Widok

Dziwna kolejność wyrzynania się ząbków

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mojemu synkowi wychodzą ząbki w dość dziwnej kolejności... Najpierw wyrznęły mu 2 dolne jedynki a później zamiast górnej jedynki wyszła mu górna dwójka, później druga dwójka (mały wyglądał jak wampirek) i dopiero dziś wyszła mu pierwsza górna jedynka.

Czy waszym dzieciaczkom też wychodziły ząbki w jakiejś dziwnej kolejności?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak, u córki wychodziły książkowo 1,2,4,3,a na koncu 5. A u synka najpierw jedna jedynka, potem dwójki, potem jedynki a dalej juz jak trzeba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej, mojemu synkowi też tak wychodzą, jak mówisz.
Ma 7 miesięcy, ma już dwie dolne jedynki. A teraz właśnie wyrzyna się lewa górna dwójka :)
mam nadzieję, że obie górne jedynki i prawa dwójka wyjdą już niedługo :D
pocieszyłaś mnie, że nie on jeden ma taką nieksiążkową kolejność :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mojemu Patrykowi najpierw wyszly dwie dolne jedynki a potem wszystkie czworki. nastepne byly dolne jedynki i wszystkie dwojki. teraz czekamy na trojki:)
mojemu synkowi też wychodziły nie po kolei, nie ma się czym przejmować:)
dziwna kolejnosc to by byla jak by pierwsze byly zeby mądrosci he :)
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To widzę ze nie tylko mojemu synkowi zęby wychodzą w innej kolejności niż jest opisane w książkach... :)
U nas też ząbki wychodzą w dziwnej kolejności, ale pediatra stwiedziła, że nie ma się czym przejmować, ważne, że wychodzą :-)

u nas to gorne jedynki i dwojki na raz poszly a teraz na dole dwie jedynki:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mojej Zuzi wyszły najpierw dwie dolne jedynki naraz, potem górna jedynka lewa i górna dwójka prawa też naraz a póxniej górna jedynka prawa z dwójką górną lewą a co tam tak na przemian :) później dolna dwójka prawa i lewa po jakimś czasie.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Nie ma w tym nic dziwnego. Każdy dentysta powie Ci, że wyrzynanie się zębów w normalnych warunkach jest uwarunkowane głównie genetycznie.
Spoko, u nas też wychodzą w "losowej" kolejności :D a siostra stomatolog mówi że no problem. Więc no problem :)
U mnie bylo takk samo. dolne jedynki, gorne dwojki potem jedynki dopiero a teraz dolne dwojki ida.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry