Widok

Fryzjer dla rocznego dziecka gdzie ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam mój synek już ma włosy po ramiona teraz takie upały aż mi go szkoda chyba nadszedł czas na fryzjera :) Bedzie ciężko :)
Mieszkam na zabiance macie dziewczyny kogoś godnego polecenia ?
Please help!!!!
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja 1 raz sama malego obcinalam maszynka bo do fryzjera sie boje jeszcze tyle chorub moze zalapac a nie wiadomo kto przychodzi do tego fryzjera sie obcinac
imageimage
ja to mam dwie lewe rece do takich rzeczy :) wiec niech lepiej się zajmie tym ktoś kto się na tym zna
image
ja akurat Lenie to tylko grzywkę podcinam, bo reszty włosów jakiś mega długich nie ma, zresztą u dziewczynki można związać i po problemie ;).
Ale znajomi mają chłopca, który ma 3 lata i jeszcze ani razu nie byli z nim u fryzjera tylko właśnie maszynką w domu sami obcinają
imageimage
image
nie trzeba miec wprawy do obciecia maszynka sama obetnie tylko trzeba ja trzymac:) nie obetniesz jak fryzjerrowno ale obetniesz sprobuj sama bedziesz miala wieksza pewnosc ze zadnej choroby dziecko nie bedzie mialo.
imageimage
Powiem wam ze nawet nie pomyslałam o żadnych chorobach tak mnie te jego włosy wkurzały :) ale może masz racje..
image
wiesz nie pisze nic na zlosc tylko zebys pozniej problemow nie miala z malym wiele razy jak przechodze obok fryzjerow to nie raz widzialam jak obcinaja takich ochlaptusow
imageimage
W Gdyni, chyba na Dąbrowie jest specjalny fryzjer dla dzieci. Podejrzewam, ze nie jest tanio, ale może warto.
Ja mojego 3-latka też początkowo obcinałam maszynką, teraz chodzimy do fryzjera, ale do dobrego, renomowanego, gdzie nie ma żadnych "ochlapusów", więc chorób się nie boimy:-) Może wybierz się z synkiem np. do fryzjera do Alfy, albo do Leclerca (jakkolwiek sie to pisze i jeśli jest tam fryzjer).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawe jakie ceny w Alfie mają bo tam by mi pasowało bo niedaleko
A przed chwilą znalazłam ta strone fryzjerek na Dąbrowie zaj....sta :) dla dziecka musi być frajda co niemiara tylko pewnie ceny z kosmosu
ten fryzjer dla dzieci na dabrowie to http://www.fryzjerek.net
Ty też nie chodzisz do fryzjera?? chyba przesadzasz troszkę... ale nieważne..
ja miałm tez taki problem ogólnie każdy fryzjer obetnie włoski dzieciaczkowi jeżeli wysiedzi na fotelu. moj synek nie chciał i sama to zrobiłąm z babcią :) wyszło nie najgorzej
No własnie najgorszy problem z tym wysiedzeniem :(
hehehe przeglądam tę stronę fryzjerek i tam też robią party urodzinowe dla dzieci, ale jaja :DDDD
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak pisałam, mam dziewczynę, więc dużo łatwiej to ogarnąć. Podcinam tylko grzywkę, co jakiś czas, bo wkurzało mnie to wpadanie włosów do oczu i nosa, a spinka albo się nie trzyma, albo też mnie wkurza :). Też nie mam zdolności jakiś mega, ale w miarę prosto udaje mi się tą grzywkę przystrzyc. Nie raz wyglądała jak ze star treka :), ale na szczęście włoski szybko odrastają. Za to napewno jak włosy z tyłu podrosną, podejdziemy gdzieś do fryzjera żeby ogarnął to co na głowie, bo sama bym się nie podjęła całości :). Więc w sumie u chłopca trochę problem, ale z drugiej strony, maszynka i jedziesz na krótko :)
imageimage
image
Nie przesadzajcie z tymi chorobami u fryzjera.Kazdy normalny salon dezynfekuje narzedzia.
A myslicie ze w Alfie to jakos inaczej.Wszystko zalezy od fryzjera a nie od klientow.To fruzjer myje narzedzia a nie klient.A myslicie e do Alfy i in.to jacys sami bogacze i czysciochy chodza?
Zdziwilybyscie sie.
Najlepiej pojsc do jakiegos poleconego salonu gdzie przede wszystkim fryzjer ma podejscie do dzieci.
Moj maly jest strzyzony od 10go miesiaca zycia u fryzjera.
Moja córka również jest strzyżona co miesiąc u fryzjera od kiedy miała 8 miesięcy, nigdy żadnych chorób się nie obawiałam. Jeśli chodzi o chłopców strzygę swojego chrześniaka co miesiąc zwykłą maszynka i ma super obcięte włosy to na prawdę nic trudnego, no chyba że się chce jakąś bardziej wyszukana fryzurkę:)
image
image

image
My też obcinamy sami małego maszynką i wygląda super ;))
Nasz odkąd skonczył rok, obcinany jest przez fryzjera.Normalnego:)

Nie przesadzajmy z zarazkami, równie dobrze, to matka może złapać jakiegoś wirusa i przekazać go dziecku nawet o tym nie wiedząc.
image

image

podbijam :P

chyba czas pomyśleć o obcięciu Gabrysiowych piórek ;)

możecie polecić dziecięcego fryzjera? to będzie "pierwszy raz" Gabrysia i nie wiem jak to zniesie ;)
a jakoś tak nie mam odwagi sama tego zrobić :P
najlepiej jak dziecko przchodzi z tatą bo przy mamie czy babci to można dać "popis" na całego:) a przy ojcu trzeba się hamować:P
ogólnie to nie za duża publiczność, takie małe dziecko długo nie wysiedzi więc cudów wymagać też nie można.
Ale ogólnie to nic na siłę.
image
image
i co? Nikt nie poleca fryzjera z okolic przymorza?
Polecam na Ul.Krzywoustego Studio Styl ale to zalezy czy maly wysiedzi.Roznie to bywa.Czasem roczne dziecko jest grzeczniejsze od 3 latka na fotelu fryzjerskim.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
camila albane w medisonie w gdańksu, byłam z moim teraz i było rewelacyjnie ( polecam P. Ewelinę), mały dostał zabawki, został zagadany i wyszło ekstra, a dodam ze nie należy do dzieci siędzących nawet 5 minut w jednym miejscu

Myślę, że to jest dobry kierunek, zobaczcie - https://www.wyposazenie-salonu-fryzjerskiego.pl/
Wszystko w jednym miejscu, kwestia taka, co jest wam potrzebne.
Ale ogólnie da się to sensownie dopasować.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (133 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...

do góry