Widok

GRUDNIOWE MAMY 2010 CZ. 40

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MRtusia 11.11. chłopczyk Szymon, 3380g, 54cm ZASPA cc
Aniak;) 17.11 - chłopczyk Mikołaj, 3300g i 55 cm - cc
Mar-chew 26.11. (05.12) - dziewczynka Hania, 2920g UK cc
Asienkaj 01.12. (06.12.) - dziewczynka Hania, 3570g i 56cm - ZASPA
Sbj 01.12. (12.12.) - chłopczyk Staś Franciszek , 3100g, 53cm, 8:30 - REDŁOWO - SN
Agus878 01.12 (10.12) - chłopczyk Patryk 2810g, 53cm - ZASPA - SN
Dziobus 02.12 (30.11) - dziewczynka Zuzia, 2840g, 54cm - ZASPA - SN
Agusia:) 05.12 (10.12) - dziewczynka Kornelia, 3580g, 53cm, 7:10 - KLINICZNA - SN
Anka165 06.12 (09.12) - chłopczyk, Łukaszek
Justa2684 07.12 - dziewczynka Aleksandra 4000g, 57cm, 10:20- REDŁOWO - SN
Dagmarka 07.12 (12.12) - dziewczynka Laura - 3090g, 55 cm, ZASPA - cc
Galeria Magiczna 7.12 (4.12) - dziewczynka Helenka, 3700g, 57cm, Redłowo, CC
Michalowa 08.12 (10.12) - dziewczynka Lenka, 3050g, 54cm, 17:35 - REDŁOWO - SN
wiolka210 08.12 (24.12) - chłopczyk Oliwier, 3400g, 55cm, - REDŁOWO
Aniewa 09.12 (11.12) - dziewczynka Basia 3550g, 57cm, 7:35
Anula78 09.12 (06.12) - chłopczyk Kubuś 3530g, 56cm, 16.40 - Kliniczna SN
Tusia9 12.12 (18.12) - dziewczynka Magdalenka 3100, 53cm zaspa
Maja 10.12 (11.12) - chłopczyk Miłosz, 3700g, 60cm, 4:00 - WOJEWÓDZKI
Misica3 10.12- dziewczynka Hania 4770g, 60 cm godz 6:35 Wałbrzych
Sylwiah 12.12 (04.12) - chłopczyk Filipek 3820g, 57cm godz 17:35 SN
mamka 13.12 (12.12) - chłopczyk Bartuś, 3550g, 56cm, 5:40 - REDŁOWO - SN
queen 14.12 (25.12) - chłopczyk Michaś, 3495g, 57 cm, CC
Lidka 15.12 (11.12) - Magdusia 3680g, 56 cm, kliniczna- SN
Wiola77 16.12 (11.12) - Mateuszek ,3200g,55 cm godz 9:20 -wojewódzki-cc
GrudniowaIwa 17.12.2010 (15.12) - dziewczynka Adrianna, 4300g, 59 cm, godz.16.37, CC
Ania-Gd 20.12 (30.12) - dziewczynka Nikola, 2830g, 49cm, 20.45 - KLINICZNA - SN
mami.80 20.12 (02.02) - dziewczynka Alicja 1590g - 43cm, Zaspa - CC
BlueBell 21.12 (31.12) - Natalka 3200g, 55cm, ZASPA - CC
Linaa 22.12 - Aleksandra 4650, 57cm, Wejherowo - SN
Kabira 22.12.2010 (15.01) - Edyta, Zaspa cc, 2930g / 52cm
Kulkaa 24.12 (31.12) - dziewczynka Zuzia, 3450g, 55cm - ZASPA - SN
muszelka 24.12 (03.01) dziewczynka Łucja, 3300g, 54cm, Kliniczna - CC
Anna1979 28.12 (31.12), Jacek, Zaspa CC
ola_h 28.12 - chłopczyk Wojtuś 3670g, 55 cm-12:35, ZASPA, SN
Trotka 03.01 - dziewczynka Nikola 3420g, 57 cm-14.40 - WEJHEROWO-SN
Justyna_ 07.01- chlopaczek, Marcin Jacek, 56cm, 4.000, godz 17.50 ZASPA

GRUDNIOWE MAMY 2010 CZ. 39
http://forum.trojmiasto.pl/GRUDNIOWE-MAMY-2010-CZ-39-t443724,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny!
u nas królują kucyki i wszystko co z nimi związane, więc pomysłów na prezenty mamy multum tylko trzeba wybrać to co sie przyda i czy mała sie naprawdę bawić będzie:) oprócz kucyków kupujemy też gry, mamy juz ich dość duzo, memory, domino, piotrus, puzzle, 4 gry planszowe ktre bardzo Wam polecam "grzybobranie" i różne wersje chinczyka, my mamy z księżniczkami nazywa sie "hey lets play", Laura bardzo lubi gry planszowe, niby są od 4 lat ale bardzo dobrze sobie radzi, oprócz tego mamy jeszcze "karotke", quiz, grę w kształty.
Musimy napisać jeszcze list do Mikołaja:)
Nasze przedszkole wybiera sie w grudniu do Fabryki Świętego Mikołaja, mam nadzieje ze Laura sie Mikolaja nie wystraszy!
Urodzinki z racji tymczasowego braku miejsca w domu urządzamy na placu zabaw w tesco na chelmie.
A ja osobiście juz nie mogę sie doczekać zimy i śniegu, kocham zimę ale tylko tą grudniowo-stuczniową póżniej to juz byle do wiosny:)
A u nas smutno. Mam zagrożoną ciąże, musze leżeć i jestem na lekach. Tak mi Magduni szkoda, ciagle z tatą to dla niej zupełna odmiana.
O Lidka przykro:/ może to tylko na początku a później sie ustabilizuje. Kurcze właśnie tego sie boję, w naszym przypadku to niewykonalne, żebym ja leżała w ciąży, bo wszystko jest na mojej głowie, także nie wiem, mój narzeczony by musiał wrócić z zagranicy, tu znaleść jakąś pracę, ale pracując tu też by go całe dnie w domu nie było, a jest tle rzeczy do załatwiania, wow ciężko by było:/ to też jest powód wahania mojego
Lidka trzymaj się i myśl pozytywnie na pewno dasz radę jakoś przetrwacie te najgorsze chwile znam mnóstwo kobiet które miały zagrożone ciąże a teraz cieszą się zdrowymi dzidziusiami
zdrówka kochana będzie dobrze
Lidka - trzymaj się kochana! Musi być dobrze. no i szkoda Madzi, ale musicie to przejść. Oby zagrożenie było tylko chwilowe, przejściowe i potem już będziesz miała czas dla Madzi.
Cześć Dziewczyny,
Lidka trzymaj się ciepło, myśl pozytywnie, będzie dobrze :)
Niestety tez przez to przechodziłam /z Mikołajem/. Pamiętam, że od tych leków miałam takie mdłości, że masakra. Brałam luteine i d*phaston. Ale było warto.

My już po urodzinkach. W sobotę imprezka na placu zabaw dla dzieci. Mimo, że generalnie nie przepadam za tego typu imprezkami to bardzo mi się podobało. Babeczki fajnie zajmowały maluchy. Mały zadowolony. Robiliśmy w Tesco na Chełmie.
A w niedzielę w domku dla najbliższej rodziny. I tak urodzinowo weekend nam zleciał :)
Lidka na pocieszenie powiem, że u mnie dwójką dzieci z zagrożonych ciąży. Jedno i drugie w 6 miesiącu pchalo się na świat. Od tamtej pory leki na podtrzymanie ciąży i lezenie. Kajka była cudowna wchodziła do mnie na łóżko i galaretki z bratem.

U nas kaja wczoraj wymioty, dzis caly dzien goraczka, teraz spi. A s****zek-b troszke przeziebiony.

Dobrej nocy.
Witam,
3.11.br, urodziłam dziewczynkę, Weronikę, mamy w domku parkę, pozdrawiam
Witam,
3.11.br, urodziłam dziewczynkę, Weronikę, mamy w domku parkę, pozdrawiam
Anka - super! Gratuluję! Matko, jak to zleciało...już jest na świecie! Szok!
Niech wam ślicznie i zdrowo rośnie. A jak braciszek ją przyjął? ;-)

A Lenka wczoraj pierwszy raz była z tatą na przedstawieniu w Muzycznym, na pchle szachrajce. Bardzo jej się podobało, ale po godzinie miała już dość i powiedziała tacie "nie chcę już na to patrzeć" ;-) Ale jakos do końca wytrzymała. Fajnie widzieć taką jej radość. Przeżywała to że pójdzie z tatą do jego miejsca pracy i na przedstawienie baaardzo. Rano jak wstała to pierwsz co "czy dziś ide do taty pracy?". No i wracając z mężem powiedziała mu, że teraz chce iśc zobaczyć pracę mamusi ;-). Tylko że u mnie tak ciekawie nie jest ;-)
anka super gratulacje:)

a u nas Filip załapał wirusa dziś od rana cały dzień wymioty i biegunka,wydaje mi sięże już trochęlepiej zobaczymy jaka będzie noc i jutro.
Anka gratulacje
Michałowa fajne przeżycia dla małej.
Sylwia zdrowka dla Filipa, u nas już lepiej.
Anka - super, gratuluję!

Michałowa - bardzo fajne przeżycie dla małej :) My idziemy z Hania na Disney on ice - strasznie lubi Myszkę Miki - mam nadzieję, że jej się będzie podobało :)
na szczęście Filipek czuje się całkiem dobrze gorzej z nami wirus zaatakował mnie i męża co za męki:(((
hej:)
Gratulacje dla Anki..zdrówka dla wszystkich chorujących...
hehe..ja chętnie też poszłabym na Myszkę Miki..ale nasza mała dopiero co zaczęła oglądać bajki i na razie nie jest na etapie myszki miki,,nie sądzę,żeby wytrzymała długo na oglądaniu pokazu..myślę ze za dwa lata będzie dobra pora ;]

a u mnie..ciąża potwierdzona ;] na razie wszystko dobrze..chociaż mam zupełnie inne dolegliwości niż w pierwszej ciąży...popołudniami czują się fatalnie..jakby grypa żołądkowa mnie dopadała..i dziwne to ze rano ok a popołudniu kicha...ale jakoś daję radę ;]
a tym razem będzie wakacyjna dzidzia, bo termin porodu mam na koniec czerwca ;] będzie odmiana ;]
POZDRAWIAM SERDECZNIE ;)
dziękuję za gratulacje.

Ja również gratuluję wszytskim mamom cięzarnym, życzę spokojnych 9miesięcy.

BratWeroniki spisuje się na medal, jest b. opiekuńczy, pomaga, przytula, jest przy kapieli, nie myslałam że aż tak będzie dobrze, zero zazdrości, widać że potrzebował rodzeństwa, teraz zupełnie nie załuję ze zdecydowaliśmy się na drugie dziecko, jest super,dzieciaki są świetne, a mała jest spokojniejsza niż Łukasz, oby tylko nie chorowały, teraz nie wyobrażam sobie żeby Łukasz był jedynakiem. Pozdrawiam i życzę powodzenie jeśli któraś z Was stara się o rodzeństwo, naprawę warto.
Super Aniewa! ;-)

Oj, jak ja wam zazdroszczę ;-). Ciekawe czy będzie mi jeszcze dane być drugi raz mamą...

A teraz napiszcie jak robicie urodziny dzieciom? Ja teraz w sobotę (tydzień wcześniej) w domu. Jesteśmy przed malowaniem i przed dostawą nowej kanapy - także idealnie ;-). Będzie ok 9 maluchów. I szukam pomysłów na jakieś wspólne zabawy itd. Będę bawić się w animatora ;-). Może coś podrzucicie?

Mam też już listę prezentów. Lenka na urodziny dostanie Lalkę Barbie z pieskami, które pływają w basenie (cholerka sobie wymyśliła, chociaż jestem pewna ze wcale nie będzie się bawić tą lalką, ale tak gadała o tym i tak prosiła, no to babcia uległa), klocki lego du.plo, wiem, że od swoich małych przyjaciół dostanie kucyki pony, puzzle itd. Na gwiadkę z kolei z takich wiekszych prezentów chcemy jej kupić domek/zamek dla kucyków, ale z serii Filly bo tańsze i bobasa płaczącego itd. (oczywiśnie nie szalejemy i składamy sie z babciami). Ogólnie zasada jest taka, że max po 50zł każdy na nią wydaje. I tak jest nas tak duzo, że dostanie super drogie prezenty. No i ta kumulacja urodzinowo-świąteczna.
Super Anka - gratuluje raz jeszcze! No i fajnie że Łukaszek tak super sobie radzi w nowej roli ;-)
Hej, i nas tez urodziny w ten weekend, w niedzielę, bez dzieci.
Co do zabaw:
-kółko graniaste,
-figurki marmurki
-baba Jaga patrzy,
-rysowanie balonów pisaniem,
Odbijanie rączek na kartce papieru,
- u nas sprawdziło się też lepienie czegoś np miseczki z masy solnej- dzieci to uwielbiają,
- kolejna zabawa to ojciec wirgiliusz uczył dzieci swoje

Wszystkie zabawy wypróbowane na mojej corce na jej 3gcich urodzinach. Robiliśmy w domu i w ogrodzie. Wszystko udało się super. Zycze Powodzenia.
Sbj, dzięki bardzo ;-)
Ale jak się bawi w figurki marmurki? ;-)
No i też już nie pamietam ze swojego dzieciństwa, jak sie bawi w baba Jaga patrzy i w ojciec wirgiliusz...?

Ja jeszcze mysłałam o stary niedźwiedz mocno śpi, baloniku mój malutki, chcę przykleić w każdym rogu pok. inny kolor balonika, puszczać muzykę - dzieci biegają itd., jak wyłączam muzykę, mówię kolor któregoś balonu i dzieci muszą jak najszybciej pod nim stanać.
I wciąż myślę o innych ;-). Nie wiem jak się to uda, jaka będzie współpraca itd. Tez nie może być tych zabaw za dużo...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry