Widok

Dziecko niejadek.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem jak pomóc koleżance. Jej czterolatek nie chce nic jeść, dosłownie nic. Są dni, że zje może kawałek suchego chlebka ale są też takie dni, że nie je nic!!! Nie wiem jak jej pomóc, ona jest załamana. Czy któraś z was miała podobnie?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nikt nie miał takiej sytuacji? ;-(
image
image
do lekarza porządnego z nim - na PW podam nazwisko lekarza ktory diagnozuje własnie mega niejadka znajomej

może mieć np: refluks !!

poproszę o nazwisko.
image
image
tylko przy refluksie jest cofanie sie jedzenia a on nie ma nic takiego, nie wiem może ma coś powiązane z pschykią.
image
image
Moje dziecko też jest takim niejadkiem i własnie my kosztystamy z opieki super lekarz, o ktorej pisze Dejwi - Filip nie miał żadnych objawow refluksu - żadnego odbijania, wymiotów, zadnych bolów brzucha ect - nic kompletnie nic. Za to mega niechęc do jedzenia. I na pierwszym spotkaniu p. doktor po kotkim wywiadzie trafila z diagnozą - wyslała nam na USG z ktorego wynika, ze ma bardzo duży reflux żołądkowy... dlatego nie chce jeść - i niestety kwalifikuje się do leczenia.
Dodatkowo radzę sprawdzać kał na obecnośc pasożytów, o których teraz tak bardzo głośno... Bo ich obecność też się objawia brakiem łaknienia.
W takich sytuacjach potrzeba potem stymulacji przysadki mozgowej y bobo chciala no naowo jeść. Nie zostawiać - trza badać, bo zaniedbanie może się okazać mocno zgubne.
image
image
dziecko mojej sis tez nie miało "cofek" a diagnoza: REFLUKS MEGA HIPER MOCNY

Dajwi poprosze o namiary na lekarza, moja córka to tez straszny niejadek.
dziewczynka28-28@o2.pl
wysłane

tylko nie panikuje zbyt wczesnie

ja też mam niejadka w domu - ale w złobku je
nie je w domu i nie z moich rąk

więc cierpie katusze ale nie wybieram sie do lekarza póki w złobie powiedzą że nie je totalnie

Filip Pati faktycznie odmówił jedzenia ...

Moja Zośka je, tylko od dwóch tygodni żywi sie jogurtami serkami, bułkami, chlebem Wasa, pączkami bez cukru, sokami , które jej robię z warzyw i owoców i nic innego nie chce.
Je tego dużo w ciągu dnia,ale nic poza tym, Dejwi dzięki.
jakbym mogła się też uśmiechnąć o namiary na tego lekarza to ślicznie poproszę :) grecja88@gmail.com
ja też poproszę o namiary na lekarza aska0179allegro@wp.pl, z góry dziękuję i pozdrawiam
Ja mam w domu mało-jadkę... je tylko swoje ulubione potrawy, przy czym zmieniają jej się gusta od własnego "widzi mi się". Teraz skończyła 3 lata i dopiero od paru dni tak naprawdę upomina się o jabłuszko czy obiadek! Dokładnie dwa dni temu zjadła pierwszy raz cały obiad (2 łyżki kaszy i mały kotlecik) - w jakim ja szoku byłam! ;-D
Zawsze kierowałam się tym, że skoro nie ma problemów z dużą niedowagą to nie zmuszałam specjalnie, podtykałam na spacerku, jakoś tam zawsze coś się przemyciło. Chociaż robiłam też doświadczenie, że nie chcesz - to nie jedz wcale - to potrafiła 2 dni nie jeść, a trzeciego dnia sporą porcję.
Słyszałam, że brak żelaza obniża apetyt. A na jakie pasożyty warto zrobić badania?
image
image
Ja robiłam na wszystkie możliwe i nie ma żadnych, krew , mocz w porządku, nie wiem czy to zmiana smaków,ale jak widzę jak woła bułe i jogurt to mi sie wyć chce,że cały czas to samo wcina,plus tego,że w ogóle chce jeść.

Dostaje jeszcze Kinder biovital z żelazem.
każde dziecko zachwouje się inaczej, małe dzieci faktycznie portafia się zblokować... A ponieważ często zarowno lekarze jak i rodzice bagateluzją ten problem to też wiele dzieci jest późno zdiagnozowanych. MOje dizecko wygląda jak okaz zdrowia, choc nie je, energii ma za 4 - choć nie je. Dlatego tez byłam zdzwiwiona diagnozą - natomiast pani doktor wcale nasz problem nie zaskoczył.. i całe szczęście. Jako jedyna wysłuchała i nie zbyła.

Natomiast na pasożyty - cyzli glisty ludzkie, lambrie, owsiki ect - musisz przebadac kał na owe pasozytry wlaśnie.
image
image
Pati długo czekałaś na wizytę?

Jak wygląda pierwsza wizyta, i czy dr wykonuje w swoim gabinecie usg.
Również prosze o namiary. Bedę bardzo wdzięczna. Mail w profilu.
to teraz sie posyp[ia wizyty i 70 % to niejadki - lekarz sie zdziwi ...

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej,
również proszę o nazwisko lekarza.
Moja Kinia miała zdiagnozowany refluks umiarkowany, gdy miała 6 m-cy u dr. Kosiaka.
Słabo nam je.
Wciskamy jej jedzenie, ale "cofki" wciąż jej się zdarzają mimo, że ma 1,5 roku.
Najgorsze jest to, że K. ma słaby przyrost wagi. Waży 9 kg.
image
:):)
Dziewczyny - nie panikujcie, jesli dziecko je mało ale je, albo podjada cos innego niz obiad, to naprawde nie jest zle. Moje dziecko od pół roku je tylko serek danio i kawałek suchej bulki dziennie. Reszta jego posiłków to 2x mleko i sok marchewkowy.
Jesli wsze dzieci jedza choć troche więcej to bez paniki... bo lekarz powie to samo.
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry