Widok

GWE Piractwo

Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Większość kierowców z tablicami GWE to najbardzej prymitywni wozacy, lewy pas, wymuszanie pierszeństwa. Gdy są w innych rejonach Polski to potrafią się zachować.
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 13
Bo w Gdańsku ani straż miejska, ani policja nie mają fotoradarów. Poza tym policja, która podobno ma tyle nieoznakowanych samochodów z wideo-rejestratorami, jakoś nie korzysta z nich zbyt intensywnie, żeby tępić różne nieprawidłowe zachowania na drodze.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
Większość kierowców z tablicami GD to najbardzej prymitywni wozacy, lewy pas, wymuszanie pierszeństwa. Z tą róznicą do GWE, że gdy są w innych rejonach Polski to też NIE potrafią się zachować.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 52
Jak małpa to też kaszebski styl
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 7
Codziennie rankiem jadę do pracy Chwaszczyńską/Wielkopolską i mam okazję widzieć, jak GWE/GKA/GKS/GTC/etc., jadą do pracy. Blokowanie lewego pasa, jazda na zderzaku, zmiana pasów bez kierunkowskazów, raptowne hamowanie, przekraczanie dozwolonej prędkości (na Chwaszczyńskiej/Wielkopolskiej jest 50km/h)...i tak mógłbym mnożyć.
Autor wątku ma rację.
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 7
Nie do końca masz rację. Chwaszczyńska od polifarnu do skrzyżywoania z obwodnicą ma ograniczenie do 70. Pozdrawiam
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0
halek ma zawsze rację, a jak jej nie ma to nazwię cię trollem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jak tam rimming ass? Trenujesz?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
"Autor wątku ma rację."

Autor wątku uogólnia. A jak pisałem wcześniej uogólnienia są krzywdzące przynajmniej dla części osób z grupy, której dotyczą. A na drodze można spotkać "miszczów" z każdą możliwą rejestracją.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3
Cross, proponuję abyś o 6:30 rano przejechał odcinek zjazdu z Obwodnicy do Alei Zwycięstwa - zmienisz zdanie.
Jeśli dosłownie każdy samochód z rejestracją GWE/GKS/GKA/GTC/etc., jedzie w sposób opisany powyżej, to jaki można wniosek wysnuć?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 9
pomyś dlaczego tak jest, bo tych aut z GKA, GWE GKS dojeżdża najwiięce. Trudno aby mieszkaniec Gdyni, np. ul Zielonej, jadąc na Starowiejską jechał Chwaszczyńską Ale cóż wymagać od bezmózgów umiejących narzekać i krytykować
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 19
Nie trzeba wymagać od kierowców- od tego są przepisy ruchu drogowego i trzeba posiadadać kulturę której w pewnych rejonach Polski nie posiadają.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2
wróć zdzicho do swojego zapizdowa, gdzie furmankami jeżdżą
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8
wróć zdzicho do swojego zapizdowa, gdzie furmankami jeżdżą
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
To samo tyczy sie kierowców z N... a dokładnie z NBA renault thalia. Kierowca myśli że jak włączy kierunkowskaz to mu wszytko wolno. A pózniej hamuje na stłuczke. Ostrzegam ze nastepnym razem nie bede taki wyrozumiały.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie wszelkie NOL NBE NE itd. jeżdżą jakby pierwszy raz w mieście byli.
Siedzą na zderzaku, pędzą i przelatują na czerwonym. Jacyś na ciśnieniu są....
Zdarzycie się dorobić..
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
Znowu płaczki na forum.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12
tylko my z Warszawy jędzimy, reszta to doopy wolowe
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Widzę, że kolejna dyskusja w stylu "wyższość świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą"
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
a ja mam rejestrację GA a mieszkam w Rumi i co, zatkało kakao ?? :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 20
jak mam GWE i mieszkam w Gdyni. Płacę mniej za ubezpieczenie, znacznie mniej Może podzielisz jeszcze na markę auta, rok produkcji, model i kolor, płeć kierowcy. Bardziej precyzyjne określenie pozwoli wyłąpać pirata. Palnij się czlowieku w łeb
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9
Dokładnie jeżdżę zawodowo i nieraz mam ochotę zamiast hamować to dodać gaz i nie ma znaczenia rejestracja tylko umiejętności,kultury,i co najważniejsze rozumu.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgadzam się dwoma przedmówcami. I już to gdzieś niedawno na forum poruszałem - wszystkiemu często jest winna moc auta, która dozowana jest bezmyślnie, przecież maszyna ze 120KM i więcej nie będzie jechała za Pandą, nawet gdy jest ograniczenie prędkości czy zakaz wyprzedzania, a za chwilę rondo. Robię codziennie ok90km w mieście i widzę, że absolutnie nie ma tu nic do rzeczy rejestracja - tylko w moim przypadku jest mała różnica, jadąc za zawalidrogą nie mogę sobie pozwolić czasem na wyprzedzanie, chociaż widzę, że jadę za niedzielnym kierowcą, a to wszystko przez ograniczenie mocy mego auta... :)
Lepiej odkopmy temat o włączaniu się do ruchu na rondzie, bo w tym wypadku to mnie się zdaje, że wszyscy z GD to jakoś tacy niedouczeni...może dlatego, że rond bez sygnalizacji świetlnej to u siebie mało mają ?? :P
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8
~GDańsk, jesteś mistrzem argumentacji - Twój głos w dyskusji przesądził o wszystkim - przekonałeś mnie: GWE to piraci.

Tak przy okazji, mieszkam w Wejherowie, ale rejestrację mam gdańską. Nie czuję się piratem i staram się jeździć kulturalnie. Ale to pewnie kwestia rejestracji. Gdybym miał GWE na pewno wstąpiłby we mnie diabeł i stałbym się piratem. To pewne.

Żeby być sprawiedliwym, widuję tylu samo d*pków kierowców z tablicami GWE, jak GD, GA, GKA, GDA itd. A kultura niektórych autorów postów w tej dysusji pozwala mi sądzić, że raczej należą do tej kategorii kierowców - palantów, których sami krytykują. Kulturę się ma, albo nie ma - i w dysusji i na drodze. Kto jej nie ma w rozmowie, nie ma jej również na drodze. Tak właśnie sądzę.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4
80% mieszkańców gdańska to ludzie z okolicznych wsi, w wolnym mieście gdańsk było tylko 10,000 polskich mieszkańców
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bo się, k..wa, spieszymy :P
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
dzisaj miałem niemiły przypadek na obwodnicy z GD , jeżdzę codziennie kilka razy po obwodowej Trójmiasta i nie zauważyłem zależności, Czy to GWE GPU GTC GD GSP czy wreszcie GA :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
A ja zauważyłem i codziennie zauważam, gdy ta chmara GWE/GKS/GKA pędzi Chwaszyczńską/Wielkopolską +100km/h.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6
Tak ale rej.GA GD też nie pozostaje w tyle z nadmierną prędkością
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

GPU to jest mistrzostwo

A co ma powiedzieć osoba jeżdżąca jak Pan Bóg przykazał z rejestracją GWE wobec wszystkich z GPU przyjedźcie w weekend do Auchan na zakupy i dopiero zobaczycie "kulturę parkowania", "cofanie się" czy "włączania" co tam obwodnica okazuje się że te rejestracje nawet przy 10 km\ h potrafią nieźle narozrabiać
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3
I tu się zgadzam ubaw po pachy a śmiech to w buźkę można wyłapać bo stres podczas parkowania jest ogromny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Hal napraw licznik w swoim sztruclu, może masz w milach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a zapomniałem, oni uciekają przed tobą, jak widzą siedzącego na zderzaku hala pirata
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To może historią sprzed godziny. Wściekły korek na Wielkopolskiej i to już od Alei Zwycięstwa. Na wysokości wyjazdu z przykościelnej ulicy (przed wiaduktem) jest linia do zatrzymania się przed światłami - po to ta linia, aby samochody wyjeżdżające od strony cmentarza mogły się zmieścić.

Biały van z rejestracją GDA usilnie próbował blokować wyjeżdżających, potem kilkukrotnie zajechał drogę już na Wielkopolskiej, na wysokości wjazdu na Chwaszczyńską trzykrotnie ubliżał innym kierowcom (pasażer był wyraźnie pijany, siedział z butelką piwa w ręku), dwukrotnie wysiadał z samochodu i próbował straszyć kierowców stojących w korku.

W końcu zatrzymała osła policja. GDA...pytania?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
No widzisz jednak piratem był Facet, wiozący białym wanem pijanego pasażera. Gdybyś jeszcze miał informację ile lat ma żona o ile ją ma pijany kierowca, to mamy pełny profil pirata
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
A jaki jest powód, że rowerzysta, fan dwóch pedałów i łańcucha, zabiera głos w dziale motoryzacja? o_O
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
bo rowerzysta też jest uczestnikiem ruchu
motoryzacja to nie tylko samochody
deklu
"bo rowerzysta też jest uczestnikiem ruchu"
Tusię zgadzam. Jest pełnoprawnym uczestnikiem ruchu.

"motoryzacja to nie tylko samochody"
A co oprócz samochodów, bo rowery na pewno nie.

Motoryzacja całokształt spraw związanych z zastosowaniem pojazdów drogowych lub szynowych napędzanych silnikami spalinowymi (a także w ostatnich latach pojazdów napędzanych silnikami elektrycznymi i hybrydowymi).

Nieładnie obrażać innych jak się samemu pisze od rzeczy.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
pedały trzeba butem potraktować
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a jak pojadę wozem konnym to według ciebie nie będę mógł się wypowiadać na temat motoryzacji ?
cwaniaczku
Nie, nie będziesz mógł się wypowiadać - również gdy wsiądziesz do Ferrari, też nie będziesz mógł. W zasadzie...to w ogóle nie masz prawa zabierać głosu w tym wątku^^
A wiesz czemu? o_O
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Halewicz udajesz, czy jesteś cymbałem. Może to nam uda się ustalić, będzie łatwiej polemizować.
o hal wysiadł z
Bardzo Małego Wozu i przemówił
mów mistrzu tłumy słuchają i dają łapkę w górę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
bo hal rządzi
razem z innymi zakompleskowanymi ludźmi z M-1 i M-2
co nie mają nic więcej do roboty i siedzą na forum
wieczorami bo rodzice śpią
ZAKOMPLEKSIONYMI mój ty bohaterze.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie wiesz co powiedzieć to czepiasz się o literówkę
Ps. A lekcje odrobiłeś??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam rejestracje GWE
uczyłem się jeździć tam gdzie ty "bohaterze" bał byś się teraz wjechać. Widzę samochody GD, GA, GKA, GDA, N.. jeżdżące jak by je oszołom prowadził, ale też jeżdżące zgodnie z przepisami i kulturalnie
to nie zależy od tablic rejestracyjnych, ale od kierowcy
ALE TAKI BOHATER JAK TY TEGO NIGDY NIE ZROZUMIE,
ważna będzie gramatyka
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
zadowolony daj sobie spokój z pedalstwem nie ma co dyskutować Pajac mysli, że jak ma jakies inne literki to już prawie lotnikiem jest.
Olejcie tę przepychankę rejestracyjną - patrzcie kto usunął konto: powyżej - kojarzycie ? to jest news!!
Cross - Ty będziesz następny, bo jak se przeglądam forum to ciężki z Ciebie przypadek i te gwiazdki są właśnie za to... jeszcze jedna lub dwie i wymiękniesz :)
"nie wiesz co powiedzieć to czepiasz się o literówkę"
Literówka to błąd polegający na zamianie litery na inną przy pisaniu danego słowa i każdemu ma prawo się zdarzyć. Twój błąd świadczy o tym że używasz słów, których znaczenia nie rozumiesz. Trochę się w ten sposób kompromitujesz.

"mam rejestracje GWE
uczyłem się jeździć tam gdzie ty "bohaterze" bał byś się teraz wjechać."
Nic o mnie nie wiesz. Na jakiej podstawie mnie oceniasz.

"Widzę samochody GD, GA, GKA, GDA, N.. jeżdżące jak by je oszołom prowadził, ale też jeżdżące zgodnie z przepisami i kulturalnie
to nie zależy od tablic rejestracyjnych, ale od kierowcy
ALE TAKI BOHATER JAK TY TEGO NIGDY NIE ZROZUMIE,
ważna będzie gramatyka"
Zawsze twierdziłem że opinie w myśl których kierowcy z danymi numerami rejestracyjnymi jeżdżą lepiej a z innymi gorzej są krzywdzące. Wystarczy poczytać moje powyższe wpisy. Ale taki bohater jak Ty, który uczył się jeździć w samym piekle najwyraźniej nie potrafi czytać ze zrozumieniem.

"zadowolony daj sobie spokój z pedalstwem nie ma co dyskutować Pajac mysli, że jak ma jakies inne literki to już prawie lotnikiem jest."

~mm To jak odnosisz się do innych świadczy o tym jakim jesteś człowiekiem. W internecie pełno jest trolli wykorzystujących swoją anonimowość. A literki mam takie same jak wszyscy. Tylko ja potrafię ich używać.

"Cross - Ty będziesz następny, bo jak se przeglądam forum to ciężki z Ciebie przypadek i te gwiazdki są właśnie za to... jeszcze jedna lub dwie i wymiękniesz :)"

~Groszek Twoich słów nawet nie chce mi się komentować.

Stanisław Lem
...bo nie rozumiesz, a rozumie ten co ma rozum, a nie tylko podniebienie... :)
bo pier.... od rzeczy i rozum nie ma nic do tego.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
to po hu...k się wypowiadasz??
Bo drażnią mnie kolesie, którzy nie umieją poprawnie złożyć zdania w ojczystym języku, ich wiedza jest na poziomie gimnazjum a do obrzucania innych bluzgami w necie są pierwsi.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ciekawe kiedy pędzimy tą Wielkopolską/Chwaszczyńską, jak wiecznie tam są korki?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Może wtedy, kiedy je mijamy, jadąc w drugą stronę? :)
Drażnia mnie komentarze pod informacjami z wypadków i kolizji, że winni są zawsze Oni, ci z powiatów. I nawet jeśli w zdarzeniu nie uczestniczą pojazdy z tablicami powiatowymi GWE, GKA, GPU, itd to i tak Oni są najgorsi. Widać, że ludzie z Trójmiasta nie chcą zauważać tego co jest dla nich niewygodne a konkretnie swoich piratów i chamów drogowych, tylko widzą jedynie błędy "obcych blach". Nie wiem jak to nazwać ale to jakieś samouwielbienie i brak samokrytycyzmu. A wyzywanie przy okazji ludzi z powiatów burakami, chamami, wieśniakami i swołoczą to już przejaw totalnego wypaczenia wielkomiejskich umysłów.
Mieszkasz na wsi, to siedź na wsi!!!!!!!!! :D:D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Pozdrawiam również...
Faktycznie masz rację....wczoraj akurat wracałem ze Szczecina wieczorkiem..i na trasie do trójmiasta jedynym burakiem spotkanym na drodze, który wyprzedzał mnie kilka razy (chyba co chwila zatrzymywał się na siusiu) byl kierowca z rejestracją GD...i najśmieszniejsze, że za każdym razie na ciągłej linii... i nie waze ze pada deszcze, że prawie nic nie widać.....ale najważniejsze, że jestem przed powiatowym autem :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
-_haha_jeśli nie urodziłeś się w Wa-wie to też jesteś wsiun
Zgadzam, się dołączam do tego jeszcze GPU...
GWE G*wno W*rwiające Elite
GPU G*wno Pędzące Ulicą
powninni dla kierowców z takimi tablicami wprowadzić jakieś wizy na wjazd do Gdańska GST GKA nie lepsze ale daleko z tyłu za wieśniakami jo jo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nasze GPU i GWE to generalnie ta sama liga co słoiki NOL-e, NOS-y, itp.
Wszyscy z kompleksem małej mieściny odreagowują na drodze swoje kompleksy..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kolego, gdybym miał kompleks małej mieściny, jak to ująłeś, już dawno bym jeździł, z rejestracją GD. Po całym tym forum, to raczej większość leczy tutaj kompleksy "dużej" mieściny :-)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
MZeby mieć GD to trzeba mieć tu meldunek czyli mieszkanie czyli jeszcze zbieraj i oszczedzaj przywożąc te słoiki to może za 15 lat bedziesz mógł dumnie wozić sie z GD.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jednak nie za wiele zrozumiałeś z mojego wpisu. Mam też mieszkanie w Gdańsku od kilkunastu lat, wiec mógłbym mieć meldunek i rejestrację GD....tylko, wcale nie uważam żeby od tych dwóch literek miałby mi przybyć dumy. Niektórym widocznie tyle do tego wystarczy :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tego co ja wiem to Ci co uzbierali z tych "słoików" to się wyprowadzają z zawszonego miasta na obrzeża, a więc zmieniają GD na GKS, GKA a może GWE (bo jakby ktoś nie widział to Bojano czy Dobrzewino to już GWE)... póki co jest taka tendencja i nie zatrzymasz zalewu Gdańska rejestracjami z G i inną literką dalej. Poza tym GD powinno być mniej na drogach i powinni poruszać się komunikacją lub rowerem a nie przewozić d*pska po 2km albo dwie przecznice...!
Masz i słonia w karafce na złotym łańcuszku.... W internecie możesz wszystko wypisać o czym marzysz. Może kiedyś ci sie spełni . O dumie to porozmawiamy jak przestaniesz być sloikiem. Gdanszczanie są dumni z tego ze tu są zameldowani i np. tu trafiają ich podatki. I z tego tez powodu szanuja użytkowników dróg czego nie można powiedzieć o sloikach, czego dowód przeprowadziłem powyżej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Proszę, nie mierz wszystkich swoja miarą :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Część bardziej kumatych od ciebie haha pajacu wyprowadzilo się ze slumsów i blokowisk, płacą mniejsz podatki i OC. Mają domy a nie betonowe nory . Pewnie jesteś jakimś pomiotem, dziada który za chlebem na kaszuby przyjnaechał. Mieszkasz pewnie w dzielnicy apartamentowej orunia, olszynka, albo gdyńskim pekinie, czy meksyku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
kumatych :-)

ty jestes z tych kumatych co to w piecu butelkami po napojach palą a śmieci do śmietników komunalnych podrzucaja.
Taki kumaty jestes że altane z najtanszego pustaka zbudowales i kamienicznika zgrywasz.

Zrozum wiejski burku że czy to Nowy York czy warszawa czy Gdańsk to lepsza buda dla psa w centrum niż zamek dla wiejskiego burka na wsi. Bo sama ziemia w centrum miasta jest wielokrotnie drozsza niz twoja lepianka oblozona styropianem bo na normalna cegle to ciebie nie stac.

A jak musisz kupowac tanie ubezpieczenie to lepiej wyzlomuj parcha bo 19lat to juz czas pomimo ze od 2lat w rodzinie dopiero nowka nie smigany.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
to mieszkaj w budzie panie miastowy
guano prawda można mieć mieszkań dwadzieścia i mieć rejestracje GWE,GPU panie nowobogacki.
chyba Ty masz kompleksy , jako możecie ogólnie pisać o wszystkich kierowcach .
Ja tam jeżdżę tak jak mi się podoba , jak jest możliwość to czemu nie można jechać szybciej ?
Właśnie przez takich wolnych kierowców jest najwięcej karamboli na obwodnicy .
Wyjedz po za trójmiasto do innych krajów w europie to możesz oceniać jak kierowcy jeżdżą , obwodnica to droga ekspresowa .
Puck to się zgodzę bardzo że nie umieją jeździć ale Gwe to już inna liga .
Marudy z was i tyle

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Lepiej na was nic nie pisać bo zachowujecie się na forum jak i na drodze jak prymitywne prostaki. Dla większości to cecha pochodzenia
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masz rację, zachowują się jakby te trzy litery na rejestracji świadczyły o nie wiadomo czym - jadę autem - pan i władca na trasie - trochę oleju w głowie Kierowcy i wszystkim będzie bezpieczniej i wygodniej, nie jesteście sami na ulicy - gorąco pozdrawiam :)
Masz rację, zachowują się jakby te dwie litery na rejestracji świadczyły o nie wiadomo czym - jadę autem - pan i władca na trasie - trochę oleju w głowie Kierowcy i wszystkim będzie bezpieczniej i wygodniej, nie jesteście sami na ulicy - pozdrawiam :)
"Masz rację, zachowują się jakby te dwie litery na rejestracji świadczyły o nie wiadomo czym - jadę autem - pan i władca na trasie - trochę oleju w głowie Kierowcy..."

Nie sądzę żeby wyznacznikiem poziomu oleju w głowie kierowcy były litery na tablicy rejestracyjnej jego samochodu.

Stanisław Lem
Niektórzy tutaj tak niestety uważają.
Jeśli w pierwszym bloku rejestracji są 2 litery lub ewentualnie GSP, znaczy to że w środku najprawdopodobniej siedzi osoba na co dzień poruszająca się po wielopasmowych drogach o dużym natężeniu ruchu wyposażonych w sygnalizację świetlną i znaczną ilość oznakowania. Jeśli natomiast na tablicy rejestracyjnej znajdują się 3 litery, znaczy to że w środku, między fotelem a kierownicą znajduje się najprawdopodobniej osobnik mający doświadczenie w jeździe wąskimi, jednopasmowymi drogami gminnymi o znikomym natężeniu ruchu i braku oznakowania oraz całkowitym braku sygnalizacji świetlnej.

Wniosek jest prosty - statystycznie lepszymi kierowcami są ci z literami GD i GA a także GSP na początku tablicy rejestracyjnej od GWE, GKA, GPU, GDA, GTC i in. podobnymi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
aleś ty "mądry: kuba, gdyby nie sygnalizacja to wozacy z GD i GA by się pozabijało. Na drodze trzeba myśleć. Kierowcy z GWE, GKA itd, jak zauważyłeś przemieszczają się w różnym terenie i o różnych porach roku co świe]adczy o ich większych umiejętnościach. Blokersi jeżdżą tylko po oznakowanych drogach i kiedy spadnie śnieg głupieją niewidząc pasów. Dlatego większość szrotó stoi pod blokiem
Z tym trafianiem w pasy to jakaś masakra w trójmieście....nie musi wcale padać śnieg....zwłaszcza na łukach drogi trójmieszczanie nagminnie ścinają zakręty.....a jak światła wyłączą to już śmiech na sali ...jaki to był znak wcześniej?......jestem na szerszej drodze to pewnie mam pierwszeństwo?.....jazda na suwak?....a co to?....:-).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i właśnie chyba zbytnio są przekonani o swoich umiejętnościach, co pokazują swoim stylem jazdy.
Ludziska... dyskutowanie o tym to jak rozwiązanie odwiecznego problemu czy kobiety powodują mniej wypadków?
Statystycznie kobiet kierowców na 100% jest mniej w Polsce niż mężczyzn więc niby powodują mniej wypadków. W przypadku rejestracji jest podobnie - dojeżdżających do pracy jest więcej z rejestracjami spoza centrum miasta, to oni się najbardziej spieszą i to oni są najczęściej obserwowani przez tubylców - każde najmniejsze uchybienie podczas prowadzenia auta jest wychwycone częściej przez kierowców z danego miasta, przez co wydaje się, że tych źle jeżdżących jest więcej wśród GWE,GPU,GKA,GND,GKS itp itd
Pisanie o np niedzielnych kierowcach w odniesieniu do "pozacentralnych" jest też nie na miejscu, bo równie dużo może być takich niepewnych wśród miastowych, bo na co dzień, do pracy jeżdżą do pracy komunikacją przez co maleją szanse na skrytykowanie kogoś z GD,GA,GSP...prawda?
Po trzecie natomiast częściej krytykować będzie "centrum", bo to oni się czują Panami tych dróg... ilu będzie się zajmowało tym "problemem" spoza miasta? ...przecież oni nie będą krytykować "swoich" więc będą wychwytywać pojedyncze niebezpieczne manewry tubylców... i kółko się zamyka :)
"więc będą wychwytywać pojedyncze niebezpieczne manewry tubylców... ".....raczej nie są to pojedyncze przypadki.
Ja z kolei mam nieco inną teorię....im bliżej domu, tym bardziej palma człowiekowi odbija.....wynika to pewnie z tego że jestem na swoim i tę drogę znam jak nikt. Dość często jeżdżę na Mazury...i np. NE tutaj tzn. w trójmieście jeździe w granicach normy, ale co wyczyniają na "siódemce" w okolicach Elbląga to strach się bać....to samo Ostróda.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurczę, właśnie wczoraj doświadczyłem co NO/NOS wyprawiają na drodze między Ostródą a Olsztynem... masakra jakaś. 10km do Olsztyna, droga dość kręta, godzina 16:30 (ciemno), sznur samochodów a oni wyprzedzają...pchają się na 3ego a później spotykamy się na światłach w Olsztynie.
do góry