Widok

Emmaljunga City Cross - czy polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej

Jestem zainteresowana zakupem wózka city cross (gondola + spacerówka) i zwracam się z pytaniem do rodziców, którzy znają ten model i z niego korzystają. Czy jest godny polecenia, jak się użytkuje? jak wygląda sprawa spacerówki - czy po złożeniu zmieści się do bagażnika (samochodu typu polo, corsa)?
z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam Emmaljunga City Cross i jestem bardzo zadowolona. Jak na razie moja mała jeździła tylko w gondoli. Wózek jest bardzo lekki (jak na głęboki, ma chyba 11 kg), prowadzi się go bardzo łatwo, jest wygodny dla małej (przynajmniej tak mi się wydaje:)), ale zajmuje dość dużo miejsca. Nie wiem czy Ci się zmieści do bagażnika samochodu typu polo, może być ciężko, my mamy sharana, więc wózka nawet nie składamy, tylko pakujemy do bagażnika:)
Spacerówka też wygląda bardzo dobrze i można ją rozłożyć praktycznie na płasko.
Jak masz jeszcze jakieś inne pytania to pytaj, bo nie wiem co Cię może jeszcze interesować. Dla mnie ten wózek jest idealny:)
image
Ja miałam Emmę Cerox jako pierwszy wózek i spokojnie się mieścił do golfa (oczywiście gondola lądowała na tylnym siedzeniu) a są to bardzo podobne wózki.
image
mam ten wózek i jest po prostu fantastyczny. leciutki i stabilny. Krzyś do tej pory w nim jeździ. polecam
image
image
hej, my mamy rocznik 2010 i jesteśmy zachwyceni, lekki, obrotny, idealny na każdą pogodę, teraz sprawdza się wyśmienicie, mamy koła piankowe także nie martwimy się o ewentualne złapanie gumy, gondola duża i porządna. Polecamy!
My też mamy City Cross i jesteśmy zadowoleni. Synek dalej jeździ w spacerówce, jest mu wygodnie, bo potrafi spac 2 godziny. Jeśli chodzi o bagażnik to my mamy combi więc mieści się w całości.
Dzięki, a co z fotelikiem samochodowym dla niemowlaka? macie ten z Emmaljunga czy jakiś inny dopasowany do tego wózka? niestety city cross zestaw to tylko gondola + spacerówka, fotelik trzeba zakupić oddzielnie i zastanawiam się własnie jak to rozwiązałyście...
Ja dokupiłam oddzielnie fotelik Roemer Baby Safe Plus. Nie kupiłam Emmaljunga bo w nim dziecko ma trochę mniej miejsca (z tego co słyszałam). Ale poza tym, te dwa foteliki są bardzo dobre i można je montować na stelażu wózka, jak się dokupi specjalny adapter.
image
ja mam fotelik emmy ale tego akurat nie polecam. Ciężki strasznie , klapka od schowka ciągle sie sama otwiera i Krzyś nie mieścił się w nim od 9 miesiąca życia. Do tego bazę reklamowaliśmy bo sama nie daję rady jej rozłączy z fotelikiem, jest beznadziejna i do tego w testach słaba. Przy następnym dziecku kupię chyba maxi cosi.
image
image
Emaljunga ma wprowadzic adaptery do maxicosi i innych firm.
już kiedyś były ale jak zaczęli produkowac swoje foteliki to przestali robi inne adaptery. Czasem można na allegro stare kupic. Fajnie , że wracają do produkcji innych adapterów, ja się skuszę.
image
image
Sasza też mam fotelik ... co do klapki mam ten sam problem...otwiera się ... a co do odczepiania fotelika od adaptera to też maiłam z tym problem... mam na to już patent - chwytam fotelik od tyłu, jednocześnie wciskam guzik do doczepienia fotela a nogą stawiam na pór na sam wózek... odłączą się bez problemu...
Na początku też chciałam go reklamować.

Wózeczek jest super. Polecam, lekki, super się prowadzi.
ja ma problem z zdejmowaniem z bazy nie z adaptera, źle napisałam. Z adaptera bez problemu złazi. A z bazy dramat, już raz nam wymieniali bazę ale dalej było to samo.
image
image
Ja również posiadam wózek City Cross, co tu dużo pisać jak dla mnie rewelacja, lekki, co przede wszystkim jest dla mnie wielka zaletą bo ani przy wnoszeniu po schodach do domu czy wkładaniu do samochodu nie mam z nim problemu. A do tego jest mega solidny, raz nawet spadł mi przez nieuwagę ze schodów(oczywiście pusty, bez dziecka), nic się na szczęście z nim nie stało. Kupiłam go jakiś miesiąc temu w sklepie firmowym emmaljunga niedaleko przystanku kolejki SKM żabianka, zaraz przy ulicy grunwaldziej, nie wiem jak lepiej wyjaśnić. Jeździłam po wielu sklepach ale tam jest największy wybór i dostałam na koniec fajny gratis;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

do góry