Widok

Dziwne zachowania żon

Obłuże Temat dostępny też na forum:
Mamy 2 letniego synka. Ja pracuję zawodowo, żona zajmuje sie dzieckiem. Czasami prosi mnie abym przyniósł coś z szafy dla małego, stoję przed półką i wszystkie poskładane rzeczy dla mnie wygladają tak samo, więc krzyczę do żony " gdzie te body !?", na to Ona "ślepy jesteś !?". Na to ja - gdybym układał to bym wiedział. Na to moja żona - oj ci faceci. Kto w tej sytuacji jest normany ?. Zawsze ja kąpię syna są czynności które ja tylko wykonuję, myję główkę synka i On mi nie płacze. Wiem jak go kąpać.

Zmierzam do tego że podział obowiązków między małżonkami powinien być na męskie i damskie a nie stawiać faceta wszędzie na zastępstwo kiedy sama żona może poszukać ubrańka. Ja głowy nawet nie zawracam żonie gdy coś jest do zrobienia z autem, Ona tylko jeździ.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Odpowiedzi na te i inne problemy znajdziesz na nowym portalu - http://www.kobietaidieta.pl - ruszamy już 1 kwietnia. Terapeuta rodzinny, pani Donata - podpowie, jak rozwiązywać rodzinne nieporozumienia. Serdecznie zapraszamy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Marrgo masz dużo racji.

Moim zdaniem podział ról jest potrzebny chociażby po to, żeby się zorganizować, co jest ważne kiedy jest małe dziecko w domu. Napewno jest łatwiej, jeśli siadamy i piszemy listę: ty kąpiesz, ja przewijam, ty robisz kaszkę, ja karmię. Ale czy to musi oznaczać, że ten, kto zrobi kaszkę nie może też tej kaszki wcisnąć do buzi malucha?

Myślę, że większym problemem jest to, ze słyszysz: "ślepy jesteś?" niż samo wyzwanie polegające na odnalezieniu body. Możesz przecież poprzewracać wszystko w szafie i podejść dumnym krokiem ze zdobyczą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
utrapiony mężu 40l
mając za sobą pewien etap w życiu mogę zaryzykować stwierdzenie że niektóre osoby po prostu nie do końca chcą "nauczyć się" pewnych rzeczy... jeśli żona wysyła Cię do szafki po dziecięce body a Ty nie możesz go namierzyć wystarczy drążyć temat... na pytanie "czy jesteś ślepy" po prostu odpowiedz pytaniem... jakiego jest koloru? na której półce leży? itp... dziecko to nie samochód i warto wiedzieć o nim wszystko niezależnie od tego czy jest się mamą czy tatą... to się przydaje... kiedy w jakikolwiek sposób "zabraknie" Ciebie to problematyczny samochód żona odda do mechanika a Ty? dziecka nie da się oddać... musisz umieć poradzić sobie sam... w końcu przecież nie kazała Ci wyhaftować ręcznie herbu rodowego na ręcznikach tylko poprosiła o podanie ubranka... czy to takie trudne? tak, wiem... teraz dostanie mi się za niezrozumienie i feminizm... trudno... takie jest moje zdanie... ale ja jestem inna... potrafię położyć parkiet i zrobić "zaprawki" na blachach auta... kwestia podejścia do rzeczywistości... mój mąż potrafi szyć na maszynie i malować obrazy... gotować też potrafi ale dzieciaka do przedszkola ubrał kiedyś "podwójnie" to znaczy w ciuchy "wczorajsze" i dzisiejsze... bo leżały... no cóż... życie...
uzbrój się w cierpliwość i po prostu nie daj się ponieść emocjom... i nie pozwól by mówiła do Ciebie "ślepy jesteś???"
szacunek przede wszystkim
pozdrawiam i życzę powodzenia
:o)
Mężczyzna to Twój skarb, więc... zakop go w ogródku. :o)))
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6
Zacznij mieć do żony jakieś "motoryzacyjne" sprawy i jeśli nie będzie znała się na rzeczy udawaj wielce zdziwionego ( to Ty nie wiesz kochanie?)...
Jestem jak najbardziej za tym aby w związku był podział ról i kazy był ekspertem w swojej dziedzinie, choć są rzeczy które można robić wspólnie :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie jestem żonaty, i długo długo nie mam zamiaru być, ale czytając to aż sie uśmiałem ;)

Nic na to raczej sie nie poradzi, trzeba przeżyć :D Wytrwałośći w dalszym poszukiwaniu ubranek, heh :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Towarzyskie

Swing party (28 odpowiedzi)

Mam ochotę coś takiego zrobić u siebie tylko gdzie szukać chętnych

Czy lubicie imprezy integracyjne? (30 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?

Czy feromony działają (87 odpowiedzi)

Zastanawiam sie nad kupieniem sobie feromonów. Ogólnie należę do bardziej nieśmiałych osób i...

do góry