Widok
Moje dziecko też jest takim niejadkiem i własnie my kosztystamy z opieki super lekarz, o ktorej pisze Dejwi - Filip nie miał żadnych objawow refluksu - żadnego odbijania, wymiotów, zadnych bolów brzucha ect - nic kompletnie nic. Za to mega niechęc do jedzenia. I na pierwszym spotkaniu p. doktor po kotkim wywiadzie trafila z diagnozą - wyslała nam na USG z ktorego wynika, ze ma bardzo duży reflux żołądkowy... dlatego nie chce jeść - i niestety kwalifikuje się do leczenia.
Dodatkowo radzę sprawdzać kał na obecnośc pasożytów, o których teraz tak bardzo głośno... Bo ich obecność też się objawia brakiem łaknienia.
W takich sytuacjach potrzeba potem stymulacji przysadki mozgowej y bobo chciala no naowo jeść. Nie zostawiać - trza badać, bo zaniedbanie może się okazać mocno zgubne.
Dodatkowo radzę sprawdzać kał na obecnośc pasożytów, o których teraz tak bardzo głośno... Bo ich obecność też się objawia brakiem łaknienia.
W takich sytuacjach potrzeba potem stymulacji przysadki mozgowej y bobo chciala no naowo jeść. Nie zostawiać - trza badać, bo zaniedbanie może się okazać mocno zgubne.
Ja mam w domu mało-jadkę... je tylko swoje ulubione potrawy, przy czym zmieniają jej się gusta od własnego "widzi mi się". Teraz skończyła 3 lata i dopiero od paru dni tak naprawdę upomina się o jabłuszko czy obiadek! Dokładnie dwa dni temu zjadła pierwszy raz cały obiad (2 łyżki kaszy i mały kotlecik) - w jakim ja szoku byłam! ;-D
Zawsze kierowałam się tym, że skoro nie ma problemów z dużą niedowagą to nie zmuszałam specjalnie, podtykałam na spacerku, jakoś tam zawsze coś się przemyciło. Chociaż robiłam też doświadczenie, że nie chcesz - to nie jedz wcale - to potrafiła 2 dni nie jeść, a trzeciego dnia sporą porcję.
Słyszałam, że brak żelaza obniża apetyt. A na jakie pasożyty warto zrobić badania?
Zawsze kierowałam się tym, że skoro nie ma problemów z dużą niedowagą to nie zmuszałam specjalnie, podtykałam na spacerku, jakoś tam zawsze coś się przemyciło. Chociaż robiłam też doświadczenie, że nie chcesz - to nie jedz wcale - to potrafiła 2 dni nie jeść, a trzeciego dnia sporą porcję.
Słyszałam, że brak żelaza obniża apetyt. A na jakie pasożyty warto zrobić badania?
każde dziecko zachwouje się inaczej, małe dzieci faktycznie portafia się zblokować... A ponieważ często zarowno lekarze jak i rodzice bagateluzją ten problem to też wiele dzieci jest późno zdiagnozowanych. MOje dizecko wygląda jak okaz zdrowia, choc nie je, energii ma za 4 - choć nie je. Dlatego tez byłam zdzwiwiona diagnozą - natomiast pani doktor wcale nasz problem nie zaskoczył.. i całe szczęście. Jako jedyna wysłuchała i nie zbyła.
Natomiast na pasożyty - cyzli glisty ludzkie, lambrie, owsiki ect - musisz przebadac kał na owe pasozytry wlaśnie.
Natomiast na pasożyty - cyzli glisty ludzkie, lambrie, owsiki ect - musisz przebadac kał na owe pasozytry wlaśnie.
:):)
Dziewczyny - nie panikujcie, jesli dziecko je mało ale je, albo podjada cos innego niz obiad, to naprawde nie jest zle. Moje dziecko od pół roku je tylko serek danio i kawałek suchej bulki dziennie. Reszta jego posiłków to 2x mleko i sok marchewkowy.
Jesli wsze dzieci jedza choć troche więcej to bez paniki... bo lekarz powie to samo.
Dziewczyny - nie panikujcie, jesli dziecko je mało ale je, albo podjada cos innego niz obiad, to naprawde nie jest zle. Moje dziecko od pół roku je tylko serek danio i kawałek suchej bulki dziennie. Reszta jego posiłków to 2x mleko i sok marchewkowy.
Jesli wsze dzieci jedza choć troche więcej to bez paniki... bo lekarz powie to samo.