Widok
Teraz się przecież przeważnie zna datę nawet kilka lat w przód. To nie te czasy kiedy sie organizowało w domu, komunia musi być w lokalu, dlatego księża często ustalają konkretną datę i co roku w parafii jest tam np, w drugim czy trzecim tygodniu maja.
Jeśli chodzi o lokal jak macie problem ze znalezieniem chrzciny i komunie pl to można tu zadzwonić, polecam, ja znalazłam w jeden dzień dzięki nim, zamiast spędzać całe dnie na obdzwanianiu.
Jeśli chodzi o lokal jak macie problem ze znalezieniem chrzciny i komunie pl to można tu zadzwonić, polecam, ja znalazłam w jeden dzień dzięki nim, zamiast spędzać całe dnie na obdzwanianiu.
Oczywiście chodziło o 2018 :):):)
Magda - dziękuję!
Miśka bardzo się mylisz, nie wiem jakim cudem ale większość osób rezerwuje dużo wcześniej.... jeszcze 2 miesiące temu przy okazji rezerwacji sali na chrzest wyśmiałam jedną babkę z knajpy, która twierdziła, że na komunię 2018 już dawno nie ma miejsca. No cóż - teraz ona mogłaby się pośmiać ze mnie ;)
Magda - dziękuję!
Miśka bardzo się mylisz, nie wiem jakim cudem ale większość osób rezerwuje dużo wcześniej.... jeszcze 2 miesiące temu przy okazji rezerwacji sali na chrzest wyśmiałam jedną babkę z knajpy, która twierdziła, że na komunię 2018 już dawno nie ma miejsca. No cóż - teraz ona mogłaby się pośmiać ze mnie ;)
Część osób zna termin komunii z wyprzedzeniem ładnych paru lat. Owszem, sa takie przypadki. Są parafie gdzie od lat komunia zawsze jest w tym samym terminie np. ostatnia niedziela maja. Łatwo sprawdzić kiedy to będzie w roku 2019 czy 2020 i zarezerwować już termin jak ktoś ma taką pilną potrzebę.
Niestety sporo parafii ma co roku inaczej. Stąd potem rodzice sa zmuszeni szukać kiedy terminy już pozajmowane.
Niestety sporo parafii ma co roku inaczej. Stąd potem rodzice sa zmuszeni szukać kiedy terminy już pozajmowane.
Wow, ale jesteś zarąbista. Nie ma to jak kogoś zjechać, bez tego dzień stracony. Wyobraź sobie, że wielu rodziców wpadło na pomysł wizyty w kościele lub telefonu aby poznać termin. Niestety w naszym kościele termin był owiany ścisłą tajemnicą i do ostatniej chwili ksiądz nawet zaprzyjaźnionym rodzinom nie wyjawił daty. Dziwna praktyka tym bardziej, że większość parafii już w maju podało terminy.
Tak, tylko,że komunie zazwyczaj w parafiach są w tych samych terminach co rok. Co za problem zarezerwować z możliwościa zmiany daty? U nas np była w restauracji taka opcja. Albo wybrać dwie daty a poźniej z jednej zrezygnować. Zawsze wszedzie jest trąbione że sa problemy z restauracjami. Tylko trzeba MYSLEC!
Bywają parafie, które mają co roku tak samo i mogą rezerwować na 3 lata do przodu, ale to raczej małe parafie pod Gdańskiem. U nas co roku termin jest inny. Do tej pory Komunie w naszym kościele były w niedzielę a tym razem w sobotę. Ja zaryzykowałam na podstawie plotek i zarezerwowałam jeden termin i miałam szczęście, bo jakimś cudem trafiam a dat do wybory miałam 8. Rezerwowałam na początku września i już prawie nigdzie miejsc nie było tym bardziej, że to sobota, więc i wesela w tym terminie będą. Inni nie mieli takiego szczęścia i zaklepali inne terminy.
Sprawdź na https://www.gdziewesele.pl/gdansk Tam z pewnością znajdziesz restaurację z wolnym terminem. :)
Szukasz idealnej sali na wesele wejdź na https://www.gdziewesele.pl/ , znajdziesz tam hotele, restauracje na przyjęcia weselne w Warszawie, Gdańsku, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu w całej Polsce