikam ale do herbaty daje miod :P i dzisiaj zjadłam bułke :OOOOO masakra ale taka ladna byla ze sie skusilam :P
image
image
Witam. Nikt chyba nie zauważył mojej obecności...Nie wiem czy przyjmiecie mnie do swojego grona...
Witam wszystkie dziewczyny!
Poczytałam tutaj trochę o tej diecie i chce spróbować, bo mam brzuszek, ze wszyscy gratulują dzidzi, a mi tym bardziej smutno,bo nie mogę zajść już jakiś czas :( Wiec chce się wsiąść za siebie skoro tutaj widzę takie osiągnięcia 10 kg w 2 miesiące :D Czy mogłabym prosić o pomoc ,bo nigdy tej diety nie stosowałam i nie mam zielonego pojęcia co mogę jeść i w jakich ilościach i o co chodzi z tymi fazami ... ? Będę wdzięczna za pomoc i jakieś wsparcie w utrzymaniu diety :)

Markowa możesz mi też podesłać na e mail hayabusa1@wp.pl
Już nie mogę się doczekać kiedy dołączę:) Odliczam dni. Ale najpierw z mężem idziemy na walentynkową kolację jakoś na początku lutego, potem wizyta kuzynki i od 6 lutego zaczynam:)

Takie pytanie wiecie może gdzie można kupić chleb dukanowski? Jak mieszkałam w Elblągu to każda piekarnia go miała w ofercie a tutaj jeszcze nie widziałam.
Hej rozeznana i witam zakochana :)
nie wiem czy autorka watku sie nie obrazi ale raczej chodzi o to zeby bylo Nas jak najwiecej :)
u mnie dzsiaj tylko 100 g ubytku ale to pewnie przez moje grzechy wczorajsze :P
milego dnia kobietki :)
image
image
Paulina dziękuje bardzo za materiały :) Niedługo zaczynam! Mam tylko prośbę zanim zacznę czytać, żeby któraś z Was podpowiedziała mi :
ile trwa ta I faza i czy z przepisów jak je zrobię to mogę jeść tak żeby się najeść i kiedy chce??

P.S. To wciąż ja *zakochana* tylko już się zarejestrowałam pod nickiem zakochana85 :)

Pozdrawiam i miłego dzionka.
witam was dziewczyny
Zakochana gdzies tutaj dziewczyny wstawialy link do obliczen ile trwaja poszczegolne fazy, musisz poszukac troszke wyzej a jesc mozesz ile chcesz ,kiedy chcesz i jak duzo chcesz tylko pamietaj o piciu, trzeba naprawde duzo pic
a u mnie nadal brak spadku wagi, ale nie poddaje sie
image
Wszystkim zaczynającym radzę zainwestować w książkę i ją przeczytać od deski do deski, żeby zrozumieć o co chodzi.
Bez tego mozna sie rozchorowac, nic nie schudnac lub szybko sie zniechcic.

Ach w dziwnych czasach zyjemy... naprawde wolicie pdf od normalnej ksiazki ???

Do sprawdzenia jak to jest z nasza waga i na co mamy szanse polecam raczej strone angielska niz polska.
http://www.dukandiet.co.uk/en/350-subscribe.html?UnitW=2&Firstname=&WeightWanted0=&WeightWanted1=&x=125&y=32

A ja miałam wczoraj wielki spadek motywacji i dzis waga ani drgnela. :(
Cześć dziewczyny,

przez przypadek trafiłam na ten wątek, przeczytałam i postanowiłam dołączyć.

Ja swoją przygodę z Dukanem zaczęłam jakieś 1,5 roku temu. Mąż mnie do tego namówił. W ciągu około 3-4 miesięcy schudłam jakieś 12kg, mąż koło 25kg. Niestety przerwałam dietę i bardzo tego teraz żałuję. Kilogramy wróciły. Od momentu przerwania codziennie mówię sobie, że od jutra wracam ;)

Zaczynam od dziś :)
Dzięki poprzedniej przygodzie z Dukanem zostały mi dobre nawyki żywieniowe. Dużo piję niegazowanej wody (kiedyś do ust bym jej nie wzięła), całkowicie przestałam słodzić kawę i herbatę. Do pieczenia smakołyków używam wyłącznie słodzika, jem wyłącznie chude mięso (oczywiście bez skóry). Tych nawyków jest więcej, ale nie będę Was nimi przynudzać :)

Powiem Wam natomiast, że dieta dietą, ale jak przy każdej trzeba zachować zdrowy rozsądek. Jeśli chodzi np. o mleko Dukan mówi, żeby kupować 0% - osobiście kupuję 0,5% ponieważ jest zdrowsze, a te 0,5% to praktycznie żadna różnica. Jajek nie wolno jeść dużo, bo to też niezdrowe. Kilka sztuk w tygodniu to max, bo wiadomo, że np. w chlebie Dukana czy ciastach też są jajka. O tym należy pamiętać. Sól jest dozwolona, ale w minimalnych ilościach - ja solę bo nie umiem inaczej :) Ale sól zatrzymuje wodę w orgaznizmie co jest złe. Pamiętajcie też, że dieta Dukana jest oparta na mięsie i to głównie mięso należy jeść. Wszelkie serki, jogurty itd. są dodatkiem. Jeść je można, ale nie mogą to być główne składniki.

Co do tamego jedzenia któraś z Was pytała o ilości potraw. Jeść należy tyle by się najeść i o dowolnej porze. Jeśli więc zgłodniejecie o 22.00, zjecie, a pół godziny później położycie się spać nic Wam nie będzie :)

Co do przeczytania książki podzielam zdanie poprzedniczki. Zanim zacznie się przygodę z Dukanem obowiązkowo należy ją przyczytać, bo wyjaśnia ona wiele spraw.
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
Moja mała sugestia. Nie ważcie się codziennie. Jeśli któregoś dnia zobaczycie, że waga nie spadła w stosunku do dnia poprzedniego bądź nawet trochę wzrosła, możecie się rozczarować, co w konsekwencji spowoduje Wasze złe humory a nawet przerwanie diety. I jeszcze jedno. Dobrze byłoby gdybyście dodatkowo brały "wspomagacze" w postaci jakiś witamin. Kupcie sobie kompleks witamin dostosowany do wieku, bo wiadomo że żadna dieta nie dostarcza wszystkich. A chcąc zabezpieczyć się przed różnymi dolegliwościami i choróbskami warto.
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
ja zrobiłam dzisiaj ciasteczka owsiane - przepis znalazłam na blogu do którego podawałam linka wcześniej... Strasznie mi brakuje moich słodyczy :P
image
image
Dziś mam doła, po pierwszych dwóch dniach było na wadze 2 kg mniej a dziś się zważyłam i 800g więcej a na prawdę mocno się trzymam od poniedziałku. Nic nie oszukuję:-(
kolorowanka spokojnie,ja za to nie mam sily se trzymac :P i az sie boje na warzywa przejsc :P
image
image
no ja juz nie waze sie codziennie, ale tylko na protalu mi spada, i jest ok, ja chce po miesiacy miec 5-7kg mniej, mam nadzieje, ze bedzie taki wynik...
image

image
mój mąż w dwa tygodnie schudł 5 kg - nie wiem jak to zrobił - na bank się nie głodził ;P Ja też nie chudnę jak dołączam warzywa... dlatego warzę się w pierwszy dzień warzywny :) Bo inaczej się tylko stresuje ;P
image
image
aj bo faceci maja inne metabolike hihi ;-) ja ta diete troszke modyfikuje, ale waga spada hihi
image

image
ja dzisiaj szaleję w kuchni - robię same słodkości... ciasteczka gotowe, deserek smakija zrobiony - jeszcze tylko bezy ;P gdyby nie te wszystkie blog, z cudownymi i sprawdzonymi przepisamii to bym chyba padła ;P
image
image
ja dzisiaj tez zrobie sernik dukanowski i chyba ciasteczka owsiane
no i musze sie pochwalic po 2 dniach zastoju wchodze na wage a tam kg mniej, juuupi
image
hehe a ja dzisiaj 0,5 kg do przodu, i dzisiaj znowu portal,wczoraj zjadlam troche warzyw wiec nic dziwnego :)
ja teraz odliczam dni do egzaminu :P
marchew, a gdzie kupujesz mazeine plus otreby owsianeitp w uk\?
Kupiłam w waitrose, do dostania też w polskich sklepach :)
http://www.waitrose.com/shop/ProductView-10222-10001-101285-Mornflake+oatbran tylko, że one są już mielone
http://www.waitrose.com/shop/ProductView-10222-10001-78638-Waitrose+Cook%27s+Ingredients+cornflour
marchew, dzieki ;-)
image

image
no i się zważyłam... w sumie -4,5 kg :) dziewczyny, a jak u Was? chwalcie się :)
image
image
Ja też się zważyłam, po tygodniu 2,4 kg mniej:-) Ale cały tydzień na samym protalu i to raczej głodówka. Np wczoraj (wstałam o 5 do pracy) jajko i plaster chudej wędliny i około 14,00 pół serka wiejskiego light do tego dwie kawy i kilka herbat bez cukru. Boję się, że jak będę więcej jadła to nie będę chudła i szybko się zniechęcę a po prostu muszę schudnąć bo nigdy tyle nie ważyłam-dramat.
Właśnie mam w piekarniku pieczeń z jajkiem:-) dziewczyny a można jeść śledzia w occie. Kupiłam takie z lidla bismarck i jest napisane, że słodzone substancją słodzącą sacharynian sodu
Kolorowanka jezeli trzymasz sie produktow z listy mozesz jesc do woli ile chcesz o ktorej chcesz, ja jem kiedy czuje glod nawet zdaza mi sie o 23 ze wciagne kabanosa i chudne, nie mozesz sie glodzic
image
Dziś już zjadłam znacznie więcej ale wszystko z listy dozwolonej i obiecuję sobie, że zważę się nie szybciej niż za tydzień:-)
dziewczyny a zjakich stron korzystacie? ja z tej
http://www.forum.dietaproteinowa.eu/forum/4-nasze-rezultaty/
jestem tez na forum tam i mozna sie zmotywowac jak poczyta sie innych dzienniczki
image
Co tu taka cisza? Jak Wam idzie?
U mnie bardzo słabo, więc nie ma się czym chwalić...
Ja zrobiłam sobie dziś 3 Bita na "pożegnanie" i pochłonęłam całą blachę:/
Od jutra planuję Dukanka:)
Ja na jutro już mieszankę warzyw ugotowałam do obiadu :-)
ja dzisiaj sie zlamalam i zjadlam maly kawalek drozdzowki ale nie moglam sie powstrzymac, tak pachniala i ta kruszonka, na szczescie sie opanowalam i zjadlam tylko jeden kawaleczek
image
mi przybylo plus 1 kg, ale tez lalamalam sie, te4raz jestem na p plus w az do pt...wiec raczej nie schudne hihi
image

image
dzien dobry
ale tutaj cisza , wszystkie jeszcze spia?
ja dzisiaj juz grzeczna jestem , na wage nie wchodze bo sie boje;-)))))
image
Ja dziś po pierwszym dniu z warzywami, po 7 proteinowych, pycha brokułki i kalafior:-)
Na razie super się czuję na tej diecie, zjadam obiad w pracy około 12,00 i już nie jestem głodna do rana.
Najbardziej obawiam się rodzinnych imprez typu urodziny, imienicy a zapowiada mi się teraz kilka. Nie chcę nikomu mówić, że jestem na diecie bo jak mi nie wyjdzie to będzie mi głupio, zwłaszcza, że cała rodzina gada jak przytyłam
Ja dziś pierwszy dzień; pamiętam, że pierwsze 3 dni są najgorsze...
Byłam w sklepie i wszystkie słodycze, batoniki, drożdżóweczki, czekoladki do mnie wołały...
ja siedzę w kuchni i piekę sernik, zrobiłam już lody, jeszcze tylko krem czekoladowy i smakija i mogę dalej się odchudzać ;P
image
image
ja niestety nie dojadłam wszystkich smakołyków przed dietą i do mnie to wszystko w kuchni woła ;P
image
image
a mnie kusi Despedaros mam w lodowce 2 butelki i co otwieram lodowke od razu wzrok na piwo
image
Śniło mi się dzisiaj jedzenie :/ Waga odmówiła współpracy nie zmieniając wczorajszego wyniku:/
mam taki mały dylemat - wiadomo należy unikać węglowodanach - ale do jakiej ilości na 100 gram są one dozwolone (wiadomo, że zupełnie uniknąć się ich nie da ;P)
Przeczytałam 2 i pół książki i nie zaważyłam... Gdzie to jest napisane ?
Napiszę do Was dziewczyny, bo jak czytam ten wątek to się boję.

Uważajcie na siebie na tej diecie. Dieta jest bardzo niezdrowa i powinna być prowadzona, jeżeli już, pod okiem lekarza.

Odchudziłam się tą dietą - skutecznie, jednak mimo stosowania się do wszystkich zaleceń" od a do z" i robienia badań krwi, zniszczyłam sobie nerki i nabawiłam się choroby skóry od nadmiaru nabiału:( Zaznaczam, że piłam dziennie ponad 2,5l wody i nie uchroniło mnie to przed problemami.

Ogólnie to zalecam pójście do jakiegoś dietetyka, a nie odchudzanie na podstawie książek. Ja zrobiłam ten błąd. Posłuchajcie głosu rozsądku.
wesele w 2013 :)

Olla1 mysle ze kazda z nas ma swoj rozum i wie co robi, takze kazda zna swoj organizm i czuje kiedy dzieje sie cos niedobrego

dziewczyny co tak ucichlyscie?ja powoli do przodu ,od dzisiaj mam P+W i wciagnelam mnostwo pomodora i ogorka, potem mam jeszcze brokula i chyba strzele sobie jaka salatke
image
ja odpadłam z tej diety
czuję się na niej beznadziejnie, spróbuję szczęścia na MŻ i lekkostrawnie

a dukankom życze powodzenia:)
A ja czuje się bardzo dobrze na tej diecie. Mogę jeść rzeczy, bez których nie mogłabym funkcjonować a brak reszty jakoś mi nie doskwiera.
Wskazówka na wadze pokazuje coraz mniej, chociaż tempo nie takie jakbym chciała.

Za 5 dni minie miesiąc zobaczymy z jakim wynikiem. Super byłoby dobić do 50 %...

A i z okazji tego miesiąca wybieram się do lekarza, żeby zobaczyć czy mi ta dieta nie szkodzi.

Widziałyście, że na allegro mozna kupić jedzenie przygotowane pod tą dietę ?
Anka widzialam na allegro ale jakos nie przemawia do mnie, wole zrobic sobie sama w domu a jak robie wiecej to zamrazam)))
ja na tej diecie tez sie czuje super, wiecej pije co zawsze przychodzilo mi z trudem(no chyba ze jak bylo goraco), nie rozumiem tez dlaczego ludzie faszeruja sie tylko jajkami, sa twarogi z ktorych mozna robic pasty,ryby ktore sa bardzo zdrowe a potem dochodza warzywa ktorych mozna jest mnostwo bez ograniczen, ja uwielbiam te diete
image
jadłam dużo ryb, mięsa i nabiału, jajek najmniej ale czuję się na niej źle:( mam dziwny posmak w ustach mimo, że wypijałam nawet 3 litry wody no i potworną zgagę
nabawiłam się wstrętu do nabiału i ogórków konserwowych
ale wiem, że ludziom służy:) więc trzymam za Was kciuki:)
Inka.ja szkoda ze ci nie sluzy , na pewno znajdziesz taka na ktorej bedziesz sie dobrze czula i waga bedzie leciala w dol,zycze powodzenia w gubieniu kg
image
my z mężem nie odczuwamy różnicy :) bo my i tak nabiałowcy :) I też dzięki tej diecie więcej piję... normalnie to chyba odwodniona chodzę ;P
oj sylwia, nei byłabym taka pewna, jeżeli było by tak pieknie jak piszesz, to ni było by całego grona anoretyczek, bulimiczek i ortorektyczek...
ale anoreksja , bulimia to sa choroby i sie je leczy i nie wiem jak inne ale ja nie zamierzam zrobic sobie krzywdy,chce zrzucic tylko kilka kg
poza tym pisalam ze ja glownie nabialowa i dieta ta niewiele sie rozni od tego co jadlam(a zawsze mialam dobre wyniki)a nawet dostrzeglam jej plusy bo wiecej pije i jem wiecej warzyw
image
sylwia- ja nei mowiłam o tobie ;) tylko mi chodzi o to ze nie można myslec ze każdy potrafi się kontrolowac i widziec prawde ;) ze warto bedac na tak trudnych dietach jak Dukan podopieką lekarza ;)
Madness is the gift, that has been given to me!!
a btw. co myslicie o szkodliwości tej diety? że zwiększa ryzyko miażdżycy, podnosi cholesterol i u kobiet zwiększa prawdopodobieństwo zachorowań na raka piersi ?

http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=1134
Łatwo mówić temu, kto nie ma problemów z wagą. :I
A tak w ogóle to nie wierzę we wszystko co piszą.
Z pewnością ta dieta nie jest bez wad. Ale i wielu jest takich, którym nie na rękę jes tot, że można schudnąc samemu, skutecznie i bez efektu jojo bez stosowania chemicznych proszków, pigłuek itp, albo płacenia grubych pieniędzy za zdrowy jadłospis.
AnkaCyganka - to nie tak że nie mam problemów z wagą, od kiedy pamiętam, zawsze musiałam dbac o co jem jak jem i kiedy jem, u mnie w rodzinie otyłośc po prostu jest, większośc jest pulchnych, dlatego moja mama od dziecka wbijała nam zdrowe żywienie, nie jedzenie słodyczy (tylko w niedzielę mgłysmy jesc, miałyśmy szafkę, do której odkladalysmy co dostawałysmy i raz w tygodniu mogłysmy) colę pierwszy raz piłam pod koniec liceum itp.
Więc to nie jest że łatwo się mowi. Pewnych nawyków zdrowego żywienia, czyli zbilansowanej diety uczy się całe życie.

A co do proszków pigułek itp - nie ma czegoś takiego, jakby było nikt nie byłby otyły.
ale otylosc tez jest powodem wielu chorob i schorzen
ja mysle ze bedac na kazdej diecie trzeba byc pod opieka lekarza lub robic co jakis czas badania(dl samej siebie i w trosce o swoje zdrowie)
image
sylwia - zgadzam się, ja ogólnie jestem za wszystkimi badaniami profilaktycznymi oraz okresowymi. Niestety jedzenie jakie jest dostępne na rynku jest baardzo sztuczne (nawet tzw.produkty eko....jak dla mnie stara kasy) i naszpikowane róznymi środkami, przyspeszaczami wzrostu itp. Więc nie ma 100% naturalnych źródeł witamin i minerałow...niestety, nie każdy żółty ser to ser, szynka to szynka itp
Emenems zgadzam sie w 100%, jak czasami czytam etykiety na produktach to w glowie mi sie nie miesci co tam czasami jest
image
Nie ma proszków i tabletek ?

Co druga reklama w tv promuje inny środek, który ma wspomóc odchudzanie. Mam wrażenie, że próbują zgarnąć resztę rynku zanim wszyscy wypróbują Dukana.
Nie wiem jak z ich skutecznością bo nie próbowałam i nie znam nikogo, kto by się przyznał do stosowania, ale tych "suplementów diety" jest kilkadziesiąt.

Dla mnie dukan to wymarzona dieta bo co najważniejsze nie muszę się głodzić. Tego po prostu bym nie zniosła i z otyłości I stopnia zrobiłaby mi się wkrótce III, a tak to coraz bliżej wagi w normie. Bez szaleństw i przesadzania. Waga ma być poprostu odpowiednia. :)
AnkaCYganka - chodzilo mi o to że to wieeeeelka ściema. Suplementy w naturalny sposób przyspieszają spalanie, ale tylko w może 3%, reszta to cięzka praca.
Żadna tabletka cię nie odchodzi, zaden proszek, a kto ogląda i wierzy w reklamy to mi go szkoda niestety.

http://www.sfd.pl/UWAGA_NA_NACI%C4%84GACZY_OFERUJ%C4%84CYCH_U%C5%81O%C5%BBENIE_DIETY_i_TRENINGU%21-t733464.html

nie mam osobiście nic przeciwko stosowaniu się do diety akurat Dukana, ale ogólnie jestem przeciwna dietom monotematycznym, jak wyklucza się jakies produkty, organizm potrzebuje wszystkiego, dlatego ja jestem zwolennikiem zbilansowanej diety.
Ale dziś nagrzeszyłam! Aż wstyd!

Przez pierwsze 2 fazy nie ma co chodzić do restauracji bo nie ma szans na dania dukana.
Ja też:-) mąż mnie namówił na whisky z colą light:-( nie dałam rady i sączę drineczka:-)
ja dzisiaj fatalny dzien , maz z dzieckiem doprowadzali mnie do pasji szewskiej,poza tym na P+W jestem wiecznie glodna i marze o slodyczach, zrobilam bezy (zamiast cukru slodzik)a teraz pije piwko, jutro zalicze wzrost ale dzisiaj mam to gleboko w d... )))
image
dziewczyny - a nie ma takiej diety któa by nie doprowadzała was do takiego stanu ze nei możecie bez czegoś wytrzymac? z jednej strony bardzo was podziwiam, ja bym tyle nie umiala ze sobą walczyc, ale z drugiej strony ja sama poszukiwałam własnej diety, takiej na codzien parę lat...
tak czy inaczej, whisky z colą jest jak najbardziej na tak - trzymam kciuki za DD (Dziewczyny Dukana:))
Witajcie:)
ja już weteranka dukana,za pierwszym razem schudłam 25kg w 4 miesiace i niestety trochę pofolgowałam i część wróciła teraz zaczełam po raz drugi 9 stycznia i mam na dzień dzisiejszy minus 7,5 kg.Od razu lepiej się czuję niby nic jeszcze nie widzę po sobie,ale wrażenie że brzuch sie zmniejszył i już mam lepsze samopoczucie:)
Co do dukana i restauracji ja chodziłam i chodzę ale zawsze na warzywach biore sałatkę z kurczaka bez sosu i cole zero i tez mogę sobie bywac w restauracji:) Najbardziej Wam polecam Ikee,zawsze biore łososia z warzywami bez sosu,wybieram sobie jakies fajne sałatki do miseczki,maja tez krewetki na sałacie a kilka razy nawet zdarzyło mi się zjeśc zupę np.brokułową lub cukiniową.
Jak jestem na mieście bardzo długo a zjadłam już to co zabrałam ze sobą z domu to zdarza mi się podjechac po sałatkę z grillowanym kurczakiem do donalda czy kfc oczywiście to co niedozwolone wyjmuję i zawsze lepiej zjeśc niż być głodnym bo zastój murowany.Aha jak mnie się zdarzały zastoje zawsze piłam duużo wody na noc rano od razu waga ruszała:)
powodzenia Wam i sobie zyczę:)
image
u mnie jest kiepski spadek wady - za to mój mąż zrzuca jak szalony :) już ma 10 kg mniej... a wczoraj z mężem nagrzeszyliśmy - ale jakoś tak głupio w gościach wszystkiego odmawiać ;P
powiedzcie mi proszę jak to jest bo już zgłupiałam. Czy biało spala tłuszcz? czy powinnam jeść raczej więcej niż mniej? teraz jem bardzo mało i praktycznie nie chudnę, może jem za mało? czy to możliwe?
ja jem czesto , czesto zdaza mi sie zjesc nawet kolo 22 bo zanim poloze dziecko spac , ogarne dom to dopiero jak usiade to zoladek daje znac ze zapomnialam go nakarmic
image
Odpadłam - angina:(
No to ja zaczynam. :) Do zgubienia 14 do wakacji. dziś piekę chleb dukanowy. Ale chyba nie będe korzystała z maizeny. Jak coś to zblenduje otręby. Na śniadanie omlet z chydą wędliną drobiową i już 3 kubki herbaty.
no to i ja.

w Auchan kupilam ksiazke... swietna Dukanowa :) 9,90 i ma przepisy,
kolorowe obrazki:)
tylko na I faze przepisow brak, ale od czego jest internet :)

Dzis pierwszy dzień. :)
Sniadanie za mną. ide zrobić herbatę.

moge sie przyłaczyć?;]
ja też zaczęłam dziś

do zrzucenia jakieś 7 kg, zostały po ciąży i trzeba się w końcu za nie zabrać, bo nie dopinam się w nic w pasie
Fabiankowa jeśli już nie karmisz to zapraszamy!
Lalka 7 kg to ja zrzuciłam w mniej niż miesiąc :P Ale fakt, że mam dużo więcej do zrzucenia.
AnkaCyganka my zdaje się razem idziemy tą białkową drogą:) ja zaczełam 9 stycznia zaraz miesiac,aktualnie jestem chora leżę i chwała bogu boli mnie gardło więc jakiekolwiek grzeszenie odpada bo nawet chęci nie mam,ale niestety ssam Strepsils a one mają cukier mam nadzieję,że nie zaszkodzą.

Ktoś pytał parę postów wyżej o ilośc jedzenia.Tak białko spala tłuszcz(sadełko) o ile oczywiście wyeliminujemy z diety weglowodany i tłuszcze.Pamiętaj,ze dukan tym różni się od innych diet,że możesz jeść ile chce i o której chcesz,ja bardzo poźno chodze spać i czasem o połnocy zjem wedlinę lub twarożek.Im więcej zjesz białka tym bardziej będziesz chudła-nie chodź głodna bo waga stanie!!

Trzymam kciuki-ja dzis na obiad sałatka i kotlety jajeczne:)
image
W takim razie zacznę jeść więcej. Do tej pory jadłam bardzo mało i w ogóle nie chudnę.
A to zalezy co jesz, co pijesz, ile się ruszasz, a przezde wszystkim CO jesz...jak chcesz, to napisz co jesz i czy jeszc regularnie i czy podjadasz czy nie (kostka czekolady to podjadanie)
Np rano przed wyjściem z pracy gotowane jajko, w pracy o 8:00 kawa z mlekiem.
około 10:00 serek wiejski ligt potem 2 herbaty ziołowe bez cukru.
13:30 obiad i tu np pierś gotowana z ogórkiem albo pieczeń z mięsa z indyka z jajkiem.
Czasem po poprocie do domu trochę śledzia w occie albo plaster schabu wędzonego (bardzo chudy).
oprócz tego około litra wody.
a czy posiłki jesz regularnie? sniadanie zdecydowanie za małe, nei rozruszasz organizmu taka małą dawką energii...dwa albo trzy jajka gotowane/jajecznica do tego kromka pełnoziarnistego razowego pieczywa.
Nie musisz jesc serka light:) na lunch możesz zjeść owoce, herbaty ziolowe zamień na zielone.
obiad, głownie drób, schab rzadziej, wołowina baardzo zadnko, włacz wiecej ryb, dwa, trzy raz w tygodniu, razem z ryżem brązowym albo kaszą (50gram)
w domu wieczorem to serek wiejski, mozesz na slodko, troszkę cukru, cynamon, albo z miodem, lub z przyprawami i z pomidorem:)

nie katuj sie, jedz małe porcje, ale z 5 razy dziennie, mozesz np. na lunch zjesc ugotowaną pierś z kurczaka (100/120gr).

Musisz jeść regularnie...

trzymam kciuki !! ja jem bardzo podobnie, waga schodzi ale ćwiczę 4 razy na siłowni w tygodniu plus dorzycilam dwa dn iw domu z kólkiem (takie wiecie, hula hop z obciążeniem)
ja myśle, że 7 kilo to tak ze dwa miesiące mi zajmie, dobrze, że mam wsparcie moja mama też sie ze mną za o zabrała, a że pilnuje moją małą, to widzimy się codziennie
Emenems Ty na pewno piszczesz o dukanie? pieczywo ciemne, ryż, owoce? ...
o dukanie to nie :D ale skoro Ci nie pomaga to spróbuj czegoś innego :D a ile jesteś na dukanie?
Kolorowanka za malo jesz i to zdecydowanie, no i co najwazniejsze za malo pijesz , powinnas wypijac samej wody kolo 2 litrow dziennie , ja do tego wypijam tez 2 kawy i kilka herbat jak mi zimno
co do jedzenia to ja jem duzo , jajka , ryby , mam kabanosy drobiowe, serki wiejskie(to przyklady)jem jak tylko poczuje glod
Mogę prosić o przesłanie książki na maila?

Zawsze byłam przeciwna wszelkim dietom, ale nie miałam problemów z wagą. Teraz styl życia, słaba wola spowodowała, że nie jestem zadowolona ze swojego wyglądu. Może Dukan okaże się odpowiedni dla mnie.

Podziwiam Was i życzę zdrowia i osiągnięcia wymarzonych efektów.
image image
Podsumowanie miesiąca.
-7,5 kg
- obrączka nadal nie wchodzi
- NIKT nie zauważył różnicy (prawie nikt nie wie o diecie)
- Ciuchy nadal w tym samym rozmiarze, może trochę luźniejsze
-Tempo ok 200 g dziennie.

Zapisuje wagę codziennie więc wiem, że miałam kilka przestojów i jeden raz waga poszła do góry o 800 g. Nie wiem z jakiego powodu.

Jedna wizyta w restauracji nie udana - nie najadłam się, nie udało się zamówić dukanowego dania.
Miał być Łosoś z grilla i warzywa bez oleju, a był łosoś z masłem i warzywa z bułką tartą :)))

Wnioski
- unikać jedzenia "na mieście"

Aniu, zrzuciłaś 7,5 i nie widać? nie wierzę :) przecież to sporo
ale na pewno lepiej wchodzisz w ciuchy, i nie cisną w pasie, prawda?

ja dziś drugi dzień i nie chodzę głodna, ale co najważniejsze mogę słodzić herbatę i kawę słodzikiem, inaczej bym nie dała rady

mama piecze chleb, a na obiad pierś z parowaru

któraś pisała o kabanosach drobiowych, na pewno są dozwolone?
No na pewno 7,5 kg to nie sama woda, ale nikt nie zauwazył różnicy i ja też nie widzę.

Ja zaczełam od otyłości I stopnia, i nadal mam dużą nadwagę a ciuchy w ostatnich dniach noszę warstwami więc łatwo nie zauważyć różnicy. :D
ja pisalam o kabanosach , ja kupuje w Lidlu i wlasnie przeczytalam sklad i jest napisane ze na 100gr przypada 61 gram miesa drobiowego wiec chyba nie jest zle ,ale ja nie traktuje tego jak posilek ,bo zjadam po kawaleczku np wieczorem jak zjem kolacje a czuje sie "niedojedzona"
image
AnkaCyganka u mnie na razie -6,5kg a tez nie czuje takiej wielkiej roznicy, ostatnio tylko moja sasiadka zapytala czy kupilam nowy plaszcz bo jakos mniej mi sie marszczy z tylu))))
image
a kabanosy są wędzone i dzięki temu nie są mdłe, więc przez chwilę czuje się normalne smaki :)
ja niby mało schudłam - a jednak ludzie widzą różnicę... niestety w niedzielę zauważyłam u siebie brak energii więc dodatkowo do witamin biorę magnez :)
No i masz babo placek... Angina.
Te tony leków, które pochłaniam z pewnością nie są bez znaczenia dla diety, ale nie ma zamiaru przerywać ani jej kończyć.
Biorąc po uwagę ile ma ona trwać będę pewnie jeszcze chora nie raz.
A co u was?
u mnie klapa. Złamałam sie i jadłam zakazane rzeczy typu słodycze i chleb. chciałabym jednak wrócić na dukana i stąd moje pytanie. czy mam dalej jechac na fazie II czy wrócić do uderzeniówki?
Do uderzeniówki. I od początku. Ja 3 dzień i1,4 kg w dól.
Z przepisów korzystam tu:
http://forum.dieta-dukan.pl/viewforum.php?f=4
ja drugi dzien, na razie bez żadnych efektów
ale się nie poddaję :)
Aniu, zycze zdrowia
Ja dziś też akurat ważyłam się na podsumowanie miesiąca diety,wczoraj też skończyłam piąty dzień warzywny i jestem bardzo zadowlona:) Przez miesiac schudłam 8kg i w sumie po ciuchach to nie widzę różnicy jeszcze,jedynie po kurtce zrobiła się ciut luźniejsza,ale po nogach widzę,że zeszczuplały i mam smuklejsza szyję i "dziurki" po bokach:)
Postawiłam sobie na cel za miesiąc minus 5kg,to tak żeby była niespodzianka na dzień kobiet:)
Anka trzymaj się z tą anginą raz w życiu miałam i pomógł najbardziej tantum werde do psikania.Teraz też jestem przeziębiona i już 4 dzień leżę,akurat teraz kiedy mam kilka dni wolnego musze być chora.
Na piątek szykuje się wizyta towarzyska imieninowa:) wszyscy będa zajadać ciacho a przyniosę sobie nutelkę:)
image
ja mam minus 4kg, po miesiacu, choc nastepny musze juz wiecej schudnac, u mnie po ciuchach widac....a tak to nic, brzuch jest olbrzymi niestety, ale czasu brak na cwiczenia...
Dzięki za wsparcie. Mam w gardle stado górników :)

Psikam tantum verde i faktycznie pomaga. :D

Idę robić kolację i będę oglądała ugotowanych z talerzem w ręku bo bez się nie da :P
na anginę pomaga też płukanie gardła solą, pół łyżeczki ciepłej wody na szklankę wody, tylko to nie jest przyjemne niestety

a która to faza, że można nutelkę?? Boże jak mi się zachciało nutelkę......
a i bardzo mi dziś pomógł chleb dukanowy, dzięki temu nie czuję mocno dziś diety
ja dziewczyny do Waas od jutra wracam,jakos sie złamałami teraz załuje ale od jutra pełna mobilizacja :P
i ja sie witam , u mnie chorobsko(zapalenie ucha srodkoego i antybiotyk) do tego przyszla@ i mam mega ciezki dzien, ale walcze dzielnie , waga stoi w miejscu ale jak tylko zniknie z pola widzenia @ wchodze na wage
image
nutelkę zrobioną samemu można już w fazie uderzeniowej!
polecam wg przepisu:
http://dukan.blox.pl/2010/03/Czekoladowy-krem.html (ja użyłam philadelphia super light ;P)
robiłam i wychodzi super - trzeba mieć kakao odtłuszczona, które zawiera 10-12% tłuszczu - moim zdaniem to i tak dużo ;P ale mówię Wam, jest pyszne!
jak kiedys mowilam nie popieram diet stricte, ale baaardzo popieram robienie samemu jedzenia wszelakiego ! tez sama robię kremy do kanapek, snakuje pysznie, do tego satysfakcja i wiesz co jesz ;)

Lalka skąd masz ten chleb ???
chleb piecze się samemu w piekarniku, jutro podam przepis, ale wiadomo otręby to główny składnik

chyba sie skuszę na nutelkę, ja używam kakao odtłuszczone Wedla, piję codziennie kakao z łyżeczki ze słodzikiem, wcześniej piłam normalne z cukrem i teraz ciężko mi się odzwyczaić
Co tu taka cisza:-) U mnie dziś 3 tygodnie mijają i mam 3,8kg mniej:-) Nikt nie zauważył:-( ale ja i tak mam dużą satysfakcję i czekam na dalsze efekty:-) A ja u Was?
no u mnie właśnie efektów na wadze brak, dziś ostatni 7 dzień I fazy, nie wiem czemu nie spada waga, ale brzuch mam mniejszy i to też jest ważne, generalnie kilka deko mniej po 6 dniach
a i jeszcze ratuje mnie nutelka, bo ja z tych co kochają słodycze
Ja walczę o 50 % spadku zakładanej wagi - to by był pierwszy sukces tej diety...
Miałam duuuuuże zastoje, które mam nadzieję minęły.
Postawiłam sobie 5 celów w sumie, jak któryś osiągnę to nie omieszkam się pochwalić. :)

Ktoś jeszcze duka czy reszta złamana ?
dukam, dukam - już się nie mogę doczekać III fazy :) zrobiłam sernik i wyszedł super :) tylko mało słodki...
image
image
AnkaCygnaka - twarda sztuka z Ciebie :D trzymam kciuki !!
A Dziekuje :) Obym wytrzymała do końca. :)
ja też dukam, tylko cały czas nie spadam na wadze
zobaczymy za miesiąc, dziś dzień PW, więc humor od razu lepszy
a ja wreszcie sie pozbylam meza który wkółko demotywował i dzisiaj gdrzecznie wracam na normalny tor :D ja stawiam za cel jakies 9/10 kg :)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
:) Zastanawiam się jak to będzie z tłustym czwartkiem... :)
hehe u mnie na szczescie przejdzie bo nie przepadam za paczkami :)
image
image
paula2411 - jak to pozbyłaś się męża ;>
ale ja dzisiaj nagrzeszyłam w pracy... ale chyba gdybym nie zjadła tych wszystkich słodkości - to chyba nie przeżyłabym zmiany ;P
image
image
Mar-chew hehe pojechał na kontrakt :) i teraz 3 tyg spokojnego dietowania, po 1 dniu 0,3 kg na minusie hahah :D
image
image
mnie też odrobinę waga ruszyłą od wczoraj 0,3kg, może odzie ku lepszemu?
hej dziewczyny :-) Ja co prawda się poddałam z Dukanem, ale stwierdziłam, że jak do końca miesiąca waga nie będzie spadać, a ćwiczę codziennie na orbim i uwazam na to co jem, to będę zmuszana wrócić do dukania. w związku z tym czy mogłabym prosić o przesłanie książki? wiem, że któraś z Was posiada taka. mój mail to guawa155@gmail.com
dziś kończę 5 dzień na PW i nic nie schudłam a nawet przytyłam 200g:-( Jutro zaczynam P a w pracy będą pączki oj ciężko będzie:-)
Czy to normalne, że w fazie PW się nie chudnie?
U mnie to samo. Przybrałam! Właśnie zmieniam sobie "tryb" na 5/5. A pączka na pewno nie zjem :) Walczę ze sobą, innymi i pączkami :P!
ja też nie chudnę na warzywnym... i tak sobie myślę, co to będzie na III fazie - jak sobie strzele posiłek królewski to od razu chyba będzie +5 :P
image
image
Marchew ja też mam taką wizję. Co zjem to 1 kg na wadze będzie więcej. :)
W związku z tłustym czwartkiem, dziś śniła mi się bułka. hahaha :P
AnkaCyganka - mi z mojej diety wyszlo po miesiący 3kg w dół, 1 cm z brzucha i 1 z bioder. jestem zadowolona.

Ale, własnie wybieram się na pączki! u nas nie ma takich polskich, na szczęście znajomy jest piekarzem, polak, i dzis robi :D nie będe się oszczędzac, chociaż zjadlam obad, żeby nie napychać się pączkami.

Udanego tłustego Dukanki!!
O! Emenems to Ty jesteś gdzieś na emigracji ? Gratuluje spadków i smacznego pączka. Zjedz drugiego za mnie :P
Ale mi wyszło pokraczne zdanie. :P
Hej kobietki :) ja sie 3mam jakos bez paczka,ale za mna chodzi jakas czekolada czy cos,ale tak mi sie klamka w drzwiach wyjsciowych rozwaliła ze jestem uwieziona w domu a nikt nie chce wpasc i mi tego robic,zalamka :P
image
image
Cześć Dziewczynki:)
Ja dziś dałam radę bez pączka chociaż wiadomo ochota była,co wyciągałam ulotkę z hipermarketu ze skrzynki to wszędzie na pierwszej stronie pączki i wielkie hasło :tłusty czwartek! no tłusty tylko,że tyłek hihih zrobiłam sobie muffinki dukana z nutelka zjadłam wszystkie i też mam tłusty czwartek:)
W ost tygodniu miałam zastój niestety związany z chorobą,ale widzę,że już dziś waga spadła o 0,5 kg, także oby do przodu a raczej w dół:)
image
Aha ja zawsze byłam 5/5 i ciężko jest na P wytrzymać 5 dni,ale chyba jest to najlepszy tryb,przyzwyczaiłam się do niego no i ważenie robię co 5 dni.
image
AnkaCyganka - zdjałam 3 plus 4 chrusty...masakra :D tyle kalorii nie jem przez tydzien :D hahahah ale jako ze nie mam takiej diety rygorystycznej, to wiem ze parę dni treningów troszkę mocniejszych i nei będzie sladu ! nie wybaczyłabym sobie:)

tak, nie mieszkam niestety w PL, i dlatego zjedzenie prawdziwych pączków to jest coś pięknego! nie będę się ważyc na wszeli wypadek w środę, to mój dzień ważenia tylko za dwa :D

dacie radę dziewczyny, wspieram was z całych sił !!
Ja tez obylam sie bez poczka po 3 dniu fazy taka 1,3 kg mniej :)
dzisiaj ostatni dzien i wskakuje na 1/1 :)
image
image
Byłam dziś u lekarza. Dostałam skierowanie na wszystkie badania.
Wszyscy milczą.

A ja dziś świętuję połowę drogi. Niestety tę łatwiejszą połowę. Ostatni kilogram schodził 10 dni...

1 cel osiągnięty po 43 dniach- Zostały 4 cele do osiągnięcia :-)))

Co u was ?
u mnie taz mula te kg dzisiaj ostatni dzien I fazy :P
U mnie bardzo opornie kilogramy schodzą:-( teraz dodatkowo mam okres i wieeelką ochotę na coś słodkiego. Siedzę uziemiona z chorym dzieckiem, mąż w pracy do późnego wieczora a ja w domu bez jajek, słodzika, serków i jogurtów:-( Mięsko na obiad zjadłam i rybę na śniadanie i jak nigdy wyczekuje męża, żeby do sklepu wyjść:-)
czy kogel mogel mogę w fazie samych protein?
jak zrobić żeby dobry wyszedł. Nie jadłam od miesiąca nic słodkiego.
dziś 12 dzien na diecie od poczatku i na razie 1kg mniej, a moja mama 3kg, we dwie jest naprawdę raźno, wczoraj pieklam babki owsiane, w sumie to samo co chleb tylko słodzik zamiast soli i zrobialm z aromatem cytrynowym, a drugie z kakao; ja musze coś slodkiego i to codziennie, cale szcęście, że mozna
waga opornie, może dlatego, za ja mam BMI w normie i przez to jest ciężej, bo mam 7 kilo w sumie do zrzucenia, ale muszę dojśc co wagi przed ciążą, zaparłam się i koniec
ja myślę, że spokojnie można :) tylko oczywiście słodzik - najlepiej sypki... kogiel mogiel to super pomysł :) czemu ja na to wcześniej nie wpadłam... eh... ja właśnie robię mus z rabarbaru - ale się dziadostwa naszukałam... mam nadzieję, że do budyniu będzie jak znalazł :)
ja ostatnio nagrzeszyłam więc u mnie waga stoi ;/ nawet przybrałam 0,5kg... ale i tak jeszcze tylko dwa do zrzucenia...
lalka - ja powód mam podobny ;P ale wagę mam już niższą niż tą sprzed ciąży... chcę osiągnąć wagę z przyjazdu do UK :P bardzo się cieszę, że już się brzuszka i boczków pozbyłam...
Marchew Ty chyba w UK to nie możesz mieć "kompleksów". Jak schudniesz za dużo, to ciuchów nie znajdziesz w swoim rozmiarze :P

Ja nawet nie marzę o wadze sprzed ciąży. Tej to nawet na horyzoncie nie zobaczę. Może następnym razem :P
Markowa takze bardzo prosze o ksiazke na meila gosiks1@o2.pl
Z gory bardzo dziekuje.
image

image
Powoli się zniechęcam. Tydzień temu w sobotę miałam -4kg potem na fazie PW waga wzrosła a dziś mija 3 dzień P i znowu waga spadła do tego -4kg.
To tak w kółko będzie?
dziewczyny - do tych co ważą się codzinnie - dajcie spokój, jeden dzień w tygodniu wystarczy, zaleznie od cyklu meisięcznego ilości wody w organiźmie czy wypróźnien waga się wacha !! to normalne, nawet na rygorystycznych dietach !!
Nie zniechęcajcie się, nie patrzecie na innych, każdy gubi inaczej, każdy ma inną budowę ciała, grupę krwi, hormony itp. Nadczynność taryczycy sprzyja spalaniu niedoczynnosc przeciwnie. Hormony z tarczycy są odpowiedzialne za spalanie tłuszczu.

Wytrwałości zycze, i na każdej diecie trzeba czasu !!

Organizm róznie reaguje na zmianę żywienia, każda z was inaczej prowadzila swoją porpzednią diete i każdy organizm potrzebuje czasu żeby się porzestawic i wdrożyc w nowe jak Dukan w waszym przypadku
To prawda, że kobiety w zależności od momentu cyklu bardziej lub mniej zatrzymują wodę i waga się różni.

Kolorowanka a przeczytałaś książkę od deski do deski ?
Pijesz odpowiednio dużo wody ?
Jesz otręby ?
Ruszasz się ?
Nie grzeszysz ?

Ja zanim bym się poddała to bym zrobiła dluugi rachunek sumienia i szukała przyczyn w tym, że czegoś nie robię dobrze.
Ale zbyt dużo znam ludzi, którzy schudli po 25 kg, żeby się tak łatwo poddać :)
Tak trzymać Anka ;) rachunek sumienai to jest własnei dobre !! albo pisz na bieżąco co jesz, wtedy jak będziesz chciała skubnąć cokolwiek a bedziesz wiedziala ze musisz to zapisac to cofniesz łapę :D
Ale cisza sie tu zrobiła :)
U mnie spadek po 3 dniach o 0,5 kg ale ja sie sztywno zasad nie trzymam i w 9 dni zeszło 2kg :)
image
image
ja ciągle notuję słaby spadek wagi, ale jednak spadek
U mnie waga nadal stoi już nie wiem co źle robię.
Teraz jestem na fazie PW napiszę przykładkowo co dziś zjadłam i powiedzcie jakie błedy popełniam.
Rano serek wiejski light i kawa z mlekiem 0,5%
Jogurt naturlany do picia 0% tłuszczu.
Litr wody mineralnej i herbata
obiad: pierś z kurczaka pieczona bez tłuszczu i brokuły
pół litra wody
teraz wróciłam z pracy i zjadłam pół makreli wędzonej i kończę kolejne pół litra wody + herbata miętowa oczywiście bez cukru.

gerneralnie codzinnie jem podobnie ewentualnie dodaję na śniadanie gotowane jajko albo sałatkę z tuńczykiem i jajkiem lub paluszki surimi
ja tu bledow nie dostrzegam :)
to juz wiecej ja grzesze bo jak nie paluszki wsuwam juniorki :P to wafle popcornowe ::) dzisiaj sie nie powstrzymalam i zjadłam kilka biszkoptow cory,aj sama na siebie wsciekla jestem,bo w dodatku obiadu nie jadłam :P
no właśnie z kim nie rozmawiam kto jest na dukanie to każdy mówi, że podjada. Ja przez cały miesiąc tylko jedną kostkę gorzkiej czekolady zjadłam podczas obfitej miesiączki. do teraz już wypiłam kolejne pół litra wody. nie chudnę już od prawie dwóch tygodni:-( może to nie jest dieta dla mnie
Hej wszystkim:)gratuluję spadków!
Ja dziś nadrabiam zaległości forumowe,mam wolne i się lenie w domu:) ryba radośnie paruje w parowarze razem w warzywami dziś pierwszy dzień warzywek i ważenie rano po 5 dniach P i mam minus 10,5kg i jestem cala happyyy! Mój plan to 2kg jeszcze mniej do 8 marca mam nadzieję,że się uda,codziennie robię kilometrowe spacery a,że pogoda coraz ładniejsza odkurzyłam już kijki do nordiku i nareszcie mogę niebawem wyruszyć.Wam tez polecam,człowiek się nie umorduje a waga leci.
Poza tym przyznaje się na forum do grzechu :) ale to był grzech całkowicie zaplanowany:) jedna gałka lodów piernikowych z Grycana:) to była nagroda za 10kg mniej tłuszczu na tyłku:)))
Ogólnie mam dobry nastrój a powiedziłabym,ze chyba coraz lepszy bo waga leci a i zima odchodzi ,a u was jak z samopoczuciem?
image
kolorowanka nie będę pytac bo nie wyapda ile ważysz,ale osoby które mają mało tłuszczyku chudną zdecydowanie wolniej,te które mają sporą nadwagę idą jak burza więc może to powoduje u Ciebie wolniejsze chudnięcie? każdy organizm inaczej reaguje na każde nawyki ja jem wieczorem na kolację kostke twarogu a rano z reguły mam spadki bo on ma dużo białka może spróbuj?
Zgadzam sie z Enemensem,nie wazcie się codziennie a juz na pewno nie kilka razy dziennie,ja się wazę co 5 dni kiedy przechodze z P na PW i na odwrót wtedy mam w miare jasny obraz.
image
czesc
i u mnie spadek, mniejszy ale jest
Kolorowanka ja ostatnio mialam zastoj 2 tygodnie, waga ani drgnela a nawet szla w gore a jak mi zeszlo to od razu 1,5kg, moze poczekaj jeszcze troche
image
Kolorowanka - dieta ok ale nie widzę otrebów i wspomnienia o ruchu.

Gdzieś czytałam, że bialka musi być co najmniej 1 g na 1 kg wagi Czyli np wazysz 75 kg to 75 g białka musisz dziennie pochłonąć (informacja nie sprzqdzona).

Aha i już pisałam wyżej, żę co najmniej litr wody na każde 30 kg wagi.

Miałam lekkie załamanie, co objawiło się zjedzeniem ziemniaków do obiadu i 3 czekoladek zaraz potem. Załamanie wywołałam sobie trybem 5/5. Jednak to nie dla mnie.
Kolejnego dnia wróciłam na prawą drogę i walczę dalej. :D

Melpomena ile Ci zajęło zrzucenie tych 10,5 kg ?
Aniu odchudzam się od 9 stycznia czyli wychodzi mniej więcej ok.1,5 miesiaca,no ale jeszcze drugie tyle przede mną te trudniejsze:)
pozdrawiam i życze wszystkim miłego dzionka:)
Dziewczyny czy można jeść paluszki surimi z lidla takie mrożone?
Tak sobie myślę, że może przez to nie chudnę jem 2 paczki tygodniowo
ja wcinałam surimi - i chudłam, tak samo mój mąż - ale tam dużo karbów... ja już na 3 fazie :) co prawda zabrakło mi 1 kg ale jak spojrzałam w lustro uznałam, że jestem zadowolona z tego co widzę, dobrze się czuję i pragnę pochłonąć obiad królewski :)
wczoraj minęły trzy tygodnie i na wadze mniej o 2,5 kg, ale jest tak, że mam zastoje a potem waga spada, jeżeli chodzi o kg to 1/3 za mną i jeszcze 5 zostało, ale tempo wydaje mi się bardzo bezpieczne, i jeszcze ja nie podjadam rzeczy niedozwolonych, nutelka mnie ratuje od słodkiego, a to najważniejsze

ale też mi się marzy obiad królewski :)
Marchew gratuluje! Życzę wytrwałości w fazie 3!

Ktoś pisał wyżej o jedzeniu wieczorem czegoś w 100% z białka. Zaczęłam tak robić i to pomaga. Polecam wszystkim :P

Na mój pierwszy królewski posiłek mam już zaplanowane menu! Ale do tego jeszcze daleko.
Aniu, ale co ma 100% białka?
dziewczyny, wiecie coś na temat Jagód goji? Przeglądałam wczoraj sklep na stronie dukandiet.co.uk i właśnie tam natknęłam się na suszone jagody goji. I niby nie wolno suszonych owoców - to czemu je sprzedają? Czyżby Dukan zaklasyfikował je jako zioła? Bo nic innego do głowy mi nie przychodzi ;P
mam kilka klientek , które ratuje po Dukanie....tragiczna dieta, a w skutkach jeszcze gorzej. Także uważajcie dziewczyny
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
Olcia a co to znaczy ratuje ? Dokładnie jak ratujesz ?
Marchew - ogórki też zioła ;)
No i oskarżenia rzucone tylko coś dowodów brak.
Jak klientkom brakowało determinacji to pewnie mają efekt jojo i trzeba je faktycznie ratować. ;)
Aniu zgadzam się z Tobą w 100% tez ciągle słysze o oskarżeniach a jak pytam to się okazuje,że jedna z drugą nic nie piła a potem nerki chore.

Masz pewnie na mysli moje wieczorne twarożki:) cieszę się,że u Ciebie też działa białko na noc.Dziewczyny chodzi o to,żeby zjesć coś co ma b.dużo białka na kolację wtedy rano waga spada,np.jajka,twarożek,tuńczyka albo pierś z kurczaka.

U mnie minus 11kg chwilowy zastój,ale czekam cierpliwie bo mam problemy "łazienkowe" i jak miną pewnie waga spadnie.
image
Własnie chodzilo mi o coś wysokobiałkowego a nie w 100% białkowego.

Ta dieta jest dla rozsądnych, ktorzy nie stosują jej ze słyszenia tylko czytają książki i rozumieją, że albo dajesz z siebie 100% albo w ogóle się za nią nie bierzesz.

Ja ją uwielbiam bo chudnę chociaż w ogóle nie jestem głodna i właśnie dlatego, że jest taka skuteczna, tak wielu jej nienawidzi.
ja podejrzewam, że wiele osób uległo pokusie (nie powiem, mnie też kusiło) ominięcie etapu warzywnego aby waga spadła ;P później się nikt do tego nie przyznaje - sama bym się nie przyznała ;P
trochę i ja złamałam zasad - na trzeciej fazie - mój mąż przywiózł mi pełno smakołyków z Francji - i nie mogę się po prostu tylko na to patrzeć... eh... więc waga trochę wzrosła :(
Pewnie ta dieta - jak każda jest dla zdeterminowanych i z silną wolą.
Ale myślę, że jeden grzech to nic takiego, jeśli się potem wraca na dobry tor.

A w ogóle to uważam, że 3 i 4 faza sa najtrudniejsze bo nerwy puszczaja i wydaje się, że wszystko już można, a 60-100-150 dni to baaaaaaaardzo długo. :)
no właśnie - baaaaardzo długo ;P
a ja wczoraj nagrzeszyłam, zjadłam pół małej pizzy z pomidorem i pieczarkami, pierwszy raz tak zrobiłam, waga dziś odrobinę w górę, no i mam motywację, żeby więcej tego nie robić

jak pytałam o 100% białka, to to też miałam na myśli wysokobiałakowe, i fakt jak zaczełam jest otręby z jogurtem w ciągu dnia zamiast na kolację, a na kolację mięso albo nabiał, waga lepiej spada

też sobie myślę, że w sumie to odchudzanie będzie trwało nawet do pół roku,bo mimo, że nie mam dużo, to wolno chudnę
Nowy wątek !
Zapraszam!

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=316207&c=1&k=160
do góry