Widok
ja bralam ten lek podczas pierwszej ciazy gdyz byly komplikacje pare miesiecy temu po wielu bezowocnych probach poczecia drugiego dziecka lekarz zapisal mi go ponownie oraz skierowal do endokrynologa tym razem podczas brania tego leku nienajlepiej sie czulam pani doktor endokrynolog kazala mi natychmiast odstawic te tabletki tlumaczac ze one tylko sztucznie wywoluja regularna miesiaczke a nie powoduja prawidlowego wytwarzania jajeczkowania i zapisala mi luteine a potem bromergon po ktorym czulam sie fatalnie w koncu ostawilam wszystkie leki na wlasna reke w przyszlym miesiacu sprobuje podjac znowu leczenie ale juz u innych lekarzy:)
Dziwna sprawa. Ja przyjmuje Duphaston od kilku lat. Od okolo 18-20 dnia cyklu po 2 tabletki przez 10 dni, po okolo 3-5 dostaje sie miesiaczke. Tak przyjmuje sie na brak miesiaczek. Gdy jest potwierdzona ciaza bierze sie na podtrzymanie 3 tabletki dziennie. Tyle wiem. Te tabletki to sztuczny progesteron, przyjmujac go w dobrym czasie stymuluje sie cykl. Nie wiem czemu je tak przyjmujesz, ale moze jakis inny lekarz by powiedzial co i jak. Tabletki sa ogolnie ok, ale bardzo czesto sie po nich bardzo tyje. Pozdrawiam i zdrowka zycze. No i upragnionego potomstwa, my tez czekamy na cud :). Jagusia