Widok

Feralne buty New Balance

Czy ktoś mógł by mi doradzić, co zrobić w sytuacji, gdy sklep odrzucił moje odwołanie od reklamacji? Ja już nie mam nadziei, że odzyskam pieniądze. Syn bardzo mnie prosił o zakup modnych butów z literką N, wiadomo że do tanich one nie należą. W końcu kupiliśmy je po promocyjnej cenie 209 zł w firmowym sklepie w Galerii Bałtyckiej. Radość syna niestety nie trwała długo, gdyż po nie całych dwóch miesiącach użytkowania w jednym bucie zrobiła się dziura na palcu!!! Skorzystałam z prawa do reklamacji, którą producent daje na okres 24 miesięcy, ale została ona odrzucona, gdyż w opinii rzeczoznawcy NB powodem dziury jest mechaniczne uszkodzenie - wypalcowanie. Napisałam odwołanie, to przecież śmieszne, że buty renomowanej marki zepsuły się po tak krótkim czasie, syn zakładał je tylko do szkoły, nie były za małe. Czy firmie NB nie zależy na dobrej opinii klientów? Ja całkowicie odradzam zakup butów New Balance, są kiepskiej jakości, w dodatku z zamszowych, czarnych wstawek ściera się kolor. Nie wiem,czy oczernić tę firmę na fejsbuku na przykład, ale boję się konsekwencji. Może rzecznik UOKiK by mi pomógł, jak uważacie? Gdy w butach za 69 zł z CCC zepsuł mi się zamek, bez problemu zostały one naprawione, a tu buty za 209 zł i taka sytuacja. Jestem bardzo zła, że kupiłam te frajerskie buty. Proszę o jakieś rady.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Słyszysz te salwy śmiechu czy może wiek już nie ten ? :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mamy teraz takie społeczeństwo, że wszystko kupi, nawet buty ze skóry z węża strażackiego z dziurą. Ważny szczegół metka z ceną musi być widoczna. Proponuję po odrzuceniu reklamacji nacisk położyć na lansowanie wśród młodzieży obuwia z dziurą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ wkurzona

Opinia rzeczoznawcy nie ma tu nic do rzeczy. Jest niewiarygodna, bo została wykonana na polecenie sklepu, jak sie domyślam. Zniszczenie nastąpiło w wyniku normalnego użytkowania, a nie w związku z włożeniem buta w młocarkę, wiec argument o uszkodzeniu mechanicznym jest bzdurą.

Poza miejskim rzecznikiem jest jeszcze inspekcja handlowa. Jezeli wszystko okaże sie bezskuteczne, pozostaje sąd. Miejski rzecznik pomoże w napisaniu pozwu do sądu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
mój ojciec miał kiedyś problem z butami, co prawda z ccc ale sytuacja podobna- sporo zapłacił a buty rozpadły się po miesiącu. oni zawsze piszą, że to uszkodzenie mechaniczne ale ojciec szedł w zaparte i pisał reklamację za reklamacją aż w końcu 23-cią mu uznali ;) może warto spróbować, napisanie na facebooku też może pomóc- wystawiłam już kilka negatywnych opinii niektórym firmom, reakcje były różne (czasem przepraszali i rekompensowali a czasem wypierali się wszystkiego i jeszcze próbowali moją winę udowodnić) ale nie będziesz miała z tego żadnych konsekwencji prawnych więc próbuj ;)

a co do tych wszystkich komentarzy, że lepiej kupować buty bez znaczka itp... nie wiecie co się teraz dzieje w szkołach, jak bardzo dzieciaki są alienowane z towarzystwa i wyśmiewane jak nie mają tego, co ma większość (a teraz panuje wielki szał na new balance i nike). jasne, to głupota ale jeżeli nie da się z czymś walczyć to przynajmniej można choć trochę się dostosować... poza tym co ma biedny rodzic zrobić...albo wyłoży kasę albo będzie słuchał jak przez niego dziecko ma przewalone w towarzystwie ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
są takie spotkania rodziców, jak wywiadówki i chyba warto temat lansu w szkole poruszyć. Kiedyś były mundurki i nie chodzi mi o komuną, ale o powrót do normalności
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Teraz też są mundurki. Giertych wprowadził ... i była to bodaj jedyna mądra rzecz, jaka w życiu zrobił.
A o presji środowiska już pisałem powyżej. Znam troszkę szkolne realia :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie, mundurków już dawno nie ma.
To zależy od szkoły, moje dzieci noszą.
@ mój ojciec miał kiedyś problem z butami...

Sekrety rodzinne... czasem lepiej gdy zostaną w rodzinie ;)

P.S.
ciacho nie miej mi za złe, ale odnoszę wrażenie jakbyś w dzieciństwie miała kontakt tylko z dorosłymi - babcia zamiast przedszkola, dziadek zamiast placu zabaw z rówieśnikami, a rodzice zamiast zabaw z kuzynostwem, a jak cię wzięli na imieniny c*otki to siedziałaś cały czas przy stole z dorosłymi słuchając rodzinnych historii ?! Taka swego rodzaju rodzinka Adamsów ? ;] W której wyrosła 23-latka z 20 letnim doświadczeniem życiowym. ;P

lol - c*otka jest cenzurowana na forum, w takim razie wujka
...aaa dwójkę masz, a to i tak mi nie zawęża wyników na sympatii. ;)
:P

Określenie "dzieci" nie oznacza dwójki, a może mam siódemkę? ;)
Nie masz 2-kę , dwójka to nic nadzwyczajnego taki standard, jakbyś miała 7-kę , to już byś się dawno pochwaliła "wykorzystując" ich w jakiejś "argumentacji własnych poglądów na forum" ;P
>moje dzieci noszą.

A moje nie ;)
trudno żeby koty w mundurkach chodziły...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
2x latki kiedyś były statecznymi żonami i matkami. G*wniarami są od stosunkowo niedawna.
Ciacho podtrzymuje tradycję. Jest wyjątkowo (relatywnie do rówieśnic) dojrzałą młodą kobietą.
Iśka doskonale to ujęła.

A tobie żal d.. ściska, że nie leci na twój polot :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie, to wcale nie jest trudne. Wystarczy chętny kot i zgrabny mundurek ;)
... i bezdzietna znudzona panna, a wtedy nie dość że kot będzie w mundurku to jeszcze będzie umiał maszerować na dwóch łapach. ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
z powodu braku jakichkolwiek celów ( tudzież nadziei ;] ) związanych z wypowiadaniem się na forum, żaden żal mi d..y nie ściska ;) , ale nie widzę też powodu dla którego miałbym się powstrzymywać od kąśliwych komentarzy, gdy coś kłuje mnie w oczy, tylko z tego powodu że dziewczę merda ogonkiem do sadyla :P.
Taka rola "złego gliny" , aby ułatwił sprawę temu "dobremu glinie" - mam tylko nadzieję że bezproduktywnie tego nie robię ;].
> tylko z tego powodu że dziewczę merda ogonkiem do sadyla

Czy ja się ciebie czepiam, kto do ciebie macha ogonkiem?
Czy w ogóle mnie to interesuje?

Pisałem ci to N razy: zajmij się sobą i ogarnij to co macha do ciebie.
Zdrowszy się poczujesz a i Forum na tym zyska ;]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie przekonałeś mnie :P nadal te merdające i nie merdające będę traktował jednakowo. :D

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (219 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (327 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Własna firma? (57 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

do góry