Widok

FIRMA BUDOWLANA DALMAX

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Zakupiłam razem z męzem mieszkanie przy ul. Wspólnej. Budować ma je Dalmax, a zakupilismy je za posrednictwem Tyszkiewicz nieruchomosci. odbior w grudniu 2012 ... czy ktoś rowniez kupil mieszkanie od tej firmy? a moze jakies wczesniejsze inwestycje? Plusy ? minusy?

trochę dla mnie dziwne, mamy lipiec, a na ulicy wspolnej nie ma zadnych szeregowych mieszkan (tylko domy firmy eko bud) a termin odbioru na grudzien 2012. zdarza tak szybko wybudowac?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mam pytanie ? Jakiego developera reprezentujesz? jeśli chcesz wiedzieć z czego się buduje u developerów zapytaj u śródła . hurtownia wroński miszewo . chmara np używa najwięcej środka - dodatek do zaprawy murarskiej która dzięki że można robić wylewki na wysokim mrozie powoduję grzyb na ścianach . Zapytaj z czego chmara buduje u ludzi którzy mieszkają u chmary - to się zdziwisz !!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
takie komentarze założę się wypisują panienki z 2 osobowej firmy Chmara 2 osobowej bo można tylko rozmawiać z tymi panienkami odnośnie ceny też . Deweloper który puszcza ogłoszenia na olx , oto dom , wczoraj a jak dzwonisz to pani mówi ze nie mają nic bo dziś się sprzadały wszystkie .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kredyt tez trzeba spłącić i z odsetkami. Wiekszosc tak robi. Wiec nie prez sie pindlu, bo rodzice za młodego nieudacznika windowali i nie musi brać kredytu. Nie lubię takich frajerów jak Ty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proponuję wszystkie ustalenia dotyczące poprawek i bubli budowlanych spisywać z Grzegorzem na papierze i pod obietnicami niech się podpisze z wyznaczeniem konkretnych dat naprawy,-łatwiej będzie egzekwować, bo może się okazać, że miesiącami, a nawet latami trzeba będzie czekać na doprowadzenie wszystkiego do obiecanego stanu, o ile tego dopełni. Niestety człowiek może miły, ale niesłowny i o zlewczym nieco stosunku do klienta, który już mu zapłacił wszystko. A to, że ma na głowie dużo rzeczy, albo problemy finansowe raczej nas klientów nie za bardzo powinno interesować - należy przekładać siły na zamiary.
Życzę powodzenia i wytrwałości oraz szybkiego wprowdzenia się do swoich domów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam podobnie, też chciałbym się wprowadzić do świąt, ale mimo, że wylewki i tynki miałem położone wcześniej, no i grzane jest od 3 tygodni, to słabo to widzę : ( ciągle pełno wody w domu. Przez to, że ocieplony z zewnątrz (styropian) mury nie oddają tej wilgoci tylko trzeba wietrzyć. A warunków teraz nie ma, bo w powietrzu jeszcze większa wilgoć.
A grzanie bez wietrzenia to wiadomo - woda skraplająca się wszędzie, po czym znów parująca, i znów skraplająca i tak w kółko.
Mam nadzieję że wkrótce albo się ociepli albo przyjdzie mróz (suche, mroźne powietrze świetnie absorbuje wilgoć)
generalnie, w naszym interesie niestety jest się nie spieszyć i nie wykańczać za wszelką cenę (wiem, łatwo się mówi, ja też mam serdecznie dość mieszkania na kartonach w kilkudziesięciu metrach z małym dzieckiem) ale prowadzenie niektórych prac (jak np cekolowanie, malowanie, kładzenie drewnianych podłóg) w niedostatecznie wysuszonym domu odbije nam się potem potężną i bardzo kosztowną czkawką...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tam wolę żeby Budyń nie zalał Rębiechowa i Banina. nie po to się wyprowadzam właśnie poza Gdańsk. :) niech wieś się rozwija :) duży + komunikacyjnie niedługo też będzie super.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kredytu bym się nie bał cena jest dobra , umówmy się że około 430 tysięcy z działką w stanie deweloperskim to taniocha , jak wykończysz zawsze sprzedaż jak się noga powinie i nie stracisz na tym .
Pamiętaj że latka lecą i jak weźmiesz kredy na 20 , czy więcej lat doliczysz tą ilość do swoich latek , to może Ci mózg zmiażdżyć :)
Więc czym szybciej , tym lepiej.W życiu czasami trzeba podjąć ryzyko , w końcu życie ma się tylko jedno. :)
Wieś ? hmm , chyba nie , a już na pewno za 10 lat nie, miasto się rozwija i wcześniej czy później połknie Rębiechowo wraz z Baninem.
Za parę lat będzie kolej metropolitalna i obwodnica , więc dojazd będzie naprawde dobry , zresztą już jest przecież dobrze .
Działaj jak chcesz to mogę się z Tobą umówić na Kolejowej pokaże Ci moją połówkę .(Obok mnie jest wolny :) )
A ja już chyba 3 rok się bujam i boję podjąć decyzję, żeby kupić bliźniaka od Dalmaxa. Trochę finanse (bo trzeba posilić się kredytem) i trochę sprawa mieszkania na wsi. Powodzenia!
Max , ze mna to nie taka prosta sprawa .Nastepny moj pobyt planuje
rowniez na sobote , ale wielkanocna .Nie mieszkam w Polsce a nawet
i niezbyt czesto bywam . Wraz z kupnem mieszkania moze troche
zmieni sie to na lepsze ale chyba nieduzo .Tak wiec musimy czekac
do Wielkanocy . To juz niedlugo , czas leci szybko .Mam nadzieje ,
ze bedziemy w stalym kontakcie, chociazby ta droga .Aha i jeszcze jedno . Moje przyszle mieszkanie to czwarte na parterze od strony
zachodniej .Pozdrowionka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja już jeden dom zbudowałem sam , wiem co to znaczy ,będę kibicował mężowi :)
Teraz tylko kasę zbierać , sprzęt do kuchni mamy już kupiony czeka w gotowości , kuchnia też .
gorzej z łazienkami , narazie mnóstwo pomysłów , ale damy radę coś się wymyśli.
ostro trzeba działać bo całe życie w domu się mieszkało , a teraz pół roku na 35 metrach mamy już dość chcemy przestrzeni.:)
ooo no to ostro :) my już mamy ściany zrobione powieszane sufity tteż. akurat tu ekipy p. Grzegorza DAŁY RADĘ !!! :)
też chcemy święta już spędzić na swoim. ale mąż dużo sam chce robić.... czy się wyrobimy ? :) oby :)
moja druga połówka nie cierpi krągłości , więc tylko kwadratowe wchodziły w grę :)u nas piec i gaz mają pojawić się w poniedziałek.
jeśli tak będzie , to ostro ruszamy od wtorku z lazienkami i podwieszanymi sufitami(miedzyczasie będą schły tynki) , jak to skonczą to cekolowanie , malowanie i reszta licze na to że świąt uda się wprowadzić .
heh kwadratowe kolumny. ;) no te okrągłe SŁUPY jakoś nie pasowały nam do bryły budynku :)
w śroku owszem porządki :) pozbywamy się wszechobecnego pyłu :) chałupa się już od ponad miesiąca suszy, no i jakoś na dniach podłogi będziemy kłaść.
My i Wy mamy kwadratowe kolumny:) , większość tarasów jest z kostki , my jeszcze nie podjęliśmy decyzji wciąż się waham.
Możemy i w piątek grila zrobić , a co :)
robicie już coś w środku ?
chyba wszyscy mają wylany z betonu :) no nasz jest trochę spory... bez schodkow ... w sumie dobrze wyszło. chcemy go obłożyć deskami.
przeprowadzić chcemy się jak tylko wykończymy do takiego stanu żeby się z małym dzieckiem przeprowadzić. Gdyby nie roczna córka to ja bym chętnie już nawet na takie spartańskie warunki się przeprowadziła :)
co do grilla... to mój mąż najchętniej by już grillował :)
kojarze , taras wylany z betonu :)
to rzeczywiście bliskie sąsiedztwo,kiedy przeprowadzka :)
Mam nadzieję że latem pogrilujemy :)
Jakub... ten najładniejszy ;p hihi
pierwszy wybudowany bliźniak, jenak nie pierwszy wykończony :) termin mielismy na czerwiec odebralismy dopiero w grudniu. jako jedyni jesteśmy ustawieni w poprzek. prawa połówka
Witam wszystkich z kórymi mam nadzieję niedługo mieszkać po sąsiedzku :)
Dzisiaj dzień przełomowy Pan Grzegorz zapewnił , że zrobi wszystko żeby zamontować piec i uruchomić ogrzewanie do poniedziałku , ufff mam nadzieje że się uda i kolega będzie mógł zacząć pracę w środku .
niepozostaje nic innego jak żyć tą nadzieją :)
Chciałbym bardzo żeby udało nam się zamieszkać do Świąt Wielkanocnych .

Dls , a który jest Twój "bliźniaczek" ? jeśli mogę spytać ?
Saton, kiedy będziesz na budowie? Ja będę w sobotę koło południa?
Jakubie... witam sąsiada :)

Inne tematy z forum Banino

Szkoła i rodzice (22 odpowiedzi)

Jest parking przy szkole ale nie trzeba zastawić całą Tuchomską bo oszołomy nie myślą .

edukacja domowa (80 odpowiedzi)

Czy ktoś w Baninie prowadzi edukację domową swoich dzieci?

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

do góry