Widok

Foteliki rowerowe Hamax- porównanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy orientujecie się, jakie są różnice pomiędzy modelami Sleepy, Siesta, Smiley i Kiss?

Różnica w cenie jest całkiem spora, a ja się zastanawiam, który model zakupić. Nie mogę znaleźć żadnego sensownego porównania w necie...

Najtańszy jest Kiss, czego mu brakuje w porównaniu do pozostałych?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej ja osobiscie mam fotelik hermax kiss i jestem zadowolona super zakup tutaj stronka http://e-rower.pl/hamax-m-17.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy hamax sleepy bo pamietam, ze wybieralam taki, który sie rozkłada "do spania" jak najbardziej :)

Siesta chyba tez ma ta funkcje pochylenia, ale mniejszą niż sleepy

Reasumując najprawdopodobniej dwa sie pochylaja, a dwa nie :) tak mi sie zdaje
Ceny mają kosmiczne. Przynajmniej 50% więcej niz gdzie indziej
Ceny w tym sklepie mają kosmiczne, dużo większe niż gdzie indziej
sleepy można 'przechylić" do tyłu gdy dziecko zasnie, wówczas nie śpi w pionie, a lekko leżąco. odchylenie to 30 st. Siesta też się odchyla, ale o 20 st. Elizka zasypia w rowerze dość często. Poza tym porównaj wymiary siedziska, jesli producent podaje. No i róznia sie designem.
Kiss się nie odchyla w ogóle, tak?
Reasumując Kiss dla dziecka ktore juz nie spi podczas jazdy Siesta dl dzieci które zasypiają- czy kupowac sieste slippy? wg mnie nie warto bo na zwyczjnej siescie fotelik pochyla sie na tyle mocno ze dziecko zasnie. I nie patrz na foteliki innych firm niz Xamax bo nie ma porownania.Hamax jest drogi -to fakt ,ale najlepszy w innych firmach jak bochylasz fotelik to potem podczas pedalowania uderzasz nogami o mogi dziecka
Ja chcę dwa foteliki kupić, bo za rok chcemy już pojeździć z maluchami, przed ciążami robiliśmy sobie super wycieczki rowerowe (np. 10 dni po Mazurach i Warmii).

Te foteliki drogie są- fakt... Ale szukam używanych, zawsze to trochę taniej...:) Będziemy ich sporo używać. Przynajmniej taki jest plan :)

Dzięki za odpowiedzi. Czyli Kiss u nas odpada.

A znacie różnicę pomiędzy Smiley a Siestą? Smiley też są tańsze.
Smiley nie ma regulacji pochylania
Mieliśmy siestę. Synek często zasypiał w czasie dłuższych wycieczek. Pomimo odchylenia, główka leciała mu na wszystkie strony. Bałam się o jego kręgosłup. Najlepiej bylo wtedy zatrzymać się i pozwolić mu się wyspać na jakiejś ławce. Po drzemce jechaliśmy dalej:-)

To odchylenie nie może być większe, ponieważ podniosłoby przednie koło.

Ogólnie bardzo fajne te foteliki. Bardzo mocne zapięcia, więc dziecko nie odepnie. Mój synek uwielbiał jazdę w tym foteliku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aha, kupiłam go w decathlonie - była promocja. Fotelik był trochę użytkowany, ale wcale niezniszczony, więc ktoś go odkupił na allegro za nieduże pieniądze.
...żeby dziecku głowa nie przechylała się na boki używamy takiego rogalika - poduszki podróżnej. Doszyłam tylko dwie szlufki od spodu, żeby poduszkę założyć na pasy bezpieczeństwa i nie zgubić :)

u nas problemem było to, że gdy córka usypiała to głowa jej leciała do przodu przy każdym zakręcie. Zsiadałam z roweru i go prowadziłam.. rogal nie zmieniał tu niczego.. :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry