Widok

FIRMA BUDOWLANA DALMAX

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Zakupiłam razem z męzem mieszkanie przy ul. Wspólnej. Budować ma je Dalmax, a zakupilismy je za posrednictwem Tyszkiewicz nieruchomosci. odbior w grudniu 2012 ... czy ktoś rowniez kupil mieszkanie od tej firmy? a moze jakies wczesniejsze inwestycje? Plusy ? minusy?

trochę dla mnie dziwne, mamy lipiec, a na ulicy wspolnej nie ma zadnych szeregowych mieszkan (tylko domy firmy eko bud) a termin odbioru na grudzien 2012. zdarza tak szybko wybudowac?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Max , Ty tez na Wspolnej ? Jesli tak to bedziemy sasiadami . Ciesze sie ,
ze ogolnre sie zgadzamy i oceniamy , podobnie , cala ta sytuacje . Ale jak tak dalej
pojdzie , to budowa przy wiadomej ulicy bedzie sensacja na skale
calego naszego pieknego kraju . Rowniez zycze wesolych i spokojnych swiat i przesylam juz chyba tradycyjne indianskie pozdrowiene Howq
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z naszymi inwestycjami pół roku poślizgu bo są ludzie ważni i ważniejsi i to przy podpisanej umowie w postaci aktu notarialnego. dobrze, że ktoś wymyślił coś takiego jak odsetki za nieterminowe wykonywanie inwestycji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
gdybyśmy nie mieli zaufania, to nie podpisalibyśmy umowy, proste :) Myślę, że Pan Grzegorz ma sporo czasu i spokojnie wybuduje nam mieszkania, co nie zmienia jednak faktu, że budowa jest opóźniona w stosunku do tego co mamy zapisane w aktach notarialnych. Gdyby nie podobało mi się to co Dalmax do tej pory zbudował, to bym z nim umowy nie podpisał.
btw. saton, są w tym kraju deweloperzy, którzy budują zgodnie z harmonogramem i jest to możliwe. Howq i spokojnych i wesołych Swiąt i Nowego Roku życzę.
Termin 06/2013 jako termin odbioru wpisany jest w umowie notarialnej
i tez mam nadzieje , ze wszystko bedzie tak jak nalezy . Dajmy panu
Grzegorzowi budowac w spokoju .Jesli ma problemy , to nalezy mu pomoc a nie napadac , gdyz to niczego nie zmieni .Troche zaufania do ludzi trzeba miec .Nie wiem czy jest w Polsce ktos , kto buduje
zgodnie z harmonogramem . W tym kraju jest to niemozliwe .Jest jeszcze duzo czasu do czerwca i jestem prawie pewien , ze wlasnie w tym miesiacu , na Wspolnej
bedzie stalo to , co stac powinno . Howq
my zakupiliśmy mieszkanie w ekubudzie na wspólnej i z racji tego ciągle tam jesteśmy i szczerze mówiąc to chyba z dwa razy widziałam panów "pracujących" na tej budowie więc nie dziwne jest to że budowa wolno idzie- do czerwca pewnie zdążą bo to jeszcze szmat czasu i pogoda lepsza ;) no i witam sąsiadów z inwestycji obok nas ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
marzenia ściętej głowy ....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Również jestem klientem Dalmaxu na Wspólnej. Budowa posuwa się bardzo wolno, Pan Grzegorz jest sporo po terminach:

- wykonaniu najpóźniej w terminie do dnia 31.10.2012 roku prac związanych z: wymurowaniem ścian na parterze, wylaniem stropu nad parterem, wymurowaniem wszystkich pozostałych ścian, wykonaniem więźby dachowej

- wykonaniu najpóźniej w terminie do dnia 21.11.2012 roku prac związanych z: wymurowaniem kominów, pokryciem więźby dachowej dachówką, wstawieniem okien i drzwi, instalacji elektrycznej, wodociągowej i centralnego ogrzewania (bez grzejników i pieca), tynków wewnętrznych, posadzek

Na dzień dzisiejszy zakres prac z terminu 31.10.2012 nie jest jeszcze wykonany. Opóznienie jak widać jest spore, a co za tym idzie także wpłaty za poszczególne etapy budowy się przesuną. Teraz mamy zimę i pewnych prac chyba już zrobić się nie da. Mam nadzieję, że termin 06/2013 zostanie dotrzymany.
Mam takie pytanie. Co to znaczy, że domy są budowane z dobrych materiałów? Są niedobre materiały? Wg mnie pojęcie to jest rzeczą subiektywną. Dla jednego dobrym materiałem jest pustak ceramiczny lub ten biały (zapomniałam nazwy) a dla innych dobrym materiałem jest drewno, glina czy blacha. Poza tym istnieje jeszcze kwestia producentów poszczególnych materiałów. Prosiłabym więc o uściślenie tego terminu lub nie posługiwanie się nim. pzdr
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rowniez jestem klientem Dalmax-u . Budowa , wolno , ale sie posuwa.
Termin odbioru w czerwcu 2013 roku .( umowa notarialna )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jo on nawet nie płaci wykonawcom.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak to dlaczego minus? Konkurencja ;)
dzięki! trafiliście może jeszcze na jakieś inne problemy?
Cieknące balkony...w projekcie nie ma np ich orynnowania. My sobie wynegocjowalismy. Balkon jest zrobiony super. Buduje ogólnie z bardzo dobrych materiałow.Wszyscy znajomi ktorzy ogladaja dom i słysza cene - sa w szoku !!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, oczywiście czytałem tę dyskusję zanim zadałem pytanie. Ciekaw jestem opinii osoby którą pytałem - to że porażka albo super ekstra to każdy może napisać. Interesowałoby mnie jednak więcej szczegółów tego konkretnego przypadku, bo ten post nie mówi zupełnie niczego. Równie dobrze może być wpisem kogoś z konkurencji.

Cieknące kominy, podciekające balkony etc - rozumiem, wiem też że nie ma dewelopera który buduje bezbłędnie. Czy Dalmax odmówił naprawy tych usterek?
Ciekawe dlaczego ktoś mnie zminusował - w poście został podany tylko link do innej dyskusji. Rzeczywiście bardzo ważna rzecz - duży balkon:)tylko uważaj, bo może okazać się Twoim utrapieniem, jak będzie Ci podciekał, ale to jest możliwe tylko w firmie Dalmax - z pozdrowieniami dla Grzegorza.
A mi wydaje się, że jego bliźniaki i mieszkania są bardzo fajne, rozsądnie rozplanowane, lepsze niż u innych deweloperów, fajny duży balkon itp.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tu jest trochę info--może będą przydatne
http://forum.trojmiasto.pl/Dalmax-t383398,4,12.html
a możesz troszkę więcej szczegółów? zastanawiam się nad kupnem domu od Dalmax - dlaczego porażka? dużo wad? nie naprawia?
Nie chcę oceniać firmy, ale na przyszłość po prostu korzystajcie ze sprawdzonych marek - http://archiweb.pl/
Dobre firmy, które promują się w sieci wykonują usługi dobrze, bo jeśli nie, to później pojawiają się komentarze właśnie takiej jak tutaj - to przecież norma...
dalmax porazka ! ja osobiscie nie polecam...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Banino

Taras z desek kompozytowych - (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

edukacja domowa (80 odpowiedzi)

Czy ktoś w Baninie prowadzi edukację domową swoich dzieci?

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

do góry