Widok

Dworek Novello - Banino

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy jest ktoś w stanie coś powiedzieć o tym miejscu??
Jak obsługa sala koszty jedzenie???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
king i milaneza
ja mam 17 lipca na kaszubskiej
wiec przed wami
jestem maniaczka internetowa wiec na pewno zdam wam relacje

pamiętacie może skąd oni biorą ciasta?
bo chciałabym spytać kogoś o opinie albo sama wypróbować coś z tej cukierni a zapomniałam kompletnie nazwę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej frycia, z tego co wiem to cukiernia nazywa sie Janca i jest w Kartuzach.Ja tez jeszcze sie nie zdecydowalam czy chce ciasta od nich. Jakbys probowala ich wypiekow to zdaj relacje czy smaczne.pozdrawiam
a propos novello, pamiętajcie,że teraz już się nie da dojechać normalnie tylko dookoła, a na tym rondzie z drugiej strony lotniska się niezłe korki tworzą. Staliśmy dzisiaj 30 min, nie wspominając,że trasa dłuższa. Jestem zła jak nie wiem. Mieszkam w baninie, więc poprostu zwracam uwagę jak będziecie w dniu ślubu jechać. Z gdyni to 20 można jeszcze. Z gdańska to się teraz niefajnie jeździ. Tak tylko jakby ktoś tam dawno nie był to od soboty niestety taka nam się "ładna" droga zrobiła
Też o tym czytałam.
Ślub będziemy mieli w Nowym Porcie w Gdańsku a potem wymyśliłam że pojedziemy Spacerową. Przez Osową i wioski pojedziemy a nie przez obwodnicę - może naokoło ale bez korków :)
Witam Dziewczyny, postanowiłam odświeżyć trochę ten wątek, bo mnie bardzo interesuje ;) Jak tam Wasze przygotowania do wesela? Frycia, Ty masz najszybciej, więc powinnaś mieć już wszystko załatwione. Ostatnio przeczytałam na stronie Novello, że maja jakieś nowe klimatyzowane domki campingowe. Wiecie coś o tym?

Pozdrawiam
uuu kochana :)
mnie to nie pytaj bo ja wszystko na ostatnią chwilę robię.
Nie mam kamerzysty, auta, poradnictwa rodzinnego, stroju dla męża no i nawet sukni dla siebie też nie.. choć zamówiona.. to ciągle czekam bo przez te wulkany i pyły przesyłka się opóźnia.
Do końca tego miesiąca musimy tam pojechać, dogadać wszystkie szczegóły i zapłacić.
O domki pytałam się kilka miesięcy temu to mi kierowniczka powiedziała, że nie mam w ogóle brać ich pod uwagę. Więc wynajęłam wszystkie pokoje hotelowe jakie mieli.
Planuję tam wesele we wrześniu 2011 r. Byłam tam w sobotę i szczerze nikt nie mówił mi o klimatyzowanych domkach. Jak czegoś się dowiesz to daj znać, proszę bo niestety mieszkam za granicą i nie dam rady zadzwonić. Pozdrawiam
No to ciekawe co z tymi domkami bedzie. My tez mamy zarezerwowany cały hotel na przyszły rok, ale i tak brakuje nam kilku miejsc, także domki bardzo pożądane. Powiem Wam, że trochę się martwię o to nasze Novello, bo z tego co tak obserwuje na forum to malutko osób planuje tam wesele.

A Tobie Frycia życzę powodzenia w załatwianiu ostateczności ;) na pewno zdążysz
Aurinio88 możesz mi powiedziec jak tam menu Ci się podoba bo ja mam małe wątpliwości? czytałam trochę na forum i się martwię. A dlaczego Ty się martwisz?
Dzięki :) też tak myślę.
Menu zawsze sami ustalacie indywidualnie.
To co oni podają to po prostu przykłady.
A jak macie za rok... to myślę że na ustalanie menu jeszcze za wcześnie

Za 60 dni zdam Wam tu pełny raport z mojego wesela i poprawin, jeśli w czymś Wam to pomoże :)
Dziękujemy Ci bardzo. No ja co do tych zasłyszanych opini podchodzę z dystansem. I tak jak Frycia mówi menu będziemy ustalać sami. No ale jak na razie to nie martwie się tym. Najbardziej boję sie, ze obok mnie będzie jeszcze kilka wesel, a bardzo bym tego nie chciała, bo to zawsze wspólny ogród i takie tam. Jeszcze jedna kwestia mnie martwi, a mianowicie remontu i tej rzekomej rozbudowy. Boję się, że będzie brudno i masę jakiegoś sprzętu budowniczego ;(
Proszę nie straszcie mnie, jaki remont? a co do wesel to chyba nie kolidują ze sobą prawda? Ja chciałam wynając wszystkie pokoje i nie chce sie nimi dzielic.
No my też mamy wszystkie pokoje zarezerwowane, ale to nie oznacza, że na sali obok nie może byc innego wesela. A jeśli mówie o remontach to chodzi mi o rozbudowę tego dworku. Oni chca tam w tyle postawić taką wiatę drewnianą, czy coś w tym stylu. W każdym razie ma być tam sala mogąca pomieścić ok.500 osób
Ja mam na sali Kaszubskiej i ok. 200 osób mam nadzieję że nie będzie ciasno-przydałaby się ta wiata:))
My też mamy na sali kaszubskiej, ale ok.140 osób. Sandra89 a kiedy dokładnie macie weselicho?
17 września 2011, teraz się obawiam że może byc ciasno, no ale trudno sale jest piekna, szczególnie w dniu ślubu - śliczny wystrój widziałam bo w sobotę mieli wesele.
To fajnie, my mamy 18 czerwca. A sala jest cudowna, jak ją zobaczyłam, to od razu się w niej zakochałam. Mimo że widziałam ją w ogóle nie udekorowaną. A mówisz, że wystrój mieli ładny? A możesz tak w skrócie opisać co tam było;) I podpisaliście już umowę?
Jeszcze nie podpisaliśmy ale mamy rezerwację, kobietka mówiła że to jest ich stanardowy wystrój żywe białe kwiaty pięknie ulożone bukiety w wazonach, świece, serduszka, wszystko było dopracowane każdy detal np. serwetki (delikatna zieleń z złotymi zdobieniami). Pomimo że zieleń nie jest moim ulubionym kolorem to na sali pasował idealnie.
To się bardzo cieszę. No i mam nadzieję, że będziemy zadowolone z podjętych decyzji;)
Ja też mam taką nadzieję zwłaszcza że mam dużą rodzinę która ma duuuuuuuuuuużżżżżżżżżżże wymagania. Spotykamy sie rzadko przede wszystkim na weselach i nie chce dac klapy:))
do góry