Widok
Halo Cma !
Pozdrawiam
i spadam.
Ledwo co weszlem na tm.pl juz pakuja sie spyboty.
Hejka meczydusze,
apropos wiesci z plazy... jak wy mozecie wytrzymac w tak pieknym kraju ?
Nawet sobie tam radzicie.
To musi byc strasznie nudne.
Ok, macie wielu wielu malkontentow na zer.
Ale najbardziej zazdroszcze wam tych parek z lewej na prawa jakgdybynigdy nic.
i spadam.
Ledwo co weszlem na tm.pl juz pakuja sie spyboty.
Hejka meczydusze,
apropos wiesci z plazy... jak wy mozecie wytrzymac w tak pieknym kraju ?
Nawet sobie tam radzicie.
To musi byc strasznie nudne.
Ok, macie wielu wielu malkontentow na zer.
Ale najbardziej zazdroszcze wam tych parek z lewej na prawa jakgdybynigdy nic.
pamiętam
lata 97-98. do drugiej w nocy to nagrywałem. został karton kaset. ale to były czasy kiedy minimax znaczyło minimum słów, maximum muzyki. a teraz jest zgoła odwrotnie. co włączę gościa, to nadaje godzinny wywiad z jakimś drugorzędnym muzykiem. jakby nie można tego spisać i w sieci opublikować. do tego doszła jazda na "zachwaszczone" przeboje i poczucie misji odkrywania wschodzących gwiazd polskiej muzyki alternatywnej. często niestety alternatywnej wobec samej muzyki. wszystko to sprawia, że przeskakuję na radio gdańsk. ale jak jest wojtek mann, to znowu na 99,9 wracam.
pamiętam
lata 97-98. do drugiej w nocy to nagrywałem. został karton kaset. ale to były czasy kiedy minimax znaczyło minimum słów, maximum muzyki. a teraz jest zgoła odwrotnie. co włączę gościa, to nadaje godzinny wywiad z jakimś drugorzędnym muzykiem. jakby nie można tego spisać i w sieci opublikować. do tego doszła jazda na "zachwaszczone" przeboje i poczucie misji odkrywania wschodzących gwiazd polskiej muzyki alternatywnej. często niestety alternatywnej wobec samej muzyki. wszystko to sprawia, że przeskakuję na radio gdańsk. ale jak jest wojtek mann, to znowu na 99,9 wracam.
...
Zawsze było, tak że im głębiej w noc tym lepsza muzyka w radio. Dobrze można to zaobserwować podróżując nocą przez Niemcy bawiąc się radyjkiem. (np. Rockantenne) Jednak w tym nocnym słuchaniu w domku zawsze mi "czegoś" brakło. Aż kilka lat temu zainspirował mnie na audiostereo.pl temat śliczne tunery.(aktualnie wątek rozwinięty do 75 stron!! trochę sztucznie nakręcił ceny starych konstrukcji na allegro, ale to szczegół) Nooooo i sprezentowałem sobie olbrzymiego, srebrnego Nikko (pełne aluminium, drewniane boczki te rzeczy...:) z ogromną podświetlaną na seledynowo skalą i jednym ciężkim pokrętłem do strojenia. Po wygaszeniu wieczorem lamp jest niezły klimacik.:)
Kropeczko
Szczerze powiedziawszy nigdy nie słuchałam Minimaxu, byłam wierna tylko audycjom Kordowicza i JW23 :)
Teraz, po czasie, szukam w sieci audycji Beksińskiego i Powtórek z Rozrywki.
Żelazny Karzeł Imieniem Wasyl, albo Opowieści z Deszczykiem... :)
Jutro powrzucam do Wrzuty Karła, bo nie ma i będę, jak to z właściwym sobie urokiem ujmuje Adaś, masturbować linkami.
Teraz, po czasie, szukam w sieci audycji Beksińskiego i Powtórek z Rozrywki.
Żelazny Karzeł Imieniem Wasyl, albo Opowieści z Deszczykiem... :)
Jutro powrzucam do Wrzuty Karła, bo nie ma i będę, jak to z właściwym sobie urokiem ujmuje Adaś, masturbować linkami.
Klimaty zbliżone
Teatrzyk Zielona Gęś
ma zaszczyt przedstawić
Potworny wujaszek
Występują:
Potworny wujaszek, Nieszczęśliwa ciocia, Generał Mścisław
Potworny wujaszek
(ocieka krwią)
Nieszczęśliwa ciocia
Cóż to za nowy kawał, Alojzy?
Potworny wujaszek
Zamordowałem baronową.
Nieszczęśliwa ciocia
(głucho)
To już szósta zbrodnia w tym tygodniu. Alojzy, co się z tobą stało?
Potworny wujaszek
Nuda. Nudzę się.
Nieszczęśliwa ciocia
Nudzisz się? Och, jaka szkoda, że jestem sparaliżowana, bo uplotłabym sobie wianek z narcyzów i w tym wianku zatańczyłabym ci taniec Mórz Południowych. Pamiętasz, jak w Mszanie Dolnej...
Potworny wujaszek
Gdzie jest nasz kotek?
Nieszczęśliwa ciocia
Wyszedł na dach.
Potworny wujaszek
Szkoda, bo chciałem go udusić. Dusić. Dusić. Nuda.
Nieszczęśliwa ciocia
Och, uduś mnie, nieszczęsny. Przecież i tak nie dla mnie radość życia, skoro lewe oko mam wybite przez ciebie i tylko pół wiosny widzę w tym roku.
Potworny wujaszek
Wiosna? Wiosna będzie, jak wróci generał.
Nieszczęśliwa ciocia
Czy wróci?
Potworny wujaszek
Wróci z bronią w ręku. Na białym koniu. I wszystkie dzwony uderzą. I nie będzie nudy, tylko konstrukcja i wielki, natchniony płacz odrodzenia. Jajka stanieją. Ja zostanę wojewodą smoleńskim. "God save general".
Generał
(nie wraca)
Potworny wujaszek
(dusi kotka)
KURTYNA
(K.I. Gałczyński)
ma zaszczyt przedstawić
Potworny wujaszek
Występują:
Potworny wujaszek, Nieszczęśliwa ciocia, Generał Mścisław
Potworny wujaszek
(ocieka krwią)
Nieszczęśliwa ciocia
Cóż to za nowy kawał, Alojzy?
Potworny wujaszek
Zamordowałem baronową.
Nieszczęśliwa ciocia
(głucho)
To już szósta zbrodnia w tym tygodniu. Alojzy, co się z tobą stało?
Potworny wujaszek
Nuda. Nudzę się.
Nieszczęśliwa ciocia
Nudzisz się? Och, jaka szkoda, że jestem sparaliżowana, bo uplotłabym sobie wianek z narcyzów i w tym wianku zatańczyłabym ci taniec Mórz Południowych. Pamiętasz, jak w Mszanie Dolnej...
Potworny wujaszek
Gdzie jest nasz kotek?
Nieszczęśliwa ciocia
Wyszedł na dach.
Potworny wujaszek
Szkoda, bo chciałem go udusić. Dusić. Dusić. Nuda.
Nieszczęśliwa ciocia
Och, uduś mnie, nieszczęsny. Przecież i tak nie dla mnie radość życia, skoro lewe oko mam wybite przez ciebie i tylko pół wiosny widzę w tym roku.
Potworny wujaszek
Wiosna? Wiosna będzie, jak wróci generał.
Nieszczęśliwa ciocia
Czy wróci?
Potworny wujaszek
Wróci z bronią w ręku. Na białym koniu. I wszystkie dzwony uderzą. I nie będzie nudy, tylko konstrukcja i wielki, natchniony płacz odrodzenia. Jajka stanieją. Ja zostanę wojewodą smoleńskim. "God save general".
Generał
(nie wraca)
Potworny wujaszek
(dusi kotka)
KURTYNA
(K.I. Gałczyński)