Widok

Dziwna kolejność wyrzynania się ząbków

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mojemu synkowi wychodzą ząbki w dość dziwnej kolejności... Najpierw wyrznęły mu 2 dolne jedynki a później zamiast górnej jedynki wyszła mu górna dwójka, później druga dwójka (mały wyglądał jak wampirek) i dopiero dziś wyszła mu pierwsza górna jedynka.

Czy waszym dzieciaczkom też wychodziły ząbki w jakiejś dziwnej kolejności?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak, u córki wychodziły książkowo 1,2,4,3,a na koncu 5. A u synka najpierw jedna jedynka, potem dwójki, potem jedynki a dalej juz jak trzeba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej, mojemu synkowi też tak wychodzą, jak mówisz.
Ma 7 miesięcy, ma już dwie dolne jedynki. A teraz właśnie wyrzyna się lewa górna dwójka :)
mam nadzieję, że obie górne jedynki i prawa dwójka wyjdą już niedługo :D
pocieszyłaś mnie, że nie on jeden ma taką nieksiążkową kolejność :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mojemu Patrykowi najpierw wyszly dwie dolne jedynki a potem wszystkie czworki. nastepne byly dolne jedynki i wszystkie dwojki. teraz czekamy na trojki:)
image
image
mojemu synkowi też wychodziły nie po kolei, nie ma się czym przejmować:)
dziwna kolejnosc to by byla jak by pierwsze byly zeby mądrosci he :)
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To widzę ze nie tylko mojemu synkowi zęby wychodzą w innej kolejności niż jest opisane w książkach... :)
image
U nas też ząbki wychodzą w dziwnej kolejności, ale pediatra stwiedziła, że nie ma się czym przejmować, ważne, że wychodzą :-)

u nas to gorne jedynki i dwojki na raz poszly a teraz na dole dwie jedynki:)
image[/url]
image[/url]
[url=http://straznik.dieta.pl/]

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mojej Zuzi wyszły najpierw dwie dolne jedynki naraz, potem górna jedynka lewa i górna dwójka prawa też naraz a póxniej górna jedynka prawa z dwójką górną lewą a co tam tak na przemian :) później dolna dwójka prawa i lewa po jakimś czasie.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Nie ma w tym nic dziwnego. Każdy dentysta powie Ci, że wyrzynanie się zębów w normalnych warunkach jest uwarunkowane głównie genetycznie.
Spoko, u nas też wychodzą w "losowej" kolejności :D a siostra stomatolog mówi że no problem. Więc no problem :)
U mnie bylo takk samo. dolne jedynki, gorne dwojki potem jedynki dopiero a teraz dolne dwojki ida.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

do góry