Widok

Endokrynolog od tarczycy

Witam, szukam dobrego endokrynologa (od tarczycy) w Gdyni. Czy ktoś może polecić lekarza tej specjalności? Może ktoś się leczy u dr Marii Rzepiak w Evi-Medzie? Jakie opinie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzień dobry.Prosze o namiary tego doktora ze Słupska:?)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dr Mizan Gross przyjmuje na Bolesława Chrobrego 6 Gdańsk - Wrzeszcz. Numer telefonu 58 341 59 18. Ja dzwoniłam w styczniu i Pan powiedział mi że to ostatnie miejsce w tym roku, więc przygotuj się na to że może nie być miejsc. Ale warto spróbować. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani Marzena Walkiewicz nie ma specjalizacji od tarczycy....więc jak leczy?
Gdzie przyjmuje pani doktor Mizan-Gross ?
bo bede w pl doslownie na tydzien i chce isc do kogos kto bedzie dobry w tym co robi, jestem bez diagnozy juz ponad rok a czuje sie jak 80 letnia babcia. Wyniki juz mam, domyslam sie ze na jednej wizycie nie bedzie diagnozy bo tez wole zeby pani doktor przysiadla z wynikami i konkretnie mnie pokierowala.

Slyszalam o niej dobre opinie, gdzie ona przyjmuje, jakis namiar?
Bede wdziecza, i nieupierdliwa jako pacjentka ;)
JA za badania typu Androsendion, kortyzol, prolaktyna, ACTH, DHEA-s i jeszcze pare innych zaplacilam ostatnio w akademii medycznej w gdansku 250 zl, czyli nei tak wiele

Ale trzeba byc rtam skoro swit, bo w kolejsce stoi sie okolo 2h, jeden plus zenie oddaja badan do BRUSS-a ktory myli wyniki i wozi je do niemcowa badac - bo taniej. A np ACTH musi byc pod mikroskopem pare godzin pozniej inaczej sie rozpada i wynik nieprawidlowy.

Zaleca sie badania okolo 9 rano, a dzien cylu zalezy od badania. czasem warto powtorzyc w innej fazie cyklu.
witam ja wlasnie chodze do pana graboskiego i terz na nie go na rzekam terz bym chciala zmnienic inego lekarza jak bys wiedziala o innym lekarzu z chojnic prywatnie to prosze o odpowiec
FT3, FT4 i TSH wystarczy, nie trzeba T4 i T3, zrób morfologię (moja endo zawsze na nią patrzy) - dzień cyklu nieważny, ja robię zawsze na czczo.. No i usg tarczycy oczywiście (chyba że idziesz do endo, który sam robi).
dziewczyny ja również muszę się wybrać do endo, ale chciałabym pójść z kompletem badań. Czy oprócz TSH, ft3, ft4, T3 i T4 jest jeszcze jakieś ważne badanie? Czy te badania robi się na czczo? czy dzień cyklu jest ważny?
Z góry dziękuję za wszelkie uwagi :)
hmm u mnie badania nadnerczy były przeprowadzone po wykluczeniu wszystkich innych kobiecych kwestii. Trochę to trwało niestety.
Nie chcę stawać w obronie D.R bo sama go poleciłam ale po jednej wizycie to różnie bywa. Jest mi przykro że tak wyszło...
Mam nadzieję że wszystko się u ciebie ułoży. U mnie na nadnercza wskazywały wysokie odczyty ciśnienia ale jednak po kilku badanich to nie to. Poszukiwania trwały prawie dwa lata więc nie wszystko da się ograniczyć do jednej wizyty.
Życzę zdrówka:)
no u mnie okazuje sie nie jest tak rozowo, jednak euthyrox nie rozwiazuje problemow, a ginekolog obalil diagnoze endokrynologa o policystycznych jajnikach kierujac moja uwage na nadnercza.

Ale ze jestem w UK teraz to nie wiem kiedy zrobie nastepne badania, ale przy nadczynnosci nadnerczy nie mozna brac euthyroxu. Mam nadzieje ze w UK przynajmniej ja badania mnie wysla, bo w pl o badania albo notatke ktore zrobic prywatnie - to niedoczekanie.

a nadczynnosc nadnerczy dsaje podobne objawy jak niedoczynnosc - ale jest niestety bardzo grozne... i czlowiek w kropce bo nie wie co robic i kogo sila wrecz zmusic do odpowied\zialnego potraktoewania pacjenta.

jedno jest pewne, na razie z uslucg Rachonia nie bede korzystac, zalecilmi oczywiscie badania jajnikow, jest ich cala masa, ale nic nie wspomnial o badaniach nadnerczy - co byloby pewnie szybsze i tansze :/
Ja też się leczę u świetnej endo, biorę 75, chodzę do endo 1-2 razy w roku, czuje się całkiem, całkiem mimo zimy - czego i Wam życzę! Pewnie, że źle ustawione hormony mogą narobić zamętu, oj, mogą!!!
nie pisz, że nie krzyczy - bo ma czasem swoje wizje

a poza tym - co to za tekst: jak się komuś nie podoba - dziewczyna wyraziła swoją opinię, a my na opinie czekamy: na pozytywne i negatywne. Pozwól, że każdy sam wyciągnie wnioski, bez twoich uwag typu "jak sie komuś nie podoba"
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chaberek bierzesz 25 euthy.Ja też wstaję chętniej o 6.00 z synkiem bo ciężko było:)mam więcej energii i znikają zaparcia a w moim przypadku to bardzo pocieszające zjawisko:)
Trzeba przyznać że hormony mogą narobić zamentu. Czasami nie zdajemy sobie z tego sprawy.
polecam Ruwnież panią dr Dorote Szewczuk ze słupska jest też super i przyjmuje na starym Rynku polecam też Endokrynolog
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
przepraszam ten dr Piotr Grabowski wogule nie krzyczy na nikogo komuś jak sie coś nie podoba to niech nie jezdzi do niego on jest bardzo Fajny i miły jak dla mnie i wesoły
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
mozliwe, cos kojarz\e, ale teraz nie przy6pomne bo za miecha wybywam z kraju na zawsze i mam takie kongo że dramat.

A ostatnie 2 mce przeleciały mi na nicnierobieniu własnie ze względu na narkolepsję i masakryczne zamulenie i złe samopoczucie.

Dlatego własnie postanowiłam sie przemóc w tym zmuleniu, zorganizować i ustawic do lekarza (co jest strasznie trudne w trakcie złego samopoczucia)

mam nadzieje ze wsio ok, moj organizm chyba sie nieźle przestawia po lekach, mam napady koszmarnego zimna (2-3 h jestem zimna jak trup) a w nocy siódme poty ze mnie biją i ledwie moge spać. Ale samopoczucie ok, nie musze juz zmuszać się do robienia sniadania czy wstawienia pralki. Idzie jak kiedys, wstaje, robie, sie narobie- ide spać. :D
chaberek...ciesze się że wrażenie pozytywne:)pamętasz kiedyś pisałaś do mnie, a właściwie ja najpierw do ciebie?:)ja dziś idę bo źle się czuję. Dawno nie byłam a spać mi się chce ciągle i wogóle...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki!
Mam objawy nadmiernych hormonów męskich co za tym idzie nadmiar włosa przy jewdnoczesnym gubieniu ich z głowy itp.
Diagnoza wstępna zespół wielotorbielowatych jajników, dostałam leki na zbicie testosteronu, poprawe działania insuliny i na tarczyce euthyrox czy jakos tak.

tu masz o tym gosciu
http://www.poradnia-endokrynologiczna.pl/d.rachon.php

ogolnie biore leki 2 dni i czuje sie lepiej, jakie bedą efekty na dłuższą mete - zobaczymy.

Na badaniach wyszło TSH i FT w normie, tarczyca 2x wieksza z torbielami itp. Teraz oczywistą sprawą jest ze wybiore sie do ginexa na porzadne usg jajków :D
Jak masz wszystkie wyniki hormonów w normie, a objawy masz i nadczynności i niedoczynności jednocześnie, to na co dostałas leki - na nadczynność czy na niedoczynność? I czy ten dr ma napisane na pieczątce endokrynolog?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Potrzebuje opinii o ortopedach (21 odpowiedzi)

Witam, jak w temacie potrzebuje opinii o ortopedach z NCM: lek. Piotr Jóźwiak lek. Piotr Czuraj...

Mały penis we wzwodzie (8 odpowiedzi)

Mam 22 lata i pewien kompleks spowodowany niewielkimi rozmiarami mojego członka. Chodzi o to, że...

do góry