Widok

Edukacja Domowa

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam. Szukam osób z trójmiasta, które podjęły się nauczania dzieci w domu. Bardzo proszę o maila jeżeli ktoś się znajdzie i byłby chętny do udzielenie mi kilku odpowiedzi.
osobom , które nie posiadają kultury osobistej i chcą tylko krytykować i bluźnić dziękuję - proszę zaoszczędźcie sobie czas na inne sprawy ;)

mefik25@gmail.Com
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8
Znam pokatnie dwie rodziny uc zace dziedci w domu, nie trzeba miec zadnych kursow ani byc nauczycielem zeby uczyc swoje dzieci w domu. W obu rodzinach wyniki testow zaliczajacych sa ponad norma lub celujace wiec z perspektywy nauki jest to wskazane co wazniejsze poswieca sie na te nauke mniej czasu. Musi sie przypisac dziecko do szkoly i tamtejsi nauczyciele sprawdzaja osiagi.
Niestety nie sa mi to bliskie osoby i niewiele pomoge ale wiem ze miejsce nauczania to wybor rodzica bez wskazan z poradni
, ale moze przejdz sie do szkoly i podpytaj, moze do pedagoga?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
toivo- to jest indywidualny tok nauczania zalecony przez poradnię pedagogiczno - psychologiczną, czy decyzja rodziców? Dziecko chodzi do szkoły i edukacja w domu byłaby dodatkowa czy do szkoły nie chodzi? W drugim przypadku konieczne jest pozwolenie z kuratorium. Ja jestem z poza Trójmiasta niestety i nie słyszałam w naszym miasteczku a by ktoś korzystał z takiej usługi oprócz zalecen poradni. A fajnie by było :) Dlatego pytam z ciekawości jak to u was. A specjalista jakiego przedmiotu miałby być nauczyciel?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
apropo kultury- nie krzycz do nas (na nas?) proszę:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry