Widok

Dwulatek-pocenie nadmierne

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nasz Janio podczas pierwszej głównie fazy snu, strasznie się poci.
Głowę ma okropnie mokrą, jakby go ktoś oblał wodą.

Potem już tak nie, ale też cały mokry.Musimy go przebierać przez sen.

W styczniu miał zapalenie układu moczowego, z antybiotykiem.Badania teraz ma ok, usg w porządku, kał, mocz też.Krwi nie robiliśmy.

Co to może być?
Na początku podejrzewałam osłabienie, ale 2 miesiące by to trwało?

Nie jest maluszkiem, więc wit D raczej nie wchodzi w grę;/....

Mieliście coś takiego?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy któreś dziecko zażywa leki przeciwalergiczne i się tak poci a jak tak to jakie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dodam jeszcze ze od styczni do maja wit.D i żadnej poprawy.
Hej .mam ten sam problem.Dzień i noc. Syn 5lat córka 4.troche ruchu i cali mokrzy i czerwone twarze.Dodam tylko ze nie mają nadwagi wręcz chudzinki.Gdy rozpatam włosy to jakby byly zaraz po kąpieli.Pomocy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nasze dziecko też tak ma, pediatra powiedział że prawdopodobnie, że to na tle alergicznym...
Braku wit.D
Proszę o radę bo jestem za granicą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jakie leki na odrobaczenie??
Każdy potrzebuje witaminy D!!! Szczególnie w naszej strefie geograficznej
tak, to dokładnie te badania, u nas wyszły już źle wstępne badania..
ale jestem w szoku, że tak szybko miałaś te badania zlecone :) to jednak dobrze świadczy o Twoim lekarzu :)
Peigosek, dzieki za wytlumaczenie skrótu.
My mielismy robione jednak badania na to (kortyzol,ACTH, 17-ohp, plus dobowa zbiórka moczu wysylana do CZD) - tylko lekarze nie mowili co podejrzewaja, stad nie wiedziałm co oznacza ten skrót. Wyniki u nas wyszły dobre. Wczesniej oczywiscie cały pakiet badań na tarczycę, glukoza.
Twierdzą, jednak że taka ich uroda (dwóch córek).
choc ciezko mi sie z tym zgodzic.
Piegosek, a jak to zdiagnozować? takie najbardziej podstawowe badania, które mogą dawać czerwone światło?
wrodzony przerost nadnerczy - to choroba genetyczna niestety..
Piegosek a co to jest WPN?
Mija prawie pięciolatka tez się tak pocila, od mniej więcej jak miała rok do mniej więcej 4 roku zycia. Przeszlo jej.
oczywiście WPN a nadpotliwość u Waszych pociech nie ma tu nic do rzeczy! podałam tylko nasz przykład na niekompetencję lekarzy!
nie ignorujcie objawów u dziecka, nie dajcie się zbywać lekarzom! wiem co mówię.. niestety.. często niepokój matki jest uzasadniony! badajcie, badajcie i nie ulegajcie kpiącej minie lekarzy! mnie trzech pediatrów zbywało kpiącymi uwagami, a okazało się, że córka ma WPN i będzie na lekach do końca życia. Gdyby nie wczesne wykrycie (tylko dzięki mojemu uporowi) mogłoby się źle skończyć..
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,101580,14041829,Choroby_objawiajace_sie_nadpotliwoscia.html
Witajcie,widze ze nie tylko nas dotyczy problem nadmiernego pocenia.SYn ma 6 lat,od jakichs 3 conajmniej obserwuje pocenie,w nocy po zasnieciu ,po jakiejs godzinie syn ammokra glowe,wyglada jakby wyszedl wlasnie spod prysznica;( w dzien wystarczy niwielka porcja wysilku i glowa jest mokra,nawet z zerowki odbieram go z glowa zlana potem podczas gdyinne dzieci sa suche..Naprawe nie wiem co robic,boje sie jakies choroby pwoaznej..jutro wybieramy sie na badania prywatnie,lekarz zignorowal moje uwagi..Zrobimy najpier glukoze,mocz,tsh i moze wid d ,ale watpie aby to byla przczyna,syn jest dobrze odzywiony,pije wysokiej jakosci tran z witaminami..
Hej i jak tam badania?
Kinga zaglądasz tu jeszcze- ja zbieram sie do wysylki do labolatorium, powiedz gdzie kupilas te torebki do wlozenia wkladow i probek?, czy takie duze i po prostu skladalas?- czy gdzies kupilas mniejsze?
Ja chyba zle szukam...
Więc i ja chyba pójdę tą drogą, ale dopiero wtedy gdy mały skończy suplementację żelazem(czytałam, że to przeciwskazanie). Nie ma miesiąca żeby mój syn nie chorował. Najgorsze są notoryczne zapalenia uszu. W zasadzie każdy katar kończy się niedosluchem:( Pocenie przy tym wszystkim to 'pikuś'. Leczysz grzyby czy tez pasożyty?
Do felixa mozna wyslac kurierem. Ja jestem z Koszalina. Wysylalam dobadan,bo moja pediatra powiedziala,ze to najlepsze laboratorium,i tylko tam wykrywaja.zlecilam badanie na wszystko,zeby szukali.zaplacilam 150 zl plus 100 za przesylke. Lecze juz tydzien i widze efekty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry