Widok

Dziecko 6 tygodni a herbatki?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam pytanie, moja córa to straszny żarłoczek:) ciągle wisiałaby na cycku, je i je a ja nie mogę nic zrobić. czy w międzyczasie między karmieniami mogę podać jej troszkę herbatki? czy jest za mała?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
niby koperkową można ale generalnie od 4 miesiąca, a jeszcze lepiej od 6 według tych wytycznych.
herbatki zawierają glukozę...

zastanów się czy chcesz nią faszerować takiego malucha...

poza tym trzeba uważać z herbatką koperkową - może powodować kolki! (chociaż niby jest na kolki)

lepiej podawaj wodę do picia :)
Herbatki Hippa są nawet od urodzenia
Najlepiej podaj wodę przegotowaną. Po herbatkach koperkowych/ułatwiających trawienie, mogą wystąpić bardzo luźne kupy, więc jak nie ma potrzeby to nie podawaj.
a moze tak jak moj synek w tym czasie, mala zrobila sobie z Ciebie smoczek? i wcale nie jest glodna tylko chce zaspokoic potrzebę ssania? u nas smoczek rozwiązał problem, dziś mały ma juz ponad 3 miesiące i smoczek zastąpił sam swoimi paluszkami
na herbatkach masz napisane od kiedy mozna dawac, sa herbatki od 1 tygodnia zycie. Ja podaje od czasu do czasu rumianek, jednak jak nie chcesz herbatek zawsze mozesz podac przegotowana wode
image
image
najlepsza jest woda-na te granulowane okropienstwa jeszcze przyjdzie czas ;)
image
image
ja podawałam od 4 tygodnia herbatkę na trawienie
Ja na Twoim miejscu podawałabym wodę, lepsza od herbatek. Moja ma 8 miesięcy i sporadycznie daję jej herbatkę, dosłownie raz na tydzień i w sumie sama nie wiem po co jej ją daję ;) Woda zdrowsza :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
heh - ja nie pamiętam kiedy Gabryś ostatnio pił herbatkę ;) to było z jakieś pół roku temu? może dawniej :)

kupiłam jak miał jakieś 2-3 tygodnie ;) uspokajającą i na lepsze trawienie :) każdą użyłam po kilka razy (robiłam baaardzo "cienkie" te herbatki) :P

i odpuściłam :)

też jestem zwolenniczką podawania dzieciom wody do picia :]
to podać jej wodę przegotowaną? ale w jakiej temperaturze ona ma być?

Mała nie za bardzo toleruje smoczek, ssie go raczej ze złości i jak płacze to wtedy ją nim uspokajamy, ale potem go wypluwa...swoją drogą jestem ciekawa czy Blanka w ogóle będzie chciała ssać z butelki..
pokojowej
ja bym takiemu maleństwu podała wodę w temp. mleka :) tzn. ok 37 stopni :) (jak kapniesz na przegub ręki to poczujesz lekko ciepłe)

później w pokojowej :)

możesz podać łyżeczką :) (wcale nie musisz mieć plastikowej :))

albo z kubeczka Medeli :)
http://allegro.pl/medela-kubeczek-do-karmienia-niemowlat-gdansk-i1213246408.html
Agusia a dlaczego nie z butelki? mam kupione Nuka....
jeśli chcesz z butelki - proszę bardzo :]

tylko małe ssaki potrafią się rozleniwić i później wolą butelkę od cycusia... wiem co mówię... z własnego doświadczenia...

bo z butelki łatwiej i szybciej leci ;) nie trzeba się tyle napracować co przy piersi :P żebyś później nie miała takich cyrków jak ja... :P
Bez sensu w temp pokojowej. Mleko z cycka też jest cieplutkie. Ja Madzi podawałam herbatke cieplejszą, wtedy pije chętnie. To samo z wodą do kąpania - lubi ciepłą (nie gorącą, ale taką fajną cieplutką). Jak kąpałam ją w takiej zalecanej to sie darła, a wystarczyło ze dałam cieplejszą i cieszy się z kąpieli jak jakaś foczka :)))
daria a ty karmisz naturalnie?
ja podawlam herbatke do picia jak mala miala miesiac, i codziennie dostaje, teraz juz z niekapka, woda bez problemu tez pije, karmilam sztucznie od 5 tz, a i nic nie podgrzewam, ani herbatek, ani mleczka, obiadek raz zje cieply raz zimny....i wszystko, uzywam ostygnieta wode przegotowana
image

image
tak, ja karmie tylko cyckiem, teraz nic innego nawet nie daję. Madzia w ogóle nie lubi ani butelki ani smoczka, ale herbatke jej dawałam jak były te upały, wtedy troszke sobie popijała, teraz już w ogóle nie chce. Krzywi się jak jakaś mała cholera i na butelke i na smoczka ;)
ja herbatki nie podaję, jedynie wodę i to w temperaturze pokojowej-na dorosłych ciepła woda działa przeczyszczajaco to na maluchy może też.
proponowałabym podać smoczek jak dziecko jest w miarę spokojne, nie jak już głośno płacze:)

Inne tematy z forum Rumia

Zielone Błonia (3 odpowiedzi)

Osiedle graniczyło będzie z parkiem Błonia Janowskie. Dzięki pobliskim terenom zielonym i placom...

Nowe Janowo (4 odpowiedzi)

W okolicy, gdzie powstało osiedle, dostępna jest pełna infrastruktura zapewniająca wygodne życie...

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (13 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...

do góry