Widok

FAJNY LOKAL W GDYNI

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co prawda wstępny termin slubu to dopiero pierwszy weekend czerwca 2006 roku ale czy ktoś mógłby wskazać mi jakiś fajny lokal na terenie Gdyni ?
Ślub będziemy brali w tym małym kościółku przy Świętojańskiej, wesela jako takiego nie będzie - nie chcę żadnych tańców, przyśpiewek, oczepin i tym podobnych atrakcji - ideałem dla nas i naszych około 50 - 60 gości byłby ładny, niedaleko położony lokal, elegancki, nie bajecznie drogi ale też nie tani a w nim obiad, tort i może jakaś kolacja na ciepło. Myśleliśmy o sali w Hotelu Gdynia ale słyszeliśmy różne zdania. Czy ktoś może nam poradzić ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A moze restauracja "Morskie oko" w hotelu Nadmorskim. Mi sie bardzo podoba. Jest elegancka, sa okragle stoliki. Hotel jest tuz przy plazy, wiec i widoki piekne i pospacerowac mozna. Rozna rzeczy czytalam na temat tego hotelu, ale osbiscie jadlam w tej restauracji obiad i rewelacja. Moje wesele jest na 150 osob, wiec ta restauracja niestety jest za mala (do 80 osob), ale mimo tego zdecydowalismy sie na wesele w Nadmorskim, tylko ze w salach konferencyjnych.
Ja jadłam w Nadmorskim 3 razy i jedzenie było straszne, mój tata ma takie samo zdanie, a narzeczony kazał trzymac się z dala. Nie polecam osobiście.

A hotel Murat w Rumii? Ładnie wygląda, ale jak z jedzeniem nie wiem.
W takim razie zainteresujemy się "Nadmorskim" i sprawdzimy co mają do zaoferowania (no i za ile) parom, które nie chcą tradycyjnego wesela, i które poprzestać chcą na ciepłej kolacji :-)
Słyszałam też pozytywne recenzje na temat RODIZIO na Kamiennej Górze, Róża Wiatrów jakoś mnie nie przekonuje (byłam tam kiedyś na studniówce, klimaty jak z lat 80-siątych), skłaniam się równiez w kierunku Hotelu Gdynia, ale szczerze mówiąc cały ten ślub to jeszcze jedna wielka niewiadoma. Wiem, że to musi brzmieć strasznie, ale ja po prostu dostaję gęsiej skórki na myśl o tym wszystkim - o sukience na która nawet nie mam jeszcze pomysłu, o tym co my zrobimy z przyjezdna rodziną mojego narzeczonego, którą przecież wypadałoby gdzieś ulokować, o makijażu, fryzurze, menu ... Wstyd, ale ja po prostu nie mam na to wszystko czasu! W pierwotnej wersji ślub miał byc juz latem tego roku, ale potem z uwagi na nasz stosunek do tego przedsięwzięcia wszystko się rozmyło. Brzmi to nieodpowiednio na określenie najfajniejszego dnia z życia kobiety, ale ... chciałabym mieć to wszystko już za sobą :-(
od kiedy to hotel Murat jest w Rumi???? Pierwsze słyszę....
wcale nie dziwi mnie Twoje nastawienie - też chcielibyśmy miec to juz za soba - i jakos sie nie ekscytujemy tym dniem. U Ciebie to i tak nieźle skoro ślub planowany na przyszły rok, a już zaczynasz cos robić w tym kierunku :)))

Pozdrówki
Monia, a nie myslalas o zaangazowaniu firmy organizujacej, przeciez po to one sa, aby pomagac "zabieganym" osobom, aby ten dzien faktycznie byl najfajniejszym w zyciu kobiety.
To rzeczywiście nie byłby głupi pomysł tyle że z tego co sie orientowałam to mimo wszystko dziedzina jeszcze w 3-mieście raczkująca - nie znalazłam żadnej naprawdę sprawdzonej firmy, którą ktoś mogł by mi śmiało polecić, a jedynie pojedyńcze osoby, które świadczenie tego typu usług traktują jedynie jako sposób zarabiania pieniędzy w naszej nie dla wszystkich różowej rzeczywistości i na dodatek liczą sobie za to o wiele za dużo. No chyba że ktoś mógłby polecić mi taką sprawdzoną firmę ??
A odnośnie akcji przedslubnej wszczętej na ponad rok przed planowanym slubem to tylko tak różowo wygląda. Po prostu mam dzień urlopu więc od rana przekopuję forum i nie mogę wyjść z podziwu nad aktywnością większości forowiczek, u których ani śladu zniechęcenia i marazmu, którymi ja jestem przepełniona. Pozazdrościć !
Cześć Monia!!! Tu Monia, hihihih, pozdro dla Ciebie

Witaj, coś mi sie zdaje, że niechcący zawłaszczyłam sobie dotychczas przez Ciebie użytkowany login - sorki, nie było to moim zamiarem. Na szczęście nie bywam tu często, więc mam nadzieję że jakoś sie podzielimy ? Pozdrawiam
No to Reda:) Jeden pies:)))
Oczywiście!!;))) nie ma sprawy!!

A swoją drogą to niesamowity macie tutaj klimat - cała masa fajnych życzliwych sobie osób ... Cieszę się, że tu trafiłam
Mila, no co ty Murat? Ni to stary ni to nowy. Brak klimatu. Jedzenie podobno całkiem niezłe, ale na sali są takie dziwne duże filary.
Odpada, moim zdaniem kichowato.

Ja bym się skłaniała ku Rodizio na Kamiennej Górzej, był to swojego czasu nasz typ nr 1, ale niestety górę wziął rozsądek i robimy wesele blizej miejsca zamieszkania tzn okolice Gdańska

Też wybrałabym Rodizio. W Nadmorskim jest ładnie i elegancko, ale jedzenie jest ohydne i z mrożonek. To i moja opinia, i powszechna.
fakt, Rodizio jest najlepszy. sama bym tam zrobila wesele, ale jak wszedzie tam tesz znalazlam minusy - mala sala jest dla mnie za mala (na 40 os, ja mam min.60), a w duzej oprocz naszego wesela stalyby stoliki i normalni goscie restauracyjni by sie stolowali. No i jeszcze to, ze te 2 sale sa niby obok, ale maja jedno wejscie i jak tu sie bawic, kiedy sa 2 wesela tego samego dnia?
ale moze sie czepiam? u mnie padlo na Roze Wiatrow, ale to tez ma duuzo minusow... :-((

RODIZJO dokładnie!!!!
a na ile jest duża? dokładnie?
elajza napisał(a):

> fakt, Rodizio jest najlepszy. sama bym tam zrobila wesele, ale
> jak wszedzie tam tesz znalazlam minusy - mala sala jest dla
> mnie za mala (na 40 os, ja mam min.60), a w duzej oprocz
> naszego wesela stalyby stoliki i normalni goscie restauracyjni
> by sie stolowali. No i jeszcze to, ze te 2 sale sa niby obok,
> ale maja jedno wejscie i jak tu sie bawic, kiedy sa 2 wesela
> tego samego dnia?
> ale moze sie czepiam? u mnie padlo na Roze Wiatrow, ale to tez
> ma duuzo minusow... :-((
>
>

my mamy wesele w Rodizio - i nie ma takiej opcji ze na naszej sali są stoliki dla gości z zewnątrz - a także nie ma takiej możliwośći żeby dwa wesela odbywały się jednoczesnie :) omawialiśmy to z kierownikiem lokalu; my mamy wesele na ok 80 osób - zapewniano nas ze zmieści się ok 100 osób ale wtedy parkiet moze byc troszke ciasny - z tego co wiem to większy problem z mieszaniem się gości jest własnie w róz wiatrów ale sama nigdy tam nie byłam więc nie wiem
do góry