Widok

Gdzie lepiej zorganizować Baby shower w domu czy w kawiarni, restauracji

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam takie zadanie żeby zorganizować przyjaciółce Baby Shower i nie wiem gdzie byłoby najlepiej, a może któraś z Was dziewczyny zna kawiarnię lub restaurację, która ma już jakieś doświadczenie w tego typu imprezach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w Polsce nie wiem, ale w USA bylam na dwóch i wiem, że...
organizowała to kumpela przyszłych rodziców u siebie w domu, w ogrodzie zresztą. było powystawiane jedzonko różne, jakieś skrzydełka z kurczaka, inne przekąski, sałatki, napoje (i chyba też to jedzonko przynosili inni).
kubki i talerzyki jednorazowe.
rozstawione stoły. no fakt ogród duży. ba tej imprezie byli wszyscy znajomi, tzn obie płcie i dzieci.
były konkursy i czas rozpakowania prezentów.
owszem w usa to jest bardzo popularne.

jeśli w Polsce to pewnie organizowalabym to np u siebie w domu, raczej dla samych pań. chyba że jakies ala party w ogrodzie. z koleżankami innymi umówilabym się odnośnie jedzenia czy prezentów.
ok. czyli jednak w domu nie w kawiarni może to faktycznie lepiej bardziej swobodnie
Baby shower??? Loooo matko, jak to w Polsce sie szybko obce tradycje zakorzeniaja... Z tego co slyszalam od moich kolezanek mieszkajacych w Stanach, to z reguly odbywa sie to w domu (to nie panienskie). I nie koniecznie sa na nim same baby... Moj maz np byl na conajmniej kilku.
Ja szczerze mowiac srednio sie zapatruje na temat. Byloby mi bardzo glopio, bo dla mnie to jak proszenie ludzi o prezenty...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Ostola, a zapraszasz czasem kogoś na urodziny? To przecież też jakby proszenie o prezenty. ;)

Ja nie robiłam Baby Shower, nie mieliśmy nawet popularnego w Polsce pępkowego. Ale sam pomysł wydaje mi się fajny - taki optymistyczny. :)
Ja również tylko mogę doradzić baby shower z Kalifornii.
Kumpela robiła w domu, super konkursy i ogólnie chyba w domku swobodniej niż w knajpce
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

do góry