Widok

Feralne buty New Balance

Czy ktoś mógł by mi doradzić, co zrobić w sytuacji, gdy sklep odrzucił moje odwołanie od reklamacji? Ja już nie mam nadziei, że odzyskam pieniądze. Syn bardzo mnie prosił o zakup modnych butów z literką N, wiadomo że do tanich one nie należą. W końcu kupiliśmy je po promocyjnej cenie 209 zł w firmowym sklepie w Galerii Bałtyckiej. Radość syna niestety nie trwała długo, gdyż po nie całych dwóch miesiącach użytkowania w jednym bucie zrobiła się dziura na palcu!!! Skorzystałam z prawa do reklamacji, którą producent daje na okres 24 miesięcy, ale została ona odrzucona, gdyż w opinii rzeczoznawcy NB powodem dziury jest mechaniczne uszkodzenie - wypalcowanie. Napisałam odwołanie, to przecież śmieszne, że buty renomowanej marki zepsuły się po tak krótkim czasie, syn zakładał je tylko do szkoły, nie były za małe. Czy firmie NB nie zależy na dobrej opinii klientów? Ja całkowicie odradzam zakup butów New Balance, są kiepskiej jakości, w dodatku z zamszowych, czarnych wstawek ściera się kolor. Nie wiem,czy oczernić tę firmę na fejsbuku na przykład, ale boję się konsekwencji. Może rzecznik UOKiK by mi pomógł, jak uważacie? Gdy w butach za 69 zł z CCC zepsuł mi się zamek, bez problemu zostały one naprawione, a tu buty za 209 zł i taka sytuacja. Jestem bardzo zła, że kupiłam te frajerskie buty. Proszę o jakieś rady.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"nie sądziłam, że mój watek tak się rozwinie"
po prostu nie mamy co robić więc siedzimy w wątku o popsutych butach :D

na przyszłość syn będzie wiedział, że nie kupuje się butów typu adidas/new balance/nike czy innych do chodzenia ;)

do biegania są specjalne dedykowane adidasy ;)
do chodzenia na co dzień również... np. fly london, partenope...

może nie jest to zbyt młodzieżowe, ale buty wystarczają na lata, a dodatkowo z noszenia butów innych niż adidasy płyną najróżniejsze inne benefity ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
szewc bez honoru jak naprawia buty z plastiku ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeśli sklep odrzucił Twoja reklamacje zawsze możesz udać się do rzecznika praw konsumenta w urzędzie miasta,w którym mieszkasz.Udzieli Ci darmowej porady

Sprzedawca odrzucił Twoją reklamację? Teraz my możemy Tobie pomóc. Prześlij do bezpłatnej oceny Twoją sprawę: zdjęcia wady, opis wady, zgłoszenie reklamacyjne praz odpowiedź sprzedawcy poprzez łatwy formularz kontaktowy: http://wegner-rzeczoznawca.pl/?konto
Bezpłatnie w ciągu kilku dni odpowiemy czy warto dalej walczyć!
No to wychodzi na to ze 90% klientów NB nie obcina paznokci, bo tyle wynosi liczba odrzuconych reklamacji tej firmy!!!

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Własna firma? (57 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Grajdołki (327 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry