Widok
FIRMA BUDOWLANA DALMAX
Zakupiłam razem z męzem mieszkanie przy ul. Wspólnej. Budować ma je Dalmax, a zakupilismy je za posrednictwem Tyszkiewicz nieruchomosci. odbior w grudniu 2012 ... czy ktoś rowniez kupil mieszkanie od tej firmy? a moze jakies wczesniejsze inwestycje? Plusy ? minusy?
trochę dla mnie dziwne, mamy lipiec, a na ulicy wspolnej nie ma zadnych szeregowych mieszkan (tylko domy firmy eko bud) a termin odbioru na grudzien 2012. zdarza tak szybko wybudowac?
trochę dla mnie dziwne, mamy lipiec, a na ulicy wspolnej nie ma zadnych szeregowych mieszkan (tylko domy firmy eko bud) a termin odbioru na grudzien 2012. zdarza tak szybko wybudowac?
my również zakupiliśmy przez Tyszkiewicza tylko że na Tuchomskiej (jest oddzielny temat :)) i tuchomska została zaczęta budowę w czerwcu a ma być oddana w październiku i tak jak obserwuję postępy to stwierdzam,że spokojnie się wyrobią. Mój znajomy który ma firmę budowlaną stwierdził, że nie mam się czego obawiać gdyż teraz mając "ludzi"- buduje się bardzo szybko. :)
Gdańszczanko- też zastanawiałam się nad Wspólną, ale przeważył większy salon na tuchomskiej :)
Gdańszczanko- też zastanawiałam się nad Wspólną, ale przeważył większy salon na tuchomskiej :)
No to współczuję wyboru - bo ta jednoosobowa firma wiele obiecuje, ale nie dotrzymuje danego słowa. Ja ogólnie nie polecam współpracy z tym bobem budowniczym, który na niczym się nie zna, a słynie z fuszerek, gdyż oszczędza na wszystkim i później przysyła kolejne ekipy do poprawek, bo niby te poprzednie, które to robiły na niczym się nie znały, więc dlaczego stawiały dla niego cokolwiek? Ale tak to jest, jak się samemu nie zna na budowlance i nie ma nikogo zaufanego, kto by się znał.
Nie chcę oceniać firmy, ale na przyszłość po prostu korzystajcie ze sprawdzonych marek - http://archiweb.pl/
Dobre firmy, które promują się w sieci wykonują usługi dobrze, bo jeśli nie, to później pojawiają się komentarze właśnie takiej jak tutaj - to przecież norma...
Dobre firmy, które promują się w sieci wykonują usługi dobrze, bo jeśli nie, to później pojawiają się komentarze właśnie takiej jak tutaj - to przecież norma...
Tu jest trochę info--może będą przydatne
http://forum.trojmiasto.pl/Dalmax-t383398,4,12.html
http://forum.trojmiasto.pl/Dalmax-t383398,4,12.html
tak, oczywiście czytałem tę dyskusję zanim zadałem pytanie. Ciekaw jestem opinii osoby którą pytałem - to że porażka albo super ekstra to każdy może napisać. Interesowałoby mnie jednak więcej szczegółów tego konkretnego przypadku, bo ten post nie mówi zupełnie niczego. Równie dobrze może być wpisem kogoś z konkurencji.
Cieknące kominy, podciekające balkony etc - rozumiem, wiem też że nie ma dewelopera który buduje bezbłędnie. Czy Dalmax odmówił naprawy tych usterek?
Cieknące kominy, podciekające balkony etc - rozumiem, wiem też że nie ma dewelopera który buduje bezbłędnie. Czy Dalmax odmówił naprawy tych usterek?
Mam takie pytanie. Co to znaczy, że domy są budowane z dobrych materiałów? Są niedobre materiały? Wg mnie pojęcie to jest rzeczą subiektywną. Dla jednego dobrym materiałem jest pustak ceramiczny lub ten biały (zapomniałam nazwy) a dla innych dobrym materiałem jest drewno, glina czy blacha. Poza tym istnieje jeszcze kwestia producentów poszczególnych materiałów. Prosiłabym więc o uściślenie tego terminu lub nie posługiwanie się nim. pzdr
Również jestem klientem Dalmaxu na Wspólnej. Budowa posuwa się bardzo wolno, Pan Grzegorz jest sporo po terminach:
- wykonaniu najpóźniej w terminie do dnia 31.10.2012 roku prac związanych z: wymurowaniem ścian na parterze, wylaniem stropu nad parterem, wymurowaniem wszystkich pozostałych ścian, wykonaniem więźby dachowej
- wykonaniu najpóźniej w terminie do dnia 21.11.2012 roku prac związanych z: wymurowaniem kominów, pokryciem więźby dachowej dachówką, wstawieniem okien i drzwi, instalacji elektrycznej, wodociągowej i centralnego ogrzewania (bez grzejników i pieca), tynków wewnętrznych, posadzek
Na dzień dzisiejszy zakres prac z terminu 31.10.2012 nie jest jeszcze wykonany. Opóznienie jak widać jest spore, a co za tym idzie także wpłaty za poszczególne etapy budowy się przesuną. Teraz mamy zimę i pewnych prac chyba już zrobić się nie da. Mam nadzieję, że termin 06/2013 zostanie dotrzymany.
- wykonaniu najpóźniej w terminie do dnia 31.10.2012 roku prac związanych z: wymurowaniem ścian na parterze, wylaniem stropu nad parterem, wymurowaniem wszystkich pozostałych ścian, wykonaniem więźby dachowej
- wykonaniu najpóźniej w terminie do dnia 21.11.2012 roku prac związanych z: wymurowaniem kominów, pokryciem więźby dachowej dachówką, wstawieniem okien i drzwi, instalacji elektrycznej, wodociągowej i centralnego ogrzewania (bez grzejników i pieca), tynków wewnętrznych, posadzek
Na dzień dzisiejszy zakres prac z terminu 31.10.2012 nie jest jeszcze wykonany. Opóznienie jak widać jest spore, a co za tym idzie także wpłaty za poszczególne etapy budowy się przesuną. Teraz mamy zimę i pewnych prac chyba już zrobić się nie da. Mam nadzieję, że termin 06/2013 zostanie dotrzymany.
my zakupiliśmy mieszkanie w ekubudzie na wspólnej i z racji tego ciągle tam jesteśmy i szczerze mówiąc to chyba z dwa razy widziałam panów "pracujących" na tej budowie więc nie dziwne jest to że budowa wolno idzie- do czerwca pewnie zdążą bo to jeszcze szmat czasu i pogoda lepsza ;) no i witam sąsiadów z inwestycji obok nas ;)
Termin 06/2013 jako termin odbioru wpisany jest w umowie notarialnej
i tez mam nadzieje , ze wszystko bedzie tak jak nalezy . Dajmy panu
Grzegorzowi budowac w spokoju .Jesli ma problemy , to nalezy mu pomoc a nie napadac , gdyz to niczego nie zmieni .Troche zaufania do ludzi trzeba miec .Nie wiem czy jest w Polsce ktos , kto buduje
zgodnie z harmonogramem . W tym kraju jest to niemozliwe .Jest jeszcze duzo czasu do czerwca i jestem prawie pewien , ze wlasnie w tym miesiacu , na Wspolnej
bedzie stalo to , co stac powinno . Howq
i tez mam nadzieje , ze wszystko bedzie tak jak nalezy . Dajmy panu
Grzegorzowi budowac w spokoju .Jesli ma problemy , to nalezy mu pomoc a nie napadac , gdyz to niczego nie zmieni .Troche zaufania do ludzi trzeba miec .Nie wiem czy jest w Polsce ktos , kto buduje
zgodnie z harmonogramem . W tym kraju jest to niemozliwe .Jest jeszcze duzo czasu do czerwca i jestem prawie pewien , ze wlasnie w tym miesiacu , na Wspolnej
bedzie stalo to , co stac powinno . Howq