Widok

Dukan 2012

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś jeszcze duka ?
Grupa wsparcia i wymiany informacji pilnie potrzebna :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to ja Was witam dziewczynki dzisiaj :) my z mala spalysmy do 9 wiec teraz to kawa dobiero,potem pewnie jakies jajeczka,plus jogurt n a na obiad standard piers :P
hej dziewczyny :-)
ja od dzisiaj dukam razem z meżem :-) chciałabym tak z 12 kg zgubić. zobaczymy.

Markowa mogłabym Cię prosić o przysłanie książki? będę wdzięczna. mój mail. guawa155@gmail.com

jaki jest najlepsze system w 2 fazie? 5/5, 3/3 czy 1/1?

pozdrawiam
Iza
Paula a jak te piersi robisz? sól używacie?
Ja albo grilluje z pieprzem,papryka i czosnkiem np, albo poprostu gotuje, chociaz wtedy sie prawie cale bialko wyplukuje z kostka rosolowa i tak jem :)
Iza ja używałam systemu 1/1 i bylam zadowolona, w fazie 1 za pierwszym razem robilam 6 dni,teraz zamierzam 3/4, zgubilam 4 kg... z czego 1 kg wrocil w pierwszym dni p+w, i troche mi zajelo zanim zszedl,znaczy sie waga stanela na 2/3 dni a potem juz standard min. 0,5 kg dziennie :)
czyli jednak bez soli :-/

myślę własnie nad 1/1 bo ciężko mi będzie wez warzyw wiec ta opcja wydaje się najznosniejsza ;-)
mam nadzieję, że uda mi się wytrwać na tej diecie. wielki plus, że udało mi się namówić małżona. zawsze raźniej, ale i tak muszę gotowac normalne, pyne jedzonko ze wzlędu na dzieciaki. to będzie wyzwanie żeby nie ruszyć tego ;-)

my zrobimy 5 dni uderzeniowej. w sumie powinnam 4 a mąż 5 ale potowarzyszę mu ten dzień więcej hehe
heheh ja mialam uderzeniowki 5 dni a zrobilam 6 ale juz sie wtedy organizm buntowal
czesc dziewczyny
my juz po sniadanku, serek wiejski , teraz spijam kawe bo mlody spi, moj maz sie smieje ze mnie ze ja niewiele zmienie w swoim zywieniu i ma racje bo ja strasznie nabialowa jestem , jogurty, serki wiejskie, musli(szkoda ze nie mozna)z mlekiem , kurczak to u mnie norma(zreszta moje dziecko tez), w sobote robilam dla meza mini paczki ,strasznie mnie korcilo ale bylam dzielna))))
tak sobie czytam negatywne opinie o Dukanie i zaczynam się stresować. nie chciałabym sobie zdrowia skopać. jakie jest wasze zdanie na ten temat? znacie kogoś kto źle zniósł ta dietę?
ja jak zaczynalam pierwszy raz diete to pilam za malo czego skutkiem byl bol nerek, jak zaczelam pic wiecej problem zniknal
ja robie co jakis czas badania i musze napisac ze lepsze mialam wyniki jak bylam na diecie , mysle ze to dzieki temu ze wprowadzilam wiecej warzyw bo jak pisalam zwykle jade na nabiale
Też czytałam takie opinie, ale nie znam nikogo, kto by miał problemy zdrowotne przez tę dietę.
Ja dostałam skazy białkowej miesiąc przed ślubem:/ ale osdtawiłam jajka i przeszło trochę wtedy przesadziłam. Co do 2 fazy to byłam 7/7 wygodniej było planować zakupy:)
http://www.dietadukan.pl/oblicz-swoja-wlasciwa-wage
kalkulator dukana po polsku
Jestem pewna, że dieta jest bardzo niebezpieczna ale tylko dla tych, którym nie chce się czytać, ale próbują być mądrzejsi od autora i stosują wymyślone przez siebie rytmy.

Rytmy są 3 do wyboru 1/1, 3/3, 5/5 i nie ma żadnych odstępstw.
Jak ktoś zaczyna robić "po swojemu" i wymyśla rytm 7/7 albo 5p/3pw albo cokolwiek innego to potem choruje i nie wie dlaczego.

Oprócz tego, że należy się stosować do WSZYSTKICH wytycznych do końca czyli aż do fazy IV to moim zdaniem najważniejszą zasadą jest picie dużej ilości wody.
Można czasem zgrzeszyć ale wody trzeba pić 1 litr na ok 30 kg. Czyli 3 litry przy 90 kg itp.
Dokładnie tak jak napisała AnkaCyganka, ja pije duzo, oprocz tego pamietajcie zeby nie przesadzac z faza ataku bo juz slyszałam ze ktos tu pojechal 10 dni...
faza ataku trwa max 7 dni,przewaznie 5!!! 7 jest dla tych co naprawde rewelacyjnie znosza ,ja przy 6 w 6-tym dniu juz czulam sie slabo :)
dla mnie plusem tej dierty jest mozliwosc picia coli zero bo mi to niweluje chec na slodkie :) aaa no i ja jedyne odstepstwo jakie zrobilam to to ze jakos po 2 tyg zaczelam jesc jabloka i grejfruty,badz pomelo :)
Ja zrobilam faze ataku tak dluga jak to wyszlo mi w tescie dukana czyli 7 dni. Duzo sie naczytalam o tej diecie i wiem, ze dluga faza ataku nie ma wplywu na skutecznosc chudniecia, a moze doprowadzic do jej zaprzestania z powodu wlasnie monotonnosci.

na miniusie dzis 5,4 kg :)
Dukan dopuszcza inne warianty fazy naprzemiennej, czytam ze zrozumieniem, a skoro dobrze się czułam to czemu nie. Skazy białkowej dostałam tylko i wyłącznie dlatego, że jadłam 10 jajek dziennie!!! To była przesada, i piłam dużo więcej niż 2 litry dziennie.
Ja rozumiem wszystko,tak dukan dopuszcza inne warianty fazy naprzemiennej,ale w druga strone, czyle np 1 dzien p 2 dni p+w :)
ale te warianty sa glownie dla osob ktorym bardziej zalezy na niskiej utracie wagi,badz chcacych sie pozbyc celulitu :)
Anka Cygabka gratuluje :)
ale kusicie tym dukanem...:)
dajcie trochę siły co i ja bym przeszła na dietę:)
mozna atak miec dluzej do 10 dni zalezy ile sie chce schudnac...ja w fazie 2 czyli p plus w nigdy nie chudne, jutro znow proteiny
Iza ja oczyms takim nie slyszalam,a nawet jesli bo cos kojarze ze tam bylo o przedluzonej fazie ataku to tylko i wylacznie pod kontrola lekarza :), no ale mniejsza o to
mi wyszlo z testu ze powinnam 2 dni udezeniowki miec ale i tak skusze sie chyba na 3 moze 4 :)
do góry