Widok

Fotelik Maxi Cosi - PEBBLE czy CABRIO FIX?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Fotelik Maxi Cosi - PEBBLE czy CABRIO FIX? (0+,0-13kg)

Wasz opinie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
CF jest trochę większy ma inną tapicerkę. Pebble ma słabe kolory jak dla mnie i beznadziejny zagłówek. Wybrałam CF
my mamy pebble i jak dla mnie zagłówek jest właśnie super, bo jest bardzo wysoki i jest wąsko, głowa jest głęboko
wcześniej mieliśmy citi to dziecko ma tam o wieeeele więcej miejsca przy głowie, a im ciaśniej tym bezpieczniej no i jest dużo płytszy niż pebble
nie wiem jak z miejscem w cabrio :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzieki, czekam na opinie doświadczonych mamusiek :)

asiaczek a w pebble się nie poci dziecko? gdzies na forach czytałam,że właśnie słaby materiał. Jakie twoje praktyczne doświadczenie w tym temacie?
mamy taki http://www.mamaija.pl/product_images/3641_41835.jpg i materiał jak dla mnie jest super, taki bawełniany, bardzo przyjemny :)
dla porównania teraz też mamy maxi cosi mobi dla starszej to jest o wiele gorszy, taki sztuczny
Pebble jest lepszy jeśli chodzi o pasy. Łatwiej się zapina bo klamra "odskakuje" a nie leży.

Jeśli chodzi o kolorystykę to z tego co wiem jest identyczna z innymi.
Mam pebble w komplecie ze śpiworkiem i bazą - genialne rzeczy :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Do Pebble pasuje tylko baza FamilyFix ( jeśli ktoś chce z takowej korzystać ) jeśli chodzi o CF pasują wszystkie bazy również te mocowane pasami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam easy base 2 wiec nie tylko family fix.
A tak faktycznie przepraszam rzeczywiście dwie.
Nie mniej jednak z isofixem tańsza jest baza EasyFix a bezpieczeństwo identyczne. Tak samo jeśli chodzi o fotelik nie ma żadnej różnicy w testach bezpieczeństwa a cena Pebble wyższa.

Moja córka jeździła w CF do półtora roku a przymierzając ją ( z ciekawości ) do Pebble główka już jej wystawała o dobre 1,5 cm także Peeble na bank jest mniejszy.

Co do materiału w Pebble jest bardziej potliwy. Mam teraz fotelik Pearl ( materiał w obu ten sam ) i latem córka niestety pociła sie więcej niż w CF :( Musiałam dokupić pokrowiec frotte.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pebble jest do 82cm wzrostu wg instrukcji :)
nie wiem jaka jest tapicerka w cabrio :) mam tylko porównanie do mobiego, a w nim gorsza niż pebble
my mielismy cf i jak juz pisalam w naszym watku jasniutko zielony- taki limonkowy i szczerze go nienawidzilam, miko sie tak w nim pocil, byl tak sztuczny, ze jak jechalismy gdzies dalej (urodzil sie w lipcu) to musialam fotelik pielucha wykladac, albo wyciagac ten dodatkowy zaglowek, bo wtedy to juz wogole byl masakra.

teraz dla drugiego kupilismy Pebble, jeszcze oczywiscie nie uzywany, ale juz na oko material wydaje mi sie bardziej naturalny. mamy ciemnobrazowy kolor z blekitnym zaglowkiem, baze easy base 2 i mam nadzieje, ze bedziemy zadowoleni, a czemu tak kupilam? bo stwierdzilam, ze nowy to moze ma troche usprawnien, ktorych brakowalo w CF, ale oprocz pasow, na gole oko nic wiecej nie widac.

nie wiem jak ceny w polsce, ale nam w uk pebble udalo sie kupuic taniej niz CF, mowie oczywiscie o nowej sztuce :)
zdecydowanie CF ja jestem z niego bardzo zadowolona tapiceraka super mimo iz mieliśmy kolorystkę szaro jasną .... podobno jest bepieczniejszy niz city i pebble a testach ADAC ma dalej 4*
Ja tez miałam CF i polecam, sprawdził sie:) w testach tez dobrze wypada, wiec po co przepłacać , to wcześniejszy model i jest tańszy a jakość w sumie taka sama:)
może ktoś jesczcze używa pebble i się wypowie? bo widzę,że większość ma CF.
ja mialam pebble ale nie mialam CF wiec nie porownam. bylam bardzo zadowolona, dziecko sie nie pocilo, uzywalismy od marca do maja nastepnego roku. mam dlugie dziecko i wtedy zaczela wystawac glowka. podobal mi sie wklad dla niemowlaka i zaglowek. nie wiem czy CF tez ma. moge sie mylic ale jak kupowalam fotelik to zdecydowalismy sie na Pebble bo mial miec bardziej wzmocnione boczne scianki. ale moglo mi sie cos pokickac bo potem kupowalam nastepny fotelik i robilam bardzo dokladne rozpoznanie. w moim pebble teraz jezdzi drugie dziecko i dalej wyglada dobrze.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry