Widok
DeKiel
Napisałeś kiedyś takie zdanie:
"Stevens nie ma nic wspolnego z Anglosasami, to niemiecka firma. Obcokrajowa nazwa to swietna metoda na zwalanie winy".
Z kontekstu tego Twojego zdania jasno wynika, że terminu 'Anglosasi' użyłeś, w tym wypadku, nie dla określenia germańskich praprzodków, z których to wywodzą się Anglosasi, ale do ich potomków, czyli Anglików, Amerykanów.
Widziałeś zdjęcia. No więc strzepnij bielmo ze swych oczu, o których to raczyłeś wspomnieć, a zobaczysz sfotografowane sygnatury Easton-firmy z USA produkującej różnoraki specjalistyczny sportowy sprzęt. Mogę rzec firmy Anglosaskiej.
Co z tego, że masz uszy?
-Musisz jeszcze wydłubać ten korek, który w nich zalega.
To wcale nie jest trudne. Jest właściwie bardzo proste, jak podrapanie własnego tyłka w pijalni piwa :)
"Stevens nie ma nic wspolnego z Anglosasami, to niemiecka firma. Obcokrajowa nazwa to swietna metoda na zwalanie winy".
Z kontekstu tego Twojego zdania jasno wynika, że terminu 'Anglosasi' użyłeś, w tym wypadku, nie dla określenia germańskich praprzodków, z których to wywodzą się Anglosasi, ale do ich potomków, czyli Anglików, Amerykanów.
Widziałeś zdjęcia. No więc strzepnij bielmo ze swych oczu, o których to raczyłeś wspomnieć, a zobaczysz sfotografowane sygnatury Easton-firmy z USA produkującej różnoraki specjalistyczny sportowy sprzęt. Mogę rzec firmy Anglosaskiej.
Co z tego, że masz uszy?
-Musisz jeszcze wydłubać ten korek, który w nich zalega.
To wcale nie jest trudne. Jest właściwie bardzo proste, jak podrapanie własnego tyłka w pijalni piwa :)
SEX PARTY Z GRILLEM
Atrakcję przyjęcia z grillem podniesie dzika zwierzyna
już się cieszy każdy chłopak i dziewczyna
człowiek idzie na imprezę
a zachowuje się jak zwierzę
i z krzaków nagle tygrys łeb wychyla.
Gdyby tak istniała damsko męska przyjaźń
taka przy której czas szybko mija.
Niestety brak już wolnej woli
i człowiek z zapałem się chędoży. ]
Grzegorz Rymopis
już się cieszy każdy chłopak i dziewczyna
człowiek idzie na imprezę
a zachowuje się jak zwierzę
i z krzaków nagle tygrys łeb wychyla.
Gdyby tak istniała damsko męska przyjaźń
taka przy której czas szybko mija.
Niestety brak już wolnej woli
i człowiek z zapałem się chędoży. ]
Grzegorz Rymopis
JEDNA WODA
Przyjechał turysta do Gdańska lecz drogi nie znał
więc tutaj zaraz zmylił drogę.
Przypadkiem wsiadł w trzynastkę i trafił do Brzeźna
i na tych dziurach zwichnął nogę.
Kuśtyka do Przychodni
czując się cokolwiek dziwnie
bo tam gdzie powinien być chodnik
on przez kałużę sobie płynie.
A inni pacjenci cudem docierają do Przychodni
bo tylko autem można pokonać tutaj chodnik.
Zimą śnieg
a latem kałuża
i choć jest nowy wiek
to nadal ciężko się ruszać.
Jak dalej iść nikt już nie wie
bo droga zawsze cholernie się wydłuża.
Niedaleko powstaje stadion „Baltic Arena”
a do Mistrzostw czasu już zbyt wiele nie ma.
Kiedyż i tu wreszcie będzie porządek ,
przecież wiecznie nie trwa „dopiero początek”?
Takie wspaniałe tereny
z jednej strony Wrzeszcz i Opera
a z drugiej Brzeźno o Morze się opiera.
i aby coś tutaj zmienić
trzeba zacząć od korzeni.
Ludzie i tak przestają już wierzyć
że wyborami można coś zmienić.
Nieważne czy rządzi Król czy Chłop
, bo co strzał to kulą w płot .
Grzegorz Rymopis
więc tutaj zaraz zmylił drogę.
Przypadkiem wsiadł w trzynastkę i trafił do Brzeźna
i na tych dziurach zwichnął nogę.
Kuśtyka do Przychodni
czując się cokolwiek dziwnie
bo tam gdzie powinien być chodnik
on przez kałużę sobie płynie.
A inni pacjenci cudem docierają do Przychodni
bo tylko autem można pokonać tutaj chodnik.
Zimą śnieg
a latem kałuża
i choć jest nowy wiek
to nadal ciężko się ruszać.
Jak dalej iść nikt już nie wie
bo droga zawsze cholernie się wydłuża.
Niedaleko powstaje stadion „Baltic Arena”
a do Mistrzostw czasu już zbyt wiele nie ma.
Kiedyż i tu wreszcie będzie porządek ,
przecież wiecznie nie trwa „dopiero początek”?
Takie wspaniałe tereny
z jednej strony Wrzeszcz i Opera
a z drugiej Brzeźno o Morze się opiera.
i aby coś tutaj zmienić
trzeba zacząć od korzeni.
Ludzie i tak przestają już wierzyć
że wyborami można coś zmienić.
Nieważne czy rządzi Król czy Chłop
, bo co strzał to kulą w płot .
Grzegorz Rymopis
Adaś
Przy okazji winnych prac zrobiłem fotki zdezelowanego mojego stevens'a z cieniowanymi szprychami.
Zobacz ostatnie zdjęcie nr 10.
I co nadal uważasz, że Anglosasi nie mają nic wspólnego z firmą Stevens bike?
Wikipedia jest tylko drogowskazem i to w dodatku marnym. Nie warto we wszystko ślepo wierzyć co tam piszą.
Zobacz ostatnie zdjęcie nr 10.
I co nadal uważasz, że Anglosasi nie mają nic wspólnego z firmą Stevens bike?
Wikipedia jest tylko drogowskazem i to w dodatku marnym. Nie warto we wszystko ślepo wierzyć co tam piszą.
Kropeczko
A jeszcze...
Znalazłem coś takiego do obejrzenia. (modele z lat 70/80 i początku 90) Jeżeli znajdziesz którykolwiek działający tuner radiowy z tych modeli gdzieś w komisie to daj znać :)). To są rodzynki, b rzadkie ale jeśli ktoś ma szczęście... to trafi w jakimś zapomnianym antykwariacie (no może niekoniecznie w Polsce). Każdy z nich zagra kilka razy lepiej niż cokolwiek z obecnie produkowanej klasy HI-FI.
Znalazłem coś takiego do obejrzenia. (modele z lat 70/80 i początku 90) Jeżeli znajdziesz którykolwiek działający tuner radiowy z tych modeli gdzieś w komisie to daj znać :)). To są rodzynki, b rzadkie ale jeśli ktoś ma szczęście... to trafi w jakimś zapomnianym antykwariacie (no może niekoniecznie w Polsce). Każdy z nich zagra kilka razy lepiej niż cokolwiek z obecnie produkowanej klasy HI-FI.
Kropeczko
Ideałem byłby zakup od pierwszego właściciela np. znajomego. Jest allegro, ebay, komisy RTV, czasami w second hand'ach w Niemczech i Holandii mają stare lecz wysokie modele Sansui, Marantz'a lub Pioneera.
Tak czy siak, najważniejsze Kropeczko jest tutaj to, żeby sprzęt nie był nigdy naprawiany, "grzebany". Wszelkiego rodzaju "przeróbki", zastępowanie elementów zamiennikami itd. -jak dla mnie- z miejsca eliminuje każdy klocek. Z doświadczenia wiem, że w ponad 80% jest to zrobione nieudolnie (czysta amatorka)i pogarsza dźwięk oryginału o gubieniu fal lub przesterowaniu dźwięku nie wspominając.
Może miałem szczęście, ale tego Nikko kupiłem z allegro za grosze w idealnym stanie wizualnym i nigdy nawet nie otwieranym.
ps ten z linka nie ma nawet fabrycznej żaróweczki (tu nie chodzi tylko o inny kolor podświetlenia skali bo może być np. źle dobrana pod względem mocy lub napięcia zasilania)
http://cgi.ebay.com/Nikko-FM-AM-Stereo-Tuner-Model-FAM-450-Silver-Japan_W0QQitemZ150257501968QQihZ005QQcategoryZ3282QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1638Q2em118Q2el1247#ebayphotohosting
Tak czy siak, najważniejsze Kropeczko jest tutaj to, żeby sprzęt nie był nigdy naprawiany, "grzebany". Wszelkiego rodzaju "przeróbki", zastępowanie elementów zamiennikami itd. -jak dla mnie- z miejsca eliminuje każdy klocek. Z doświadczenia wiem, że w ponad 80% jest to zrobione nieudolnie (czysta amatorka)i pogarsza dźwięk oryginału o gubieniu fal lub przesterowaniu dźwięku nie wspominając.
Może miałem szczęście, ale tego Nikko kupiłem z allegro za grosze w idealnym stanie wizualnym i nigdy nawet nie otwieranym.
ps ten z linka nie ma nawet fabrycznej żaróweczki (tu nie chodzi tylko o inny kolor podświetlenia skali bo może być np. źle dobrana pod względem mocy lub napięcia zasilania)
http://cgi.ebay.com/Nikko-FM-AM-Stereo-Tuner-Model-FAM-450-Silver-Japan_W0QQitemZ150257501968QQihZ005QQcategoryZ3282QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1638Q2em118Q2el1247#ebayphotohosting