Widok

Dziwne imię dla dziecka...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
koleżanka wymyśliła dla córki imię Amelia, a przecież to medyczne określenie choroby. no i jak zdrabniać? Mela? to już się kojarzy wiadomo z czym.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15
A ja mam w klasie DŻOSZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A miałam kiedyś ucznia (pisownia jak najbardziej taka)Brajana!!!!

To dopiero kalectwa , a nie Amelka, czy Oliwka.
Chociaż ja bym w życiu tak córci nie nazwała.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja znam imię Nike, Cypriana i Jonasza. Imie jak imie ja bym dziecku tak nie dała na imię. Moja córeczka ma na imię Natalia a synek Tomek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
heh...a ja żyłam w nieświadomości co amelia znaczy ;)

znam tylko Imię i to nie od teraz a od dawna bo moja ciocia , już prawie 90 letania kobitka ma tak na imię...i kiedys było to bardzo popularne imię, tak jak np Adela, o której też teraz się nie słyszy

i pomimo poznania znaczenia medycznego to i tak imię mi się podoba bardzo ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lukas to był w "Kasi i Tomku" :)
Imię Amelia to sie chyba popularne po filmie zrobiło- mi sie podoba.

Dla mnie imię musi tez zgrac się z nazwiskiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mojego syna w grupie jest chłopiec lukas-no cóż, byleby nie wołali na niego-lukas bank;)
no i jak się pytam jakie dzieci mają imiona to mój syn mówi,że nie pamięta bo same dziwne.A amelia normalne imie.Fakt znaczenie średnio fajne ale brzmienie ładne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas wszyscy w rodzinie mają 2 imiona i dla mnie byłoby czegoś za mało jakby było tylko 1 imię i nazwisko. Z resztą tego 2 imienia się na co dzień w ogóle nie używa. A 2 imię ma po tacie. Fajna jest taka tradycja że daje się 2 imię po ojcu
"to już się kojarzy wiadomo z czym."
A z czym przepraszam?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja miałam nauczycielkę śpiewu Panią Zuzannę i tak do niej się wszyscy sprawiali zresztą tak wypadało miała już swoje lata i do głowy nikomu nie wpadło powiedzieć Zuza. Między uczniami to się na nią mówiło Zuzia Zuśka do tego miała fioletowe włosy :D

Ja mam dwa imiona i swojej córce tez dałam drugie imię jakoś tak pusto było miedzy pierwwszym imieniem a nazwiskiem.

Ja wybierając imie kierowałam się też tym jak póżniej w dorosłości będą sie do niej zwracać,żeby pasowało do nazwiska pochodzenia niemieckiego,
moj maly ma na imie Radoslaw i z racji tego, że mamy tez długie nazwisko uznalam ,ze to bez sensu. Ale jeśli kiedyś dziewczynke będę miała to na bank na drugie imie będzie miała po moje ukochanej Babci.
moje dzieci maja dwa imiona, ja też mam. Nie widzę w tym nic złego. Jednak jesli ktoś ma podwójne nazwisko, które dziecko odziedziczy to nadawanie podwójnego imienia może być kłopotliwe w użytkowaniu, szczególnie przy wypełnianiu pitów i innych świstków urzędniczych ;)
u meza jest tak ze synowie dostaja imiona po ojcach i moje chlopaki drugie imie maja po mezu :)
u nas mały 2 imię ma po tacie
A co myślicie o nadawaniu drugich imion?

Mój mąż jest przeciwny, mówi że to bez sensu, a ja chciałabym drugie imię nadać dziecku po kimś z rodziny, kto jest dla mnie ważny.
mamufa, a co złego w imionach Amelia czy Oliwia?? Ciebie dziwi dorosła kobieta może mieć na imię Amelia czy Oliwia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
z ciekawości przejrzałam ranking imion z linku wyżej i stwierdzam,że jeste niewiarygodny...
u nas jest sekretarka Zuzia i mówimy normalnie Zuzia

no fakt, rodziców sprawa jak nazywają dziecko ale pogadac nie można? temat jak każdy inny. A jak ktoś nie chce gadac o cudzych imionach to niech sie nie odzywa i już.

no własnie, gdzie ty sie uchowałaś, że do tej pory nie słyszałas o Amelii?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie czytalam wszystkiego a tylko poczatek WABI TO SIE PIES!! A DZIECI TO MAJA IMIONA I SIĘ NAZYWAJĄ!! ja slysze wiele cudacznych imion i nie uwazam aby Amelka do nich należało jest ładne i popularne teraz trochę żałuje bo sama chcialam tak córke nazwac o ile ją kiedys będe miała.
Nie uważam żeby bylo dziwne.
Poza tym każdy nazywa jak chce i ja np nikog absolutni nikogo prócz Męża co jest oczywiste nie pytałam się o zdanie co do imienia dla swojego dziecka bo to nasze dziecko i nasz wybór a co kto sobie myśli to już mam to gdzieś.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
pani Zosia to jakos brzmi ..ale pani Zuza? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Maeta ja miałam szefową panią Zosie.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry