Widok
Gdańsk czy Gdynia??
witajcie :) zdecydowalem sie na przeprowadzke do 3miasta i musze podjac decyzje w ktorym miescie sie osadzic.. prosze o krotkie za i przeciw.. Sopot napewno odpada, z gory dziekuje za pomoc.
ps. jestem z Radomia i marze o miescie, w ktorym za usmiech do obcej osoby na ulicy nie zostane uznany za odmienca ;)
ps. jestem z Radomia i marze o miescie, w ktorym za usmiech do obcej osoby na ulicy nie zostane uznany za odmienca ;)
spędzam dużo czasu zarówno w gdyni jak i w gdańsku. gdańsk jest bardziej wypełniony kultórą, ludzie są ciekawsi, i wydaje mi się że bardziej rokowi. ludzie z gdymi są bardziej konsupcyjni, nie żyją awangardą.
Ale za to gdynia jest rewelacyjna jeżeli chodzi o kumunikacje i łatwość poruszania się po mieście, to bardzo duży plus. Gdynia jest bardziej zielona.
i co tu dużo mówić, jest to miasto z moża i marzeń. Kocham gdynie, lubie gdańk. zdecyduj sam.
Ale za to gdynia jest rewelacyjna jeżeli chodzi o kumunikacje i łatwość poruszania się po mieście, to bardzo duży plus. Gdynia jest bardziej zielona.
i co tu dużo mówić, jest to miasto z moża i marzeń. Kocham gdynie, lubie gdańk. zdecyduj sam.
dzia napisał(a):
> spędzam dużo czasu zarówno w gdyni jak i w gdańsku. gdańsk jest
> bardziej wypełniony kultórą, ludzie są ciekawsi, i wydaje mi
> się że bardziej rokowi. ludzie z gdymi są bardziej
> konsupcyjni, nie żyją awangardą.
> Ale za to gdynia jest rewelacyjna jeżeli chodzi o kumunikacje i
> łatwość poruszania się po mieście, to bardzo duży plus. Gdynia
> jest bardziej zielona.
> i co tu dużo mówić, jest to miasto z moża i marzeń. Kocham
> gdynie, lubie gdańk. zdecyduj sam.
Zalecam Ci (zamiast w Gdańsku i w Gdyni) spędzać więcej czasu na: http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=40818
> spędzam dużo czasu zarówno w gdyni jak i w gdańsku. gdańsk jest
> bardziej wypełniony kultórą, ludzie są ciekawsi, i wydaje mi
> się że bardziej rokowi. ludzie z gdymi są bardziej
> konsupcyjni, nie żyją awangardą.
> Ale za to gdynia jest rewelacyjna jeżeli chodzi o kumunikacje i
> łatwość poruszania się po mieście, to bardzo duży plus. Gdynia
> jest bardziej zielona.
> i co tu dużo mówić, jest to miasto z moża i marzeń. Kocham
> gdynie, lubie gdańk. zdecyduj sam.
Zalecam Ci (zamiast w Gdańsku i w Gdyni) spędzać więcej czasu na: http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=40818
hehe - "kobiecy nick" jak to ujales ma swoje plusy - np. szybciej odpowiadaja Ci na posty bo mysla, ze po drugiej stronie siedzi jakas fajna pani:)))
A co do odpowiedzi - wg mnie Gdynia to mlode miasto, ktore dopiero ksztaltuje swoj wizerunek i nie wie, w ktora strone pojsc (jak narazie probuje z calkiem niezlym skutkiem w "biznesowa"). Sopot to trojmiejski wybieg mody (fajne imprezki ale w wakacja turystyczna masa "prostactwa" z kasa, ktora chce sie pokazac). Gdańsk to miejsce z naprawde fascynujaca historia i ta historie czujesz gdy tu jestes. Ja kocham to miasto i mam nadzieje , iz spedze w nim cale zycie.
PS. W sumie w 3miescie nie ma duzej roznicy gdzie tak naprawde mieszkasz bo w kilka minut mozesz zmienic miasto zwyklym autobusem czy kolejka. Dlatego warto wybierac miejsca z dobra kamunikacja i nie na obrzezach bez roznicy gdzie formalnie sie znajduja.
A co do odpowiedzi - wg mnie Gdynia to mlode miasto, ktore dopiero ksztaltuje swoj wizerunek i nie wie, w ktora strone pojsc (jak narazie probuje z calkiem niezlym skutkiem w "biznesowa"). Sopot to trojmiejski wybieg mody (fajne imprezki ale w wakacja turystyczna masa "prostactwa" z kasa, ktora chce sie pokazac). Gdańsk to miejsce z naprawde fascynujaca historia i ta historie czujesz gdy tu jestes. Ja kocham to miasto i mam nadzieje , iz spedze w nim cale zycie.
PS. W sumie w 3miescie nie ma duzej roznicy gdzie tak naprawde mieszkasz bo w kilka minut mozesz zmienic miasto zwyklym autobusem czy kolejka. Dlatego warto wybierac miejsca z dobra kamunikacja i nie na obrzezach bez roznicy gdzie formalnie sie znajduja.
A moze cos w tym jednak jest... nie przylapales sie nigdy na wyobrazaniu siebie w kobiecej bieliznie?? :)
jezeli, jak twierdzisz Gdynia idzie w strone"biznesowa" i to z niezlym skutkiem to bardzo dobrze..sopot przekreslilem odrazu bo mi smierdzi warszafka.. dlaczego nie na obrzezach?? w sumie poruszam sie autkiem, chyba az takich korkow jak w warszawie to nie ma.. a moze sie myle??
A moze ktos cos slyszal o domku do wynajecia??
KSandra napisał(a):
> hehe - "kobiecy nick" jak to ujales ma swoje plusy - np.
> szybciej odpowiadaja Ci na posty bo mysla, ze po drugiej
> stronie siedzi jakas fajna pani:)))
>
> A co do odpowiedzi - wg mnie Gdynia to mlode miasto, ktore
> dopiero ksztaltuje swoj wizerunek i nie wie, w ktora strone
> pojsc (jak narazie probuje z calkiem niezlym skutkiem w
> "biznesowa"). Sopot to trojmiejski wybieg mody (fajne imprezki
> ale w wakacja turystyczna masa "prostactwa" z kasa, ktora chce
> sie pokazac). Gdańsk to miejsce z naprawde fascynujaca historia
> i ta historie czujesz gdy tu jestes. Ja kocham to miasto i mam
> nadzieje , iz spedze w nim cale zycie.
>
> PS. W sumie w 3miescie nie ma duzej roznicy gdzie tak naprawde
> mieszkasz bo w kilka minut mozesz zmienic miasto zwyklym
> autobusem czy kolejka. Dlatego warto wybierac miejsca z dobra
> kamunikacja i nie na obrzezach bez roznicy gdzie formalnie sie
> znajduja.
jezeli, jak twierdzisz Gdynia idzie w strone"biznesowa" i to z niezlym skutkiem to bardzo dobrze..sopot przekreslilem odrazu bo mi smierdzi warszafka.. dlaczego nie na obrzezach?? w sumie poruszam sie autkiem, chyba az takich korkow jak w warszawie to nie ma.. a moze sie myle??
A moze ktos cos slyszal o domku do wynajecia??
KSandra napisał(a):
> hehe - "kobiecy nick" jak to ujales ma swoje plusy - np.
> szybciej odpowiadaja Ci na posty bo mysla, ze po drugiej
> stronie siedzi jakas fajna pani:)))
>
> A co do odpowiedzi - wg mnie Gdynia to mlode miasto, ktore
> dopiero ksztaltuje swoj wizerunek i nie wie, w ktora strone
> pojsc (jak narazie probuje z calkiem niezlym skutkiem w
> "biznesowa"). Sopot to trojmiejski wybieg mody (fajne imprezki
> ale w wakacja turystyczna masa "prostactwa" z kasa, ktora chce
> sie pokazac). Gdańsk to miejsce z naprawde fascynujaca historia
> i ta historie czujesz gdy tu jestes. Ja kocham to miasto i mam
> nadzieje , iz spedze w nim cale zycie.
>
> PS. W sumie w 3miescie nie ma duzej roznicy gdzie tak naprawde
> mieszkasz bo w kilka minut mozesz zmienic miasto zwyklym
> autobusem czy kolejka. Dlatego warto wybierac miejsca z dobra
> kamunikacja i nie na obrzezach bez roznicy gdzie formalnie sie
> znajduja.