Widok

Dukan 2012

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś jeszcze duka ?
Grupa wsparcia i wymiany informacji pilnie potrzebna :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam. Nikt chyba nie zauważył mojej obecności...Nie wiem czy przyjmiecie mnie do swojego grona...
Witam wszystkie dziewczyny!
Poczytałam tutaj trochę o tej diecie i chce spróbować, bo mam brzuszek, ze wszyscy gratulują dzidzi, a mi tym bardziej smutno,bo nie mogę zajść już jakiś czas :( Wiec chce się wsiąść za siebie skoro tutaj widzę takie osiągnięcia 10 kg w 2 miesiące :D Czy mogłabym prosić o pomoc ,bo nigdy tej diety nie stosowałam i nie mam zielonego pojęcia co mogę jeść i w jakich ilościach i o co chodzi z tymi fazami ... ? Będę wdzięczna za pomoc i jakieś wsparcie w utrzymaniu diety :)

Markowa możesz mi też podesłać na e mail hayabusa1@wp.pl
Już nie mogę się doczekać kiedy dołączę:) Odliczam dni. Ale najpierw z mężem idziemy na walentynkową kolację jakoś na początku lutego, potem wizyta kuzynki i od 6 lutego zaczynam:)

Takie pytanie wiecie może gdzie można kupić chleb dukanowski? Jak mieszkałam w Elblągu to każda piekarnia go miała w ofercie a tutaj jeszcze nie widziałam.
Hej rozeznana i witam zakochana :)
nie wiem czy autorka watku sie nie obrazi ale raczej chodzi o to zeby bylo Nas jak najwiecej :)
u mnie dzsiaj tylko 100 g ubytku ale to pewnie przez moje grzechy wczorajsze :P
milego dnia kobietki :)
Paulina dziękuje bardzo za materiały :) Niedługo zaczynam! Mam tylko prośbę zanim zacznę czytać, żeby któraś z Was podpowiedziała mi :
ile trwa ta I faza i czy z przepisów jak je zrobię to mogę jeść tak żeby się najeść i kiedy chce??

P.S. To wciąż ja *zakochana* tylko już się zarejestrowałam pod nickiem zakochana85 :)

Pozdrawiam i miłego dzionka.
witam was dziewczyny
Zakochana gdzies tutaj dziewczyny wstawialy link do obliczen ile trwaja poszczegolne fazy, musisz poszukac troszke wyzej a jesc mozesz ile chcesz ,kiedy chcesz i jak duzo chcesz tylko pamietaj o piciu, trzeba naprawde duzo pic
a u mnie nadal brak spadku wagi, ale nie poddaje sie
Wszystkim zaczynającym radzę zainwestować w książkę i ją przeczytać od deski do deski, żeby zrozumieć o co chodzi.
Bez tego mozna sie rozchorowac, nic nie schudnac lub szybko sie zniechcic.

Ach w dziwnych czasach zyjemy... naprawde wolicie pdf od normalnej ksiazki ???

Do sprawdzenia jak to jest z nasza waga i na co mamy szanse polecam raczej strone angielska niz polska.
http://www.dukandiet.co.uk/en/350-subscribe.html?UnitW=2&Firstname=&WeightWanted0=&WeightWanted1=&x=125&y=32

A ja miałam wczoraj wielki spadek motywacji i dzis waga ani drgnela. :(
Cześć dziewczyny,

przez przypadek trafiłam na ten wątek, przeczytałam i postanowiłam dołączyć.

Ja swoją przygodę z Dukanem zaczęłam jakieś 1,5 roku temu. Mąż mnie do tego namówił. W ciągu około 3-4 miesięcy schudłam jakieś 12kg, mąż koło 25kg. Niestety przerwałam dietę i bardzo tego teraz żałuję. Kilogramy wróciły. Od momentu przerwania codziennie mówię sobie, że od jutra wracam ;)

Zaczynam od dziś :)
Dzięki poprzedniej przygodzie z Dukanem zostały mi dobre nawyki żywieniowe. Dużo piję niegazowanej wody (kiedyś do ust bym jej nie wzięła), całkowicie przestałam słodzić kawę i herbatę. Do pieczenia smakołyków używam wyłącznie słodzika, jem wyłącznie chude mięso (oczywiście bez skóry). Tych nawyków jest więcej, ale nie będę Was nimi przynudzać :)

Powiem Wam natomiast, że dieta dietą, ale jak przy każdej trzeba zachować zdrowy rozsądek. Jeśli chodzi np. o mleko Dukan mówi, żeby kupować 0% - osobiście kupuję 0,5% ponieważ jest zdrowsze, a te 0,5% to praktycznie żadna różnica. Jajek nie wolno jeść dużo, bo to też niezdrowe. Kilka sztuk w tygodniu to max, bo wiadomo, że np. w chlebie Dukana czy ciastach też są jajka. O tym należy pamiętać. Sól jest dozwolona, ale w minimalnych ilościach - ja solę bo nie umiem inaczej :) Ale sól zatrzymuje wodę w orgaznizmie co jest złe. Pamiętajcie też, że dieta Dukana jest oparta na mięsie i to głównie mięso należy jeść. Wszelkie serki, jogurty itd. są dodatkiem. Jeść je można, ale nie mogą to być główne składniki.

Co do tamego jedzenia któraś z Was pytała o ilości potraw. Jeść należy tyle by się najeść i o dowolnej porze. Jeśli więc zgłodniejecie o 22.00, zjecie, a pół godziny później położycie się spać nic Wam nie będzie :)

Co do przeczytania książki podzielam zdanie poprzedniczki. Zanim zacznie się przygodę z Dukanem obowiązkowo należy ją przyczytać, bo wyjaśnia ona wiele spraw.
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
Moja mała sugestia. Nie ważcie się codziennie. Jeśli któregoś dnia zobaczycie, że waga nie spadła w stosunku do dnia poprzedniego bądź nawet trochę wzrosła, możecie się rozczarować, co w konsekwencji spowoduje Wasze złe humory a nawet przerwanie diety. I jeszcze jedno. Dobrze byłoby gdybyście dodatkowo brały "wspomagacze" w postaci jakiś witamin. Kupcie sobie kompleks witamin dostosowany do wieku, bo wiadomo że żadna dieta nie dostarcza wszystkich. A chcąc zabezpieczyć się przed różnymi dolegliwościami i choróbskami warto.
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
ja zrobiłam dzisiaj ciasteczka owsiane - przepis znalazłam na blogu do którego podawałam linka wcześniej... Strasznie mi brakuje moich słodyczy :P
Dziś mam doła, po pierwszych dwóch dniach było na wadze 2 kg mniej a dziś się zważyłam i 800g więcej a na prawdę mocno się trzymam od poniedziałku. Nic nie oszukuję:-(
kolorowanka spokojnie,ja za to nie mam sily se trzymac :P i az sie boje na warzywa przejsc :P
no ja juz nie waze sie codziennie, ale tylko na protalu mi spada, i jest ok, ja chce po miesiacy miec 5-7kg mniej, mam nadzieje, ze bedzie taki wynik...
mój mąż w dwa tygodnie schudł 5 kg - nie wiem jak to zrobił - na bank się nie głodził ;P Ja też nie chudnę jak dołączam warzywa... dlatego warzę się w pierwszy dzień warzywny :) Bo inaczej się tylko stresuje ;P
aj bo faceci maja inne metabolike hihi ;-) ja ta diete troszke modyfikuje, ale waga spada hihi
ja dzisiaj szaleję w kuchni - robię same słodkości... ciasteczka gotowe, deserek smakija zrobiony - jeszcze tylko bezy ;P gdyby nie te wszystkie blog, z cudownymi i sprawdzonymi przepisamii to bym chyba padła ;P
ja dzisiaj tez zrobie sernik dukanowski i chyba ciasteczka owsiane
no i musze sie pochwalic po 2 dniach zastoju wchodze na wage a tam kg mniej, juuupi
hehe a ja dzisiaj 0,5 kg do przodu, i dzisiaj znowu portal,wczoraj zjadlam troche warzyw wiec nic dziwnego :)
ja teraz odliczam dni do egzaminu :P
marchew, a gdzie kupujesz mazeine plus otreby owsianeitp w uk\?
do góry