Widok

Gdansk-Zakopane.pociagiem?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Polecacie ?jakie sa ceny?czy to nie za duzo godzin?czy teraz są dobre warunki w pociagach?
Nie jechalam pociagiem z 15 lat i nie mam pojecia jak to wyglada i czy taka podroz nie bedzie uciazliwa dla dziecka(8 lat)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedys jezdzilam sama i zawsze kupowalam miejsce w wagonie sypialnym. Jednak jadac z dzieckiem 3 lata w zeszlym roku wybralam pendolino gdansk- krakow i autobusem do zakopanego. Lacznie zajelo nam to kolo 9 godz. Mysle ze dla osmiolatka podroz w nocy bylaby troche meczaca. Nie zawsze uda sie pospac w pociagu. Jesli kupisz bilet na pociag do 2 tyg wczesniej masz 30% znizki. Bilet na autobus kosztuje kolo 20 zl.

9 godzin to super czas a jest takie polaczenie dobre ze nie trzeba czekac ?
Proboje spr. Ceny biletow na pkp ale na telefonie nic mi sie nie pokazuje.jade pod koniec czerwca . A mniej wiecej ile mam przygotowac na bilet pkp ? Sa znizki dla dziecka?warto brac sypialny ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My jechaliśmy pociągiem we wrześniu do Zakopanego. Jest już bezpośredni pociąg z Gdańska. Wykupilismy kuszetkę. 2 osoby dorosłe i 2 dzieci w wieku 9lat i 3 lat. Fakt, że się jedzie ponad 11 godzin, ale tego nie odczuwasz bo w nocy śpisz. Pociąg wyjeżdża po 19 z Gd i około 7 jest w Zakopcu. Komfort jest duży. Cisza, nikt nie przeszkadza. Dzieci wyspane i nie wytłamszone. My również. Tylko trzeba kuszetkę wykupić odpowiednio wcześnie (my kupiliśmy bilety już w czerwcu) bo szybko miejsca są wyprzedane.

Ile zaplacilas za osobe ?

Za bilet rodzinny 160zł + za sypialny 190zł. Nie wiem ile ty zapłacisz bo to zależy od paru czynników. Przewoźnik, rodzaj miejsca do spania. Najlepiej pojechać na dworzec i się wypytać.
Odnośnie czystości to w sypialnym masz umywalkę. Można umyć zęby czy ręce..
My jechaliśmy co prawda do Krakowa i z dzieckiem 1,5 rocznym. Jechaliśmy w nocy, zero problemu. Mała zasnęła normalnie o swojej porze. W jedną stronę mieliśmy praktycznie cały przedział dla siebie więc spała normalnie na fotelach. W drugą stronę było już więcej ludzi więc spała na mnie. 8-latkowi może być już trochę mniej wygodnie, ale myślę, że podróż pociągiem to super przygoda :) Dodatkowo już w drodze dowiedzieliśmy się od konduktora, że mogliśmy kupić bilet w promocji 2+1(czyli 2 dorosłych i dziecko) z 30% zniżki. Jeśli się kupuje wcześniej bilety to też są taniej. Najlepiej iść na dworzec i się wypytac.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry