Widok
uwazam ze to indywidualny wybor kazdej kobiety( wzglednie mężczyzny:) osobiscie wydaje mi sie ze teraz mało kobiet/dziewczyn nie współżyje przed ślubem... a tak na marginesie ciekawe ilu mezczyzn wstrzymało sie az do ślubu... bo zawsze porusza sie tę kwestię w stosunku do kobiet...
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
nie tyle źle wychowane,co po prostu teraz one chyba uważają że dziewictwo jest "niemodne"... teraz stwierdzenie "jestem dziewica" nie wzbudza szacunku i nie jest powodem do dumy, a raczej do śmiechu i wytykania ( nie mówię oczywiście ze to mój pogląd tylko tak myślą nastolatki)....
Spotkalem sie z wieloma wypowiedziami, ze ludzie nie musza koniecznie
ze soba spac przed slubem. Przeciez teraz tyle czasu wczesniej trzeba
rezerwowac terminy, ze wiele sie moze wydarzyc.
Znam sporo kawalerow w zaawansowanym wieku, co nie spali z kobietami,
wiec jednak mozna jak sie ma jakies zasady :)
ze soba spac przed slubem. Przeciez teraz tyle czasu wczesniej trzeba
rezerwowac terminy, ze wiele sie moze wydarzyc.
Znam sporo kawalerow w zaawansowanym wieku, co nie spali z kobietami,
wiec jednak mozna jak sie ma jakies zasady :)
A wszystkiemu winna antykoncepcja hihihihi , bo gdyby jej nie bylo to zapewne pierwszy partner stawałby się od razzu mężem (no chyba ze w grę wchodzilaby bezplodnosc;)) , a tak można popróbować i zmienic gdy jest coś nie tak, a kiedys takich możliwości kobiety raczej nie mialy,stad dziewictwo kiedys bylo tak popularne, nieslubne dziecko bylo rozumiane jednoznacznie i kobieta byla odpowiednio traktowana , wiec musiala uwazac i czekac do slubu, a teraz w dobie antykoncepcji sa po prostu inne możliwości ... to była wypowiedz ogolna ...;)

A ja powiem teraz bardzo poważnie- owszem jakoś tak rozmawiając, widząc tendencję młodych trudno spotkać obecnie dziewice będące już w związkach z mężczyznami,czy oczekujących na swój pierwszy seks w małżeństwie meżczyzn, rzadko można spotkac osoby które choć w czesci nie próbują sobie ulżyć, że tak powiem- różniste są te formy zastępcze.
A ja mogę powiedzieć, że.... i uważam to za szczęście- znajduję się w dużym gronie osób, znajomych przyjaciół gdzie dziewictwo do ślubu to rzecz normalna, wręcz oczywista. I nawet nie jestem w stanie wymienić ile par z moich znajomych przyjaciół tak żyje w czystosci. Wczesniej przedmałżenskiej teraz już małżenskiej. Takich osób jest więcej, więcej tylko, że to nie jest modne więc jakoś ciszej o takich przykładach życia.
A ja mogę powiedzieć, że.... i uważam to za szczęście- znajduję się w dużym gronie osób, znajomych przyjaciół gdzie dziewictwo do ślubu to rzecz normalna, wręcz oczywista. I nawet nie jestem w stanie wymienić ile par z moich znajomych przyjaciół tak żyje w czystosci. Wczesniej przedmałżenskiej teraz już małżenskiej. Takich osób jest więcej, więcej tylko, że to nie jest modne więc jakoś ciszej o takich przykładach życia.
A jeśli kobieta poznaje mężczyznę, zakochują się w sobie, mają zamiar się pobrać, to dlaczego kobieta ma się powtrzymywać przed utratą dziewictwa?
Myślę, że to może nawet umocnić związek, jeśli przekonają się oboje, że pasują do siebie także pod względem seksualnym. Zresztą w dziesiejszych czasach, można by rzec, że "ideał sięgnął bruku", bo czyż nie zdarza się, że dopiero po ślubie ludzie przekonują się jaki mają temperament, a takie dopasowanie też jest ważne. I myślę, że ważniejsze jednak dla mężczyzn, a można się domyślać czym może się skończyć brak porozumienia w łóżku...
Myślę, że to może nawet umocnić związek, jeśli przekonają się oboje, że pasują do siebie także pod względem seksualnym. Zresztą w dziesiejszych czasach, można by rzec, że "ideał sięgnął bruku", bo czyż nie zdarza się, że dopiero po ślubie ludzie przekonują się jaki mają temperament, a takie dopasowanie też jest ważne. I myślę, że ważniejsze jednak dla mężczyzn, a można się domyślać czym może się skończyć brak porozumienia w łóżku...
Po pierwsze Piotrusiek-Wyrazenie "uzywany towar"jest tu nie na miejscu(nastepnym razem zastanow sie zanim palniesz taka glupote)
Po drugie wydaje mi sie ze masz jakies problemy z pozyciem.
Jezeli dwoje ludzi sie kocha to normalna rzecza jest to ze ida ze soba do lozka-nie widze w tym nic zlego!!
Sex jest piekny-jest dopelnieniem milosci-ale nie moze byc na pierwszym miejscu.Nie rozumiem ludzi ktorzy czekaja z tym do slubu-bo po co??(ale to szanuje-to kwestia indywidualna)
Ja osobiscie tego nie popieram...
Po drugie wydaje mi sie ze masz jakies problemy z pozyciem.
Jezeli dwoje ludzi sie kocha to normalna rzecza jest to ze ida ze soba do lozka-nie widze w tym nic zlego!!
Sex jest piekny-jest dopelnieniem milosci-ale nie moze byc na pierwszym miejscu.Nie rozumiem ludzi ktorzy czekaja z tym do slubu-bo po co??(ale to szanuje-to kwestia indywidualna)
Ja osobiscie tego nie popieram...