Widok

Gdansk-Zakopane.pociagiem?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Polecacie ?jakie sa ceny?czy to nie za duzo godzin?czy teraz są dobre warunki w pociagach?
Nie jechalam pociagiem z 15 lat i nie mam pojecia jak to wyglada i czy taka podroz nie bedzie uciazliwa dla dziecka(8 lat)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedys jezdzilam sama i zawsze kupowalam miejsce w wagonie sypialnym. Jednak jadac z dzieckiem 3 lata w zeszlym roku wybralam pendolino gdansk- krakow i autobusem do zakopanego. Lacznie zajelo nam to kolo 9 godz. Mysle ze dla osmiolatka podroz w nocy bylaby troche meczaca. Nie zawsze uda sie pospac w pociagu. Jesli kupisz bilet na pociag do 2 tyg wczesniej masz 30% znizki. Bilet na autobus kosztuje kolo 20 zl.

9 godzin to super czas a jest takie polaczenie dobre ze nie trzeba czekac ?
Proboje spr. Ceny biletow na pkp ale na telefonie nic mi sie nie pokazuje.jade pod koniec czerwca . A mniej wiecej ile mam przygotowac na bilet pkp ? Sa znizki dla dziecka?warto brac sypialny ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My jechaliśmy pociągiem we wrześniu do Zakopanego. Jest już bezpośredni pociąg z Gdańska. Wykupilismy kuszetkę. 2 osoby dorosłe i 2 dzieci w wieku 9lat i 3 lat. Fakt, że się jedzie ponad 11 godzin, ale tego nie odczuwasz bo w nocy śpisz. Pociąg wyjeżdża po 19 z Gd i około 7 jest w Zakopcu. Komfort jest duży. Cisza, nikt nie przeszkadza. Dzieci wyspane i nie wytłamszone. My również. Tylko trzeba kuszetkę wykupić odpowiednio wcześnie (my kupiliśmy bilety już w czerwcu) bo szybko miejsca są wyprzedane.

Ile zaplacilas za osobe ?

Za bilet rodzinny 160zł + za sypialny 190zł. Nie wiem ile ty zapłacisz bo to zależy od paru czynników. Przewoźnik, rodzaj miejsca do spania. Najlepiej pojechać na dworzec i się wypytać.
Odnośnie czystości to w sypialnym masz umywalkę. Można umyć zęby czy ręce..
My jechaliśmy co prawda do Krakowa i z dzieckiem 1,5 rocznym. Jechaliśmy w nocy, zero problemu. Mała zasnęła normalnie o swojej porze. W jedną stronę mieliśmy praktycznie cały przedział dla siebie więc spała normalnie na fotelach. W drugą stronę było już więcej ludzi więc spała na mnie. 8-latkowi może być już trochę mniej wygodnie, ale myślę, że podróż pociągiem to super przygoda :) Dodatkowo już w drodze dowiedzieliśmy się od konduktora, że mogliśmy kupić bilet w promocji 2+1(czyli 2 dorosłych i dziecko) z 30% zniżki. Jeśli się kupuje wcześniej bilety to też są taniej. Najlepiej iść na dworzec i się wypytac.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

do góry