Widok

GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Już czas myślę, witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zaryzykuję i pojadę dolnym Sopotem i spróbuję znaleźć miejsce na takim parkingu/placyku przy Grunwaldzkiej mniej więcej vis a vis Grand Hotelu - nie wiem czy wiecie. Chyba ten placyk był bezpłatny...ale pewna na 100% nie jestem. Najwyżej trudno, ponad 10 zł za 3h jest... A jak tam miejsca nie będzie to będę krążyła...A wy gdzie będziecie parkowały?
Najgorsze jest to, że nie znam Sopotu...
My też mamy Mutsy w granatowo-białe paski od którego można dostać oczopląsu ;)
Dziewczyny jak ubieracie jutro dzieci?? Ma być ciepło, ale boję się zdjąć Oli kurtkę zimową..
A co z obiadkiem? Bierzecie ze sobą ugotowany?
Michałowa ja zaparkuję na Grunwaldziej, mniej więcej na wysokości ul. Chopina i Chrobrego (zerknij na mapę trójmiasta). Jestem pewna na 100% że parking jest bezpłatny poza sezonem w tym miejscu. Biuro naszej projektantki jest na grunwaldziej blisko monte cassino, zreszta dzisiaj tam będe więc zarknę na parkometr :)
My mamy czarna spacerówkę:) to my tez postaramy sie byc na 11, tzn to bedzie od Dziobus zalezec jesli nas zabierze:) Ja obiadku nie biore, chyba:) ale raczej nie, bo Laura je obiadek kolo 16 dopiero, a w co sie ubierzemy to zobaczymy jutro, ile bedzie stopni, my juz mamy taka przejsciowa kurteczke wiec moze to albo cienka i grubsze cos pod spod, zobaczymy jutro:) zawsez mozna wziasc ze soba grubsza lub ciensza kurteczke i przebrac:) wazne zeby bylo gdzie piluche zmienic bo u nas to co 2-3 godziny zmiana
Dagmarko a Laurka śmiga jeszcze w kozaczkach czy ubierasz jej już lżejsze buciki? Ja chciałabym ubrać Oli te nowe tenisówki ale boję się że jeszcze jest za chłodno.. Jak myślicie?
Nie lubię tej przejściowej pogody. Zgłupieć można od myślenia jak ubrać siebie i dziecko :/
Ugotowałam obiad dla Oli. Cielęcinka duszona z marchewką. Tak zaleciła nasza pediatra, nie podawać drobiu ani wieprzowiny. Niestety zjeść tzn pogryźć tego nie mogę takie trociny, a co dopiero Ola która ma 12 zębów :/
Mąż pojechał właśnie po szynkę mieloną, więc zrobię jej pulpety a cielęcinkę chyba kotki zjedzą.. Sama nie wiem co z tym zrobić.

Co Wasze dzieci jedzą na obiad? Jak przyrządzacie obiadki?
Dagmarka, pewnie, że Was zgarniemy:-)
Ja chyba też wezmę spacerówkę-parasolkę od mojej mamy bo ja mam x-lanera (landare, wielką i ciężką) i myślę, że wtedy oba wózki wejdą do bagażnika.
Wyślę Tobie numer tel. na priv musimy się zgadać o której mam być po Was no i oczywiście gdzie?
Moja Zuza lata już w adidasach.
No i Zuza od jakiegoś miesiąca nie chce jeść mięsa a wcześniej tylko mięcho...
Hania tez lata w adidaskach i chyba jutro jak by tak bylo to ciensza kurtke ubiore , a nie wiem czy my zdazymy na 11 takze dam znac , bo na 9 basen i pozniej Hania lubi pospac sobie , napewno napisze czy bede czy nie
O dzięki Justa za info - to ja też tam spróbuję zaparkować. A tam jest gdzie? Jakiś parking czy na chodniku trzeba?
Lenka już w tych nowych półbucikach śmiga od poniedziałku. Co ubiorę? Chyba cieńsze rajstopki na to cieńkie jeansy, na górę body z długim rękawem, sweter rozpinany i na to wiatrówkę...chyba nie będzie ca ciepło. Najgorsze, że tej czapki nie mam - muszę dziś coś kupić - cokolwiek.
No i muszę spacerówkę-parasolkę kupić. Nie wiem jaką...tak jak pisałam musi być pojedyncza-cała rączka. Jutro zobaczę sobie u Ciebie Dagmara Navingtona ok? Może uda mi się nawet przymierzyć do niej Lenkę? Tylko, że on jest droższy niż inne, które też biorę pod uwagę:
1 - Navington Scooner
2 - Baby Design Espiro Magic 4
3 - Baby Design Tiny
4 - Xbaby Slapi
5 - 4Baby Guido

Tylko te ostatnie są tanie - ok 280 zł na allegro, opinie różne i nie wiem sama. W sumie bez przymierzenia Lenki do wózka to też nie chcę kupować. Muszę w końcu zmobilizować mąża i pojeździć po hurtowniach i Mama i Ja.
Justa my juz chodzimy od tygodnia w adidaskach, mysle ze napewno Ola nie zmarznie, dzis bylismy na dworzu i zalowalam ze nie zalozylam jej lekkiej letniej kurteczki bo bylo naprawde cieplo, biegala rozpieta bez czapki bo dopiero pozniej kupilismy taka leciutka:)
Michalowa no pewnie przymierzysz obie Lenke i zobaczysz czy Ci i jej bedzie pasowac:) jak juz pisalam dla mnie jest super, jedyna wada ze jest tylko w 2 kolorach, czerwony i czarny. Mi akurat czarny pasowal ale nie kazdy lubi:) a ten Espiro ma narzeczonego siostra i tez zadowolona:)
Hej Dziewczyny :)
ale Wam zazdroszczę tego spotkania ... ja niestety w pracy. A pogoda super przynajmniej dzisiaj.

Mikołaj tez już a adidaskach śmiga ale w kurtce zimowej jeszcze. Dopiero co z katerem się uporaliśmy także boję się go jeszcze tak całkiem "wiosenno" ubierać.

Justa super poradziłaś sobie z tym odstawieniem smoczaka :) Mikołaj ma 3 smoczki i najchętniej ciągle by z nimi chodził. Jeden w buzi drugi w ręce i przekłada sobie tylko i jak smakosz próbuje i wymienia. A my ciągle gdzieś je chowamy i tak na okrągło. Chyba poświęce jednej utne i zobacze jego reakcje może nie będzie tak źle :/

A tymczasem miłego weekendu i spotkania
Ciekawe jak Lidka czy bedzie? Lidka odezwij sie:)
Hej. Zepsuł nam się samochód ale już załatwiliśmy awaryjny. Myślę, że jakoś dotrzemy tzn mąż mnie dowiezie i gdzieś sobie pojedzie. Tylko nie wiem czy na 11 dam radę to zadzwonie do Justy i się zapytam gdzie Was szukać. Do zobaczenia.
Super to postaraj sie byc:) ale cos z pogoda sie psuje;/ bylo piekne sloneczko i jakies chmury teraz miejmy nadzieje ze jeszcze sie poprawi
Dziewczyny udanego spotkania :)
Dziewczyny sorki nie będzie mnie. Rano dostałam wiadomość, że siostra w końcu urodziła. I zamiast się zbierać to ciągle na łączach ze Szwecją oczekiwanie na foto itd. Jejku jak się cieszę. Mała ( chyba Lenka) jest na świecie. Mam nadzieje, że się polubicie i szybko zorganizujemy kolejne spotkanie i będe mogła dołączyć.
Hej!
A my Lidka na Ciebie czekałyśmy ;-))). Oj zwariowany dzień i chyba ktoś nam źle życzył...spotkanie się odbyło i było miło, ale skład baaardzo mały ;-). W koncu była Dziobus, Dagmarka i ja ;-). Justa była i biedna na nas czekała i się nie doczekała - miała jakieś przeboje z Oleńką i pojechała zanim dotarłyśmy. Ja mega spóźniona dotarłam na 12 i szukając miejsca do zaparkowania w tych wąskich uliczkach, cofając obtarłam auto o taką obręcz wokól drzewa...wrrr. Nie było jej widać w lusterku. Zderzak dość mocno ucierpiał. Na szczęście mąż jakoś to przełknął...
Ale było bardzo sympatycznie, dziewczyny są b. fajne ;-). Następnym razem jednak trzeba się umówić w jakimś klubiku malucha, lub w domu, bo dzieci nie skorzystały za bardzo z towarzystwa. Albo w wózku, albo chodziły sobie każde w swoją drogę a my biegałyśmy za nimi. A tak usiadłyby sobie gdzieś i bawiły razem.
No, farekwencja słabiutka na "naszym" spotkaniu...
Bardzo miło mi było poznać Michałową, Lenkę, Dagmarkę i Laurę.

Justa, szkoda, że nie udało się nam spotkać:-/

Michałowa, mąż bardzo zły?

My jak wróciłyśmy z Zuzią z Sopoćkowa, szybko zjadłyśmy obiadek i zaliczyłyśmy jeszcze spacer po lesie z Goją. Wróciłyśmy do domu o 18. Moje dziecie jeszcze poszalało, o 19 kąpiel i kaszka na kolację, której niedała rady zjeść całej bo padła:-) Ale przed chwileczką byłam u niej bo się obudziła z płaczem. Masakra z tymi czwórkami:-/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry