Widok

Endokrynolog - łopatologicznie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Muszę zacząć chodzić do endokrynologa - leczyć się, ale nie wiem od czego zacząć. Czy od lekarza internisty - wziąć skierowanie ? Jestem kompletnie zielona w tym temacie. Możecie mi nakreślić od czego powinnam zacząć ? Tak łopatologicznie. I gdzie polecacie lekarza z terenu - Rumi, Gdyni. Bardzo proszę. Z góry wielkie dzięki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli chcesz na NFZ, to idziesz do lekarza pierwszego kontaktu i ona daje Ci skierowanie. Pytanie tylko, czy dostaniesz się gdzieś na NFZ? Jeśli nie, to pozostaje droga prywatna, tu bez skierowania :)
zdrówka
Czego dotyczy Twój problem? Jak tarczycy, to idź do endokrynologa-internisty, a jak problemów z hormonami płciowymi - do endokrynologa-ginekologa. Każdy endokrynolog zna się po trosze na wszystkich hormonach, ale internista jest na pewno lepszy od ginekologa w tarczycy, a w hormonach płciowych - na odwrót.
Zapisz się na termin na NFZ, a jak będzie długi, na razie idź prywatnie.
Mam nadczynność, która przeszła w 4 m-ce w niedoczynnosc, Hashimoto i chorobe Gravesa - wszytko "zaatakowało" w ciągu 3 m-cy.
W temacie endokrynologów dla dorosłych słabo jestem rozeznana.
Poszłam do dr Hanny Czaplińskiej-Hałas, ale po 4 terech wiztytach jakoś zwątpiłam. Poszłam do Anny Borkowskiej w ODM Gdynia, wydała się kokretna, ale sama nie wiem, kolejna wizyta 30. 09. i kontrola wyników, choć po samopoczuciu nie widzę poprawy, ale daje jej szanse.

Sama bije się z myslami, reakcja na lekki trwa dosc długo, taka kolej rzeczy, a ja czuje jakbym u Kałas zmarnowała 4,5 m-ca, a samopoczucie gorsze niż było.
Dałam szanse nastepnemu lekarzawi, ale boje sie ze na anstepna wiosne stwierdze ze przez rok tylko mi sie pogorszylo i nadal jestem w punkcie wyjscia.

Wiem, wiem - Mizian Gross - guru od tarczycy, ale nawet na sekretarce ma nagrane, że nowych pacjentów nie przyjmuje.

Polećcie prosze jakies nazwiska z Gdyni - jak ktos naprawde godny polecenia to i do Gdańska pojadę.
Oczywiście prywatnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
MajowaMaja a może do Rachoń? Przyjmuje w sea towers
inka,ja, poszła bym najchetniej do wszystkich - aby tylko poczuc sie lepiej.

Do tego w jednym czasie dołączyła cukrzyca typu II (w dwóch ciążach miałam cukrzyce ciążową, więc wiedziałam o predyspozycji), wyszła także hiperprolaktynemia - to jakos specjalnie mi nie przeszkadza, bo dzieci więcej nie planuje, nie mniej nie mam pojęcia jak to razem na siebie wpływa.

Inka. ja, a ty chodzisz do Rachoń? albo ktoś ze znajomych?
Byłam u niej kilka razy i na mnie dobre wrażenie wywarła, ale ja mam na szczęście mniej schorzeń i łatwą do leczenia tarczycę
Ogólnie ma bardzo dobre opinie i cieszy się dobrą sławą
już nie chodzę, bo doczekałam się kolejki na nfz i teraz kontroluje właśnie w przychodni.
Z Rumi mogę polecić endokrynologa Jacka Michalskiego, przyjmuje prywatnie i na wizytę czeka się ok 3-4 miesięcy.
Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej "Ars Medica"
Adres:
ul. Piłsudskiego 48A
84-230 Rumia (woj.pomorskie)
Telefon:
058-6719825
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Inka,

poczytałam pobieznie opinie, i rzeczywiście obiecujące.
Rozumiem , że byłaś u Pani, czyli matki młodszego doktora (Pana) Rachonia?
Polecam dr Zdanowską- Filipczak - jeszcze nie tak dawno przyjmowała w Redzie w przychodni na Łąkowej (musiałabyś zadzwonić i zapytać czy dalej przyjmuje). Z tego co wiem przyjmuje też w Bojanie. Dobry z niej lekarz- mam hashimoto i w niecałe 2 miesiące uregulowała mi tsh.

Dodatkowo, jest nie tylko skuteczna, ale i nie ma kosmicznych cen za wizytę. Można również podczas późniejszych wyników kontrolnych dzwonić do niej lub pisać maile, aby regulować dawki leków. Inni lekarze zapraszają z wynikami na kolejną wizytę za którą oczywiście trzeba zapłacić ;) Tutaj konsultacje mailowe i telefoniczne są za darmo, czym osobiście Pani dr w moich oczach zyskuje :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja chodziłam też do ODM ale do dr. Aleksandry Markuszewskiej, którą mogę polecić z czystym sumieniem :)
Starsza osoba, miła i dokładna.
Również mam niedoczynność i haschimoto, które lekarka wyregulowała praktycznie natychmiast i do tej pory wyniki są prawidłowe.
Teraz chodzę już do innego lekarza na NFZ, ale gdy oczekiwałam na wizytę na fundusz ( prawie rok) to właśnie chodziłam do niej ( byłam wtedy w ciąży)

przyjmuje w ODM we wtorki od 12 do 17
http://www.odm.pl/index.php?page=specjalisci
idź do endomedu, do dr błauta lub obołończyka- to są lekarze z kliniki uck, terminy w miarę szybkie(jak na dobrych endo), a na pewno dobrze Cię pokierują. sa to podopieczni prof. sworczaka. w razie czego dadzą skierowanie do siebie na oddział...
Ja chodzę do Sucheckiej-Rachoń i jestem zadowolona.Natomiast Michalskiego nie polecam-przez 2 lata nie potrafił dobrać leków.
MajowaMaja ja chodziłam do kobiety
teraz chodzę do Zdanowskiej-Filipczak, jak ktoś wyżej napisał właśnie do Bojana i też sobie chwalę ale u mnie póki co kontrola tylko, bo dawkę mam dobraną:)
Polecam dr Blauta; konkretnie i na temat- choc chodze do innego gabinetu niz wyzej wspomniany- w gdansku.
Wizyty na ekspres... we wtorki - chyba zawsze sie mozna dostac... ja pare lat juz pod opieka jestem i zadowolona... Osoby ktorym polecilam rowniez z niedoczynnoscia jak ja- super zadowolone
a możesz proszę napisać gdzie oprócz endomedu przyjmuje dr błaut?
Ja chodzą na zaspę do szpitala dr marmach
według mnie dobry , na NFZ czekałam 3 miesiące na pierwszą wizytę , wszystkie badania krwi są za darmo, na każda wizytę daje skierowanie na morfologię TSH ft3 i ft4, , teraz po ciąży dostałam skierowanie na USG tarczycy
polecam dietę a właściwie post warzywno - owocowy dr Dąbrowskiej, działa cuda i pomaga w leczeniu niedoczynności.

http://ewadabrowska.pl/

http://ewadabrowska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2&I=

nie truj się lekarstwami bo to niczego nie da
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dr Blaut przyjmuje też w Gdansku Wrzeszczu- naprzeciw Manhatanu, blisko kolejki tez w sumie. we wtorki- jesli chcesz do dr nr tel- to napisz meila to podam.
Nigdy nie slyszalam i nie czytalam o diecie aaby wspomogla uzupelnienie hormonu, ktorego brak w organizmie i nie ma.... ciekawe,
organizm jest zanieczyszczony dlatego nie produkuje tego hormonu , a ta dieta ma za zadanie przywrócić równowagę w organizmie. warto przeczytać i wysłuchać (ja czytałam 'leczyć ciało i ducha żywieniem') to co ta lekarz ma do powiedzenia. Ludzie zdrowieli z bardziej poważnych chorób niż zaburzenia tarczycy. Sama na tą dietę przechodzę. Jest to wyzwanie ale myślę że warto.
cytat:
" Oczyszczenie organizmu z toksyn przywraca do normy główne układy sterownicze, czyli układ immunologiczny, nerwowy i hormonalny, dlatego też dieta okazała się skuteczną metodą leczenia u osób z:
-(...) zapalenie tarczycy Hashimoto (..)" (konkretny przykład)

przykład ze strony internetowej:
"Przykład 7. Pacjentka lat 54 z niedoczynnością tarczycy i zanikiem gruczołu tarczycowego w przebiegu autoagresyjnego zapalenia tarczycy (choroba Hashimoto). Od 7 lat utrzymują się wysokie wartości przeciwciał przeciw tarczycowych rzędu 1300. Cierpi też na zespół suchego oka, co jest wyrazem autoagresyjnego zapalenia gruczołów łzowych. Od 4 lat utrzymuje się niedowład lewostronny w przebiegu kleszczowego zapalenia mózgu (boreliozy). Jest wożona w wózku inwalidzkim. Cierpi też na silne bóle serca, jest po przebyciu dwóch zawałów serca, ma nadciśnienie krwi, które dochodzi do 240/160, wysoki cholesterol rzędu 400 mg/dl, częste infekcje oskrzeli i nerek, kamicę nerkową, silny zespół bólowy kręgosłupa. Była 60 razy hospitalizowana w tym 30 razy na oddziale reanimacji. Przypadkowo dowiedziała się o diecie warzywno owocowej, którą natychmiast podjęła. W czasie pół roku przeprowadziła 4 sześciotygodniowe kuracje dietą z przerwą 3 tygodniową po każdej kuracji.

Już po 6 tygodniach diety zniknęły przeciwciała przeciwtarczycowe, a tarczyca, która była w zaniku odtworzyła się. Po dalszych kuracjach ustąpił niedowład lewostronny, mogła teraz chodzić, tańczyć, jeździć rowerem. Blizny na skórze po 9 operacjach stały się cienkie i prawie niewidzialne. Ustąpiły też blizny po zawale serca, które były w poprzednich badaniach ekg. Już nie ma bólów serca, ani duszności. Ustąpił też zespół suchego oka, ma teraz łzy, nie ma też żadnych infekcji, ani kamicy, również wzrok poprawił się o 4,5 dioptrii. Pacjentka uzyskała pełnię zdrowia, jest bez leków, często powraca do kuracji dietą warzywno owocową. Przestrzega diety eliminacyjnej; test wykazał silną nietolerancję na gluten i mleko. Obserwacja wynosi 4 lata."

ta dieta jest możliwa tylko przy niedoczynności tarczycy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry