Widok

Dwulatek pije mleko w nocy...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Moze Wy cos poradzicie bo juz rece mi opadaja. Moja corka od urodzenia zle spi, ale teraz jest tragedia, potrafik budzic sie 6 razy w nocy na mleko, jak dostanie to zasypia. Probowalam juz jej odstawic to ze 2 noce byly lepsze, ale problem wrocil ze zdwojana sila, jak nie dostala w nocy mleka to potrafiila rzucac sie prawie 2h i nei mogla zasnac, dop. jak dostala mleko to od razu zasnela. Probowalam dawac tez wode, ale byl straszny ryk, tak jakby tylko mleko ja uspokajalo.
JEstem bezradna, kiedys robilam bad. na pasozyty, nic nie wyszlo, badnie moczu ma tez ok, moze to jakas nerwica..., sama nie wiem, to zywe dziecko. Moze ktos uporal sie z podobnym problemem, bo nie wiem juz co robic:-(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Też tak mam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlatego że mięczaki bardzo szybko się psują od jedzenia nocą mleka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Odruch ssania nie zaniknie rocznemu dziecku to, ze nie je butli czy cyca czy smoka nie znaczy, ze zaniknął odruch ssania... i nie ma to nic wspólnego z trawieniem. Zapraszam do lektury literatury specjalistycznej. I nie rozsiewania głupot w internecie
Rada wyśmienita, co czemu dla czego, aaa i się pochwalę, moje dziecko to nie je mleka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moj syn ma za mies 2 latka i wypija po okolo 300ml mleka po 3-4razy w ciagu nocy a w dzien je wszystko poprostu wszystko co sie mu poda wazy okolo 14kg niby duzo ale starszy syn ma teraz 7lat i wazyl wiecej i jadl wiecej od mlodszego a teraz ma 124cm i25kg i nie jest gruby ani chudy wychowywalem starszego syna sam do 6roku teraz mam partnerke i z nia tego 2latka i tez myslala ze cos jest nie tak ze tyle zjada. Ja powiem krotko mam 39lat i jeszcze potrafie obudzic sie w nocy z glodu a waze okolo 77kg przy wzroscie 187 jem wszystko jak leci i to w ilosciach w jakich wam trudno sobie wyobrazic. Jem jak sikorka a ona je tyle ile sama wazy ja podobnie :-) uwazam ze to genetyczne u dzieci bo jak mozna mowic ze 2 dziecko ma nie jesc w nocy bo tak mowia statystyki? Moja mama byla otyla niska jak i ojciec ale dziadek moj byl wysoki szczuply jak ja a jadl jak koń. Starszy po urodzeniu wazyl 5kg i 67cm mlodszy mial 4kg i wzrost 57 cm. Sami ocencie i poszukajcie moze ma to po kins z rodziny a nie odrazy choroby lub zle nauczenie przez rodzicow. Pozdrawiam wszystkich. Ps. I do jasnosci to ja w nocy staje i robie synowi flachy bo partnerka ma bardzo mocny sen to tylko aby ktos mi nie napisal ze madry tu jestem bo nie musze wstawac. Wstawalem do starszego wstaje i do tego a rano do pracy i jestgit bo dzieci zdrowe silne i pelne energii :-).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bezlitosne to co Pani pisze wylaczyc sie na placz wlasnego dziecka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
A mój syn ma 9 lat i na śniadanie pije kaszke na mleku krowim z butelki. Otwór w smoczku szerokości na cały palec odcięta Górna końcówka.Nic nie poradze.
Edyta - jak Ty kobieto to wytrzymujesz?? masakra
wg mnie przyzwyczajenie, musisz się spiąc i zakonczyć sprawę

mój jeszcze też się budzi ale dostaje już tylko wodę, chociaż i to musze juz zakończyć, bo oszaleć można. Oprócz tego, ze wstaje na wodę budzi się bardzo często w nocy, kręci się i płacze więc też mam już serdecznie dość
[url=http://www.forumticker.net/]image

moje tez blizniaki w wieku dwuch lat piły jeszcze mleko ,ale nie w nocy wieczorem przed spaniem dawka z kaszka manna gęstsze i sytsze.
U mnie podobny problem tylko,że bliźniaczki :). W lutym skończyły 2 latka i ciągle jedzą w nocy.Może nie tyle razy ale w sumie wychodzi,że wstaję 4-5 razy bo jedzą o rożnych porach.W ciągu dnia jest ok bo chodzą do żłobka i tam nie ma mleka ale jak tylko przyjdą do domu to musi być naszykowana butelka.Czyli co? potrzebują czy przyzwyczajenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://allegro.pl/butelka-animals-250-ml-trytan-canpol-babies-i1956093330.html

mamy coś takiego, próbowaliśmy aventu jak była mała, ale nie umiała z tego pić ;) i od maleńkiego używamy takich zwykłych canpola ..

smoczek też canpola
http://allegro.pl/smoczek-silikonowy-anatomiczny-kaszka-canpol-i1944033251.html
chyba taki, ale mam ucięty ten kawałek z numerek i nie jestem pewna czy mamy z takim przepływem ;)

tylko Młoda pije dosyć gęstą mannę, więc jeśli dajesz coś bardziej płynnego to lepiej smoczek z mniejszym numerem.
imageimage
image
Sylwia - jakiej butli i jakiego smoka używacie?
łeee tam, Agusia, Kasia ;)
moja nadal pije z butli :D

wszelkie soczki, kakao normalnie ze szklanki ze słomką, kasza nie przechodzi ...
jak robiłam kiedyś podejście z kubkiem ze słomką to wypiła kilka łyków i zostawiła .
a że szczypior i w ciągu dnia nie je prawie nic to ratują mnie te dwie butle na noc ...

póki co zostawiam jak jest, bo mi dziecko przestanie w ogóle jeść ( tak jak u Was :D) i przestałam zadręczać się, że prawie 3 latka doi z butli ;)
imageimage
image
dzisiaj próbowaliśmy dać Młodemu mleko z kubka(zwykłego) + próba ze słomka - a gdzie tam. 2 łyki i po zawodach.

Kasia - jakiej butelki i jakiego smoczka używasz?

My mamy butelkę Avent 330ml + smoczek Avent 3przepływowy :P

czas butle wymienić i zastanawiam się nad zakupem innej - może TT? ale nie wiem jaki smoczek :/

mamy tą najmniejszą butelkę TT - próbowałam dać Mu mleko - to nawet ładnie sam trzymał butelkę. (Aventa trzeba Mu trzymać - ale nie wiem czy to kwestia wielkiej flaszki 330ml i większego ciężaru, bo więcej mleka czy Młodemu niewygodnie się ją trzyma?)

I teraz nie wiem czy kupić większą butelkę TT (ale jaki smok?) - czy też będzie Mu się podobała i sam będzie pił?

czy sprawdzonego Aventa - ewentualnie tą mniejszą, 260ml (i tak teraz nie wypija więcej)?

nasz Młody to też szczypior. w ciągu dnia z jedzeniem różnie bywa - teraz właśnie pogniewał się na warzywa i owoce (poza kaki i ogórkiem). na zupy też ma ostatnio długie zęby.
moja córka3 lata do niedana budziła się w nocy i wołała kaszę pytałam pediatry czy to nic złego dodam ze mało zjadała na kolację pani pediatra powiedziała ze to nic złego przejdzie samo no i przeszło
Aga, mam ten sam problem tylko u mnie to wygląda tak, że mała jak dostanie mleko w butli to wypija całość, jak próbowałam jej podać w czymś innym to wzięła dwa łyki o odstawiła.

Także na razie nie eksperymentuję, bo w ogóle mi dziecko nic jeść nie będzie, chociaż wiem, że duża baba z niej, a mleko z butli ciągnie :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
podbijam :]

nie dokładnie chodzi mi o picie mleka w nocy ;)

ale Z CZEGO piją mleko Wasze dwulatki?

U nas póki co obowiązkowo mleko rano - ze 180-210ml wody.

sporadycznie wieczorem, przed snem.

no i tylko w butli :P nie mam pomysłu/odwagi na jakąś zmianę :P

w ciągu dnia Młody pije wodę ze swojego bidonu z gumowa rurką (aktualnie http://allegro.pl/nuby-bidon-pstryczek-niekapek-kolory-320-ml-12m-i1975118660.html ) albo naszych szklanek ;)

herbatkę/kawkę/kakao pije z malutkiej filiżanki duralexowej :P (w sumie wypija pół do całej takiej filiżanki - czyli mniej jak 200ml)

macie jakieś pomysły?

czy są jakieś bidony z miarkami - żebym wiedziała ile jest wody i ile mleka dosypać? :P
moja 1,5 roczna(11kg) tez nieraz zje ok 18 1,5 kanapki a potem wypija srednio gesta kaszke ok 150 ml ale ja daje raczej nie ryzowe bo potem ma zatwardzenia, raczej gotuje manna na litr 3 czubate lyzki manny blyskaicznej lub te pszenne, wielozbozowe nestle czy inne bebiko manna, owsianka - mleczna.
głównie jesteśmy na kaszkach holle ale na noc daję nestle zdrowy brzuszek z lipą

240 ml na noc plus tylko łyżeczka kaszki to za mało
zrób jej gęstą mleczna kolację
ja robie tak, ze ledwie przez smoczek przepływa i podobno glutenowe kaszki są bardziej sycące na noc

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie na wakacje z rocznym dzieckiem?? (29 odpowiedzi)

Hej, intensywanie szukam miejsca, w które mogłabym pojechać z rocznym synkiem. Zależy mi przede...

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

do góry