Widok

Feralne buty New Balance

Czy ktoś mógł by mi doradzić, co zrobić w sytuacji, gdy sklep odrzucił moje odwołanie od reklamacji? Ja już nie mam nadziei, że odzyskam pieniądze. Syn bardzo mnie prosił o zakup modnych butów z literką N, wiadomo że do tanich one nie należą. W końcu kupiliśmy je po promocyjnej cenie 209 zł w firmowym sklepie w Galerii Bałtyckiej. Radość syna niestety nie trwała długo, gdyż po nie całych dwóch miesiącach użytkowania w jednym bucie zrobiła się dziura na palcu!!! Skorzystałam z prawa do reklamacji, którą producent daje na okres 24 miesięcy, ale została ona odrzucona, gdyż w opinii rzeczoznawcy NB powodem dziury jest mechaniczne uszkodzenie - wypalcowanie. Napisałam odwołanie, to przecież śmieszne, że buty renomowanej marki zepsuły się po tak krótkim czasie, syn zakładał je tylko do szkoły, nie były za małe. Czy firmie NB nie zależy na dobrej opinii klientów? Ja całkowicie odradzam zakup butów New Balance, są kiepskiej jakości, w dodatku z zamszowych, czarnych wstawek ściera się kolor. Nie wiem,czy oczernić tę firmę na fejsbuku na przykład, ale boję się konsekwencji. Może rzecznik UOKiK by mi pomógł, jak uważacie? Gdy w butach za 69 zł z CCC zepsuł mi się zamek, bez problemu zostały one naprawione, a tu buty za 209 zł i taka sytuacja. Jestem bardzo zła, że kupiłam te frajerskie buty. Proszę o jakieś rady.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.gdansk.pl/bip/urzad-miejski,1564.html
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
Dzięki, choć jestem z Pruszcza.
Założyłem że jesteś z Gdańska. Podejrzewam że Pruszcz ma własny odpowiednik urzędnika z linku.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
> Proszę o jakieś rady.

Na przyszłość: obcinaj synowi paznokcie ;]

--
Witaj dawno nie widziany Crossie!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Następnym razem proponuję kupić buty bez literki N , łezki , trzech pasków itd itp i kierować się własnym doświadczeniem i wiedzą , a nie sieczką marketingową zapodaną synowi szczególnie gdy wydatek 200zł jest odczuwalny w budżecie domowym i machnięcie ręką oraz kupno kolejnej pary to jakiś problem. Szczególnie że za 200 zł to można już bez większych problemów dostać porządne sportowe buty z prawdziwej skóry, a nie plastiki robione przez małe żółte rączki. Fakt nie będą miały literki N , ale da się za to w tym chodzić.

Pozostaje teraz próbować dogadać się przez Rzecznika Praw Konsumenta, można powołać swojego biegłego, a potem biegać po sądach , pytanie czy warto ?

Użalanie się w internecie tobie wiele prawdopodobnie nie da, ale jak znajdzie się kilka kilkanaście takich osób jak ty , to może firma zacznie się liczyć z klientem i uczciwiej podchodzić do reklamacji, bo traktowanie klienta w Polsce jest podobne jak w Kongo czy Zimbabwe.

Co do CCC to dobrego zdania nie mam, też odrzucają reklamacje , które powinny być przyjęte, buty robią te same małe chińskie rączki , ale cena fakt niższa. Ja osobiście się zraziłem do tej biedronki obuwniczej i tam nie kupuję.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Prawie wszystko robią małe chińskie rączki. Może powyżej tysiaka znajdzie się perełka ale to raczej rzadkość. Co do butów ze stonki zdecydowanie bardziej polecam lidlowskie ogumienie, wygodniejsze :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
miało być małe żółte rączki , bo to też wietnamskie, tajlandzkie i kambodżańskie. ;P

a co do lidlowskich - są pewniejsze , bo tam między fabryką, a konsumentem, Niemiec zatrudnił kontrolera jakości i jak już bierze jakieś buty to wybiera takie żeby jak najmniej bujać się z reklamacjami.
> kierować się własnym doświadczeniem i wiedzą , a nie sieczką marketingową zapodaną synowi

A co tu robić, skoro "buty bez literki N , łezki , trzech pasków itd itp" to w środowisku gimbusowym siara i dziecię będzie z tego powodu przesunięte niżej w hierarchii towarzyskiej ?

> znajdzie się kilka kilkanaście takich osób jak ty , to może firma zacznie się liczyć z klientem

Jeszcze mamy Prima Aprilis :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Oj tam, nie chciało mi się Ciebie cytować :P

Grunt, że w lidlowskich więcej przebiegnę, politykę mam gdzieś
trzeba mieć siłę przebicia większą niż gimbus :P masz z tym jakiś problem ? ;D

co do Prima Aprilis to się zgodzę - komentarzy nie piszemy 1 kwietnia czekamy do 2-go. ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
> masz z tym jakiś problem ?

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ktoś może raz na zawsze wytłumaczyć mi jak wyrzucać te cudne selfie ?
Selfie?! Sugerujesz, że TO jest prawdziwe oblicze osoby o nicku wdr??? ;P
A ktoś sugeruje że selfie to prawdziwe oblicze ?
Raczej nowomowa :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jadzia? Tak mi się skojarzyło:

http://www.youtube.com/watch?v=UAaW1BUSPP8
"umrzeć z dodatnim saldem konta, to odejść z tego świata w hańbie"
sandy allan
Tak swoją drogą, gdyby okazało się, że wdr jest znudzoną staruszką, która siedzi w necie i udaje faceta... ;)))
...byłoby jeszcze zabawniej ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
@Guło:

Na Forum było tłumaczone tyle razy, że Milusio i Błyskawicznie Nam Panujący przyszpilił to na topie "o Forum".
Tutorial dla blondynek ;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (237 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry