Widok

GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Już czas myślę, witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dagmarka a skąd jedziesz bo ja nie wiem czy dam radę być ale gdybym była i byłoby po drodze to mogłabym gdzieś Cię podrzucić , tylko ja nie wiem jeszcze na 100% czy będe , muszę jeszcze z mężem pogadac bo on coś tam wymyśliła akurat na tą sobotee
Asienkaj jade z Moreny ale raczej nie dalybysmy rady bo przeciez fotelik bym musiala brac swoj a to za duzo zabawy:) ale dzieki za propozycje:) moze uda mi sie samochodem zobaczymy, mam nadzieje ze nie bede sie musiala ta skmka tarabanic
no tak nie pomyślałam o foteliku :)
Marchew ja na razie nie robię badań, bo już jutro mamy wizytę więc i tak nie zdąże. Jutro po wizycie napiszę Tobie co powiedział lekarz i jakie zleciła badania, więc będziesz mogła się wcześniej przygotować.
justa- dzięki :)
Lidka - faktycznie, to było do Justy ;P
Justa tak mnie zmotywowałaś do oduczenia od smoka że dzisiaj postanowiłam uśpić Filipa bez smoka i udało się bez żadnego problemu było normalnie tak jakby ze smokiem powiercił się chwilę może z 10 min i zasnął ha ale się zdziwiłam ciekawe jaka będzie noc smok leży przygotowany jakby co bo to tylko próba jakby się teraz udało to super jak nie to miałam zamiar w maju oduczać pasuje mi ten miesiąc
a od kwietnia zaczynamy siusianie na nocnik a wy kiedy planujecie?
Michałowa współczuję ci tych nocnych pobudek może faktycznie to przejściowe i szybko minie
u nas jak Filuś zasypia około 20 to śpi ciągiem do 6 niestety wolałabym dłużej pospać ale nic nie mogę na to poradzić i od dwóch dni nie chce pić w nocy mleczka ale to jeszcze lepiej a jak śpi to też budzi się siada w łóżeczku krzyczy przez sen ale to trwa chwilę i znów zasypia
jedzenie jest obrzydliwe tak nafaszerowane chemikaliami konserwantami hormonami że aż nie wiadomo co dawać dzieciom do jedzenia ja na szczęście mam swoje jaja świnka od sąsiadów ekologiczna warzywa własne no a resztę też trzeba kupić
piersi z kurczaka to bomba hormonów:(
czesc dziewczyny, mnie pewnie nie bedzie, Szymkowi od wczoraj leją się litry gilów ;/ mial tez chwilowo goraczke..nie wiem jak to sie rozwinie:( bo zarazil sie od meza..
zazdrosszcze wam spacerkow w wozku, moj juz absolutnie nie toleruje wozka:( do miesiaca spacerki tylko na nozkach..tylko wtedy stoimy prawie w miejscu, bo oglada dokladnie wszystkie auta, krzaczki i latarnie..ale coz, wazne ze sie dotleni:)
Cześć dziewczyny:-)
Ja też się piszę na spotkanie. Wybierajcie godzinę a ja się dostosuję.
Asienkaj wszystkie sa super:) sama nie wiem ktora bym wybrala:)
Co do soboty to zobaczymy jak ja się rozwinę, jeśli się choć troche polepszy to będziemy, kolo 11 - 11:30 byłoby ok, bo maly akurat okolo 12 zasypia, to chwilę może pochodzic i zaśnie w wózku.

Co do rowerka to słyszalam i takie też jest moje zdanie że dla dzieci w naszym wieku to lepiej jak rowerek ma podstawke pod nóżki, a nie tylko pedały.

Michalowa życzę, aby nocne pobudki szybko minęły.

Justa powodzenia u lekarza

Sylwiah gratulacje dla Filusia, za pierwsze zasypianie bez smoczka
Asienkaj wszystkie są fajne ale ja bym kupiła nr 2 :)

Sylwiah jeśli Filuś będzie wołał o smoczka w nocy to może rano spróbuj obciąć końcówkę i mu go pokazać, wytłumacz że się popsuł i ma dziurkę. Niech ma go ze sobą podczas zasypiania przez dzień-dwa a potem razem go wyrzućcie (nie wiem czy dobrze napisałam to słowo hehe).
U nas to podziałało. Dzisiaj mogę smiało powiedzieć że się udało! Ola zasnęła sama w 10min :) Nawet nie szukała smoczka na podusi jak ją położyłam.
Dumna jestem z siebie... Wiem przechwalam się, ale naprawdę dla mnie jest to ogromny sukces macierzyński ;)
no i właśnie numer 2 zamawiam bo byłam najbardziej za tą , zaraz skladam zamowienie i mam nadzieje ze szybko przyjdzie
Justa gratulacje również dla Ciebie i dla Oleńki za porzucenie smoczka.
Asienkaj, mi najbardziej się podoba kuchnia nr 2.

Dagmarka, ja mogłabym Was zabrać bo z Moreny jadę i mam 2 foteliki ale z wózkami chyba nie damy rady:-(

Moja też ostatnio w nocy lubi sobie robić po 1 do 2 godzin przerwy i chyba jest jej za ciepło w nocy, bo strasznie dużo pije. Dzisiaj cały dzień wietrzyłam sypialnię i zobaczymy jak będzie ze spaniem. No i idą jej 4 czwórki na raz:-(
Oki no to super dziewczyny!
Czyli ok 11-11:30 przy wejściu na Molo (tam gdzie są kasy)?? :)
Ja mam zamiar Zuzę odstawić od smoczka jak jej wyjdą 4 i 3.
jak dam radę to będe , napisze wam czy tak czy nie w piatek
Dziobus dzieki za propozycje, ja mam w sumie maly wozek, tzn po zlozeniu jest maly, czesto wrzucamy go na przednie siedzenie jak bagaznik zajety, wiec moze by sie udalo pojechac razem:) dam Ci znac w piatek co i jak bo moze nie bedzie trzeba i narzeczony da rade mnie w dwie strony zawiesc:)
Kurcze co to z tymi przerwami nocnymi;/ mam nadzieje ze mojej nie przyjdzie to do glowy, bo i tak juz wstaje 6-7, jak dla mnie za wczesnie:) i od razu leci do duzego pokoju, i wola zeby jej łała wlaczyc czyli bajki:) ja jeszcze leze w sypialni a ona wola i wola mama mama az nie przyjde i nie wlacze:) pozniej gramoli sie na fotel i oglada:)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry