Widok
To też, ale dla mnie Guantanamera, Mrówka, Niunia, Jarzyna, Jeżyna, Calineczka - są nie do przyjęcia. Nie wymyślam, to są imiona które naprawdę ktoś nadał dziecku w Warszawie od 2004r. Tu jest link, można sobie poczytać, są jeszcze inne kwiatki:
http://gorny.edu.pl/imiona/
Mówić do dziecka Niunia - ok, ale jak Niunia zacznie pracować to jak będą do niej mówić, Pani Niuniu???????
http://gorny.edu.pl/imiona/
Mówić do dziecka Niunia - ok, ale jak Niunia zacznie pracować to jak będą do niej mówić, Pani Niuniu???????
z tego co wiem to mozna sobie zmienic imię w urzędzie,,,moja kolezanka np całe życie była gosią,,,,i spotkałam jąi mówię czesc gosia a ona mów mi anna ,,to mnie zatkało, \
wiec jak jest maciej maciejewskie i kajetan kajeanowicz czy jeszcze jakos inaczej to gdyby im to nie pasowało to by zmienili po prostu :)
wiec jak jest maciej maciejewskie i kajetan kajeanowicz czy jeszcze jakos inaczej to gdyby im to nie pasowało to by zmienili po prostu :)
nie czytalam wszystkiego a tylko poczatek WABI TO SIE PIES!! A DZIECI TO MAJA IMIONA I SIĘ NAZYWAJĄ!! ja slysze wiele cudacznych imion i nie uwazam aby Amelka do nich należało jest ładne i popularne teraz trochę żałuje bo sama chcialam tak córke nazwac o ile ją kiedys będe miała.
Nie uważam żeby bylo dziwne.
Poza tym każdy nazywa jak chce i ja np nikog absolutni nikogo prócz Męża co jest oczywiste nie pytałam się o zdanie co do imienia dla swojego dziecka bo to nasze dziecko i nasz wybór a co kto sobie myśli to już mam to gdzieś.
Nie uważam żeby bylo dziwne.
Poza tym każdy nazywa jak chce i ja np nikog absolutni nikogo prócz Męża co jest oczywiste nie pytałam się o zdanie co do imienia dla swojego dziecka bo to nasze dziecko i nasz wybór a co kto sobie myśli to już mam to gdzieś.
ja miałam nauczycielkę śpiewu Panią Zuzannę i tak do niej się wszyscy sprawiali zresztą tak wypadało miała już swoje lata i do głowy nikomu nie wpadło powiedzieć Zuza. Między uczniami to się na nią mówiło Zuzia Zuśka do tego miała fioletowe włosy :D
Ja mam dwa imiona i swojej córce tez dałam drugie imię jakoś tak pusto było miedzy pierwwszym imieniem a nazwiskiem.
Ja wybierając imie kierowałam się też tym jak póżniej w dorosłości będą sie do niej zwracać,żeby pasowało do nazwiska pochodzenia niemieckiego,
Ja mam dwa imiona i swojej córce tez dałam drugie imię jakoś tak pusto było miedzy pierwwszym imieniem a nazwiskiem.
Ja wybierając imie kierowałam się też tym jak póżniej w dorosłości będą sie do niej zwracać,żeby pasowało do nazwiska pochodzenia niemieckiego,