Widok

Dwulatek z refluksem.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie, czy są tu mamy, których dzieci mają refluks.
Wczoraj mieliśmy badanie i na usg lekarz stwierdził refluks, ale powiedział, żeby pediatra ma zalecić czy podawać leki i podał tylko wstepnie czego nie powinno dziecko jeść.
Jak znoszą te chorobe wasze dzieci, co dajecie im jeść i wszelkie informacje, które pomogą mi przygotować sie do rozmowy z pediatrą, zebym o czyms nie zapomniała. Będę wdzieczna za pomoc.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moj Franek ma refluks, ale ma 9 miesięcy - leczymy juz 3 miesiąc. Przy refluksie najlepiej nie dawac nic co fermentuje - przede wszystkim soku jabłkowego i surowych jabłek. Musi spac wyżej, najlepiej podłozyc coś pod łóżeczko. To się leczy i to raczej nic groźnego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje dwie córki mają refluks. Starszą zdiagnozowano rok temu jak miała 3,5 roku. jako niemowlę nigdy nie ulewała. jak poszła do przedszkola złapała kilka infekcji i zaczął jej się nocny kaszel. trwało to ponad pół roku i lekarze nie potrafili nic stwierdzić. Trafiliśmy w końcu do specjalisty i od tej pory córka ma dietę, szczególnie restrykcyjną gdy ma infekcję, dostaje leki. śpi z wysoko ułożonym ciałem. minimum 2 godziny przed snem już nic nie je. musieliśmy zrezygnować z wieczornego mleka.
Młodsza córka ma 10 m-cy. 2 m-ce temu miała usg i również u niej stwierdzono refluks. nie ma żadnych objawów, ale staramy się postępować profilaktycznie.
dzieci z tego z reguły wyrastają. musisz iść do pediatry to powie co dalej robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dokładnie tak jak piszą powyżej. dzieci mają refluks w różnym wieku i różnie go znoszą. moja córcia ma skończone 10 m-cy a z refluksem walczy od 2 tygodnia życia, kiedy go u niej stwierdzono. po skończonym pół roku na szczęście jest lepiej, wcześniej była masakra. ciągle prawie płakała, ulewała, wymiotowała i mało spała. Obecnie nadal dostaje lek antyrefluksowy które poprawia kwasowość, bo mimo iż teraz nie ulewa to i tak jedzenie podchodzi często do góry, co było widoczne właśnie na usg. dziecko z refluksem niestety jest bardziej narazone na infekcje. moja mała miała już zapalenie ucha środkowego, zapalenie górnych dróg oddechowych i dróg moczowych ale myślę że wychodzimy już na prostą.
powodzenia życzę w leczeniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

białe blaty w kuchni (41 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

do góry