Widok
Dziewczyny przyznajcie sie:)
Dziewczyny czy ktoras z Was przeszla caly cykl szostki Weidera i czy stosowała sie do zalecen wykonywania cwiczen,jakie efekty?Przegladam strony z cwiczeniami,lato idzie,trzeba sie ruszyc.Moze macie jakies sprawdzone lzejsze cwiczenia niz Weider:)na brzuch,moze tez na uda,posladki.
Ja te ćwiczenia gorąco polecam. Chociaż diabelnie ciężko jest się zmusić do systematycznego ich wykonywania i wytrwać do samego końca, to i tak warto. Pierwsze efekty widać już po pierwszym tygodniu :)
Są jeszcze takie ćwiczenia 8-minutowe - również na brzuch, pośladki, nogi i ćwiczenia Tamilee Webbs (głowy nie dam, ze tak się pisze). W każdym razie mając w sobie wystarczającą ilość mobilizacji, można skomponować porządny zestawik, z którym można naprawdę zdziałać cuda :) ;)
Są jeszcze takie ćwiczenia 8-minutowe - również na brzuch, pośladki, nogi i ćwiczenia Tamilee Webbs (głowy nie dam, ze tak się pisze). W każdym razie mając w sobie wystarczającą ilość mobilizacji, można skomponować porządny zestawik, z którym można naprawdę zdziałać cuda :) ;)
asia1980 napisał(a):
przechodze kazde z 6 cwiczen i takie przejscie
> robie 12 razy? bo sie juz zgubilam...?
>
W ten sposób :)
Tyle że między jedną serią a drugą zaleca się minimum 3 minuty przerwy.
Czytałam, że można robić tak, jak pisałaś - powtarzać od razu po 2 razy(lub więcej- w zależności od dnia i liczby serii), ale schemat 6W został tak opracowany, żeby obciążać każdą partię mięśni brzucha stopniowo. Stad robisz 12 cykli (z przerwą pomiędzy seriami)
Kurcze, ciężko się to opisuje pisemnie :D Sama czuję, że to pokręcone. Oby tylko efekty były :)
przechodze kazde z 6 cwiczen i takie przejscie
> robie 12 razy? bo sie juz zgubilam...?
>
W ten sposób :)
Tyle że między jedną serią a drugą zaleca się minimum 3 minuty przerwy.
Czytałam, że można robić tak, jak pisałaś - powtarzać od razu po 2 razy(lub więcej- w zależności od dnia i liczby serii), ale schemat 6W został tak opracowany, żeby obciążać każdą partię mięśni brzucha stopniowo. Stad robisz 12 cykli (z przerwą pomiędzy seriami)
Kurcze, ciężko się to opisuje pisemnie :D Sama czuję, że to pokręcone. Oby tylko efekty były :)