Odpowiadasz na:

Re: Fasolka szparagowa

W 15 części obiadowego wątku Cytrynka007 podała przepis na fasolkę po turecku :)))

"fasolka po turecku, bo najczęsciej tam się to jada: na oliwie podsmaża się w głębokiej patelni... rozwiń

W 15 części obiadowego wątku Cytrynka007 podała przepis na fasolkę po turecku :)))

"fasolka po turecku, bo najczęsciej tam się to jada: na oliwie podsmaża się w głębokiej patelni dużą cebulkę i sporo czosnku na szkilisto, następnie ugotowaną w słonej wodzie , odcedzoną fasolkę szparagową (tak z dobre pół kilograma) wysypuje się na tę cebulkę i przemieszać trzeba.
Na to 1 puszkę krojonych pomidorów, jak będzie danie za mało czerwone to dodaję jeszcze trochę koncentratu.
Mieszam na patelni i czekam aż zagotuje się wszystko i dobrze połączą się składniki
dodaję dużo pieprzu, trochę soli do smaku, bazylię i cukier, by złagodzić kwaśny smak. Zamiast cukru można dodać ketchup

to jest wyśmienite, dobrze pasuje zwykła szparagówka, jak i fasola mamut

kiedyś jedliśmy do tego kotleciki, albo zapiekaną bagietkę. Jest to bardzo sycące jak to strączkowe potrawy i przepyszne, aromatyczne"

zobacz wątek
11 lat temu
~AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry