Widok

GWAŁTU RETY

Pewna Kaszubka z Kartuz
, zawsze gotowa do gwałtu ,
aby ułatwić robotę
, na którą miała ochotę ,
stale chodziła bez rajtuz.

Grzegorz Rymopis

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

CÓŻ FORTUNA KOŁEM SIĘ TOCZY

Raz fortuna kołem się potoczyła ,
człowiek się okazał słabszy od samochodu.
Nie pomaga nawet najlepsza przyjaźń ,
a spadać zawsze jest gotów.

Niestety tylko na „balkoniku”
mogę na luzie podejść do schodów
w moim własnym domu.

A to raptem trzy metry
no może cztery
tego nikt nigdy nie mierzył.

Grzegorz Rymopis

.

lubię muzę i wokal glena
jakaż to miła odmiana po wczorajszo-dzisiejszym panu wodzireju z harmonią i klawiszami :)
powinni zawód wodzireja wyjąć spod prawa i surowo karać za wykonywanie takowego

..

Na temat wesel nierozerwalnie powiązanych z "panem z harmonią" proszę nic nie wspominać.
Już widzę zipiejący akordeon, spazmatyczne ruchy grajka i jego wybałuszone, ruchliwe białka oczu... AAAaaa!!!

W linii prostej na wschód od Elbląga jakiekolwiek weselne, choćby najciekawsze opowiadania o peklowaniu, wędkowaniu, wędzeniu, pędzeniu i ogrodnictwie nie są w stanie zakłócić dźwięków, które dochodzą do moich uszu z tego instrumentu.

WIELKI POETA

Zawsze napisze dla każdego czytelnika
a Wałęsa również nikogo nie unika.
Czasem zdaje się mały
- gdy nerwy ma jak ze stali.
Więc to taki Lepper z plusem.

Grzegorz Rymopis

Viva

Espania!
Wygrałam zakład!
Ale się cieszę!

Sztuka miłości

– Niedojrzała miłość mówi: "Kocham cię, ponieważ cię potrzebuję".
– Dojrzała miłość mówi: "Potrzebuję cię, ponieważ cię kocham".
Opanowaliśmy już energię wiatru, słońca, przypływów i odpływów morza. Ale dzień, w którym człowiek zapanuje nad energią miłości, będzie tak doniosły jak dzień, w którym wykrzesał ogień.

Kropeczko,

ja też :-)2 czerwca postawiłem na E, wypłacili 4,80.
Będzie piciu.

Manson

Za 4.80,- możesz kupić 2kg cukru na przerób i to w wersji bez uwzględnienia podatku od wzbogacenia. No chyba, że przecinek (tudzież kropeczka ;) miałby być dwa miejsca w prawą stronę wtedy można tę kwotę śmiało upłynnić.

ps. ja tymczasem zajadam się elektrycznymi wiśniami (odm. kaszubka) za dużo o nich opowiadałeś.
Zjem i zacznę wyławiać truskawki, bo koniecznie muszę przefiltrować dziś płyn hehe.

Manson

hehe właśnie zastanawiam się jaką moc ma taki macerowany w 90% roztworze kilogram wiśni.

lotnisko dla Kiszczaka

Zarząd Portu Lotniczego Gdańsk (chwilowo im Lecha Wałęsy)

W związku z opublikowaną przez IPN książką o Lechu Wałęsie, wnosimy o nadanie gdańskiemu lotnisku imienia Generała Czesława Kiszczaka (GCK Airport)

Z książki wydanej przez IPN wynika, że Lech Wałęsa był tajnym współpracownikiem służb, podlegających generałowi Czesławowi Kiszczakowi. Następnie już jako jawny współpracownik, Lech Wałęsa zasiadł z Czesławem Kiszczakiem do "Okrągłego Stołu". Wynika stąd, że głównym autorem demokratycznych przemian w Polsce jest Czesław Kiszczak.

Wyróżnienie należy się więc jemu a nie jednemu z podwładnych, którzy pomagali mu w realizacji tego zadania.

Stanisław Pobłocki

Klaudiusz Wesołek

lotnisko dla Kiszczaka

Zarząd Portu Lotniczego Gdańsk (chwilowo im Lecha Wałęsy)

W związku z opublikowaną przez IPN książką o Lechu Wałęsie, wnosimy o nadanie gdańskiemu lotnisku imienia Generała Czesława Kiszczaka (GCK Airport)

Z książki wydanej przez IPN wynika, że Lech Wałęsa był tajnym współpracownikiem służb, podlegających generałowi Czesławowi Kiszczakowi. Następnie już jako jawny współpracownik, Lech Wałęsa zasiadł z Czesławem Kiszczakiem do "Okrągłego Stołu". Wynika stąd, że głównym autorem demokratycznych przemian w Polsce jest Czesław Kiszczak.

Wyróżnienie należy się więc jemu a nie jednemu z podwładnych, którzy pomagali mu w realizacji tego zadania.

Stanisław Pobłocki

Klaudiusz Wesołek

.

muza, którą nas tu ostatnio raczysz, w stu procentach moją była i jest
chociaż właściwie jestem teraz gdzieś daleko w jałowej krainie ciszy
słyszę tylko nierówno, krnąbrnie pracujące silniki na sportowych wydechach moich ukochanych motocykli
i twarze ich kierowców widzę

C,

4,80 to kurs po którym wypłacali u buka, stawkę pozostawiam w słodkiej tajemnicy :-)

Macerowane wisienki (tudzież truskawki, tudzież pozostałe owocostwo) są kool, ale promile ... przewalają się w krwi stadami. Jadłeś - nie jedź, nie jadłeś - zjedz. To znany juz w starożytności anestetyk w postaci stałej.

A Ty to ratafię robisz???

o co chodzi???

ey czy ktos mi powie w koncu o co chodzi z tym numerem 16 na gadu gadu ?? nie mam pojecia o co kaman i o co tyle szumu???

Manson

Nie, to nie ratafia. Zalane 90procentową cieczą truskawki i wiśnie przesiadują w osobnych słoikach do bieżącej konsumpcji. Co wejdę do piwniczki to już się do mnie uśmiechają.
Niedługo zabieram się za zbiór agrestu dla winnego przerobu. Wg mnie to jeden z nielicznych owoców dający przednie białe wino.(obok winorośli w białej odmianie)

C,

agrest w moim ogródku nie owocuje :-(( i nigdy wina z agrestu nie robiłem :-((

Za to macerują się u mnie poziomki i pędy sosny. Na truskawki jeszcze czas, na razie pochłaniam je z popitką :-) No i mam nadzieję, że obrodzą śliweczki. Wino z truskawek to robię sobie co roku, tak ze 20 litrów do bieżącej konsumpcji, lubię ten trunek :-)

MAGISTER ZAWSZE W OPAŁACH

Gdy magister na uczelni był chory
to zaraz szedł w doktory
teraz też się zdarza
że idzie do lekarza
niestety nic się nie zmieniło aż do tej pory.

Grzegorz Rymopis

Manson

Jeśli ten agrest jest bardzo stary to spróbuj go mocno przyciąć pozbywając się najstarszych gałązek wraz z tegorocznymi.(nie teraz, po zbiorach lub jesienią)
Przy okazji zakwaś lekko ziemię przy krzaczku, może to pomóc. Wina z agrestu wychodzą udatne, w co kiedyś nie wierzyłem, sugerując stosunkowo wysoką kwasowością i marną "soczystością"tych owoców o aromacie nie wspominając, tymczasem aromat agrestu jest tu na pierwszym planie. Trzeba celować najlepiej w półsłodkie mocne.

W śliwkę w tym roku nie wierzę, drzewo złapało wszystkie choroby świata, owoców prawie nie ma, a jeśli są to zarobaczone i zdeformowane. Wiśni też cieniutko będzie z dwóch drzew nie przekroczę 10kg. Muszę poszukać jakiegoś źródełka wiśni.

Te sosnowe gałązki mnie zafascynowały. Smakuje to?(cel to nalewka?, syrop? wywar czy esencja smakowa?)
Trochę takie zabawy kojarzą mnie się z uboczną możliwością wytworzenia metanolu, no chyba że na dzień dobry zalewasz gałązki spirytem.

hehe

Jakaż ciekawa nowa opcja "gość" jest na n-k. (oczywiście do wyłączenia w prywatnych)
inwigilacja
inwigilacja

Inne tematy z forum Hydepark

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

Grajdołki (98 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry