Widok

GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Już czas myślę, witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O kurcze, Justa! Właśnie mi przypomniałaś, że w piątek Lenka miała mieć ostatnią dawkę pneumokoków! Na śmierć zapomniałam. Zaraz dzwonie do przychodni i się umówię na inny termin.

A Ola duża babka ;-). Moja chyba waży ok 10,5 i ma ok 80 cm - ale pójdę do przychodni to się dokładnie dowiem. A jak Ola zniosła szczepionkę? Płakała? Ostatnio Lenka bała się lekarki, płakała przy badaniu, a przy szczepieniu to się darła - jak nigdy.
U nas chyba potrzebne zaswiadczenie ze chodzi do zlobka;/

Michalowa to moze powinniscie ja budzic wczesniej przez kilka dni to jej sie spowrotem przestawi, albo poczekajcie na zmiane czasu to moze sama zaczeniej wczesniej wstawac.
Ja chyba nie zaszczepię. Ta szczepionka nie chroni na całe życie. A chyba lepiej, żeby Lenka przeszła w dzieciństwie i miała spokój. Bo jak np. zachoruje dopiero jak będzie dorosła i nie daj Boze w ciąży? No nie wiem, nie wiem...
A rzeczywiście, za 1,5 tyg.zmiana czasu. Rano to ja nie chcę jej wcześniej budzić, bo zazwyczaj śpi do 7:30, czasem wcześniej, a czasem tak jak dzisiaj do 9 śpi. Ale oczywiście w weekend jak ja mogłabym pospać to budzi się i o 6:30...zołza mała ;-). Natomiast w południe jak zaśnie dopiero o 13:30 to może i powinnam zbudzić ją po godz., ale mi szkoda ;-). I pewnie zła będzie i marudząca. Ale chyba muszę. Bo przeciez to za szybko żeby z drzemek w dzień rezygnować.
Kurcze to faktycznie fajnie, że za darmo dla dzieci w tym wieku ale też sie właśnie zastanawiam czy szczepić. Sama nie wiem.

A co do bucików to my mamy takie tylko brązowo-różowe i my dodatkowo mamy rzep sznurowadła są tylko dla picu ale takich na necie nie ma:)
image

Uploaded with ImageShack.us
LIdka, fajne buty. Ile kosztowały i gdzie kupiłaś?
Mi akurat przysłala je siostra ze stanów. Na necie takie jak wkleiłam to 189 zł. Są super i moja wersja chyba ciut nawet ładniejsza no i rzep wygodniejszy. Tylko ogolnie to dla mnie by były za drogie.
ja kupiłam oli w zara :) takie
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/en/zara-S2012/189590/665001/star%2Bhigh-top%2Bsneaker
No to Justa całkiem różniące się od tych co miałaś z Ecco ;-). To takie typowe trampeczki?
Chyba trampki, ale niższe kupię Lence na chłodniejsze dni lata. No i jakieś sandałki trzeba będzie kupić. Ale póki co jeszcze wiosny nie ma ;-))))
a ja kupiłam takie adidaski jak na dole są białe i rózowe , wybraliśmy rózowe http://ccc.eu/pl#/kids/disney/6 i już w nich chodzi jak sa takie dni jak dzisiaj

oraz takie trampki wyższe różowe z ccc
u nas zakup adidasków jeszcze przed nami, chyba że wezmę adidaski po siostrze - no zobaczę.
Ja mam Clarksy

P.s dziewczyny niestety nie dam rady spotkać się z Wami w sobotę bo jak na złość samochód musi zostać odstawiony do warsztatu :( Także lipa a z dwójką skmką się nie wybiorę :(
Justa sliczne te trampeczki ale nie boisz sie ze sie bedzie Oli nozka pocic? my dzis kupowalismy kurteczke w H&M i nerzeczony mowi zeby jej wziasc trampki ale ja sie boje ze to guma i sie bedzie pocic;/ chociaz sa takie fajne ze tez bym takie wziela:)
Dziewczyny, a ja tak z innej beczki, mam pytanie do tych mam, których dzieci miały skazę białkową, my cały czas na bebilonie sojowym, zaczeliśmy mieszac ze zwykłym mlekiem modyfikowanym od 10 dni..nasza dermatolog jakas neizdecydowana jest, kiedy i jak wprowadzac zwykłe mleko modyfikowane ;/ nie wiem ile dziecko powinno byc na takim mleku jak sojowe..czasem mu daje jogurt, serek homogenizowany itp. teraz od 2 dni Mały dostał wysypkę na plecach, ale jadł rózne rzeczy np paprykę w daniu "słoiczkowym" i teraz nie wiem co go uczula..
no wiec jak bylo u was z ta skaza?dajecie nabiał juz?
Moja jest cały czas na sojowym ale ona ma uczulenie na laktozę więc niestety w skazie nie pomogę. Acha nie bój się mleka sojowego moja starsza była na ni do końca okresu mlecznego czyli do ponad 3 lat
Hmm..Agusia, dzieki za info, ale teraz zgłupiałam..skaza białkowa a uczulenie na laktozę czym się różni?bo ja to uzywalam zamiennie..moj miał od tego atopowe zapalenie skory..mleka sojowego sie nie boje, ale szałuu dostaja już od braku pomysłów na jedzenie;/Szymek uwielbia wszystko co jogurtowe itp...a nie wiem czy mogę mu podawac..
Dagmarko Ola dzisiaj śmigała w nich po mieszkaniu ponad godzinkę i nóżka nie była spocona :) Bardziej jej się poci w kapciach Befado z odkrytymi paluszkami.. :( Także polecam trampki bo i wyglądają rewelacyjnie ;)

Dziewczyny no muszę Wam się pochwalić... :)
Chyba się udało odstawić smoczka...Nie chcę zapeszać ale wieczorne zasypianie obyło się bez płaczu. Tzn pokwękała troszkę ale nie płakała tak jak w dzień. Trzymajcie kciuki, bo ja już mam dosyć tego "Monia". Do tego lekarka nam powiedziała że górna szczęka idzie jej do przodu więc to już zupełnie mnie zmobilizowało.
Dodam na koniec że jak w dzień ją usypiałam to mąż wyszedł z domu, bo nie mógł słuchać jej płaczu, to sobie wyobraźcie jak się darła :/
Jeśli macie zamiar odstawić smoczka to przygotujcie się na najgorsze. Ja jej go nie zabrałam a jedynie rano uciełam i wytłumaczyłam że monio jest zepsuty. Przy zasypianiu miała go przy sobie ale wyrzucała z łóżeczka z krzykiem i nerwem.

Poza tym wklejam link do fotki Oli z basenu, mój mały nurek woła o pomoc ;)
https://profiles.google.com/100364811209962651475#100364811209962651475/photos/5718733712951135025/5718738195666159058

aaa i na koniec, Ola już nie raczkuje, śmiga na nóżkach i baaaardzo jej się to podoba hehe jest wszędzie!

Widziałyście może gdzieś fajne czapeczki na wiosnę??

i któraś z Was pytała czy szczepionka na Ospę jest bolesna. Ola chyba nawet nie poczuła. Bardziej ją zdenerwowało to że mąż musiał z nią usiąść i trzymać a wolała jak z nią chodził po gabinecie :)

Jeśli macie namiary na endokrynologa dziecięcego to poproszę.

Agusia szkoda że Was nie będzie :(
Chętnie bym zabrała którąś z Was ale problem jest z fotelikiem :(
Justa super ta fotka Oli:)
Witam
Justa ale Ola duża panna napisz jak minęła nocka bez smoka też myślę już o odstawieniu i siusianiu na nocniczek takim prawdziwym bo teraz zawsze nasiusia po przebudzeniu i w dzień czasami ale fajnie pokazuje nocniczek jak chce kupę szkoda że nie zawsze
dziewczyny a czy będziecie kupować rowerek trójkołowy chrzestni pytają o prezenty pomyślałam właśnie o takim rowerku no i drugi prezent ma być laptop
już wiosna teraz całe dnie będziemy spędzać na zewnątrz trzeba pomyśleć o piaskownicy huśtawkach zjeżdżalni no tak u was wystarczy wyjśćna plac zabaw ja muszę stworzyć własny:)
http://allegro.pl/rowerek-trojkolowy-z-daszkiem-2-kolory-i2174296890.html
http://allegro.pl/hit-rowerek-skuter-z-baldachimem-prezent-i2174001433.html
http://allegro.pl/rowerek-trojkolowy-motorek-3-kolory-do-wyboru-i2173713639.html
rowerki w tym stylu
ja mam rowerek na dwóch kołach z doczepianymi małymi ale taki od 2 lat jeszcze Filip za mały a ten przydałby się wiosna lato jesień można śmigać

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry