Widok
Dwulatek z refluksem.
Mam pytanie, czy są tu mamy, których dzieci mają refluks.
Wczoraj mieliśmy badanie i na usg lekarz stwierdził refluks, ale powiedział, żeby pediatra ma zalecić czy podawać leki i podał tylko wstepnie czego nie powinno dziecko jeść.
Jak znoszą te chorobe wasze dzieci, co dajecie im jeść i wszelkie informacje, które pomogą mi przygotować sie do rozmowy z pediatrą, zebym o czyms nie zapomniała. Będę wdzieczna za pomoc.
Wczoraj mieliśmy badanie i na usg lekarz stwierdził refluks, ale powiedział, żeby pediatra ma zalecić czy podawać leki i podał tylko wstepnie czego nie powinno dziecko jeść.
Jak znoszą te chorobe wasze dzieci, co dajecie im jeść i wszelkie informacje, które pomogą mi przygotować sie do rozmowy z pediatrą, zebym o czyms nie zapomniała. Będę wdzieczna za pomoc.
Moje dwie córki mają refluks. Starszą zdiagnozowano rok temu jak miała 3,5 roku. jako niemowlę nigdy nie ulewała. jak poszła do przedszkola złapała kilka infekcji i zaczął jej się nocny kaszel. trwało to ponad pół roku i lekarze nie potrafili nic stwierdzić. Trafiliśmy w końcu do specjalisty i od tej pory córka ma dietę, szczególnie restrykcyjną gdy ma infekcję, dostaje leki. śpi z wysoko ułożonym ciałem. minimum 2 godziny przed snem już nic nie je. musieliśmy zrezygnować z wieczornego mleka.
Młodsza córka ma 10 m-cy. 2 m-ce temu miała usg i również u niej stwierdzono refluks. nie ma żadnych objawów, ale staramy się postępować profilaktycznie.
dzieci z tego z reguły wyrastają. musisz iść do pediatry to powie co dalej robić
Młodsza córka ma 10 m-cy. 2 m-ce temu miała usg i również u niej stwierdzono refluks. nie ma żadnych objawów, ale staramy się postępować profilaktycznie.
dzieci z tego z reguły wyrastają. musisz iść do pediatry to powie co dalej robić
dokładnie tak jak piszą powyżej. dzieci mają refluks w różnym wieku i różnie go znoszą. moja córcia ma skończone 10 m-cy a z refluksem walczy od 2 tygodnia życia, kiedy go u niej stwierdzono. po skończonym pół roku na szczęście jest lepiej, wcześniej była masakra. ciągle prawie płakała, ulewała, wymiotowała i mało spała. Obecnie nadal dostaje lek antyrefluksowy które poprawia kwasowość, bo mimo iż teraz nie ulewa to i tak jedzenie podchodzi często do góry, co było widoczne właśnie na usg. dziecko z refluksem niestety jest bardziej narazone na infekcje. moja mała miała już zapalenie ucha środkowego, zapalenie górnych dróg oddechowych i dróg moczowych ale myślę że wychodzimy już na prostą.
powodzenia życzę w leczeniu.
powodzenia życzę w leczeniu.