Widok

Dwór w Bychowie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam! dowiedziałam sie, ze są jeszcze dwa wolne terminy w Dworku w Bychowie. Dzis jade tam szybko. Wie może ktos z Was jak tam wygląda wesele? czy sala konsumpcyjna jest połaczona z balową, czy gdzie indziej sie je a gdzie indziej tańczy? no i ogolnie jak wspominacie impreze zorganizowana w tym miejscu
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
CZESC!!!

ja tam jade dopieo we wrzesniu wszytsko ogladać i też nie wiem jak tam wygląda. jak bedziesz cośwww.slubnefoty.pl dzieć to daj mi znać. nie zam kogoś kto tam miał weselicho!!!

pozdrawiam

Malena

image

My będziemy mieli wesele z Bychowie (2.09). Bardzo nam się tam podoba, pani zajmująca się organizacją imprez jest przesympatyczna, lokalizacja jest super. To są oczywiście nasze "wstępne wrażenia", więcej będziemy mogli powiedzieć po weselu...

image
hej dziewczyny ile tam placicie za osobe bo na ich stronie internetowej nic nie znalazlam:(
bardzo ladny jest ten dworek:)
Najtańsze menu jest za 110 zł (my wybraliśmy za 130zł). Dodatkowo płaci się za dodatkową kawę i herbatę (pierwsza jest gratis ;) ), soki, korkowe oraz za obsługę kelnerską bodajże po północy. Można mieć swoje ciasto, owoce, alkohol :) i to chyba wszystko co przychodzi mi do głowy...

image
no wiec byłam tam dzisiaj i zobaczyłam. (wczesniej tez tam byłam, ale nigdy nie patrzałam pod kątem wesela). nie odpowiada mi to, że sa dwie osobne sale i aby tańczyc trzeba przejść przez korytarz z jednej do drugiej, ale jak komus to nie przeszkadza, to naprawde polecam!!!
image
Smakjapka, wszystkiego naj naj naj..no i powodzenia na weselisku:)
Napisz koniecznie jak wypadla impreza w Bychowie, bo my mamy juz zabukowany termin, wstepnie jestesmy bardzo za tym miejscem, no i jedziemy ogladac sale w niedziele, ale super byłoby uslyszec Twoją opinie.
Jeszcze raz najlepszego!
@--->
to wychodzi bardzo drogo, ja miałam wesele w Holiday Inn i w menu =130,00 pln były i napoje (kawa,herbata,napoje zimne) i ciasta (za wyjątkiem tortu) a także owoce - jedynie alkohol kupowaliśmy sami, opłacając korkowe 5,00 pln za wypitą pełną butelkę - żadnych opłat dodatkowych za salę, żadnych ograniczeń co do godziny końca imprezy i jeszcze pokój dla nowożeńców ze sniadaniem gratis od hotelu w prezenciesmakjapka napisał(a):

> Najtańsze menu jest za 110 zł (my wybraliśmy za 130zł).
> Dodatkowo płaci się za dodatkową kawę i herbatę (pierwsza jest
> gratis ;) ), soki, korkowe oraz za obsługę kelnerską bodajże po
> północy. Można mieć swoje ciasto, owoce, alkohol :) i to chyba
> wszystko co przychodzi mi do głowy...
>
>

image
image
Majala - dzieki za zyczenia! Wlasnie wrocilam z bychowa, zawiozlam ciasto, alkohol, owoce... :)
Agusia, wcale nie jest tak drogo - ceny sa porownywalne z obiektami o podobnym standardzie. Mi bardzo zalezalo na obiekcie polozonym poza miastem, w pieknej okolicy, ladnym, zabytkowym, "klimatycznym". Dlatego tez zrezygnowalam i z hotelu (myslelismy o novotelu), i z przepieknej knajpki w centrum Gdyni. Wedlug mnie warto zaplacic za Bychowo, bo liczy sie tez cala oprawa, a dwor jest przesliczny :)
Pozdrawiam :D

image
Hmm.. a moze
Hmm.. a moze tak jest, ze to Ty bardzo malo placisz..
Mi bardzo zalezalo na dworku, lub czyms dworko-podobnym, poniewaz ostatnio bylam na weselu w hotelu i bardzo mi sie nie podobalo , gdy goscie weselni rozsiadali sie na sofach w holu, wszyscy sie przemieszczali, krazyli we wlasnych grupach, co niestety nie sluzy integracji rodzin, a na integracji tej mi bardzo zalezy..:)
Zrobilam specyfikacje okolo 10 interesujacych mnie miejsc, wszedzie zadzwonilam i wszedzie cena oscylowala okolo 120-130 zlotych za najtansza opcje, w wiekszosci bez dodatkow.

Jesli chodzi o Bychowo, to wymyslilam sobie wesele tak, ze wszyscy moi goscie beda tam nocowac, gdyz nocleg jest w niezlej cenie, a w ramach poprawin kazdy zostanie zaproszony rano n apyszne sniadanko, posiedzimy, wypijemy kawke, pogadamy i pozniej autokar rozwiezie wszystkich do ich domow. Dzieki temu zaoszczedzimy na poprawinach, ewentualnie zaprosimy najblizsza rodzine na jakas mala imprezke, ale to juz do domu..Mnie poprawiny - z perspektywy goscia - bardzo mecza, z perspektywy panny mlodej zapewne beda jeszcze bardziej meczace.

A powracajac do cen wesela, to tylko gratulowac znalezienia takiej taniej opcji. Nam przyjdzie zaplacic duzo duzo wiecej, no ale w koncu taki dzien zdarza sie tylko raz w zyciu.:)
Smakjapka, super:) Mi chodzi o to samo, czyli o klimat, o to, zeby zabrac ludzi, gdzies gdzie nigdy wczesniej nie byli:)
A czy korzystasz z uslu dj'a, czy moze zespolu, ktory poleca Bychowo, czy wybralas swoj? Bo ja mam niemaly problem ze znalezieniem dobrej kapeli. Nie tyle chodzi o terminy, ale niestety wiekszosc zespolow, ktore znajduje w sieci prezentuje baardzo niski poziom artystyczno-estetyczny, a ja na tym punkcie jestem bardzo wyczulona i wiem, ze czeka mnie dluga droga zanim znajde cos co bedzie mi odpowiadalo w 100% ;/
Cześć Majala
Jeśli chodzi o zespół, ja tez byłam na paru weselach i zawsze kicha. Dopiero na ostatnim weselu u kuzynki mile zaskoczył mnie zespół Bravoton.
Opisałach ich już pare dni temu, pod postem innej dziewczyny której też się bardzo podobali. Ja byłam w 100% zadowolona bo grali na bardzo wysokim poziomie, same przeboje i nawet najnowsze kawałki.
Są lepszym rozwiązaniem niż DJ, ba zagrają to wszystko na żywo a nie z płyty i do tego super prowadzą i rozkręcają imprezę.
A jeśli chodzi o dworki i pałacyki, to bawiłam się w Leżnie, Sasinie i Zwartówku. W tym ostatnim mi się podobało najlepiej, dwa poprzednie maja chyba za małe sale na wesela większe niż 50-60 osob
Życzę wszystkiego najlepszego i pozdrawiam.
Smakjapka, super:) Mi chodzi o to samo, czyli o klimat, o to, zeby zabrac ludzi, gdzies gdzie nigdy wczesniej nie byli:)
A czy korzystasz z uslu dj'a, czy moze zespolu, ktory poleca Bychowo, czy wybralas swoj? Bo ja mam niemaly problem ze znalezieniem dobrej kapeli. Nie tyle chodzi o terminy, ale niestety wiekszosc zespolow, ktore znajduje w sieci prezentuje baardzo niski poziom artystyczno-estetyczny, a ja na tym punkcie jestem bardzo wyczulona i wiem, ze czeka mnie dluga droga zanim znajde cos co bedzie mi odpowiadalo w 100% ;/
Sorry za powtorke, ale mam super skopany net radiowy, ktory nieraz doprowadza mnie do szalu;/
:)
Ja wybralam DJa, pana Adama K. - i zobaczymy, jak to wszystko wyjdzie... Na razie sprawial wrazenie bardzo profesjonalnego, obytego z tego rodzaju imprezami czlowieka. Po rozmowie z nim stwierdzilismy, ze jestesmy spokojni o "muzyczno-wodzirejska" czesc uroczystosci, bo pan Adam pomyslal o wszystkim, mial caly scenariusz, ktory dopasowywalismy do naszych wizji wesela :) Mam nadzieje, ze wszystko bedzie przebiegac zgodnie z tym naszym pieknym planem :)
Malaja - a kiedy Ty bedziesz slubowac? I czy w kosciolku w Bychowie? My wybralismy kaplice w Debkach (z powodow sentymentalnych) :)

image
Jeszcze cos - pana Adama znalazlam chyba przez trojmiasto (jakby co, namaila moge podac Ci namiary na niego i wszystkie informacje). I my tez robimy sniadanko nastepnego dnia po weselu, wlasnie zamiast poprawin, ktorych nie chcialam organizowac. Mysle ze to bardzo sympatyczny pomysl :)

image
Smakjapka, bylabym wdzieczna, bo od przybytku glowa nie boli, a moze sie okazac, ze nie znajde odpowiedniego zespolu - na co sie zanosi- i wtedy ratunkiem bedzie DJ..:)
Wesele planujemy na 13 Maja. W niedziele jedziemy zobaczyc czy na pewno Bychowo to jest to. Mamy jeszcze do wybory Rzucewo na 6 Maja i Kaszubska Strzeche na 13 bodajze, ale mnie do tego Bychowa ciagnie i intuicja mi podpowiada, ze to jest idealne miejsce:)
Troche mnie martwi kwestia 2 osobnych sal, bo na razie sobie tego nie moge wyobrazic..ale zobaczymy..:)
Ślub w mojej rodzinnej parafii, w pięknym, starym kościele Podwyższenia Św Krzyża w Rumi.
Wydaje sie, ze do Maja jeszcze kawal czasu, ale swiadomosc, ze mamy tyle rzeczy do zalatwienia no i fakt, ze jeszcze mam wakacje, to wszystko daje mi mase zapalu, energii i pozytywnej werwy do przedslubnych przygotowan:)
Moj Narzeczony na razie sukcesywnie wybija mi pomysly (milion na minute) z glowy:P
Poki co stanelo na tym, ze fajerwerkow o polnocy nie bedzie, bo to nie sylwester....;)
Ech, ciężko jest lekko żyć:P
Ps. Wykorzystujesz może tą opcje z dorożką?
Witam ponownie -tym razem z maseczka dotleniajaca na twarzy ;)
Tak, wykorzystujemy bryczke - pogoda ma byc idealna i mysle, ze to fajny pomysl. (notabene - pomyslow mam pewnie tyle co Ty, co chwile cos przychodzilo mi do glowy, roznego rodzaju atrakcje). Jesli chodzi o dwie sale, to nam to sie wlasnie podoba. W jednej bedzie mozna tanczyc, a w tym samym czasie w drugiej bedzie mozna swobodnie rozmawiac i "integrowac sie" :) Czesto na weselach bywa odwrotnie - jedna sala, glosna muzyka i zero klimatu do rozmow np z dawno nie widziana rodzinka :)

image
Kurcze, czyli jutro wielki dzien..:) Fajnie, ze masz wszystkie przygotowania za soba:) Wiem juz przynajmniej do kogo moge sie zwracac z weselnymi watpliwosciami:)
My tez planujemy przybycie bryczka, daj Boże piękny Maj:)
Napisze proszę, jeśli oczywiście masz chwilkę, o której godzinie zaplanowałaś śniadanko, bo przecież goście powinni się wyspać, i na jakich zasadach ustaliłaś to z Bychowem.
Bardzo dziekuje za pomoc.
Smakjapka, pomyslosci, najpiekniejszego Slubu jaki sobie moza tylko wymarzyc no i oby wszystko pieknie Wam wyszlo...:)

C
Chcialam polecić bardzo Dworek w Bychowie..Bawiłam sie tam na Sylwestra. Bradzo mila obsługa i smaczne jedzonko..Te 2 sale sie sprawdzaja. Dj, ktory prowadzil wtedy tamta imprezke potrafił roztanczyc gosci i ogolnie wszyscy sie dobrze bawili..A tak poza tym to dobrze,ze sa 2 sale, bo przynajmniej nikt nikomu nie tanczy nad glową jak ktos je:)
Masz racje, w sumie dwie sale to dla gosci wieksza mozliwosc wyboru - moga sobie spokojnie jesc i siedziec, gdy maja na to ochote, a jak maja ochote to moga isc balowac..:)
Dzisiaj jedziemy do Bychowa i Rzucewa, dokonac ostatecznego wyboru..:)

No i udało się:) Dwor w Bychowie, pieeeeeeeeeeeekne miejsce. bardzo przytulnie, a zarazem na poziomie, pani, ktora nas obslugiwala - przemila, pokoje dla gosci jak najbardziej milutkie, caly, calusienki Dwor tylko dla nas.. A to wszystko 13 Maja:)
Ufff..kamien z serca.. teraz to trzeba do Kosciolka.. ;/
Z tym to moze nie pojsc tak gladko;)
Smakjapka.. ciesze sie, ze wszystko dobrze poszlo:)

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry