Widok

GRUDNIOWE MAMY 2010 CZ. 40

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MRtusia 11.11. chłopczyk Szymon, 3380g, 54cm ZASPA cc
Aniak;) 17.11 - chłopczyk Mikołaj, 3300g i 55 cm - cc
Mar-chew 26.11. (05.12) - dziewczynka Hania, 2920g UK cc
Asienkaj 01.12. (06.12.) - dziewczynka Hania, 3570g i 56cm - ZASPA
Sbj 01.12. (12.12.) - chłopczyk Staś Franciszek , 3100g, 53cm, 8:30 - REDŁOWO - SN
Agus878 01.12 (10.12) - chłopczyk Patryk 2810g, 53cm - ZASPA - SN
Dziobus 02.12 (30.11) - dziewczynka Zuzia, 2840g, 54cm - ZASPA - SN
Agusia:) 05.12 (10.12) - dziewczynka Kornelia, 3580g, 53cm, 7:10 - KLINICZNA - SN
Anka165 06.12 (09.12) - chłopczyk, Łukaszek
Justa2684 07.12 - dziewczynka Aleksandra 4000g, 57cm, 10:20- REDŁOWO - SN
Dagmarka 07.12 (12.12) - dziewczynka Laura - 3090g, 55 cm, ZASPA - cc
Galeria Magiczna 7.12 (4.12) - dziewczynka Helenka, 3700g, 57cm, Redłowo, CC
Michalowa 08.12 (10.12) - dziewczynka Lenka, 3050g, 54cm, 17:35 - REDŁOWO - SN
wiolka210 08.12 (24.12) - chłopczyk Oliwier, 3400g, 55cm, - REDŁOWO
Aniewa 09.12 (11.12) - dziewczynka Basia 3550g, 57cm, 7:35
Anula78 09.12 (06.12) - chłopczyk Kubuś 3530g, 56cm, 16.40 - Kliniczna SN
Tusia9 12.12 (18.12) - dziewczynka Magdalenka 3100, 53cm zaspa
Maja 10.12 (11.12) - chłopczyk Miłosz, 3700g, 60cm, 4:00 - WOJEWÓDZKI
Misica3 10.12- dziewczynka Hania 4770g, 60 cm godz 6:35 Wałbrzych
Sylwiah 12.12 (04.12) - chłopczyk Filipek 3820g, 57cm godz 17:35 SN
mamka 13.12 (12.12) - chłopczyk Bartuś, 3550g, 56cm, 5:40 - REDŁOWO - SN
queen 14.12 (25.12) - chłopczyk Michaś, 3495g, 57 cm, CC
Lidka 15.12 (11.12) - Magdusia 3680g, 56 cm, kliniczna- SN
Wiola77 16.12 (11.12) - Mateuszek ,3200g,55 cm godz 9:20 -wojewódzki-cc
GrudniowaIwa 17.12.2010 (15.12) - dziewczynka Adrianna, 4300g, 59 cm, godz.16.37, CC
Ania-Gd 20.12 (30.12) - dziewczynka Nikola, 2830g, 49cm, 20.45 - KLINICZNA - SN
mami.80 20.12 (02.02) - dziewczynka Alicja 1590g - 43cm, Zaspa - CC
BlueBell 21.12 (31.12) - Natalka 3200g, 55cm, ZASPA - CC
Linaa 22.12 - Aleksandra 4650, 57cm, Wejherowo - SN
Kabira 22.12.2010 (15.01) - Edyta, Zaspa cc, 2930g / 52cm
Kulkaa 24.12 (31.12) - dziewczynka Zuzia, 3450g, 55cm - ZASPA - SN
muszelka 24.12 (03.01) dziewczynka Łucja, 3300g, 54cm, Kliniczna - CC
Anna1979 28.12 (31.12), Jacek, Zaspa CC
ola_h 28.12 - chłopczyk Wojtuś 3670g, 55 cm-12:35, ZASPA, SN
Trotka 03.01 - dziewczynka Nikola 3420g, 57 cm-14.40 - WEJHEROWO-SN
Justyna_ 07.01- chlopaczek, Marcin Jacek, 56cm, 4.000, godz 17.50 ZASPA

GRUDNIOWE MAMY 2010 CZ. 39
http://forum.trojmiasto.pl/GRUDNIOWE-MAMY-2010-CZ-39-t443724,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dagmarka,ja mieszkam na Dąbrowie przy obwodnicy,wiec autem na Morene to 15min.mysle ze dr Sass jakby tylko mogla to by przyjechala..wiec smialo dzwon jak trzeba bedzie:) wspolczuje wam chorob,wiem co to znaczy,tym bardziej ciesze sie z wychowawczego i tego ze Szymon jest od długiego juz czasu zdrowy:)
Dużo zdrówka dla chorych.
Ja też mam inhalator ale czy on ma jakiś filtr? Nie wiem.
dzięki za odpowiedź, inhalator ma filtr, i jest napisane żeby wymieniać, albo może źle go czyściliśmy, nie wiem
Dziewczyny a wiecie jak jest z temperatura mierzona w uchu? ja zawsze myslalam, w sumie nie wiem czemu, ze sie odejmuje 0,5 stopnia, chyba gdzies to przeczytalam, ale moja pediatra mowi ze nic sie nie odejmuje, patrzylam w instrukcji obsługi mojego termometru to tm jest tak namieszane ze juz nic nie wiem, niby temperatura normalna moze sie utrzymywać od 35,5 do 38 i wez cos tu zrozum, nic nie ma o odejmowaniu
anka a jaki masz inhalator?
Dziewczyny zapraszam Was na Babi Targ, kiedyś juz Wam o tym pisalam, kiedy byl w sopocie w zatoce sztuki, teraz bedzie 28 wrzesnia od 10 do 13 w galerii baltyckiej:) mozna sprzedawac (tylko po urzednim zarejestrowaniu sie) i kupowac ubranka, no i wymianiac sie:) ja bede napewno mam juz 3 siaty przygotowane
http://rozrywka.trojmiasto.pl/Babi-Targ-czyli-modowy-recykling-imp381356.html
zdrówka dzieciaczkom niech zdrowieją i wracają do przedszkoli
my z Filusiem w domu mąż wyjechał ale nudy nie mogę się przyzwyczaić do nadmiaru wolnego czasu
w sprawie inhalatora niestety nie pomogę
Sylwiah Filuś śliczny, opalony i bardzo duzy, wszyscy mówią że moja Laura taka duża ale Filuś chyba jeszcze większy:) jak sie przyjżeć juz nie są tacy podobni do siebie, ale wciąż mogliby uchodzić za rodzeństwo :D
Dagmarka,ja mam temp do ucha i sie nie odejmuje nic..tak mi lekarka mowila..
a co do mleka to u nas tez jeszcze butla,chce odstawić,ale na myśleniu sie kończy..ale ciśnienia nie mam
inhalatora nie mam wiec nie wiem co z filtrem..
Dziewczyny czy macie pomysly na zabawy z dziecmi? chodzi mi o takie domowe zabawy, tworzenie czegos, gry itp, my kolorujemy, malujemy, wyklejamy, gramy w memory i domino, układamy puzzle ale jakos nie wiem co mozna jeszcze:/
Dziewczyny mam problem mały cały czas mi gorączkuje i ma takie dziwne bóle brzucha - jakby kolka go łapała płacze, krzyczy , że brzuch go boli od razu dostaje gorączki przy tym. Widać, że nie może puścić bączka i kupy zrobić. Od dwóch dni latamy po lekarzach - nawet na pogotowiu bylismy. I nic usg brzucha oki, krew i mocz też super. Teraz lekarka dała jeszcze wyniki na posiew kału mówi, że to może salmonella. Zestresowałam się dodatkowo po wpisie Sbj o salmonelli. Ale poza gorączką i tymi nagłymi atakami brzucha nic mu nie jest...
Sama nie wiem co robić ... A ten kał wyniki najwczesniej wtorek. Masakra ... zdarzało się Wam coś podobnego ???
kurcze, ja nie mam pojęcia co to może być Aniak..a czemu wyniki dopiero we wt? z tego co wiem , to jak coś jest, wyhoduje się, to szybciej są..gdzie robiłaś badania? niestety pewnie pozostaje ci tylko czekac i obserwować;/ a dajesz coś na brzuszek?może espumisan, albo chociaż proboityk no i wiadomo, na gorączkę, jeśli wysoka...
Dagmarka, wysłałam ci zaproszenie na fb do polubienia stroni MOJE DZIECI KREATYWNIE jest tam dużo fajnych pomysłów, polecam:)
MRtusia bardzo dziekuje:)
Aniak niestety nie wiem co to moze byc:/ moze jakis rotawirus? albo zatrucie
Hej
Aniak u nas było podobnie z tym że Filip miał małą biegunkę, przez prawie tydzień bolał go brzuszek, miał temperaturę przez trzy dni a te bóle brzucha były właśnie takie że go to łapało co jakiś czas nawet wylądowaliśmy w szpitalu na dwa dni i u nas najprawdopodobniej był to wirus też nachodziliśmy się po lekarzach i na pogotowiu byłam i nic nie pomogli aż mi lekarka dało skierowanie do szpitala i poszłam ale żałuję bo mogliśmy przeczekać(ze szpitala przywlekliśmy chorobę Bostońską)
dawałam mu oczywiście coś od gorączki a na brzuszek tylko probiotyk i smecta od biegunki

Dagmarko a mi się wydaje że Filip to taki przeciętniak chociaż stopę ma wielką teraz ma 27 na styk kupiłam mu już jesienne buty 28 rozm a ciuchy 104 chociaż mamy też i 110 ale nosi też niektóre spodnie 98
Dagmarka dobrze że Laura chętna do takich zabaw ja zachęcam Filipa do malowania farbkami i kredkami i chciałabym żeby ciachał nożyczkami ale dla niego to zabawa na 5 minut i już nie chce, jego ulubiona zabawa to jeździć samochodzikami i parkuje je sam do siebie coś mówi nawet ostatnio nie chce książeczek czytać kiedyś uwielbiał

dziewczyny a w co wy bawicie się z waszymi dziećmi co lubią najbardziej?
Hej! to moze Filipek tylko na zdjeciach taki duzy sie wydaje:) moja tez nosi 104-110, w 98 tez w niektore wejdzie ale to tak na styk, a buty 26 na zime napewno 27.
Laura bardzo lubi zabawy plastyczne wycinanie, przyklejanie, malowanie uwielbia, kolorowanie, ostatnio kupilam w biedronce farby do malowanie paluszkami i pastele, wczoraj lepilysmy z masy solnej, i uwielbia wszytskiego rodzaju ksiazeczki gdzie trzeba cos rozwiazywac, laczyc znajdywac itp mamy juz tego tyle ze nie ma gdzie chowac, ale kazda wyprawa do marketu konczy sie z kilkoma nowymi:) co do innych zabaw to gramy w memory, domino, w pilke, w kregle (zrobilam sama z plastikowch butelek po kubusiach), czasem pobawi sie lalkami ale nie za bardzo, lubi cztac i ogladac ksiazeczki i coraz czesciej jest "mama poczytaj mi" z czego ja sie bardzo ciesze bo uwielbiam czytac:) wczoraj weszlam na bloga ktory MRtusia polecila i tam jest duzo fajnych pomyslow na zabawy, napewno z wielu skorzystamy
Moja od wczoraj siedzi z babcią w domu bo ma straszny katar:-/
Aniak, jak Mikolaj?Dziobus,zdrowka dla Zuzi..
u nas na szczęście 2miesiace bez chorob,co po tym koszmarnym roku jest wielkim sukcesem ;)Dagmarka,my juz dużo robiliśmy z tego bloga,uwazam ze laska ma niezle pomysly:)ja mogę tez polecic zabawe ktora glownie robi mój mąż z Szymkiem-szukanie skarbu..w domu są porozkladane karteczki z zapisanymi zadaniami..na każdej jest zadanie do zrobienia Np zbuduj z mama krowę z lego,albo z chrupek ulepic ludzika haha ;)napisana jest wskazówka gdzie szukać nastepnej karteczki z zadaniem..n końcu,jak juz zrobi wszystko jest jakas niespodzianka,u nas Np autko albo moze byc cokolwiek..fajna zabawa,daje dużo radosci;)
hej dziewczyny

mrtusia podeślij mi proszę na fb namiary na tego bloga :) dzięki :)

U nas było choróbsko. Ola rozłożyła się w dniu kiedy szliśmy na wesele mojej siostry, więc nie poszalałam :( Ola na noc została z sąsiadami, ale myślami byłam cały czas z nią.
Teraz już jest ok. Dzisiaj pierwszy dzień po chorobie w przedszkolu i obyło się bez płaczu. Odebrałam ją radosną i zadowoloną :)

Zdrówka dla Waszych maluszków życzę.

Dziewczyny mam pytanie.
Jakie macie kurteczki dla dzieci na taką pogodę jak dzisiaj. i co pod spód zakładacie?
My mamy taka wiosenno-jesienna kurteczke na lekkiej podszewce, pod spód długi rękaw i bluza.
Co do ubrań to zakładam jesienną kurtkę na polarku, a pod spód krótki i długi rękaw. Staszek i tak się w tym poci, on w nocy śpi bez przykrycia tylko w piżamce.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry