Widok

Duphaston

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was brała lub bierze ten lek?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bralam na wywolanie miesiaczki, gdy mi zanikla po pigulkach antykoncepcyjnych:/ Zadnych skutkow ubocznych, miesiaczka sie pojawila, oby dalej juz bylo dobrze. Polecam.

Pozdrawiam!

nic trzeba bedzie zacisnac pasa i kombinowac kasa bo zegar biolgiczny niublaganie tyka:(

Oni zawsze zaczynają od Bromergonu lub Bromocornu (inne nazwy, ten sam lek) bo są tanie jak barszcz i jeszcze refundowane, a jakaś tam (mała) część kobiet dobrze je toleruje. Dostinex i Norprolac są dużo droższe i nie ma refundacji :(
dzieki Agatha mam nadzieje ze tym razem lekarz okaze sie madrzejszy a jak nie to mu to zasugeruje:)

Mystic, zamiast tego starocia - Bromergonu - niech Ci zapiszą Dostinex albo Norprolac. Są to leki nowszej generacji, skuteczne i rzadko wywołują skutki uboczne. Po Bromergonie i Bromocornie większość kobiet czuje się fatalnie.
ja bralam ten lek podczas pierwszej ciazy gdyz byly komplikacje pare miesiecy temu po wielu bezowocnych probach poczecia drugiego dziecka lekarz zapisal mi go ponownie oraz skierowal do endokrynologa tym razem podczas brania tego leku nienajlepiej sie czulam pani doktor endokrynolog kazala mi natychmiast odstawic te tabletki tlumaczac ze one tylko sztucznie wywoluja regularna miesiaczke a nie powoduja prawidlowego wytwarzania jajeczkowania i zapisala mi luteine a potem bromergon po ktorym czulam sie fatalnie w koncu ostawilam wszystkie leki na wlasna reke w przyszlym miesiacu sprobuje podjac znowu leczenie ale juz u innych lekarzy:)

To jest właśnie to - co lekarz to inne zalecenia:(
Powodzenia Jagusia;)

Dziwna sprawa. Ja przyjmuje Duphaston od kilku lat. Od okolo 18-20 dnia cyklu po 2 tabletki przez 10 dni, po okolo 3-5 dostaje sie miesiaczke. Tak przyjmuje sie na brak miesiaczek. Gdy jest potwierdzona ciaza bierze sie na podtrzymanie 3 tabletki dziennie. Tyle wiem. Te tabletki to sztuczny progesteron, przyjmujac go w dobrym czasie stymuluje sie cykl. Nie wiem czemu je tak przyjmujesz, ale moze jakis inny lekarz by powiedzial co i jak. Tabletki sa ogolnie ok, ale bardzo czesto sie po nich bardzo tyje. Pozdrawiam i zdrowka zycze. No i upragnionego potomstwa, my tez czekamy na cud :). Jagusia
Ja brałam duphaston bo miałam po owuacji podwższone hormony co sprzyjało tworzeniu sie torbieli, wczesniej brałam diane na to i duphaston był lepszy, szybko działa bez efektoe ubocznych ( u mnie akurat bo po diane były).
3095298 to mój nr gg może Tobie sie uda

mi wyskakuje ze nie ma na gg takiego nr:(

magda dajna gg 885354

http://szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=duphaston&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=191&poz=0&A_szukaj=tresc&zywe=2&x=20&y=7

Myślę, że na forach o niepłodności znajdziesz więcej informacji. Powyżej wkleiłam link z gazety...
Staramy sie o dziecko i lekarka przepisała mi te tabletki. Mama je brać od 15 dnia cyklu po 1 tabl wieczorem. Przyjmuje je juz 2 miesiąc i 2 dni temu pojawiły sie plamienia... Lekarka chyba wyjechała a ja nie wiem co robić:(

a co potrzebne?

Nikt nie brał?:(

do góry