Widok

Fotelik Nania 3-36 - proszę o opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, stoję przed zakupem fotelika. Potrzebuję fotelika 9-36 Budżet niestety ograniczony. Zainteresował mnie fotelik firmy Nania jest on tani a posiada 3 gwiazdki. Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat tych fotelików?
Interesuje mnie Nania I-Max SP oraz Nania Beline SP
Lub ew możecie też polecić coś max do 300zł?
Z góry dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A i ewentualnie czy gdzieś można ten fotelik obejrzeć w trójmieście?
Mozesz wrzucic link?bo jakos nie moge go znalezc.
faktycznie tani faktycznie 3* a dla jakiego dziecka? roczniak ci w nim zniknie, jesli dla wiekszego to lepiej wybirz fisher prince modele masz te same co nania ale w lepszej tapicerce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Obejrzyj sobie foteliki caretero cenowo bardzo przystępne. Ja mam dla córki 9-25 i nadal jest dobry a ma 5 lat więc zakup tez na długo córa w tej chwili waży 18 kg
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam takowy granatowo turkusowy,ogólnie zadowolona jestem:)
Dla malucha zapinanego pasami wewnętrznymi nie polecam, pasy krótkie i nie wygodne w zapinaniu i zagłówek za wysoko. Nania w porównaniu z fotelikiem Recaro young to tandeta ale dla starszaka, który jest zapinany pasami samochodowymi fotelik może być. Posiadam Recaro i Nania, który kupiłam z polecenia koleżanki i się zawiodłam. Fotelik miał być dla roczniaka ale absolutnie nie zdała egzaminu więc teraz młodszy jeździ w Recaro Young (polecam) a starszak w Nania, ale drugi raz bym go nie kupiła. Jednak jak zależy Ci na czymś z 3 gwiazdkami za niską cenę to chyba nie masz zbyt dużego wyboru.
my mamy Niania Beline 9-36 - uważam, ze w swojej kategori jest nienajgorszy, ma dobre opinie a cena bardzo atrakcyjna
jeżeli chodzi o wykonanie to średnia jakość - moja córa już zmechaciła siedzisko zachaczając rzepami od bucików, czyści się łatwo i moim zdaniem jest wygodny, wprawdzie nie pokonujemy setek kilometrów - raczej 20-30 minut w aucie to max ale mała się i pobawi i przyśnie
pasy zapinają się łatwo i łatwo je regulować
fakt, zagłówek za wysoko ale przy większym dziecku już jest ok
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
O te foteliki mi chodzi. Fotelik ma być dla 2.5 letniego dziecka

http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-nania-beline-limited-9-36kg-i4317569577.html

http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-nania-i-max-limited-adac-hit-i4268843240.html

http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-nania-i-max-luxe-9-36-kg-i4324848063.html

Fisher Price niby to samo ale już testów nie mają Caretero tż nie ma a na ten Recaro niestety brak kasy
Chciałabym jednak żeby fotelik miał jakiekolwiek testy dlatego pytam o ten

A czy gdzieś w trójmieście można kupić ten fotelik? Chciałabym do auta go przymierzyć czy pasuje
w opisie aukcji jest też ze fotelik posiada system informujący o złym zapięciu psów. Wiecie jak to działa?
Jak dziecko się rozepnie lub zapomnisz zapiąć malucha to fotelik piszczy ale tylko w pasach wewnętrznych, a jak jedziesz z pustym fotelikiem to też wydaje dźwięk ( dość irytujący) więc najlepiej wtedy zapiąć fotelik na pusto bo można zwariować :-)
nania to foteliki robine głównie na markety, więc tam bym uderzała- nie wiem tylko jak z przymiarką do auta :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Asiaczek Ty masz dość dużą wiedzę o fotelikach, co sądzisz o tym Nania? Jest naprawdę tani no ale w końcu te 3 gwiazdki za coś dostał. Ma oceny takie same jak np Recaro, Graco, Britax, ale cena kosmicznie inna. W marketach owszem widziałąm Nanie ale tylko te 0-18 i 9-18
Mieliśmy jako fotelik dodatkowy do drugiego samochodu, sprawdził się dobrze. Wygodny i stabilny. Jedyny minus za beznadziejną tapicerkę. Córeczka jeździła w nim z wewnętrznymi pasami- od ok. 13kg. Moim zdaniem ten forelik nie nadaje się dla dzieci poniżej 10-13kg. Ma dość wysoko oparcie.

Teraz mamy recaro monza nova i bez porównania na korzyść monzy:) wykonanie, tapicerka, bezpieczeństwo.
Nanie 9-36kg można kupić w tesco lub sklepach internetowych. Czytałam, że ta firma jest bardzo popularna we Francji.
bo to produkcja francuska :)

ja je widuję w auchan :)

a co do opinii... koleżanka ma jako dodatkowy do drugiego auta awaryjnie i mówi, że w porównaniu z besafe BEZNADZIEJA niestety... po pierwsze brak jakiegokolwiek klipsa pasa, żeby się trzymał sztywn- czyli po zamontowaniu jest niestatbilny a to jest podstawa bezpieczeństwa... no i po drugie duuużo mniej wygodny- 2,5 latek bardzo źle znosi w nim nawet najkrótsze trasy, gdzie w besafe jeździ zadowolony po kilkaset km
Faktycznie brakuje klipsa i jak używaliśmy pasów wewnętrznych to często fotelik jeździł pod ukosem (latał w samochodzie, u koleżanki też) teraz jak dziecko zapinane jest pasami samochodowymi to fotelik dobrze się trzyma.
My mamy beline Fisher price, on jest a skorupie baline wiec ma testy, 3 gwiazdki tylko tapicerkę lepszej jakości. Mamy też Romera king plus i mojemu dziecku 2 letniemu lepiej jeździ się w beline. W fordzie mondeo trzyma się znakomicie. Tapicerka z zero Fisher bardzo dobrej jakości. Kupiłam przez neta z 169 zl
No to już fotelik odpada jeśli "lata" w samochodzie. Właśnie dlatego chciałąm go zobaczyć A czy ten Fisher Price też "lata" chodzi mi oczywiście o dziecko zapięte pasami wewnętrznymi
Możliwe, że jak masz krótsze pasy w samochodzie to fotelik będzie się lepiej trzymał, jak coś to zapraszam do mnie to obejrzysz na żywo i przymierzysz do auta :-)
demonix a skąd jestes?
Gdańsk Orunia
Jednak zdecydowaliśmy się na Recaro Young. Dziecko jak narazie narzeka że niewygodnie ale może to kwestia przyzwyczajenia. Dzięki za pomoc :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
też go mamy od roku i jest spoko :) tylko niestety klamra trzymająca pas już dwa razy była wymieniana, bo się psuje często :( póki co jest na gwarancji, nie wiem jak potem :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry