Widok

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy czasu oceniacie tę decyzję?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie ma obowiązku aby dziecko 4 letnie chodziło do przedszkola! Lenistwo? Wiele osób idzie do pracy odpocząć od dzieci i mówią to wprost! Bardziej umęczysz się będąc w domu z dziećmi niż idąc do pracy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Siedzę w domu z dzieckiem od prawie czterech lat, bo nie ma takiej opcji, żeby poszła do przedszkola! A dlaczego? A dlatego, że ma alergie w takiej wysokiej klasie, że gdyby do przedszkola była zapisana, to i tak siedziała by albo w szpitalu albo w domu na antybiotykach!
I większej bzdury nie czytałam - "maja pozniej spore problemy w dostosowaniu się do innych dzieci, w nawiązaniu fajnych, kolezenskich..."
Ja chodziłam do przedszkola, a gdy poszłam do szkoły miałam spore problemy, żeby nawiązać znajomości z rówieśnikami, spore problemy w nauce, więc proszę bzdur nie pisać!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Eee nie przejmuj sie , wszystkim nie dogodzisz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
skąd minusy ? wsciekle jestescie ze ktos ma inne zdanie ? Moje dziecko poszlo w wieku 5 lat i 9 msc do szkolnej zerowki. Jakos nie sadzę zebym wyrzadzila mu krzywdę nie puszczeniem do panstwowego przedszkola wczesniej.Ale wiecie lepiej odemnie prawda ?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
To zależy od przedszkola. W przedszkolu mich dzieci panie uczyły i pisać, i czytać. Jedno z moich dzieci jako jedyne na początku pierwszej klasy umiało czytać a była to klasa, gdzie większość dzieci przeszła z zerówki szkolnej. Moje dziecko miało zerówkę w przedszkolu, ale to przedszkole było naprawdę super.
Ja mam w nosie, co inni mówią na temat tego, że moje dzieci chodziły do przedszkola - ja nie pracowałam i blokowałam miejsce. Dla mnie najważniejsze jest dobro moich dzieci i uważam, że przedszkole to były same plusy w naszym przypadku. Nie miałabym możliwości dać dzieciom tego wszystkiego, co dało przedszkole. Jednak moje dzieci nie były w placówce od wczesnego ranka do późnego popołudnia, bo nie musiały. Szły na śniadanie a wracały po obiedzie, czasami było niezadowolenie, że za szybko są odbierane bo właśnie jest super zabawa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
zarazic sie mozna wszedzie,w sklepie ,na podworku od kolegów( moje dziecko akurat podwórkowe)A tak...jesli ma katar jakis mega to zostaje w domu,zdarza się nam to raz,dwa razy do roku.Więc nie ma to jak generalizować co?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
to zapewne zalezy od wychowania...moje takie nie jest a chodzi juz dawno do szkoły.Nie choruje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
takie dzieci siedzace non stop z mamusiami trzesacymi sie nad nimi jak nad rozlanym jajkiem ;) maja pozniej spore problemy w dostosowaniu się do innych dzieci, w nawiązaniu fajnych, kolezenskich relacji :) takie dzieci częściej chorują bo nie sa uodparniane od małego, bo niby w jaki sposób, skoro byle katarek i juz mamusia w domku z dzieciatkiem...... takze jak jest możliwość to warto dac dziecko do przedszkola. Przystosuje się, nauczy fajnych rzeczy i może choć trochę przestanie byc egoista przy maminej spodnicy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10
Mialam taką mozliwosc zostania z dzieckiem w domu .Zadnego zlobka i przedszkola.W zerowce bylo troche placzu na samym poczatku .Corka chodzila w wieku 4 lat za takie zajecia dla dzieci cos jak mini przedszkole, ale rodzice zostawiali dzieci z gilami po pas i kaszlajace i tp. szybko zrezygnowalam.Jesli ktos ma mozliwosc to jak najbardziej polecam zeby dziecko zostalo w domu.Uwazam ze takie maluchy powinny byc z mamami a nie siedziec od rana do poznego popoludnia w zlobku czy przedszkolu.takie jest moje zdanie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mam nadzieję, że z powodu tej drugiej osoby z podpisem Miśka nie będziemy sie już żarły w żadnej innej rozmowie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Monika przepraszam,że nie na temat pisałam ale człowiek jest oceniany po charakterze a nie po tym ile kasy ma na koncie.

Mój syn chodził do żłobka i przedszkola i zawsze po wakacjach beczał inie chciał chodzić. Nawet w zerówce popłakiwał zanim wyszłam z sali.

Ja nie chodziłam do przedszkola,poszłam od razu do zerówki szkolnej. Nie miałam kłopotu z nawiązaniem znajomości,czytałam.

Dużo, bardzo dużo zależy od kadry jaka jest w danym przedszkolu.Jak uczy dzieci i jak je traktuje.

Miśka cieszę się że się dogadałyśmy ;-)
Spoko :) Pamiętaj, że zrobisz i tak jak TY będziesz uważała za słuszne :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki dziewczyny za opinie :) Monika
Faktycznie jeśli M. pisze że jest bogata i nie pracuje i jednocześnie córką opiekuje sie babci, bo ona z męzem pracują to coś tu nie tak :) Może chciała zaszpanować i trochę jej nie wyszło :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
OK. Wybaczam ;)

Wątku o staraniach o dziecko nie śledzę, więc tu trudno mi sie wypowiedzieć.

Ale szkoda, że czasem tak chamsko to wychodzi.

Pode mnie podszywa sie inna osoba z podpisem MIŚKA i też obraża ludzi i mi sie obrywa, więc jestem trochę przeczulona może ;p
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miśka to nie było do Ciebie. Ty masz IP 213,192,68

Natomiast M 89,71,174 i pisała tak:
"Ja jako mama mowie przedszkolom nie alr to tylko moje zdanie. Moja corka jest w domku opiekuje sie nia babcia bo z mężem pracujemy. Jestem zadowolona z takiego ukladu. Wiele moich koleżanek ma dzieci w przedszkolach i juz zdarzyły brac abtybiotyki itp ja mam zdrową corke i pójdzie dopiero do zerowki jako 6 latka"

POTEM:
"Wszyscy jesteście chorzy ja nie musze pracowac jestem bogata a wy plebs biedaki. Szkoda was"

A na wątku starające się o dziecko:
"Trzymam za was kciuki my staralismy sie 5 lat i udalo sie! Bez chodzenia po lekarzach itp wam tez sie uda"

To jest to samo IP i ten sam podpis "M"
Więc Miśka nie obrażaj się bo to nie do Ciebie!!!
A ty HELA sama naucz się czytać ZE ZROZUMIENIEM i czasem popatrz na IP i kogo bronisz :-D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Poczytaj wyżej.
M. - córka, którą opiekuje sie babcia, bo M. z mężem pracują.
Miśka - siedzi w domu z dwójką dzieci, nie chodzą one do przedszkola, starszy pójdzie do szkoły jako 6 latek.

To takie trudne?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czyli faktycznie jak pisze Hela pomyliłaś zupełnie dwie różne wypowiedzi łącząc to w jedną osobę. M. mówiła o córce, a o synach ja wpakowałaś nas do jednego wora jak jedną osobę. Myśl dziewczyno co robisz, bo tylko zamęt siejesz...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja sprawdzałam po IP i nie pomyliłam się co do wypowiedzi M. Bo tak się podpisywała u góry na wątku!!!
Same jesteście ślepe!!!Popatrzcie na IP co kto pisał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Acha - tak, teraz faktycznie mąż zapieprza na nasze wygody, to prawda. Kiedyś pracowaliśmy oboje, ale to vyła nasza wspólna decyzja.

Mam ogromny dom i działkę, to jest moje, a nie nasze (nie wchodzi we wspólnotę majątkową), ale jeśli mąż chce sam teraz to utrzymywać to ok.

Nigdy SŁOWEM nie obraziłam nikogo,, ani biednego, ani bogatego, ani bezdzietnego, ani z gromadą dzieci. Jestem dobrze wychowana, nie kłapie paszczą na kogoś.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

podrażnienia po goleniu (23 odpowiedzi)

dziewczyny:jak radzicie sobie z podraznieniami po goleniu miejsc intymnych oraz z niemiłym...

do góry